"NOVÉ" SEMPRONY PRO SOCKET 754

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

Digitaldoom píše:do kanclu? :) Intel celeronD s775 a intel deska s integrovanou grafikou.. výkon,kompaktibilita,cena, spolehlivost :)
trochu OT, ale rict o s775 ze ma dobrou cenu, to je asi jako kdyz reknes ze hrajes na FX5200 HL2 s AA :-D
ASUS F3T
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

s775 celron D 2375,- s DPH :)
Gigabyte GA-8I915GMF - Intel 915G s775 2920,- s DPH

obojí mi příde jako best of best do kanclu :oops:

taky jsem nedavno 10 takovejch do kanclu nainstaloval a běhaj parádně :) myslim že do CK jsou až přehnané :);)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Digitaldoom píše:s775 celron D 2375,- s DPH :)

taky jsem nedavno 10 takovejch do kanclu nainstaloval a běhaj parádně :) myslim že do CK jsou až přehnané :);)
Ten Sempron na sc.754 je levnější a asi i lepší. :wink:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Shit píše:
Digitaldoom píše:s775 celron D 2375,- s DPH :)

Ten Sempron je levnější a asi i lepší. :wink:
no nevim levnější 300,- už mě na 1 PC nezajímali a výkon :) pche voni to na tom jejich programu zájezdů a netu stejně nepoznaj a prostě intel je prověřenej, je na něj spoleh nechtěl jsem jim testovat fungování firmy :) a pak intel k intelu je prostě jistota :) krom toho deskam s754 nějak nevěřim krom toho znáš nějakou s754 s integrovanou GK? :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Digitaldoom píše: krom toho deskam s754 nějak nevěřim krom toho znáš nějakou s754 s integrovanou GK? :)
Než se začneš hádat o své neomylnosti a přehledech o MB, mrkni nejdříve po netu. Thx. Třeba http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=624 :P :

Kód: Vybrat vše

VIA® K8M800 Chipset
- HyperTransport™ connection to AMD® Athlon™ 64 processor
- 8 or 16 bit control/address/data transfer both directions
- 800/600/400/200MHz "Double Data Rate" operation both direction
- AGP v3.0 compliant with 8x transfer mode
- Graphic integrated 
A problémy jsou zejména mezi židlí a klávesnicí ;-) , ne u sc.754 a Sempronů. :wink: Na hry to samozřejmě není, ale do kanclu OK. :wink:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no jo ale na CC žádnou takovou nemaj :) a intel má nabídce ani nevim kolik s integr GK takže s754 a sempron je do kanclu trochu aut.... jedna MB to nezachrání krom toho cenově bude nastejno :) takže stále mi příde intel jako lepší volba :) tím nechci řící že AMD je nějak horší prostě není ale o tolik lepší aby stálo za to ho dávat místo něčeho co funguje uplně stejně :) prostě intel se mi líbil v kanclu víc :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Digitaldoom píše:no jo ale na CC žádnou takovou nemaj :)
Za to já nemůžu... :lol: Jsou i jiní prodejci. :wink: Není pouze CC :? :wink:
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Shit píše:
Digitaldoom píše:no jo ale na CC žádnou takovou nemaj :)
Za to já nemůžu... :lol: Jsou i jiní prodejci. :wink: Není pouze CC :? :wink:
myslím že tuhle mají v Alzasoftu :wink:
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

sorry ale to že je náhodou jedna deska s754 s IG tak to stále není důvod nekoupit intel když platforma intel má desek s IG více než velký výběr :) a jak sem řekl sempron není o tolik výkonější (skoro o nic) aby stálo za to ho strkat do kanclu...opravdu nevim proč za každou cenu měnit platformu když intel je lety prověřenej, široce známej a funguje dobře... :) sempron je jen nic navíc neabízející konkurence ... naprosto nechápu jedinej důvod proč ho strkat do kanceláře a naprosto souhlasim s firmou Dell nač měnit něco co funguje jenom proto aby se někdo necítil ukřivděně :)) když výsledek bude stejný...
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Digitaldoom píše:sorry ale to že je náhodou jedna deska s754 s IG tak to stále není důvod nekoupit intel když platforma intel má desek s IG více než velký výběr :) a jak sem řekl sempron není o tolik výkonější (skoro o nic) aby stálo za to ho strkat do kanclu...opravdu nevim proč za každou cenu měnit platformu když intel je lety prověřenej, široce známej a funguje dobře... :) sempron je jen nic navíc neabízející konkurence ... naprosto nechápu jedinej důvod proč ho strkat do kanceláře a naprosto souhlasim s firmou Dell nač měnit něco co funguje jenom proto aby se někdo necítil ukřivděně :)) když výsledek bude stejný...
desek pro s754 s integrovanou grafikou je dost (MSI 2, DFI 3, ASUS 1, Gigabyte 3,...) bohužel se jich u nás moc neprodává :( Je jich sice miň než pro Intel (s478/s775), ale stačí to.

