Forza Horizon 6

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Forza Horizon 6

Příspěvek od dexterav »

Krteq píše: ned 24. kvě 2026, 15:03 @dexterav: Nemůžu si odpustit neparafrázovat tvůj vlastní výrok ohledně FH6 v jiném vlákně :lol:

To je ten bezproblémový gaming na Windows ... ?
jedna hra za 10r leto nerobi :-D
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Zkusil jsem nejnovejsi ovladace 610.47 a neni tam zadnej rozdil ve vykonu.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Hele nejsou ty sezony nake bugle?Vcera jsem mel poprve leto a dnes uz je podzim.
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Epidot »

Čtvrtek 16:30 se posouvá období. Normálka.
13600k@54x/44x+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston DDR4 3600, ASUS TUF RTX 5070Ti, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, Intel 660p 2TB, Dell EMC/PM893 1,92TB, Intel X25-M 80GB, Fractal Torrent Solid, Corsair RM1000x('24), Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Btw vsimnul si nekdo toho, ze RT GI na stredni v nekterych scenach uplne silene maze?Ta grafika vypada jako 240P.Vetsina lidi doporucuje RT GI dat na medium/stredni, ale to vypada fakt hnusne.Podle me je lepsi to dat na vysoke a dat radsi DLSS z quality na performance.Vykon je +- stejnej, ale vypada to milionkrat lip.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

lol, ta destruktivni AI je fakt realita :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=Fk7faWM2XhE
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Mafian277198
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mafian277198 »

Nechápu, jakto že je to tak oblíbený... kdyby takovýhle mapy a vlastně takovej multiplayer měl Wreckfest, tak bych to pochopil, ale tohle je zábavný?
Si to budu muset nějak zkusit, protože jedno video na mě působí dobře a jiný zas jak totální shi*.
|MB:Prime Z790-P WiFi|CPU:Core i9-14900K (NH-D15S 2×NF-A12x25, NF-A14x25)|RAM:Vengeance 48GB DDR5 (2×24GB 6,4GHz CL32)|GPU:Aorus RTX 4090 (3×NF-A12x25)|SSD:FireCuda 530 500GB, 4TB|SND:Sound BlasterX AE-5|PSU:Prime TX-1000 (NF-A14)| Fotky PC
Raikkonen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Raikkonen »

Mě tedy boti připadají úplně stejní jak u pětky (a vlastně i u čtyřky), že stejně nejvíc záleží na dobře namalované track stopě. Mám podezření, že jsou takové "zpomalováky", kde boti přibrzdí a vy jedete s plynem na podlaze, na každé trati schválně pro podprůměrné hráče, aby bylo více akce a předjíždění. Excesy botů jsem žádné nezažil, jen kromě té vyšší rychlosti v terénu jak jsem dříve psal. IMHO se to ale zlepšilo po tom úplně prvním patchi (nebo jsem prostě měl tehdy větší smůlu na nevhodnou kombinaci vozů a tratí, nevim).
Těžiště hry od FH4 je stejně v online závodech s reálnými lidmi. Mimochodem v tomhle potešil nový mod, kdy všichni hráči jedou se stejnými vozy a taky je možné si vybrat závody jako duch bez kolizí. Pokud nechcete překonávat přátele, tak skoky, radary apod. jednou zajedete a pak je to tak vždy otázka 2 minut v týdenních výzvách, takže absolutní marginalita. S boty kromě začátku hry a odškrtnutí si výhry na tratích pak už stejně nemá moc smysl ztrácet čas.

Kde se mi ale zdá posun k horšímu oproti 5 Mexiku, je "zhmotňování" z ducha, které proběhne, když jsou vozy blíže sobě a ne až jasně jeden za druhým. Stačí jet přední nárazník na úrovni toho zadního vozu před vámi a při jakmile se na okamžik (třeba v rychlé zatáčce když máte různé stopy) přestanou protínat, tak se zhmotní. Kolikrát se mi už stalo, že takhle někdo mi nechtěně při zhmotnění ťuknul do blatníku nebo já jemu v zatáčce a tím jsme oba ztratili, zatímco nás někdo další jako duch předjel. V tomhle mi pětka přišla jako nejlépe vyladěná. Tam to zprůhlednění bylo možná nastavené až moc agresivně, ale zase se tím eliminovala možnost chtěného i nechtěného (při probrždění) poškození a zpomalení jezdce před sebou. Taky jsem v online oproti dřívějšku narazil na více hráčů, co se snaží někoho při obraně nebo útoku cíleně vytlačit z trati, mimo checkpoint nebo na bariéru a jsou v tomhle škodění úspěšní. Možná právě při tom agresivnějším zprůhlednění v pětce tahle strategie nebyla tak účinná a skoro nikdo to nedělal.

A jedna věc, co vypadá už dost pravděpodobně a docela mě zklamala - v zimě na žádné asfalce není sníh, max voda. Takže žádné polozasněžené, úplně zasněžené silnice a přechod k upravené jak ve čtyřce. Zasněžené jsou jen ty prašné. Zima sice ještě nebyla, ale v onlinu se roční období střídají a při čekání na start závodu co probíhá máte i chvíli volnou jízdu - tam jsem toho viděl už celkem dost a bohužel.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Podle vseho hra jede nahovno pod linuxem i se silnejsima cpu.Microsoft se asi postaral aby to jelo nahovno pod linuxem.
https://www.youtube.com/watch?v=nxzjuMhDl54
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

To je stále test na Mesa 26.1.1 a "starém" Protonu, které nemají potřebné fixy/workaroundy :roll:

Proto to jede tak blbě. Řešíme v jiném vlákně, nemusíš to tady svým rantem tapetovat porád dokola
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Epidot »

Vidím, že opravili logiku posuvníku brzd oproti pětce (nebo otočili překlad?). Konečně to brzdí tam, kam se to posune. Není nad test žhavení brzdových destiček. Kde to svítí, tam to posunul posuvník.
13600k@54x/44x+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston DDR4 3600, ASUS TUF RTX 5070Ti, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, Intel 660p 2TB, Dell EMC/PM893 1,92TB, Intel X25-M 80GB, Fractal Torrent Solid, Corsair RM1000x('24), Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Zkousel nekdo reshade na steam verzi?Chci zkusit renoDX reshade na HDR a nechci dostat ban. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“