Mafia: Trilogy, včetně full remaku Mafia 1

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
heroik
Začátečník
Začátečník

Re: Mafia: Trilogy, včetně full remaku Mafia 1

Příspěvek od heroik »

Moje řeč. taky jsem to zkoušel cca rok zpatky, ale dneska už to nezaujme.
Ale tu zavodni misi o ktere se tu bavite jsem kdysi hral, pamatuju si jako decko jak to kamarad nemohl projet a ja jsem to u neho dal na prvni pokus :lol:
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

havli píše:Tak jsem to zkusil - nejvyssi obtiznost a na druhy pokus:

Obrázek

Jednou jsem udelal hodiny, takze celkovy cas mohl byt i lepsi. Zkratka pohoda a klidek. :-D
Závody závody... já se pak vyblbnul i jinak, mafii sem si v jedný kopii postupně předělával k obrazu svému :-D S tím sem fakt hodně tehdy vyblbnul. Stále mam schovaný jeden z původních screenů (asi sem v té době neměl Nvidii rád... )
https://abload.de/img/beznzvufek66.jpg :-D

Jednoznačně nejvíc hraná hra u mě. Ale dneska ta grafika fakt je slabá. Ale stárnula dlouho, ještě nedavno vypadala k světu, díky tomu že textury byly dělaný z fotek, ale prostě 256x256 rozlišení (a to většina měla i méně) je slabota.

Ale dlouho, dlouho sem jí vlastně nehrál nemodnutou - čistý originál. Možná bych to mohl zase před remasterem oprášit a dát si i závod poctivě. :twisted:

EDIT:
mi to nedalo a chtěl jsem to zkusit (v mojí verzi, kteoru mam stále schovanou)... jenže já sem zapoměl, že tam je modlá i převodovka u formulí (8 stupňů, lepší motor u brubakera)... ale hlavně tuhle zatáčku nikdy nedam - ta mě vždy rozhodí sandál, když vidim ten bilboard :-D :-D :-D
Obrázek
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Na zastarávání má už hra rozhodně nárok. Vyšla tuším ve stejném roce, jako GTA3, tak si to srovnejte x) Byl jsem tenkrát na základce a lidem se hra moc nelíbila. Sice panovalo nadšení, že je to česká hra a není úplně blbá, ale právě ve srovnání s GTA zábava pokulhávala. Mě se líbila, ale je to spíš adventura než akční jízda. Remaster si dost dobře nedokážu představit. Není to jednohubka na předělávání a pochybuju, že si s tím dají potřebnou práci.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Riku píše: Ten byl dobrej :P
A pravdivej, mám v tom přes 200 hodin :twisted:
TankGeorge píše:Na zastarávání má už hra rozhodně nárok. Vyšla tuším ve stejném roce, jako GTA3, tak si to srovnejte x) Byl jsem tenkrát na základce a lidem se hra moc nelíbila. Sice panovalo nadšení, že je to česká hra a není úplně blbá, ale právě ve srovnání s GTA zábava pokulhávala. Mě se líbila, ale je to spíš adventura než akční jízda. Remaster si dost dobře nedokážu představit. Není to jednohubka na předělávání a pochybuju, že si s tím dají potřebnou práci.
Měls na základce divný lidi, u nás to hráli všichni, i lidi co hráli jednu hru ročně :mrgreen:
Pár lidí to dokonce inspirovalo začít programovat. Mafie byla nadčasová.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
werygood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od werygood »

GTA3 se da s mirnym sebezaprenim dobre hrat i dnes. Mafia mela hype taky proto, ze byla z tuzemska. A uznavam, ze ten soundtrack je skvely.
shipo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od shipo »

https://www.youtube.com/watch?v=JCPHCRPaCnY
Vortex - Daniel Vávra na vylepšené Mafii nepracuje. Spekuluje se o českém dabingu. Vývojáři příběh rozšíří

a ve 12:30 je Sobo :cry:
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Sobo na hrad :D
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

