Ghost of Tsushima

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: Ghost of Tsushima

Příspěvek od rbclass »

ČO je na gauči pohodlné? Však sa na tom nedá poriadne sedieť
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Asi máme špatné gauče :-D Ne, vážně.. asi fakt máme špatné gauče.
Když jsem byl mladší a bydlel chvilku u babičky kvůli rekonstrukci bytu, tak jsem hrál hodně na xboxu360 a seděl v takovém starém, myšma prochcaném smradlavém gauči... ale bylo to nejpohodlnější sezení, jaké jsem kdy zažil. Nohy hezky položené na židli. Venku sníh, no idylka...
(nebyl to její primární gauč, babička není prase :mrgreen: , bydlí ve spodním patře, horní bylo neobydlené)

To samozřejmě neznamená, že se nedá televize připojit k TV.
Naposledy upravil(a) Frostys dne sob 18. črc 2020, 10:44, celkem upraveno 1 x.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Neber to doslova. Píšu o gauči, ale myslím pohovku. Hraju zásadně ležmo s patřičným vypolstrováním jako prevence dekubitů :D
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
ondra91
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ondra91 »

Frostys píše:Riku: Mám to stejně :lol: Je mi teda z těch fps takhle zblízka na blití, ale jde si zvyknout.

Jinak teda k samotné hře. Když byly trailery, tak mě to i docela lákalo. Teď jsem trochu koukal na streamy a nějak mě na to z nějakého důvodu přešla chuť.
Mám to podobně, taky jsem se těšil, ale vypadá to až moc "ubi" ... Možná pak na PS5, ale za předpokladu 60 fps.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

ArgCZ píše:Prosimte nekecej, minimálně po zapnutí tv musíš hledat na tv výstup, a s tím zvukem...neziju sám takže komp má svůj zvuk a tv taky, když se dělá na pc tak jede jeho zvuk a když na tv tak optika k tv, mimochodem dostat skrz HDMI z kompu do tv a dále z tv do optiky vzdy plnohodnotný dolby digital prostorovej zvuk taky neni vzdy na prvni dobrou a někdy to jede jen stereo, na konzoli jsme nikdy nic neresil, vzdy to jede jak ma, proste nikdy to tak pohodlny neni, nevypravuj to nekomu kdo se s tim roky potyka,zkousel jsem i appku od steamu pro android tv, to celkem fachalo dobře, ale opět zvuk byl stereo vždy, neumí to dolby.

U nas holt nejsem jedinej uživatel a často běží tv i komp zároveň a tak z nich musíš z kazdyho mít zvuk i zvlášť co na tom nehraje?
Ne, žádnej TV výstup nehledám, normální televizi (nova atd) jsem odhlásil, používáme jen netflix a internetový kanály, přes PC. Zvuk mám normálně přes PC taky a žádný nastavování čehokoliv neřeším.
Když potřebuju aby běžela TV i komp zároveň, tak od toho mám v jiný místnosti ještě jednu TV s mini htpc. Popř. si sednu k monitoru zatímco na TV běží něco jinýho (a ano, to je pak potřeba přepnout výstup, což zabere 3 sekundy).

Každopádně to je všechno mimo pointu. Ta byla, že pro pohodlný hraní z gauče není potřeba konzole. Protože prostě není. To je vše.

(a jo, asi máte blbý gauče :mrgreen: )
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
mstK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mstK »

Dohráno. Hra vypadá na poměry PSka fakt výborně a běhá relativně plynule (hráno na PSPro v performance módu a viditelně se mi to seklo snad jednou). Jinak je to takový Witcher 3 s lepším combatem. Za mě zatím hra roku, hlavně proto, že se mi tvůrci naprosto trefili do vkusu.
AMD RYZEN 7 5800X3D / Be quiet! DARK ROCK PRO 4 / ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO / 4x8GB G.SKILL TridentZ Neo 3600MHz CL16 / Sapphire PULSE Radeon RX 7800 XT 16G / ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2-1TB / OCZ ARC 100-120GB / Transcend SSD370S-256GB / Corsair RM650 / Corsair 460X RGB
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Paul píše: Každopádně to je všechno mimo pointu. Ta byla, že pro pohodlný hraní z gauče není potřeba konzole. Protože prostě není. To je vše.
pointa byla v tom že nemá čas a tak chce přijít z práce, v klidu si sedne do gauče a pohodlně si zahraje, tohle ti komp splní jen v bodě že si sedneš na gauč a hraješ, ale na kompu furt něco řešíš, ovladače, aktualizace, nastavení hry kdy to 20 minut před hraním šteluješ a polovinu hry to jede plynule a najednou v další lokaci máš propady, tak zas laboruješ. On přijde a zapne tlačítko na bezdrátu a než otevře pivko tak mu celá konzole kompletně najede sama se vším co k ní má připojený. To abys dostal kompa vůbec do stavu aby to fungovalo aspoň jakýs takýs jako konzole je vůbec legrační porovnání, to snad ani nebudu rozepisovat, chtěl bych vidět moje děti 9 a 7 let jak jim vysvětluju co všechno musej udělat než si zahrajou když jim koupím novou hru a pak jim budu říkat že je to přece stejně pohodlný, už kvůli dětem jsem to martyrium s kompem rád opustil protože to jen komplikuje život přesně těm lidem kterým nějaký hrabání se v nastaveních nic neříká, tohle zapne a vypne i moje 75ti letá babička když tady hlídá svoje pravnoučata, to je ta správná pointa, protože je to jak tu někdo poznamenal jen hloupá jednoůčelná krabička která ale dělá přesně to co se po ní chce na výbornou.
PS5, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Ale prosím tě.. Děcka se to naučí hned. Já u kompu sedím od 6 let a jediné, co si pamatuju je, že problém byl akorát tak s tiskárnou a s crackováním mé úplně první warez hry :-D
Prostě jediné, v čem má konzole výhodu je, že na to vychází hry, které na PC ne :-D
To je taky jediný důvod, proč tu smradlavou konzoli vůbec mám.

