Mě nevadí, že využil situace, ale kdyby si ty lidi aspoň odpustili ty kecy kolem toho ... náhodou se mu sešly dvě tak tu jednu musí prodat o bůra drážProdám GK Sapphire Radeon RX 6800 XT 16G, 16GB GDDR6. Nová, nerozbalené balení s pečetí. Záruka 3 roky. Sešly se u mě dvě.
AMD Radeon RX 6800(XT) - Info, recenzie
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Thellwin
- Administrátor

Re: AMD Radeon RX 6800(XT) - Info, recenzie
Goldnoob team proud member!
- ArgCZ
- Začátečník

tyhle lidi zmizej přesně ve chvíli kdy na ně ostatní hoděj bobek, pak si to můžou vystavit na poličku nebo prodat bez zisku či se ztrátou
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- Ache
- Pokročilý

Fakt pevně doufam, že várky Radeonů budou chodit a tyhle karty se jim jen nakupí...
Mimochodem jsou někde testy těžby? Jak ten kryptovirus na těch Radeonech jede? Leakovalo se +50% nad Ampery, pak zase že to bude sotva na 5700XT
Mimochodem jsou někde testy těžby? Jak ten kryptovirus na těch Radeonech jede? Leakovalo se +50% nad Ampery, pak zase že to bude sotva na 5700XT
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Alphabet08
- Začátečník

-
Dokud bude poptávka, tak se karty prodají. Teď budou žně. Co se divíte. Vánoce jsou za dveřmi, tak si je lidi chtějí udělat hezčí
a když se najdou blázni, kteří za tu kartu dají hned o šest litrů víc.
- Berhof
- Začátečník

-
Co mám info, tak radeonek bylo cca 2x tolik, než RTX 3080. Stále ale nemám v CZC blokovanou kartu, jen objednávka přijata (potvrzovací mail došel v 15:27).
- R0mi
- Začátečník

Tu je test https://www.youtube.com/watch?v=o---4uec1X4&t=48sAche píše:Fakt pevně doufam, že várky Radeonů budou chodit a tyhle karty se jim jen nakupí...
+ aj tuto to spomína https://youtu.be/1tx_EJu2558?t=895 minutáž 14:50
A je to slabé čo je super toto nebude karta na mining viac ostane pre hráčov
Ryzen 9 5950X//Noctua NH-D15 Chromax Black//ASUS PRO WS X570-ACE//SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 9070 XT//G.Skill Trident Z Neo 64GB (4x16GB) 3600 MHz CL14 OC//Corsair MP600 PRO XT 2TB//Corsair MP600 2TB//WD201KRYZ 20TB, WD2003FYYS 2TB//Corsair HX750//Phanteks Enthoo Evolv X//Dell Alienware AW3423DWF//Teufel Concept E450 Digital//Logitech G PRO X Headset//ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition //ASUS ROG STRIX SCOPE II 96 WIRELESS//ROG Hone Ace Aim Lab Edition//
- Sobo
- Středně pokročilý

