Mr_Trollfan píše:Znova.rondil píše:Zdravím, padá to i na Ramkách zvlášť. Půjdu jim to reklamovat. Doufám, že se nebudou vykroucet s tím procesorem. Mám obavy, že budou tento vzhled svádět na mě, že já jsem ho takto poškodil.
Nemá někdo náhodou zkušenost, pokud mi to skládali - služba zdarma, za můžu jednotlivý komponent vrátit do 14 dní ? Píšou, že složenou sestavu nelze vrátit, ale jednotlivý komponent? Mám totiž ke všemu krabice.
1. Otestuj to po update biosu MOBO za aktualny ak je nejaky novsi dostupny.
2. Nereklamuj, pripravis sa o moznost vratenia tovaru do 14 dni. Ak ramky nemas v QVL zakladnej dosky pre matisse vobec takze ich vrat do 14 dni a vyber si ram ktore su otestovane v QVL ze s tou doskou na danej frekvencii realne funguju.
https://download.gigabyte.com/FileList/ ... atisse.pdf
Z czc mi napsali, že PC složené z komponentů nelze vrátit do 14 dnů a ani jeho komponent nejde vrátit do 14 dnů.
Na seznam jsem se díval, problém je, že v Czc neukazují přesnou výrobní šarži Ramek. Kód výrobce u Czc nesedí s kódem na ramkách (nálepce).
Podle kódu v tom seznamu ty ramky nejsou.
XPM profily v Biosu vidím, Bios je nejnovější.
Možná můžu zkusit z 3,2 Ghz to dát jen na 3 ghz ručně. Ovšem na stránkách desky je možno mít až 3,6 ghz.