Epox 9NPA+ /Ultra (939, nF4 /Ultra) - tipy a rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Skeeter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skeeter »

No prichyceny to tam mam dost nehezky :) a to dratem :D cekam az skonci zaruka a pak ho tam asi prilepim teplovodivim silikon. lepidlem.

edit: Jelikoz jsem dneska zjistil ze mam ten puvodni chladic nekde v praci v dilne a dostanu se tam az v pondeli tak potreboval od nekoho kdo ho ma sundanej jestli by ho mohl zmerit a napsat sem rozmery predevsim se jedna o diry pro upevneni....mam v planu udelat jeste jeden podobnej ale jaksi nevim jak o omerit....predem diky
CPU:Athlon64 3800+ -Venice- ,MB:EPoX 9NPA+,VGA:ATI Sapphire X700,RAM:4x 512Mb DDR400 A-Data,HDD:Maxtor 80Gb,200Gb + WD RE2 500gb
Jan Dokoupil
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Dokoupil »

Ahoj všichni
jelikož se mi také nelíbylo chlazení čipsetu.
tak jsem to s chladičem na čipset vymyslel takhle
1.koupil jsem chladič na grafiku ati radeon
vypadá ůplně stejně jako ten původní na našem čipsetu a má i stejné uchycení je ůplně stejný jen štříbrný.
2.vymontoval jsem z něho ventilátor a nechal si od kámoše vysoustružit
místo ventilátoru kolečko z hliníku.
3.posadil jsem na něj malý hladič jaký máte vy víše na obrázku s
ventilátorkem který se připojuje na základní desku má tři kabely takže můžu monitorovat otáčky.
4.provrtal jsem chladiče i přes kulatou podložku.(mezikus na přenášení tepla)(mezi dvěma chladiči) a sešrouboval dvěma šrouby m4 se zápustnou hlavou.
5.šrouby jsem lehce zapustil aby netrčely do čipsetu.
6.jsem velice spokojen s chlazením.výroba není náročná.
jestliže vám někdo vysoustruží mezikus kolečko místo ventilátorku je to sranda
jak udělám fotku tak vám ji pošlu.
mějte se
Skeeter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skeeter »

Jan Dokoupil > prosimte nemohl by jsi ten puvodni chladic omerit ? hlavne mi jde o roztece tech uchytovejch der....ale i celkovy rozmery toho puvodne chladice by se hodily....ja ten muj jak jsem psal vyse mam nekde v praci :(
CPU:Athlon64 3800+ -Venice- ,MB:EPoX 9NPA+,VGA:ATI Sapphire X700,RAM:4x 512Mb DDR400 A-Data,HDD:Maxtor 80Gb,200Gb + WD RE2 500gb
_vocko_
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

chipset

Příspěvek od _vocko_ »

Cus ja jsem toho rvouna taky sundal... je to normalni Hejkal krizenej s vrtulnikem.

Nejdriv jsem tam nechal ten chladic a mel tam na nem prisroubovanej starej, promazanej vetrak ze 486 a stacilo to. Zmena byla vic jak patrna - :-D prestal mi vybrovat komp na stole :)

Mno a cca pred 2 mesicema jsem tam vrazil Primecoola (ala kopie Zalmana) je to cistej passiv a je to "topic" , ale stale drzi!

Kolik to ma stupnu fakt netusim, ale teplota v bedne mi v lete neprelezla prez 53° a procak s boxovanym chladicem jel max na 43° C.

Jak uz jsem psal v jednom foru planuju k tomu udelat windtunel + poradna chladici pasta a myslim ze to bude v pohode...

Toz tak...

Jinac rozmery originalniho chladice jsou:
- 73x44x13 (dxsxv,mm)
- diry na ucyceni maji d=4mm, od okraje jsou cca 10 a 10mm a naproti sobe 55mm(mereno stred-stred)

Jinac doporucuju poradne se podivejte jestli vam pridelavany passiv nikam nezasahuje a nikde se nedotyka !!!
Pokud to nekde slusnete tak je mozne ze papa lala... :evil:

Toz tak...

Kdyztak mi ps-nete poslu vam fotky.
Naposledy upravil(a) _vocko_ dne úte 3. led 2006, 00:23, celkem upraveno 1 x.
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: chipset

Příspěvek od _Geralt »

_vocko_ píše: Mno a cca pred 2 mesicema jsem tam vrazil Primecoola (ala kopie Zalmana) je to cistej passiv a je to "topic" , ale stale drzi!
...
Kdyztak mi ps-nete poslu vam fotky.
- jestli muzu, rad bych videl (foto), jak se tam ten Primecooler/Zalman vleze, kolik mista zustane mezi chladicem a VGA
- dale by me aspon orientacne zajimala teplota, treba v porovnani kdyz sahnes na GPU...
-sam mam v palnu Zalmana ofukovaneho zkrocenym 40mm vetronem, ale jsem linej vyndavat desku, tak spis sbiram informace a odvahu

btw: nevite nekdo, kde ma deska cidlo, ktery cte speedfan jako system temp? ukazuej mi porad kolem 28-29°, coz je klidne mozny, ale chipset to urcite neni...
EPoX 9NPA+ Ultra, X2 4200+, AC Freezer64 Pro, 2x512 DDR400 A-Data, Palit1950GT, Hitachi T7K250 160GB, NEC 4550, LC Power 420W, Samsung 959NF
huh
Začátečník
Začátečník

problem s 9npa+ ultra

Příspěvek od huh »