Mno, vezmeme-li v uvahu vysledky AMD GPU divize za posledni leta, nelze soucasny launch RX 6000 karet hodnotit negativne. Kdo by si treba rok zpatky myslel, ze AMD bude s NV souperit i v highendu? Smali bychom se mu. Ted uz se nemame cemu smat - AMD je zpatky v highendu, coz je dobre pro nas vsechny.
Pokud jde o zakladni RX 6800, tak souhlasim, ze karta je v pohode, ale cenou to dost prestrelili. Staci priplatit par korun a mate podstatne vykonnejsi RX 6800XT, coz se rozhodne vyplati. Meli tu cenu stlacit jeste o neco mene a de facto zabit RTX 3070. Bohuzel, tady bylo AMD trosku moc greedy.
Pokud jde o RX 6800XT vs RTX 3080: ve 1440p v podstate plichta, ve 4K ma o neco navrch GeForce. NV nabizi podstatne lepsi features - lepsi vykon v RT, DLSS, lepsi drivery, Freestyle. Po precteni recenzi ani trosku nelituju, ze jsem dal 21k za RTX 3080 (sla i za 19k, ale nechtel jsem riskovat rychlejsi vyprodani levnejsich karet).
At si kazdy mysli, co chce, ale pro me je RT+DLSS docela big deal. Treba tedka mam rozehrany Control, kde mam na max s RT+DLSS+Freestyle (sharpen filtr) skvelou kvalitu obrazu, ale pritom framerate kolem 90-100 FPS, coz je na 144Hz monitoru s HW G-Syncem uz hodne pekna zalezitost. Kdybych mel 6800XT, tak se budu placat nekdo kolem 30 FPS, a jeste k tomu s horsi kvalitou obrazu. Pro me navic dalsi problem predstavuje monitor s HW G-Syncem, ktery nema Freesync, takze s AMD prijdu o adaptivni refresh rate, coz je na 144Hz monitoru nepouzitelne, ale chapu, ze to je zrovna muj problem a ne kazdy musi nutne byt v podobne situaci.
No, ale to RT (a absence DLSS ekvivalentu) muze AMD jeste pekne kousnout do zadku, protoze ty karty budou relevantni minimalne po nasledujici dva roky, cili nejde jen o hry, co mame zrovna ted, ale mozna jeste duleziteji o hry, ktere teprve vyjdou. No a to bude treba uz za necely mesic Cyberpunk 2077, ktery bude pouzivat docela obsahly ray tracing, navic podporuje DLSS - tady se muzeme bez problemu dostat do podobne situace jako v Controlu -> NV bude s RT+DLSS zase 3x rychlejsi, a to je v takhle obrovske hre pruser. Uvidime, jestli AMD neco vymysli, ale zatim to v tom CP odhaduju docela na pohromu. Snad se pletu.
Pokud jde o zakladni RX 6800, tak souhlasim, ze karta je v pohode, ale cenou to dost prestrelili. Staci priplatit par korun a mate podstatne vykonnejsi RX 6800XT, coz se rozhodne vyplati. Meli tu cenu stlacit jeste o neco mene a de facto zabit RTX 3070. Bohuzel, tady bylo AMD trosku moc greedy.
Pokud jde o RX 6800XT vs RTX 3080: ve 1440p v podstate plichta, ve 4K ma o neco navrch GeForce. NV nabizi podstatne lepsi features - lepsi vykon v RT, DLSS, lepsi drivery, Freestyle. Po precteni recenzi ani trosku nelituju, ze jsem dal 21k za RTX 3080 (sla i za 19k, ale nechtel jsem riskovat rychlejsi vyprodani levnejsich karet).
At si kazdy mysli, co chce, ale pro me je RT+DLSS docela big deal. Treba tedka mam rozehrany Control, kde mam na max s RT+DLSS+Freestyle (sharpen filtr) skvelou kvalitu obrazu, ale pritom framerate kolem 90-100 FPS, coz je na 144Hz monitoru s HW G-Syncem uz hodne pekna zalezitost. Kdybych mel 6800XT, tak se budu placat nekdo kolem 30 FPS, a jeste k tomu s horsi kvalitou obrazu. Pro me navic dalsi problem predstavuje monitor s HW G-Syncem, ktery nema Freesync, takze s AMD prijdu o adaptivni refresh rate, coz je na 144Hz monitoru nepouzitelne, ale chapu, ze to je zrovna muj problem a ne kazdy musi nutne byt v podobne situaci.
No, ale to RT (a absence DLSS ekvivalentu) muze AMD jeste pekne kousnout do zadku, protoze ty karty budou relevantni minimalne po nasledujici dva roky, cili nejde jen o hry, co mame zrovna ted, ale mozna jeste duleziteji o hry, ktere teprve vyjdou. No a to bude treba uz za necely mesic Cyberpunk 2077, ktery bude pouzivat docela obsahly ray tracing, navic podporuje DLSS - tady se muzeme bez problemu dostat do podobne situace jako v Controlu -> NV bude s RT+DLSS zase 3x rychlejsi, a to je v takhle obrovske hre pruser. Uvidime, jestli AMD neco vymysli, ale zatim to v tom CP odhaduju docela na pohromu. Snad se pletu.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- Mike123
- Červená karta