To ani nezmiňuju, že když si domů přinesu novou hru na PS4, tak musím hodinu čekat, než se mi aktualizuje systém a hodinu než se nainstaluje hra a hodinu než se do ní potom stáhne update, pohodlí jak sviňa :P
Shaquille
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

jako by se Widle neaktualizovaly, jako by se hry neinstalovaly a neupdatovaly... ;)

Konzole je na ovldani nasobne jednodussi nez PC, ale taky je nasobne mene vyuzitelna nez PC. Kdo tvrdi, ze na PC zmacknu "on" a pak je vse userfriendly jako na konzoli, tak at k ni posadi nekoho, kdo u PC nesedi denne...

jako na zavolanou, prave ted:
win.jpg
Na PC je takovych "vychytavek", moznosti a ruznych ikon tolik, ze se to s ovladanim konzole vubec neda srovnavat...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Frostys: mě to nikdy problém taky nedělalo, problém to ale byl pro zbytek rodiny když jsem chtěl aby PC zastával roli centrálního zábavního systému, to fakt nefungovalo dobře, naopak konzole tu funkci plní najedničku a není to jen o hrách co nejsou na PC. Takový Diablo 3 když přijdou kamarádi na víkend na jedný obrazovce, , nebo party hry co instalujete část do mobilu a pak hrajou s váma různý detektivní nebo vědomostní hry lidi co nikdy nic na kompu nebo konzolích nehrajou, prostě to není jen o pár exkluzivitách, je to o tom že je to jednoduše, rychle a kdykoli k dispozici, ježiši když vzpomenu jak jsem dělali víkendy s kámošema s kompama a chtěli tam připojit čtyři ovladače kvůli Gang Beast a rozcházeli jsme to dvě hodiny, to prostě fakt nesrovnávej.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

mstK píše:Dohráno. Hra vypadá na poměry PSka fakt výborně a běhá relativně plynule (hráno na PSPro v performance módu a viditelně se mi to seklo snad jednou). Jinak je to takový Witcher 3 s lepším combatem. Za mě zatím hra roku, hlavně proto, že se mi tvůrci naprosto trefili do vkusu.
No když si vedle toho pustím RDR2, nebo třeba i pitomý Far Cry 5 a New Dawn tak je tohle graficky o 5 let pozadu. Nechápu že to je tak hnusný, kor když je to exkluzivky, který na PS vypadají parádně. Nebo s Days Gone se to taky nedá srovnávat.
PS5 | LG OLED CX55
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Tak Ghost of Tsushima nějak neaspiroval na to být hrou se super reálnou/krásnou grafikou ne?
To bylo jasné už z trailerů před lety, že to bude mít prostě svůj grafický styl.
Na druhou stranu to snad běhá lépe než Days Gone nebo RDR2. Zkušenost mám jen s RDR ale nic hezkého ty fpska nebyly. (obyč. PS4)
mstK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mstK »

Tak je vidět, když to člověk blíž zkoumá,že některé textury jsou hodně jednoduché, třeba skály nebo některé rostliny. Já to hraju v performance modu, tak nevím, jestli je to v tom enhanced graphics o něco lepší, ale v globálu to prostě na 55" televizi na 2metry funguje a vypadá to dobře a plynule. RDR2 možná graficky vypadá líp, ale taky je ten gameplay dost znatelně trhanější, než toto. O Days gone ani nemluvě, to se místy škubalo fakt hodně.
AMD RYZEN 7 5800X3D / Be quiet! DARK ROCK PRO 4 / ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO / 4x8GB G.SKILL TridentZ Neo 3600MHz CL16 / Sapphire PULSE Radeon RX 7800 XT 16G / ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2-1TB / OCZ ARC 100-120GB / Transcend SSD370S-256GB / Corsair RM650 / Corsair 460X RGB
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Já to hrál na PRO v tom resolution módu a je to stejný, jen vyšší rozlišení.

