LG CX Oled Ako herny monitor? Stanovisko od LG
Moderátor: maXXmilian
- heroik
- Začátečník
Re: LG CX Oled Ako herny monitor? Stanovisko od LG
To vypalovani porad plati? Ja nekde cetl ze uz to dneska neplati nebo se to aspon zlepsuje...
- durod
- Středně pokročilý
tak riziko asi bude, ale nebude to tak horke, mrkni ta dlohodoby test na rtings, i kdyz jsou dnesni panely na tom asi o neco lepe
na test pouzili LG C7
https://www.rtings.com/tv/learn/real-li ... rn-in-test
ale to je total extrem, spise nez hry dela problem CNN, levicaci no![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
na test pouzili LG C7
https://www.rtings.com/tv/learn/real-li ... rn-in-test
ale to je total extrem, spise nez hry dela problem CNN, levicaci no
![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- Zofrenko
- Žlutá karta
-
Dnes mi prišiel Asus PG43UQ 43 palcovy , 144hz, gsync, 4k monitor
veľa sa mi špekulovať nechce ale v skratke vracam ho naspať koli Ghostingu. Testujem 3 hodiny a neni to pre mŇa pripustne
'G-sync kompatibilita funguje pekne, obraz ide hladko a plynulo. Ale ten ghosting v rainbow six siege napr mate texturu steny kde je červeno hnedy Stlp potom biela stena 3 metre a dalši stlp. a ked rychlejšie pohnem myšou tak tie červene farby zo stlpov sa prelievaju do bielej textury a z celeho obrazu vznika farebny guľaš. je to dosť pomaly panel a pocitovo čo som z toho šokovany a manželka ma rovnaky pocit, že ten Asus ma vačši ghosting ako ma QLED QE55Q80T samsung, čiže tohotoročny 80tkovy samsung qled.
ten QLED som mal doma pred 3 mesiacmi a vratil som ho ,lebo mi chybal gsync a ta plynulost obrazu. potom som dlho odolaval a čakal na Asus hdmi 2.1 monitory ktore boli ohlasene v auguste, no teraz sa naskytla dobra cena na PG43UQ tak som skusil. No ten ghosting je fakt velky na moj vkus. LG32GK850G čo je tiež VA panel moj monitor aktualny, tam po ghostingu ani stopa je to fakt špičkovy monitor a nechápem prečo nedokažu urobit v rovnakej kvalite neaku 43ku. no tento Asus za tie peniaze nestoji.
Premyšlam ,že fakt skusim LG CX48 a podstupim riziko vypalenia obrazu. no s takym ghostingom sa zmierit neviem. A už začinam mat pochybnosti či tie nove Hdmi 2.1 asusy čo maju prist ,že budu na tom lepšie. neviem či sa oplati čakat, a stane sa zázrak![Happy :D](./images/smilies/happy.gif)
Každopadne kto sa boji burningu a chce teraz neaky panel pre xbox alebo aj ako pc monitor a nezáleži mu na Gsyncu resp kupite si AMD grafiku tak budete mat Freesync lebo tie Qledy maju podporu.. tak QE55Q80T resp QE55Q90T su momentalne najlepšie LED 4k zobrazovadla na hry. pomer cena vykon.
Edit: ešte som zabudol ohľadom farieb, tie boli tiež lepšie take živšie na QE55Q80T . ani farby sa mi nezdaju až tak uchvatne a tak isto kontrast pocitovo bol lepši na samsungu. tento PG43UQ viac svieti ma silnejšiu svietivosť, často krat až prepalenu bielu farbu
Edit2: čim dlhšie skúšam tento monitor tym viac ghostingu vidím a dokonca aj počas dennych máp. Takyto ghosting nemal ani zdaleka TV Samsung QE55Q80T za nižšiu cenu s vačšou uhlopriečkou. TV samsung je viac herny monitor ako tento "asus monitor,, Fakt som takéto niečo nečakal. čo sa tyka toho qledu tak tam bol inverzny ghosting problem iba občasne v tmavych scenach aj to nie všade napr taky battlefield V ani vnoci som ho nepozoroval resp úplne minimalne, ale toto tu je totalny masaker, neviem sa sústredit na hru ako ma to obťažuje. Budem sa opakovať ale za tú sumu čo za to pytaju je ten panel strašne žalostný a nechápem ako to mohol niekto recenzovat pozitivne.. Tento monitor ak chce niekto tak jedine na pomale hry. RPG, strategie, The sims, ale fps hry v žiadnom prípade..