-
U RT záleží na optimalizaci, v Dirt 5 je výkonnostní drop +- podobný jako u RTX. U Controlu a spol jde prostě o to, že RDNA RT žádné neexistovalo, takže nebylo na co optimalizovat, asi se tady toto dalo čekat, že to takhle dopadne a bude to v těchto hrách slabší. Třeba na AMD ale ještě vyjdou nějaké patche. Předpokládám ale že se supportem z konzolí kde se s jejich implementací bude víc počítat, tak ten výkon v RT nebude zas takový průser.
- ArgCZ
- Začátečník

Taky myslím, navíc to s tím RT nikdo nebude přehánět když konzole maj omezený výkon v RT, velký nároky na RT zůstanou devizou nV sponsored her.
Navíc teda vybírat si hry tak abych využil svůj HW, to není hraní her kluci, to je hraní HW, častej problém na tomto fóru, to nemá s požadavkama hráčů co dělat. nV vydá uprade na dávno vydanou hru v podobě DLSS, RT nebo čehokoli a borci s kartou za 21k jdou hrát starý hry a vytahujou to tady jako must have featury
Navíc teda vybírat si hry tak abych využil svůj HW, to není hraní her kluci, to je hraní HW, častej problém na tomto fóru, to nemá s požadavkama hráčů co dělat. nV vydá uprade na dávno vydanou hru v podobě DLSS, RT nebo čehokoli a borci s kartou za 21k jdou hrát starý hry a vytahujou to tady jako must have featury
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- Mike123
- Červená karta

-
No jsem zvědav, jak dobře se teď Nvidii bude dařit do různých titulů RTX takhle protlačovat, aby měly aspoň nějakou výhodu, spousta vývojářům jim teď asi bude s tímto dávat košem, dělat pro někoho něco extra navíc a ztrácet s tím čas, to bude muset být asi tučná finanční kompenzace, ale určitě se najdou takové případy, Nvidia má peněz na rozdávání.
No asi tak, baví mě ten SotTR, půl roku se čekalo na RT, konečně ho vydali tak to kucí zapli a ono to bylo stejně celé zabugované, že to pak stejně rači každý vypl a čekalo se ještě na dodatečné další opravy znova... Ty za jak dlouho přišli (jestli vůbec), už ani nevím, ten příběh už dál ani neznám, ale byl celkem veselý. Nevím jak vy, ale já už mám dávno dohraté na RX 5700 a nepotřeboval jsem k tomu ani RT a kvůli RT se už k tomu asi nebudu vracet ani s RX 6800 a kupovat kvůli tomu RTX 3080 už nebudu vůbec, ikdyby byl výkon sebelepší. Navíc ten vizuál mě ani moc nepřesvědčuje, někdy mi to připadá ještě horší než to nechat na rasterizaci v některých případech a jak ještě přihlédnu k výkonu, meh. A teď ještě záleží, jak vlastně bude vypadat RT v podání AMD.
No asi tak, baví mě ten SotTR, půl roku se čekalo na RT, konečně ho vydali tak to kucí zapli a ono to bylo stejně celé zabugované, že to pak stejně rači každý vypl a čekalo se ještě na dodatečné další opravy znova... Ty za jak dlouho přišli (jestli vůbec), už ani nevím, ten příběh už dál ani neznám, ale byl celkem veselý. Nevím jak vy, ale já už mám dávno dohraté na RX 5700 a nepotřeboval jsem k tomu ani RT a kvůli RT se už k tomu asi nebudu vracet ani s RX 6800 a kupovat kvůli tomu RTX 3080 už nebudu vůbec, ikdyby byl výkon sebelepší. Navíc ten vizuál mě ani moc nepřesvědčuje, někdy mi to připadá ještě horší než to nechat na rasterizaci v některých případech a jak ještě přihlédnu k výkonu, meh. A teď ještě záleží, jak vlastně bude vypadat RT v podání AMD.
Naposledy upravil(a) Mike123 dne stř 18. lis 2020, 18:43, celkem upraveno 3 x.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Je docela mozny, ze vykon v RT jeste zvednou s ovladacema.
Edit:mining 61MH/s coz je spatny.Hodne spatny.To urcite nebude nikdo kupovat na mining
https://www.youtube.com/watch?v=o---4ue ... izzyMining
Edit:mining 61MH/s coz je spatny.Hodne spatny.To urcite nebude nikdo kupovat na mining
https://www.youtube.com/watch?v=o---4ue ... izzyMining
Naposledy upravil(a) HEAD dne stř 18. lis 2020, 18:13, celkem upraveno 1 x.
- mouldy
- Pokročilý