No první trailery vypadaly o dost líp ale to už jsme si asi zvykly :)
PS5 | LG OLED CX55
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

ArgCZ píše:
pointa byla v tom že nemá čas a tak chce přijít z práce, v klidu si sedne do gauče a pohodlně si zahraje, tohle ti komp splní jen v bodě že si sedneš na gauč a hraješ, ale na kompu furt něco řešíš, ovladače, aktualizace, nastavení hry kdy to 20 minut před hraním šteluješ a polovinu hry to jede plynule a najednou v další lokaci máš propady, tak zas laboruješ. On přijde a zapne tlačítko na bezdrátu a než otevře pivko tak mu celá konzole kompletně najede sama se vším co k ní má připojený. To abys dostal kompa vůbec do stavu aby to fungovalo aspoň jakýs takýs jako konzole je vůbec legrační porovnání, to snad ani nebudu rozepisovat, chtěl bych vidět moje děti 9 a 7 let jak jim vysvětluju co všechno musej udělat než si zahrajou když jim koupím novou hru a pak jim budu říkat že je to přece stejně pohodlný, už kvůli dětem jsem to martyrium s kompem rád opustil protože to jen komplikuje život přesně těm lidem kterým nějaký hrabání se v nastaveních nic neříká, tohle zapne a vypne i moje 75ti letá babička když tady hlídá svoje pravnoučata, to je ta správná pointa, protože je to jak tu někdo poznamenal jen hloupá jednoůčelná krabička která ale dělá přesně to co se po ní chce na výbornou.
Tohle jsou prostě kecy se kterejma nesouhlasim, ano ovladače updatuju (automaticky přes gf experience) cca jednou měsíčně a to je tak všechno. Štelování u mě znamená jít do menu, dát vše na max a zapnout vsync. Opravdu tragédie. (jo uznávám s 2080Ti je štelování snažší..)

Lituju tvoje děti, aby je samotný rodiče takhle dumb downovali :mrgreen: (neber to prosimtě osobně, joke..) Za našich časů řešit autoexecy a config.sys a reinstalace systémů každou chvíli, to byly časy...dneska už i ty PC jsou totálně easy a stejně to některým nestačí... :-D

(konzoli mám taky, ano, samozřejmě že je ještě primitivnější na používání, ale PC tak jak to mám já je prostě pohodlnější, už proto že nemusím řešit ty placky a všechno mi šlape perfektně)
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

U konzole musíš řešit placky? :roll:
PS5 | LG OLED CX55
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Riku píše:U konzole musíš řešit placky? :roll:
Jako, pár her tam mám digitálně a lituju toho, protože je nikdy hrát znova nebudu. Placky jsou výhoda (daj se prodat a jsou často levnější než digitál) i nevýhoda (musej se měnit když chce člověk hrát něco jinýho). Ale když se bavíme o pohodlí, tak hraje roli ta nevýhoda no. Samozřejmě lze být digital only, ale to bych na konzoli být asi nechtěl.

Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No a na PC máš jenom digitálky, které nemůžeš prodat :-D
PS5 | LG OLED CX55
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Paul píše:
Lituju tvoje děti, aby je samotný rodiče takhle dumb downovali
:D můj otec nikdy nepochopil proč mě nebaví jako jeho se hrabat od 8mi let v pionýru venku na vzduchu a blbnout se svíčkama, s výfukem aby měl správnej zvuk a raději se hrabu v kompu, já svoje děti narozdíl od něj a koukám i od tebe :mrgreen: chápu že jim to nic neříká a jsou jen konzumenti toho co pro nás znamenalo úplně neco jinýho, fakt jim nebudu cpát lásku ke stolnímu počítači... v dnešní době tyvole :lol:, oni si chtěj jen zahrát a čím jednoduší to bude, tím lépe pro ně a nakonec i pro mě že.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Riku píše:No a na PC máš jenom digitálky, které nemůžeš prodat :-D
Jo, je to pěknej vopruz :mrgreen: Mám tak 700 her co bych prodal kdyby to šlo. Ale aspoň že jsou na PC ty hry obecně o něco levnější a tuna jich je z bundlů, to to trošku vyvažuje. Ale i tak by mi nevadilo, kdyby možnost přeprodávat digi licence steam a další zavedli, ačkoliv chápu že se to nestane, protože by to vývojářům krapet snížilo výnos.
ArgCZ píše:
:D můj otec nikdy nepochopil proč mě nebaví jako jeho se hrabat od 8mi let v pionýru venku na vzduchu a blbnout se svíčkama, s výfukem aby měl správnej zvuk a raději se hrabu v kompu, já svoje děti narozdíl od něj a koukám i od tebe :mrgreen: chápu že jim to nic neříká a jsou jen konzumenti toho co pro nás znamenalo úplně neco jinýho, fakt jim nebudu cpát lásku ke stolnímu počítači... v dnešní době tyvole :lol:, oni si chtěj jen zahrát a čím jednoduší to bude, tím lépe pro ně a nakonec i pro mě že.
Však jo, je to na tobě..tak snad si najdou něco jinýho co je bude bavit a nebude se to jmenovat fortnite.. :twisted:

Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“