Inak čo sa tyka LG oled CX . tak dnes som sa dozvedel zaujimavu vec o ňom a škrtam ho tiež. Moj sen o veľkom monitore sa zatiaľ rozplynul. Oledy sklamali taktiež
https://www.tvfreak.cz/prusvih-pro-lg-o ... ravit/6933
veľa sa mi špekulovať nechce ale v skratke vracam ho naspať koli Ghostingu. Testujem 3 hodiny a neni to pre mŇa pripustne
![Happy :D](./images/smilies/happy.gif)
ten QLED som mal doma pred 3 mesiacmi a vratil som ho ,lebo mi chybal gsync a ta plynulost obrazu. potom som dlho odolaval a čakal na Asus hdmi 2.1 monitory ktore boli ohlasene v auguste, no teraz sa naskytla dobra cena na PG43UQ tak som skusil. No ten ghosting je fakt velky na moj vkus. LG32GK850G čo je tiež VA panel moj monitor aktualny, tam po ghostingu ani stopa je to fakt špičkovy monitor a nechápem prečo nedokažu urobit v rovnakej kvalite neaku 43ku. no tento Asus za tie peniaze nestoji.
Premyšlam ,že fakt skusim LG CX48 a podstupim riziko vypalenia obrazu. no s takym ghostingom sa zmierit neviem. A už začinam mat pochybnosti či tie nove Hdmi 2.1 asusy čo maju prist ,že budu na tom lepšie. neviem či sa oplati čakat, a stane sa zázrak
Každopadne kto sa boji burningu a chce teraz neaky panel pre xbox alebo aj ako pc monitor a nezáleži mu na Gsyncu resp kupite si AMD grafiku tak budete mat Freesync lebo tie Qledy maju podporu.. tak QE55Q80T resp QE55Q90T su momentalne najlepšie LED 4k zobrazovadla na hry. pomer cena vykon.
Edit: ešte som zabudol ohľadom farieb, tie boli tiež lepšie take živšie na QE55Q80T . ani farby sa mi nezdaju až tak uchvatne a tak isto kontrast pocitovo bol lepši na samsungu. tento PG43UQ viac svieti ma silnejšiu svietivosť, často krat až prepalenu bielu farbu
Edit2: čim dlhšie skúšam tento monitor tym viac ghostingu vidím a dokonca aj počas dennych máp. Takyto ghosting nemal ani zdaleka TV Samsung QE55Q80T za nižšiu cenu s vačšou uhlopriečkou. TV samsung je viac herny monitor ako tento "asus monitor,, Fakt som takéto niečo nečakal. čo sa tyka toho qledu tak tam bol inverzny ghosting problem iba občasne v tmavych scenach aj to nie všade napr taky battlefield V ani vnoci som ho nepozoroval resp úplne minimalne, ale toto tu je totalny masaker, neviem sa sústredit na hru ako ma to obťažuje. Budem sa opakovať ale za tú sumu čo za to pytaju je ten panel strašne žalostný a nechápem ako to mohol niekto recenzovat pozitivne.. Tento monitor ak chce niekto tak jedine na pomale hry. RPG, strategie, The sims, ale fps hry v žiadnom prípade..
Inak čo sa tyka LG oled CX . tak dnes som sa dozvedel zaujimavu vec o ňom a škrtam ho tiež. Moj sen o veľkom monitore sa zatiaľ rozplynul. Oledy sklamali taktiež
https://www.tvfreak.cz/prusvih-pro-lg-o ... ravit/6933
- ArgCZ
- Začátečník
a jsi si jistý že i přes zvýšení jasu s VRR nebude černá stále lepší než na VA, já teda mám OLED tři dny a VA panel už nechci nikdy v životě vidět natož IPS, zkoušel jsem SOTTR s VRR a nějak jsem si ničeho nevšímal ale zkusím se na to podívat blíže zítra ale BXko není zdaleka tak jasný jako CX a já osobně naprosto jasný obraz nevyhledávám a jasný TV tlumím, měl jsem XF9000 a vadilo mě to, tak možná u BX to nebude tak pozorovatelný
OLED je opravdu splněnej vlhkej sen, má pozorovací úhly jako IPSko, nekonečnej kontrast a barevný pokrytí jak z jinýho vesmíru, první střetnutí s Dolby Vision kontentem bylo pro mě naprostý šok, další šok přišel s tím že zřejmě Dolby Vision nepůjde zároveň s VRR takže stejně budeš kompromisovat ať pořídíš momentálně cokoli.
OLED je opravdu splněnej vlhkej sen, má pozorovací úhly jako IPSko, nekonečnej kontrast a barevný pokrytí jak z jinýho vesmíru, první střetnutí s Dolby Vision kontentem bylo pro mě naprostý šok, další šok přišel s tím že zřejmě Dolby Vision nepůjde zároveň s VRR takže stejně budeš kompromisovat ať pořídíš momentálně cokoli.
PS5, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- shorty25
- Začátečník
OLED nema konkurenci, to vi vsichni a je to to nej co se da koupit.