Chladič je celkem překvapení, teploty 70-80°C a minimální hlučnost, rezervy rozhodně má.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX (push-pull) || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || RTX 5070 Ti 16G GAMING TRIO OC@+400/3000 330W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
- madPav3L
- Mírně pokročilý

RTX je marketingový název Nvidie pro Ray Tracing, kdy to konečně pochopíte... ? Jelikož ray tracing podporují konzole, tak Nvidia nebude muset platit asi nic a vývojáři začnou ray tracing používat postupem času sami.Mike123 píše:No jsem zvědav, jak dobře se teď Nvidii bude dařit do různých titulů RTX takhle protlačovat, aby měly aspoň nějakou výhodu, spousta vývojářům jim teď asi bude s tímto dávat košem, dělat pro někoho něco extra navíc a ztrácet s tím čas, to bude muset být asi tučná finanční kompenzace, ale určitě se najdou takové případy, Nvidia má peněz na rozdávání.
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI RAM: Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung PM981 M.2 2TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G502 X Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vykon a zabugovanost RT je celkem ocekavatelna - prvni generace a navic povestne AMD ovladace. Ale, ze by se to nejak zazracne zmohlo... to asi ne. Spis pockat na RDNA3, kde by to teoreticky mohli prepracovat do neceho pouzitelnejsiho.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- Mike123
- Červená karta

-
Pokud vím, je tam ještě nějaká separátní implementace Nvidie, co AMD ani nemá, takže nazývat to RTX má pořád své opodstatnění. Prostě pokud to do hry dostanou, bude to pro ně výhoda. Proto třeba ten Quake II na AMD myslím ani nejde nebo se pletu? Anebo jestli jde tak velmi, velmi pomáááluuu, ale to není přímo chyba AMD, že by byly jejich RA nějak slabé, nejsou, viz ten Dirt, spíš tam prostě chybí podpora. Jde tam jen o ten RT, takže to pak ani nemůže dopadnout jinak.
Na GN jsem zahlídl test v Minecraft RTX, RX 6800 XT byla myslím někde hodně hluboko pod RTX 3070, což vypadalo celkem smutně.
Hlavně s DLSS byl ten rozdíl ve výkonu už opravdu ohromný, ale aby kvůli tomu spěchal pro Nvidii? To asi ne. Navíc na DLSS ještě přijde nějaká odpověď.
Je očividné, že to je prostě udělané tak, ať to běží na konkurenci co možná nejhůř a zůstane to jen jako taková výkladní skříň pro Nvidii, na které to jediné poběží normálně.
Není to běžné prostředí, ve kterém bude to RX pracovat. Je to asi stejné jako se divit tomu, proč render na AMD běží pomaleji, když to je optimalizované na shadery Nvidie (CUDA).
Na GN jsem zahlídl test v Minecraft RTX, RX 6800 XT byla myslím někde hodně hluboko pod RTX 3070, což vypadalo celkem smutně.
Je očividné, že to je prostě udělané tak, ať to běží na konkurenci co možná nejhůř a zůstane to jen jako taková výkladní skříň pro Nvidii, na které to jediné poběží normálně.
Není to běžné prostředí, ve kterém bude to RX pracovat. Je to asi stejné jako se divit tomu, proč render na AMD běží pomaleji, když to je optimalizované na shadery Nvidie (CUDA).
- Sobo
- Středně pokročilý

