Apex Legends

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

KapriQ
Začátečník
Začátečník

Re: Apex Legends

Příspěvek od KapriQ »

Mno skúsil som 2 hry, ale neviem... Napíšem moje postrehy.

Bez Freesync/Gsync monitoru je to u mňa nehrateľné, strašný tearing a pri pohybe do strán (otáčaní) ako keby mám 20FPS, strašný stuttering... S VSYNC je to butter smooth, ale input lag šialený... Možno keby sa dali fixnúť FPS, bolo by to lepšie...

Pohyb: Ten pohyb je ako keby som plával, oproti fortnite/paladins, etc hier, ktoré majú "kreslenú" grafiku mi to príde hodne zlé, neviem, nepáči sa mi to...

Prostredie: Celkom malá mapa, ale áno dostačujúca na 60 ľudí. Osobne mám veľký problém odlíšiť hráčov od prostredia, proste tá farebnosť je dosť nedoriešená, mne sa to zdá byť neprehľadné.

Loot: Asi mi nie je 12, aby som pochopil loot v tejto hre. Proste chýba mi tam nejaký inventory management, proste pickujem veci, a ani neviem čo, je to pre mňa ako začiatočníka chaotické, a to ma odradzuje...

Pri hraní som mal problémy so serverom, kedy som išiel ako v slow-mo. WTF?
Ďalšia vec, crashne Vám hra? Už sa nedá napojiť, wut???...

Hral som len 2 hry, tých vecí, ako problémov s hrou je tam určite asi viac, ktoré sa prejavia časom, ale takéto problémy som nečakal.

Áno je to BattleRoyale, je to F2P, je to niečo iné, nové, určite so to nejakú player base nájde, ale zostávam pri klasike, to je PUBG samozrejme :).

Nech si hrá každý čo chce, ale mňa si hra nezískala vôbec ničím, ak to bolo tak ospevované, čakal som aspoň že tá hra pôjde plynulo, ale taký pocit z toho naozaj nemám. :)

Please no hate... 8-)
MB: ASRock B450 Steel Legend • CPU: AMD Ryzen 3600 @stock • RAM: 2x8GB Corsair Vengeance DDR4 (3200MHz CL16) RED LED • GPU: RX 480 MSI Gaming 4G (@1350MHz/7760MHz) • PSU: EVGA 430W • Case: NZXT H500
Gear: • Mouse: Logitech G703 • Monitor: Philips 23,6" PLS @81Hz (246E7QDSW)
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

ohladom toho pocitu ze ti to ide 20fps..obcas hram hru,ked to ide tiez tak...asi tak 3x sa mi to stalo dokopy

takze si mal len bad luck na to..alebo mas nieco so strojom..inak to ide velmi svizne
Nerdis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerdis »

Měl jsem obdobný problém, jednoduše vyřešeno -> Fullscreen. Co jsem postřehl tak všichni hrajou ve Fullscreen (i streameři).
KapriQ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapriQ »

Samozrejme som to mal vo Fullscreen. So strojom nemám nič :). Hovorím, je to skôr o zobrazovacom zariadení. Ale ak to niekto hrá bez vsync/freesync/gsync na 60Hz monitore tak okej... proti gustu žiaden dišputát...

Pustite si napr. takých Paladins, kde je max FPS 175 a to je butter smooth game...

Toto isté mám pri PUBG, ale tam to mám poriešené tak, že mám FPS obmedzené na 80FPS, a monitor má 81Hz a zapnutý VSYNC. Vtedy je tam minimálny input lag. Síce je, ale je dosť malý... Bez VSYNCu je to nehrateľná sekanica.
MB: ASRock B450 Steel Legend • CPU: AMD Ryzen 3600 @stock • RAM: 2x8GB Corsair Vengeance DDR4 (3200MHz CL16) RED LED • GPU: RX 480 MSI Gaming 4G (@1350MHz/7760MHz) • PSU: EVGA 430W • Case: NZXT H500
satik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

uh, pubg s 80 fps a maly inputlag? to mas o 15-20ms vyssi inputlag nez ja jen z toho, kolik mas fps, to bych hrat nechtel :D