werygood píše:GTA3 se da s mirnym sebezaprenim dobre hrat i dnes. Mafia mela hype taky proto, ze byla z tuzemska. A uznavam, ze ten soundtrack je skvely.
Kdyz se da hrat GTA3, tak Mafia se necha zrovna tak. Po technicke strance je lepsi nez GTA - kdyz uz nic jineho, tak nemusi pro spravnou funkci fyziky a zvuku bezet s fps omezovacem na 30 fps. :wink: A pokud se aplikuje mod na neomezeny dohled + poradne osoli AF, tak vypada Mafia koukatelne i dneska.
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
heroik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heroik »

shipo píše:https://www.youtube.com/watch?v=JCPHCRPaCnY
Vortex - Daniel Vávra na vylepšené Mafii nepracuje. Spekuluje se o českém dabingu. Vývojáři příběh rozšíří

a ve 12:30 je Sobo :cry:

Joo jsem taky slavnej :-D :-D
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

werygood píše:GTA3 se da s mirnym sebezaprenim dobre hrat i dnes. Mafia mela hype taky proto, ze byla z tuzemska. A uznavam, ze ten soundtrack je skvely.
To je naprostá lež. Mafia byla uznávaná úplně stejně i ve světě. Recenze na gamespotu od Erica Wolpawa: 9.3, jen jako příklad. Wolpaw dělá posledních X let ve Valve.
https://www.gamespot.com/reviews/mafia- ... 0-2879254/

A Mafia se dá dnes hrát úplně stejně jako GTA3. Bez sebezapření. Mafia byla ještě o dost dál než GTA3 co se grafiky, fyziky a designu týče. Vypadala líp i než San Andreas co vyšlo o nějaký dva roky později.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

Souhlas, mafia sbirala pozitivni a obdivne reakce po celem svete a byla davana za priklad. I na tom metacriticu, kde kazda hra dostava nalozeno ma user score 9.1 a recenzenti 88%

https://www.metacritic.com/game/pc/mafia/critic-reviews
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
Sohi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sohi »

Za mňa je to presne naopak. Ku GTA3 som sa dostal zas ja neskoro ale ani so sebazaprením som tú hru nedokázal dohrať (tak tupý aim som hádam ešte nikde nevidel). Nebudem ju zhadzovať, určite má svoje kvality na tú dobu, no Mafia je o hodný kus ďalej. Nemyslím si, že hra dnes nezaujme, aj dnes sa dá hrať ešte pomerne dobre, grafiku a fyziku by som fakt neriešil, treba si uvedomiť, že tá hra je staršia ako väčšina dnešných wannabe gamerov :-D .

A tiež nesúhlasím, že mafia mala hype len kvôli tomu, že bola tuzemská. Tá hra mala celosvetový úspech.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Mafia 1 je legenda.. neuvěřitelný, že už to je 18 let co to vyšlo. Dodnes když si to pustím tak to má neuvěřitelnou atmosféru. Hrozně rád se projíždím občas krajinou kolem města.. na přehradu, obrovskej krásnej most a ty podzimní stromy kolem <3
PS5 Pro | LG OLED CX55
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Prvá vec, čo ma podľa obrázkov zaujala, že hrá má implementovaný nejaký RT, takže to bola prvá vec, kde som sa vôbec zastavil.

Inak MAFIA II nasvetlenie vyzerá podľa unikutého videa ako gŕc.
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Jak ale víme, tak RT se říká dnes i tomu co vůbec RT není. Má to běžet na PS4 a XBOX one - ty nemají HW akceleraci RT, takže to bude asi takové RT jako v to plánovaným remasteru Crysisu - prostě Faketracing (Ache TM).
Ani s RTX akcelerací se dnes RT nehýbe nějak slavně, takže bez RT akcelerace můžeme o RT mluvit asi jako kdysi o 3D hře bez akcelerace Glide. Taky to bylo 3D, ale na míle vzdáleno tomu pravému 3D. Tipoval bych jen nějaký vylepšený SSSR na odrazy, ale "RT" na GI a stínech bych nečekal.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
LastPCgamer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LastPCgamer »