Co v tom Dirt 5 vlastne RT dela? Nikde jsem o tom v rychlosti moc nenasel, ale v nejakem videu par dnu dozadu (nejsem si jisty, jestli DF nebo nekdo jiny) jsem slysel, ze to nejde ani poznat a doporucuje se v ramci optimalizace vypnout.
Jinak bych si radeji nedelal nejake iluze, ze RT novych Radeonu bude fajn, protoze nejake zazracne optimalizace... Tam neni moc co vymyslet - aby neco vypadalo pekne, musi se proste vystrelit a trasovat dostatecne mnozstvi paprsku, a pak je to jen otazka, jestli to dane GPU stihne vsechno spocitat v ramci render budgetu. Treba ve Watch Dogs Legion je to jen pro reflexe (zadne GI ani stiny), na konzolich to je jeste osekane (nizsi roughness cutout, kratsi vzdalenost, nizsi rozliseni), pritom XSX ma stale jeste o neco nizsi vykon nez RTX 2060 Super (ta ma navic o trochu lepsi vizual pri stejnych parametrech). Jenze u nove karty za dvacet klacku se hraci asi nespokoji s 30 FPS, ze?
BTW: DXR ve WDL tedka na AMD vubec nejede, maji bug v driverech. Navic v par dalsich hrach s RT podporou jako Metro, oba posledni Call of Duty, Battlefield V a SotTR jim to crashuje viz. posledni driver notes - tohle asi eventualne opravi, ale mit tam tyhle bugy na launch day, ugh...
Ono se to RT na RDNA2 chova ruzne. Treba v tom Tom Raiderovi maji vetsi propad nez NV, ale porad to jeste tak nejak jde a ve 1440p je to hratelne. Ale treba v Controlu to jde uplne do hajzlu. Rozdil? SotTR pouziva RT jenom na stiny, nic vic. Zatim Control ho ma na stiny, reflexe, i GI - tedy potrebuje vyrazne vetsi ray count, aby to vypadalo dobre, cili RT jednotky dostavaji podstatne vetsi zahul. Tady se mozna projevuje to, ze RDNA2 zvladne RT s "rozumnou" ztratou vykonu jen do urciteho poctu paprsku, ale jakmile toho po nem chcete moc, tak to jde do kytek.
V minulosti AMD implementovalo do driveru featuru, kde prepisovali teselacni faktor a umele to omezovali, aby nahnali vykon. Snad se nedockame toho, ze budou umele omezovat ray count.
I kdyz to by realne bez dopadu na vizual moc neslo.
Kazdopadne tohle vyvojarum muze byt jedno - udelaji to proste tak, at to vypada dobre (pripadne klasicky low / med / high) a je tvuj problem, jestli ti to GPU utahne nebo ne. Nedava ti to karta? Tak to proste vypni, zcela jiste to nebude povinna featura, ktera by naprosto znemoznila hrani nejake hry. Proste je to bonus, ktery bud vyuzijes, anebo ne.
Jinak bych si radeji nedelal nejake iluze, ze RT novych Radeonu bude fajn, protoze nejake zazracne optimalizace... Tam neni moc co vymyslet - aby neco vypadalo pekne, musi se proste vystrelit a trasovat dostatecne mnozstvi paprsku, a pak je to jen otazka, jestli to dane GPU stihne vsechno spocitat v ramci render budgetu. Treba ve Watch Dogs Legion je to jen pro reflexe (zadne GI ani stiny), na konzolich to je jeste osekane (nizsi roughness cutout, kratsi vzdalenost, nizsi rozliseni), pritom XSX ma stale jeste o neco nizsi vykon nez RTX 2060 Super (ta ma navic o trochu lepsi vizual pri stejnych parametrech). Jenze u nove karty za dvacet klacku se hraci asi nespokoji s 30 FPS, ze?
BTW: DXR ve WDL tedka na AMD vubec nejede, maji bug v driverech. Navic v par dalsich hrach s RT podporou jako Metro, oba posledni Call of Duty, Battlefield V a SotTR jim to crashuje viz. posledni driver notes - tohle asi eventualne opravi, ale mit tam tyhle bugy na launch day, ugh...
Ono se to RT na RDNA2 chova ruzne. Treba v tom Tom Raiderovi maji vetsi propad nez NV, ale porad to jeste tak nejak jde a ve 1440p je to hratelne. Ale treba v Controlu to jde uplne do hajzlu. Rozdil? SotTR pouziva RT jenom na stiny, nic vic. Zatim Control ho ma na stiny, reflexe, i GI - tedy potrebuje vyrazne vetsi ray count, aby to vypadalo dobre, cili RT jednotky dostavaji podstatne vetsi zahul. Tady se mozna projevuje to, ze RDNA2 zvladne RT s "rozumnou" ztratou vykonu jen do urciteho poctu paprsku, ale jakmile toho po nem chcete moc, tak to jde do kytek.
V minulosti AMD implementovalo do driveru featuru, kde prepisovali teselacni faktor a umele to omezovali, aby nahnali vykon. Snad se nedockame toho, ze budou umele omezovat ray count.
Kazdopadne tohle vyvojarum muze byt jedno - udelaji to proste tak, at to vypada dobre (pripadne klasicky low / med / high) a je tvuj problem, jestli ti to GPU utahne nebo ne. Nedava ti to karta? Tak to proste vypni, zcela jiste to nebude povinna featura, ktera by naprosto znemoznila hrani nejake hry. Proste je to bonus, ktery bud vyuzijes, anebo ne.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- Ache
- Pokročilý

