Tak po delsi odmlce bych se chtel optat jestli uz se to nekomu povedlo. Mam doma LCD module LM-EH53-22NTK a celkem bych ho rad nejak zneuzil jako display bud do case ci jen tak na stul jako malej monitor nebo si ho natahnul do postele a surfovat z pelechu
Mam tu staryho booka 386. Displey je 640*480 zrejmne cernobili. Pripojeni 15 zil kabelem. Invertor katody ma vlastni 4 pin. Zbytek Booku trochu funguje (nejde HDD, neni zdroj, C-MOS baterka a napajeci baterka death) nedavno jsem to zkousel. Vzhledm k tomu ze je asi cernobili al by se pouzit k jaLCD? LPT je 8 pin. A radic by se mozna dal pouzit z MB Booku.
//Book je Phillips PCL 320. Hledal jsem a nenasel nic pouzitelneho. http://img506.imageshack.us/my.php?image=lcd7lk.jpg
to by s jaLCD urcite neslo.
znakove displeje maju svoju znakovu sadu, ktoru si pametaju a dostavaju informacie iba o tom, ktory znak maju vypisat.
tento displej znakovu sadu nema a dostava informaciu o kazdom bode na obrazovke zvlast. vlastne ako kazdy monitor
cize informacia odoslana z LPT ktora vyvola znak na znakovom LCD by na tomto displeji z notbuku vyvolala tak maximalne sfarbenie jedneho bodu, ale aj to je nepravdepodobne, pretroze tieto informacie maju iny format.
(tato druha cast je uz moja predstava)
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
Lubitel píše:to by s jaLCD urcite neslo.
znakove displeje maju svoju znakovu sadu, ktoru si pametaju a dostavaju informacie iba o tom, ktory znak maju vypisat.
tento displej znakovu sadu nema a dostava informaciu o kazdom bode na obrazovke zvlast. vlastne ako kazdy monitor
cize informacia odoslana z LPT ktora vyvola znak na znakovom LCD by na tomto displeji z notbuku vyvolala tak maximalne sfarbenie jedneho bodu, ale aj to je nepravdepodobne, pretroze tieto informacie maju iny format.
(tato druha cast je uz moja predstava)
Z časti máš pravdu ale aj znakový display dokáže vykreslovať graficky . Keď začneš adresovať registre v displayi tak si tam možeš dať čokolvek
Všetky sú na pevno. Ty len začneš adresovať pamäť do ktorej začneš zapisovať udaje mimo znakovej sady čipu. Tymto môžeš napísať, nakresliť, alebo používať svoju znakovú sadu na vykreslovanie. Nemusíš absolutne využívať znakovú sadu čipu. OK