Celeron D a Sempron jsou na tom výkonově +/- stejně.
Já teď dával do kanclu Semprona 2800+ (s754), předtím Celerona D.
Osobně se mi zdá do kanclu vhodnější Celeron D než Sempron, protože je fakt, že CPU Intel + čipset Intel + deska Intel (vč. grafiky Intel) je do kanclu nejlepší kombinace.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

Smith píše:je fakt, že CPU Intel + čipset Intel + deska Intel (vč. grafiky Intel) je do kanclu nejlepší kombinace.
no vidis, ja otci dal na kancelarskej poc athlonXP+via(kt600)@ECS+ati(R7000) a jediny problemy sou v tom, ze tam ma porad naky viry (on ma totiz "antivirus" AVG) :x
ASUS F3T
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no dyť to řikam :) celeron D dávam do kanclů ze zvyku a taky tím člověk nikdy nic nezkazí ... sempron je to samé akorát je to prostě jinej výrobce ale těch desek je tu poskrovnu takže každej radši šáhne pro čistě kancelářskej novej stroj po celeronu D a i915G :)

athlona XP bych do kanclu taky nedal...sice to cenově vyjde stejně a výkonově je to víše ale technologicky je to starší a prostě se mi nějak příčí kupovat nový sA :?

takže osobně nechápu Sempron s754 na našem trhu ... A64 2800+ je jen o málo dražší a rozhodně má více co nabídnout :)
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Digitaldoom píše:takže osobně nechápu Sempron s754 na našem trhu ... A64 2800+ je jen o málo dražší a rozhodně má více co nabídnout :)
ne každý potřebuje 64-bitů, a ne každý má tolik peněž, a ne každý paří hry!
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

nooo. ale kdyz ne kazdy pari hry, na co mu je 2800+?! me to pripada jak do sestav z hyper-giga-marketu :lol:
ASUS F3T
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

lenze do kanclu staci aj 1ghz cpu ale kde ho zozenies ze :)
a niekto kto sa chce trochu zahrat , tomu staci aj ten sempron , na zaciatok
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

dexterav píše:lenze do kanclu staci aj 1ghz cpu ale kde ho zozenies ze :)
a niekto kto sa chce trochu zahrat , tomu staci aj ten sempron , na zaciatok
Asi tak :oops:
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Ano je to nesmysl kupovat nejak extra vykone sestavy do kancelare.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Tak ted jsem se z PC tuningu docetl o testu Sempronu 2600+ (s.754) a jenom ziram. Ze ma L2 cache jen 128kb, jak se v testu ukazuje, vubec nevadi. Sempron 2600+ (s.A) je temer vzdy za nim, stejne jako jeho rival Celeron D 2.53Ghz. A co se tyce oc, tak na desce DFI s nForce3 se jim podarilo 2,5Ghz!!! Taktovany procesor pak podava opravdu dech berouci vysledky. Puvodni 1.6Ghz 128kb L2cache @ 2,5Ghz je pak na urovni P4 3.4Ghz 8-) Takze timto testem se ukonci tato hadka, co je lepsi :roll:
Test: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... -2600.html
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Palec123 píše:...
jo intel je lepší :lol: :oops:

néé ... my se tady bavíme o kancelářských sestavách ...které se kupují nové :) do kanclů...tam nikdo netaktuje a ani nesmíš :) o výkonu to u takových sestav vůbec není :) je to o ceně, kompaktibilitě, spolehlivosti atd. takže intel je pro mě nejvhodnější kandidát :)

takže sempron může být jak chce dobrý ale do kanclu prostě neni :) a taktování ho nezachrání :) kupovat ho domu? ne...a64 stojí o málo více a radši každého přesvědčim aby koupil ten... :) nejde o to že ho třebas až tak nepotřebuje ...jde o to že až se toho bude zbavovat a vlůbec až se konečně na full přejde na 64 bit tak nebude litovat pořízení o pár stovek dražšího A64 ;)

j sA se nedává ani do kanclu :) tio je jako s478 :);)
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Ten přetakt semprona je sice super, ale otázkou zůstává na kolik to bude pravidlem. S těmato testama je to takový no hmm...já je beru s rezervou....nevím, je to sice hezký výsledek a popravdě mne to trochu překvapilo, ale já opravdu nevidím důvod, proč kupovat 32 bitový procesor i třeba na levné domácí PC nebo do kanclu. Jestli má být kancl PC na nějakou dobu, tak 64 bitů je plus. A to docela výrazné. 64 bitové windows jsou hlášeny za měsíc a aplikace do nich na sebe nenechají dlouho čekat.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“