A obráceně - je nějaký důvod spěchat pro AMD? Karty jsou za téměř stejné dopučené ceny (takže a se situace uklidní ceny budou podobný). AMD je trochu úspornější, ale to platí spíš pro 6800, XTčko je taky slušný přímotop. pomalejší v RT, +- podobný výjon v rasteru... takže jaký důvod je tedy dát přednost AMD?Mike123 píše:Na GN jsem zahlídl test v Minecraft RTX, RX 6800 XT byla myslím někde hodně hluboko pod RTX 3070, což vypadalo celkem smutně.Hlavně s DLSS byl ten rozdíl ve výkonu už opravdu ohromný, ale aby kvůli tomu spěchal pro Nvidii? To asi ne.
AMD se nám vrátilo do hi-endu a tím to prostě hasne. Je na aspoň na výběr (až to bude fakt skladem) zda chci VRAM (zatím relativně zbytečné) nebo RT (pro hodně lidí také zbytečné) a tím to také dále hasne. Rozhodně se nedá říct, že by se AMD snažilo být výhodnější - takže poslední argument také padá.
EDIT:
Jo tohle si přesne už nějakou dobu tipuju, že se stane už ve spekulacích, pokud AMD na tom bude v RT tragicky jako kdysi s tesselací... a jak pěkně se nám to pak šidilo. škoda že faktor pod 16x už deformoval i terén v Zaklínačovi 3, takže polygony už neseděly...Sobo píše:V minulosti AMD implementovalo do driveru featuru, kde prepisovali teselacni faktor a umele to omezovali, aby nahnali vykon. Snad se nedockame toho, ze budou umele omezovat ray count.I kdyz to by realne bez dopadu na vizual moc neslo.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zas tak cerne to s RT u 6800XT nevidim.Prumerne je na urovni RTX3070.Cena je stejna a navic mas 16GB vram a bez RT je 30% nad 3070.....
https://www.computerbase.de/2020-11/amd ... -2560-1440
https://www.computerbase.de/2020-11/amd ... -2560-1440
- Ache
- Pokročilý

Copak najednou se ti nemčouři hodí a Techpowerup ne?
https://www.techpowerup.com/review/amd- ... xt/38.html
Ty si fakt ty testy vybíráš jen podle toho co se hodí do krámu
Ale takhle si děláš jen zbytečně růžový (spíš rudý) brýle. 
https://www.techpowerup.com/review/amd- ... xt/38.html
Ty si fakt ty testy vybíráš jen podle toho co se hodí do krámu
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ano v controll propada, ale treba v COD je zase 13% nad 3070
Nekoukej jen na 1 hru.Prumerne je na urovni 3070 a na computerbase testujou vic RT her.