Mafia 1 hlavne nebola taka casual arkada ako GTA 3 takze niektorých hracov toto odradilo resp. preto sa im zdala Mafia 1 horsia ako GTA 3. Uz len ten jazdny model v Mafia 1 bolo nieco neskutocne a trebalo sa to naucit ovladat. Ja som bol v case vydania Mafia 1 na zakladnej skole a kazdy kto mal PC to hral a vedel o tejto hre, bola to legenda svojej doby ktorej pomohol samozrejme aj ten kvalitny cesky dabing ale aj silny dôraz na pribeh. Ohladom pretekov ja som ich samozrejme nedokazal v tej dobe prejst normalnym sposobom (verzia 1.0) a musel som pouzit ten trik so skratkou. Mafia bola vlastne jedna z prvych hier ktore som hral takze som nemal s hranim takmer ziadne skusenosti. Teraz po rokoch uz ale nemam problem prejst preteky a schvalne skusim ich prejst aj na najtazsej obtiaznosti.
CPU: Intel Core I7 5820K@4.5GHz; Cache 4GHz + Noctua NH-D15;*** MB:ASUS X99-A;*** RAM: 4x4GB DDR4 3000MHz CL 15-17-17-35 1T Corsair;*** GK: EVGA GeForce GTX 1080Ti SC Black Edition Gaming ICX***;*** M.2 NVMe SSD: Samsung 970 EVO PLUS 500GB;*** SATA III SSD: Samsung EVO 850 500GB, Crucial MX500 1TB;*** SATA II HDD: 500GB Hitachi 7200RPM ;*** Op. Drive: Samsung DVD-RW SH-S223F;*** Sound Card: ASUS Xonar Phoebus;*** PSU: Seasonic SS-860XP Platinum;*** MOUSE: RAZER Deathadder Chroma;*** MOUSEPAD: Roccat Taito;*** KEYBOARD: Roccat Isku;*** HEADSET: Sennheiser PC 360 G4ME;*** MONITOR: 27" Acer Predator XB271HU 144Hz, IPS, G-Sync;*** CASE: Cooler Master HAF 922;*** OS: Windows 10 64bit Home; Herné konzoly: Playstation 5, NINTENDO Switch
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

To sice všichni přikyvujou, jak to byla legendární hra, ale Rockstar je miliardové studio a Illusion Softwork je opršelý náhrobní kámen. Mě se taky Mafia líbila víc, GTA 3 jsem zmínil právě pro kontext doby, ve které si česká hra s Rockstarem minimálně z technického hlediska vytřela.

Nicméně dobře si pamatuji, že casualové sice chválili, ale skoro nikdo to nedohrál a přímo cituji "jsem zvyklej jezdit dvě kila s banshee a ty kraksny mě nebaví". Takže lidi pochopitelně odpadávali kvůli jízdě a krom profláklých závodů je tam dál pěkných pár tuhých misí na řízení. Přijde mi zpětně, že jsem byl jeden z mála šprtů, co se otočil u pěti lidí, aby jim odjel závody v1.0 (vůbec jsem nechápal, proč je to problém) =D

Sice strašná legenda, ale nikdo to moc nekupoval za plnou cenu. Těžko to vysvětlit jinak, než že ta hra zas takový apeal pro většinové hráče nemá. Jestli remastrujou jízdní model v původní verzi, tak se to fakt současným Fortnite teenagerům líbit nebude. Ti mají problémy v RDR2 neskákat ze skály a nenarážet koněm do stromů =D
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

je lepší vždy to co se víc prodává? Ať už jde o hry, HW, auta... prostě cokoli tak tohle rozhodně neplatí vždy, lidi jsou ovce :D
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
werygood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od werygood »

Paul píše: A Mafia se dá dnes hrát úplně stejně jako GTA3. Bez sebezapření. Mafia byla ještě o dost dál než GTA3 co se grafiky, fyziky a designu týče. Vypadala líp i než San Andreas co vyšlo o nějaký dva roky později.
Hrál jsem všechny tři hry v návaznosti na sebe a Mafia byla vizuálně nejslabší, tak hnusné textury GTA 3 rozhodně nemá. Byla ale možná o trochu lépe propracovanější, to ano.

A porovnávat to se SA je už ale hodně mimo.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

tiež nesúhlasím
GTA3/Vice City má oproti MAFIA 1 výrazne horšiu grafiku... dokonca si myslím, že bez problémov prekoná aj GTA SA
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“