Zofrenko je ten samej internetovej troll jako je redmarx z extrahardware.
Zofrenko je ten samej internetovej troll jako je redmarx z extrahardware.
Vždy prodávám i jinde.
- Zofrenko
- Žlutá karta
-
a v čom som akože troll ty ocasku?
Zato ,že píšem svoje skusenosti ake mám ? A ty si napísal čo prospešne a informačne pre ludi ? na zaklade čoho som troll ? toto mam najradšej ak niekto útoči a ani nevie koli čomu
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/rolleyes.gif)
aj tento je trol však?
https://www.youtube.com/watch?v=Jfl3UdWZIUQ&t=1s
![Laugh :lol:](./images/smilies/laugh.gif)
aj tento je trol však?
![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
https://www.youtube.com/watch?v=Jfl3UdWZIUQ&t=1s
- shorty25
- Začátečník
Na vsech produktech najdes chyby, neexistuje ultimatni vec bez chyb.
Vždy prodávám i jinde.
- Zofrenko
- Žlutá karta
-
Ale snáď tie chyby opisujem dosť detailné a objektívne a nie vymyslené. A keď raz chcem plnohodnotný gsync a napíšem fakta že na oledoch ma problémy to je fakt a nie trolenie. A ohľadom toho gsyncu neviem ci už je opravené, má dokonca aj stutering v rozmedzí 100 - 119 fps. Ale toto by mali opraviť firmwarom. No to co je v tom videu popísané to neopravia. Ale sak mne je to fuk nech som pre teba troll ak iba na základe Objektivity. LG32GK850G co mam. Je bez chyb. Aspoň bez tých čo by ma trápili. O iných neviem. No hľadám väčší herny monitor
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
a očividne ani OLED to nijak moc neriešia, tú bezchybnosťshorty25 píše:Na vsech produktech najdes chyby, neexistuje ultimatni vec bez chyb.
bohužiaľ to je stav dnešných TV/LCD...
preto sú aj populárne VA herné panely aj ked samotné VA v podstate z princípu na hry nieje optimálne ale všetko to rieši cena...
IPS by boli aj vhodnejšie ale min cenova sú +50% nad VA takže radšej sa všetci tvária aké je super VA a pritom trpí minimálne tolkými istými neduhmi ako samotné IPS ak nie aj viacerými
a potom je tu ultimátny OLED, ktorý je ale aj cenou často hodne inde aj ako IPS a o VA ni nevravím.
Prečo asik skoro nikto nerobí klasické monitory ako OLED? ja viem že sú ale ...
stále tam je hrozba toho vypalovanie a za tie E...uch
a vždy si tam nájdeš ešte nejaké mušky ktoré proste môžu niekomu vadiť alebo to skurvítkuje samotný výrobca niečím
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
hlavne stále platí čo kus to unikát, pokiaľ sa niečo neurobí stou kusovosťou tak nikdy nebude poriadne LCD ani vyrobené
v podtate "našťastie" je to také kusové že ešte na recku príde sračka a ty máš doma super LCD
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
čo sa napr bleedingu týka
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- ArgCZ
- Začátečník
tak jsem se tomu dnes věnoval v SOTTR na XOX, zkoušel jsem ten začátek kde vylezete z jeskyně/průlezu a dojdete k tý hrobce, tmavých míst je tam kupa a mezi aktivovaným freesync vs manuálně vypnutý u TV i v menu Xboxu jsem nemohl rozdíly najít. Testoval jsem to na high framerate což by mělo být mezi 50-60FPS, ale tady v tý lokaci to asi bude rock 60. Není to na nějakou určitou kombinaci? Třeba 100+ FPS a Gsync nebo tak něco? Nebo není to problém PC platformy? Co se o tom vlastně ví a jak tu chybu vyvolat? Podle toho článku jsem nabyl dojmu že stačí aktivovat nějakou formu variabilní snímkový synchronizace ale to evidentně nestačí.
EDIT: tak hurá, dokázal jsem to vyvolat, je potřeba manuálně vypnout funkci okamžité herní odezvy a přepnout režim obrazu z "herní" na "standartní", pak opravdu tmavá místa ztratí dokonalou černou při aktivovaném VRR, slušelo by se ale říci že jakmile TV detekuje konzoli tak režim je sám od sebe přepnut na "herní a automaticky aktivuje funkci okamžité herní odezvy, to musíte do menu a začít to ručně "rozesírat" abyste si s prominutím do*ebali obraz
EDIT: tak hurá, dokázal jsem to vyvolat, je potřeba manuálně vypnout funkci okamžité herní odezvy a přepnout režim obrazu z "herní" na "standartní", pak opravdu tmavá místa ztratí dokonalou černou při aktivovaném VRR, slušelo by se ale říci že jakmile TV detekuje konzoli tak režim je sám od sebe přepnut na "herní a automaticky aktivuje funkci okamžité herní odezvy, to musíte do menu a začít to ručně "rozesírat" abyste si s prominutím do*ebali obraz
PS5, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- durod
- Středně pokročilý
Opet se potvrdilo, ze nekteri resenzenti to delaji narychlo a nedukladne a clovek pro validni informace musi do komunity na nejake forum.