Nehlede na to, ze pokud hru locknes na 80, monitor ma 81 a zapnes vsync, tak musis ciste z logiky fungovani tech technologii mit stuttering.
GPU GIGABYTE AORUS GeForce RTX 5090 XTREME WATERFORCE CPU AMD Ryzen 7 9800x3D MB ASUS Crosshair HERO, RAM Kingston Fury 96GB @6000MHz CL30
case Fractal Meshify XL PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD 2+4+4+8TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

strielacky nehram s vsync,nehorazny inputlag..a pri fps 120+ uz nie je ziadny tearing,ziadna sekanica

na tej tvojej 480 mozno :)

zhodneme sa ze sa nezhodneme ok ? nezasierajme to tu s OT :wink:
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

rusty333
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rusty333 »

KapriQ píše: Prostredie: Celkom malá mapa, ale áno dostačujúca na 60 ľudí. Osobne mám veľký problém odlíšiť hráčov od prostredia, proste tá farebnosť je dosť nedoriešená, mne sa to zdá byť neprehľadné.

Loot: Asi mi nie je 12, aby som pochopil loot v tejto hre. Proste chýba mi tam nejaký inventory management, proste pickujem veci, a ani neviem čo, je to pre mňa ako začiatočníka chaotické, a to ma odradzuje...

Pri hraní som mal problémy so serverom, kedy som išiel ako v slow-mo. WTF?
Ďalšia vec, crashne Vám hra? Už sa nedá napojiť, wut???...

Áno je to BattleRoyale, je to F2P, je to niečo iné, nové, určite so to nejakú player base nájde, ale zostávam pri klasike, to je PUBG samozrejme :).
Sice jsem dlouho nehrál PUBG ale v něm mi teda přijde mnohem větší problém někoho zpozorovat. Jediný problém kde občas mám je třeba v temném rohu místnosti.
Hra je svižná a podle mě tomu mapa velikostně odpovídá.

Barevně odlišené úrovně gearu, u každého vylepšení je napsané na jakou zbraň patří a nemusíš to ani lootnout abys věděl jestli to nasadíš nebo ne, všechno má tooltip.

Jakoby se každá nová BR hra nepotýkala s nějakým tím problémem, to "slow-mo" je podle mě dobře vyřešený než aby si se zasekával a teleportoval po mapě, většinou se to po pár minutách spraví

Hodnotit po dvou hrách... jdeš sám proti sobě, ale pokud tomu nechceš dát šanci je samozřejmě tvoje věc. Své hráče si to najde jak říkáš.

tiscali 10/10 uff no nevim teda
CPU: Core i7-8700K + SCYTHE Ninja 5 MB: ASRock Z370 Extreme 4 RAM: HyperX Predator DDR4 16GB 3200MHz VGA: MSI GTX1070 GAMING X M.2 SSD: Samsung 970 EVO 500GB SSD: 2x Samsung 840 256GB HDD: WD Green 2TB PSU: Seasonic Focus Plus Gold 550W Case: Fractal Define R4 Monitor: ViewSonic XG2402 + Dell U2412M Mouse: Logitech G403 + Razer Sphex Keyboard: SteelSeries 6GV2 Audio: HyperX Cloud, Microlab Solo 9C NAS: NETGEAR ReadyNAS 312 - 2x WD Red 3TB
miezto
Nováček
Nováček

Příspěvek od miezto »

Jestli tomu dal jen 2 hry, tak se nedivím, že je z toho jelen. Taky jsem si ze začátku připadal jak Alenka v říši divů + je to můj první BR, takže sem musel navyknout i na ten určitý způsob hraní. Ale po 2 večerech už nemám s orientací problém, ať už s lootem nebo spozorováním nepřítele.

Technicky jsem na gtx 950 +- low-medium fHD a s plynulostí bez problémů, jen mám občas lag, kdy to dokáže freeznout i na 5-10sekund, ale že by nějaký drobný výpadky/záškuby to ne a crash zatím taky nenastal.

Borderlands alá BR.
Sheppix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sheppix »

Z vlastní zkušenosti vím, že první dvě hry na rozkoukání nestačí. Zde je záznam z mojí druhé hry. :-D

https://youtu.be/lx7Bei4AJ3k
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

hladame jedneho do squadu
hrame cez TS

kto by mal zaujem
origin : RBClass
KapriQ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapriQ »

Tá hra proste potrebuje optimalizáciu, ak sa Vám to zdá okej, hrajte si to :) ale také reči, že zato môže RX xxx bla bla, sú sračky...

Napr. tu:
https://www.youtube.com/watch?v=9FftLk9sHeQ

Tá hra využíva GPU 100%, a procák si len semtam spraví nejaké vyťaženie, to by tak imho nemalo byť. Prečo idú všetky "výpočty" cez GPU? Nie som developer, ale toto je zásadný problém.
Awee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Awee »

KapriQ já ti nevím. Mám vegu 64 a fx8300 ((nesmějte se čekám na Zen2) nastavení mám všechno co má napsané že používá gpu mám na max a to co má napsané ze používá cpu mám na low
Grafika se flaka na 70% a stejně mám 90fps +- to vše na freesync 144hz a je to super plynulé
A loot system je nejjednodušší ze všech BR.
Hodnotit tyhle dvě věci po dvou hrách mě přijde podivné
Btw kdo chce přidejte si mě Awee3132 nejsem žádný tryhard takže prosím nikdo toxic 8)
MB: Asus Crosshair VI HERO, CPU: AMD Ryzen 7 5700X3D + Dark Rock Pro 4, RAM: Kingston Fury 2x32GB DDR4 3200MHz CL16, VGA: AMD Radeon RX 6800XT, SSD: Sillicon Power P34A80 512GB, Sillicon Power P34A80 1TB, HDD: Seagate 1TB, CASE: NZXT H440, PSU: Corsair RMx 1000W
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

KapriQ píše:Tá hra proste potrebuje optimalizáciu, ak sa Vám to zdá okej, hrajte si to :) ale také reči, že zato môže RX xxx bla bla, sú sračky...

Napr. tu:

Tá hra využíva GPU 100%, a procák si len semtam spraví nejaké vyťaženie, to by tak imho nemalo byť. Prečo idú všetky "výpočty" cez GPU? Nie som developer, ale toto je zásadný problém.
si myslis ze cpu a gpu si nejak rozdeluju pracu ? :) cpu pocita scenu,fyziku,zvuk atd a gpu pocita len obraz..to su dve rozne prace...v tom videu ide gpu na 100% pretoze ju nic nebrzi aby sla naplno
KapriQ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapriQ »

WoW, okej, čakal som nejakú inteligentnú odpoveď xD... Ďakujem Ti za ňu

Skús si prečítať ešte raz moju poslednú vetu 8-) ...

Sú iné hry, kde grafika vyzerá inak, a sú dokonca niekedy menej náročné na GPU.
Pepe3dx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pepe3dx »

KapriQ píše:Tá hra proste potrebuje optimalizáciu, ak sa Vám to zdá okej, hrajte si to :) ale také reči, že zato môže RX xxx bla bla, sú sračky...

Napr. tu:

Co to meleš..? Jakou optimalizaci..? :roll: Já hrál včera cca 15 her a nezaznamenal jsem jedinej lag ani jedinej pokles FPS.
Všechno mám nastavený na max v rozlišení 2560x1440 :) Ta hra jede parádně svižně jak má a FPS mi nejdou pod 120.. :-D :-D
Nehledě na to kolik to hraje lidí a ty servery to zvládaj bez jedinýho problému. Hru máš načtenou a team sestavenej během pár vteřin.

Lagovat a sekat se to může jedině hráčům co mají slabší sestavy, protože ta hra je prostě náročnější na hardware.
MB: Asus CH6E CPU: Ryzen 7 5700X3D Cooler: Be Quiet! D.R.P. 4 RAM: Ballistix Sport LT 2x16GB @ 3800Mhz CL 16 GPU: GeForce RTX 4070 Super PSU : Seasonic F.P. Gold 850 FX SSD: Corsair Force MP510 1TB + Lexar NQ790 2TB HDDs: Seagate BarraCuda 7200 2+3TB + 2+2TB ext. Case: Phanteks Evolve X (5x140 fans) QD-OLED: 27"Gigabyte MO27Q2 @ 240Hz Mouse+Keyb : Logitech G502 / Corsair K70 LP (red) Sound: Creative Stage 2.1 + Turtle Beach Atlas Air Sys: Win 11 Pro
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

KapriQ píše:Tá hra využíva GPU 100%, a procák si len semtam spraví nejaké vyťaženie, to by tak imho nemalo byť. Prečo idú všetky "výpočty" cez GPU? Nie som developer, ale toto je zásadný problém.
Neviem kde si bol doteraz ale ja mam vzdy gpu 99% a cpu tak 8-20. :D Teda okrem AC:O.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

dotn feed the troll
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Network analyza: https://www.youtube.com/watch?v=9PfFPW9a90w

tl;dr: Je to katastrofa.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

ten system sampionov som velmi nepochopil..dnes sme hrali traja,skoncili sme druhi,ale v dalsej hre sme boli sampioni
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“