Na redditu se taky lidi nestezuji.
Na redditu se taky lidi nestezuji.
- Zofrenko
- Žlutá karta
-
Co sa potvrdilo.?
ano je to s gsync a vyššie fps. Treba aj video pozrieť chalani ohľadom čoho sa to týka. A ja, som to aj písal ze priamo gsync.
- zombux
- Odborník PCT
tj kdo z vás tady teď jede na OLED? sice jsem čerstvě koupil VA, ale stejně mě zajímají zkušenosti a hlavně pak po roce burn-in...
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- durod
- Středně pokročilý
po roce nebude mit nekdo nic, mrkni na ten extremni test na rtings, co je nahore
- keistown
- Žlutá karta
-
Week 20 odpovida 350 dnum po osmi hodinach a jsou tam znatelne vypaleny staticky veci, analogicky taky dva roky po ctyrech hodinach denne.
- zombux
- Odborník PCT
jo, to jsem viděl. děsivý. když nepojedu 8 hodin denně ale 14, tak to bude za půl roku na odpisdurod píše:po roce nebude mit nekdo nic, mrkni na ten extremni test na rtings, co je nahore
![Neutral :|](./images/smilies/neutral.gif)
Pfizer & Moderna inside
- keistown
- Žlutá karta
-
Pokud se vyvarujes statickych veci, tak si myslim ze bude trvat roky, nez se neco objevi, to ale samozrejme nejde dohromady s praci. Musel bys to mit na hry a na filmy.
Mimochodem jsem mel kdysi u kompu lcd tv, asi nejaky TN a po x letech hrani wow mela taky vypaleny guicko natvrdo v obraze, ale spis to byly svetlejsi mista.
Mimochodem jsem mel kdysi u kompu lcd tv, asi nejaky TN a po x letech hrani wow mela taky vypaleny guicko natvrdo v obraze, ale spis to byly svetlejsi mista.
- zombux
- Odborník PCT
vyhnout se statickým věcem dost dobře nejde, když to drtivou většinu času stráví ve Windows, minimálně dolní panel tam nejspíš bude vypálenej už po pár měsících.
Pfizer & Moderna inside
- durod
- Středně pokročilý
Je to extremni test a staticky obraz, takhle to neprovozuje snad nikdo...a i kdyby, vypaleni je prakticky videt jenom na jednobarevnych plochach...podle mne si to nezainteresovany clovek pri beznem provozu nevsimne...
Treba Call of Duty nema obraz vypaleny ani po 102 tydnech, tzn jako temer 10let po 4h hrani..
//
ciste jako monitor, tezko se vyjadrit no. Velke zkusenosti s tim asi nebudou zatim, protoze male oledy jsou na trhu chvili a kdo ma 55/65 to neprovozuje jenom jako panel k PC na praci. Chce to mrknout na reddit.
Kdybys OLED mel mit misto LCD na hrani/TV/filmy/prace, neobaval bych se...ale dolni panel bych asi nechal automaticky schovavat, pro jistotu...
Treba Call of Duty nema obraz vypaleny ani po 102 tydnech, tzn jako temer 10let po 4h hrani..
//
ciste jako monitor, tezko se vyjadrit no. Velke zkusenosti s tim asi nebudou zatim, protoze male oledy jsou na trhu chvili a kdo ma 55/65 to neprovozuje jenom jako panel k PC na praci. Chce to mrknout na reddit.
Kdybys OLED mel mit misto LCD na hrani/TV/filmy/prace, neobaval bych se...ale dolni panel bych asi nechal automaticky schovavat, pro jistotu...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
úplně stejně by se tam vypálil ten horní kde máš lištu browseru a tam třeba bílej text.
Bílá vypaluje všechny barevné složky a utéct tomu nejde. Vypálej se všechny oeldy, protože to neni "vypalování" ale je to prostě opotřebení pixelu, kterej postupně ztrácí jas. Čím více se používá a na čím většim jasu, tím rychleji to pojede, ale prostě se to stane.
Bílá vypaluje všechny barevné složky a utéct tomu nejde. Vypálej se všechny oeldy, protože to neni "vypalování" ale je to prostě opotřebení pixelu, kterej postupně ztrácí jas. Čím více se používá a na čím většim jasu, tím rychleji to pojede, ale prostě se to stane.