Mam velkej problem s touhle deskou. vzdy kdyz se vypne pc at manualne nebo ve windows stane se nasledujici vec: pocitac se vypne vsecko ok. po urcite dobe asi 15-30 minut presne sem to nesledoval zacne zbesile blikat opticka mys pripojena pres ps2 skoro morseovkou rekl bych. to pokracuje do te doby nez se zapne pocitac. jenze jak zapnu pocitac tak se akorat rozviti ta ledka u pameti a pocitac nenabehne. vetraky se netoci nic nejede. kdyz to vypnu vypinacem na zdroji pak to zapnu a zmacknu power pocitac se rozjede normalne. vsechny veci co by mohly budit pocitac mam vyply. uz nevim co s tim.
je tam athlon 64 3000+ a 2x pamet 333 v dual modu ta pamet je na 333 nastavena a clk 3. zdroj je novej chieftech 350w 18A na 12V na predesly desce jel v pohode. nevim kde muze byt problem. podotykam ze to neni taktovany nepotrebuju to nemam zadny problemy s teplotou ap. jak taj nekdo pise. jedinej problem je ze me pri startu woken porad nabiha chkdsk predtim to nedelalo az do urcity doby, ale to je jinej problem to taj resit nechci jinak ve woknech funguje vse ok.
NightWOLF
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

PROBLEM!!

Příspěvek od NightWOLF »

zdravicko..
dva dny zpatky se me stal docela zavazny problem. prijdu domu pustim PC surfuje a najednou me zacne blikat oznameni sitovky ze se odpojuje a pripojuje.. i nu co to preziju si rikam a nevsimam si toho .. surfuju dal a nahle me to vyhodi z netu a odpoji me to uplne usb modem... lehce vytoceny vytahuju kabel z pc a davam zpet.. ovsem k memu prekvapeni se nic nedeje (:() no tak spoustim spravce a hledam.. ale co to!!! nahle se me seka mys.... nejde s ni pomalu jezdit... cca po minute se mys zasekne uplne a nefujguje me ani jedna mys... imho co delat. snazim se spustit spravce zarizeni.. ale co to .. zase nic. pc neodpovid.a... RESTART...
opet stejne problemy... reset cmos.. RESTART
vse v pohode.. dvehodiny hrani na bnetu, a opet stejny problem jen s tim ze uz nefugovalo vse naraz :(

ino co. dame restart...

resart probehl ale co to... 2s po znovuzapnuti (v ramci restartu) se me sam PC vypne.. tak ho samozrejme zapnu.. ale opet se hned vypne.. do treti.. opet to same.. pockam par minut a zapinam opet.. PC se rozjizdi..

rikam si nez abych se tim zase trapil instaluju novy winy... po hodine prace mam vse v puvodnim stavu(vse nova instalace, zadny obrazy!!) pustim si hudbu a jdu spat...

rano zapnu PC vse funguje.. nahle grafika me zacne hazet artefakty... D3D hry sou nehratelne. samej artefakt , ctverce trojuhelniky apod.. davam novy ovladace.. bez uspechu (stejny efekt).. nasleduji serie restartu

v uvodni obrazovce se objevuji chyby v grafice..

MATE NEKDO TUSENI V CEM JE CHYBA?
vga? deska? oboji?

zacina me to stvat :( taktovane to neni)
CPU: AMD 64 3500+ SanDiego HDD: 250 GB Seagate; 200 GB + 250 GB SATA II Hitachi VGA: nV MSI 7600GT SOUND: SB X-Fi EM RAM: 2x512 433 Kingmax dual ch. MB: Epox 9NPA+ Ultra
Doomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doomm »

ja myslim ze sis odpovedel sam ..zkus jinou grafiku ..treba nejakou shitku od kamose ... postupuj vylucovaci metodou
CPU:>AMD AMD Athlon X2 255 Regor + AC Freezer 64 Pro MB:>Asus M4N68T-M LE RAM:>Kingston HyperX DDR3 1x2GB 1800Mhz CL9 VGA:>Sapphire Radeon HD4550 512MB DDR3 AUDIO:>Creative SoundBlaster Audigy 2ZS REPRO:>Genius SW-5.1 Home Theater (1x45W,5x15W) HDD DRIVES:>Segate Barracuda 500GB 7200.12 S-ATA 3Gb/s 16MB cache | Segate Barracuda 200GB 7200.8 S-ATA 150 8MB cache CD/DVD-RW DRIVES:>LiteOn 1213s 48x40x24/12x8x4x4 ZDROJ:>EuroCase 400U-SPE
NightWOLF
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NightWOLF »

PROBLEM JE V TOM ZE KAMARDI VEDOU JEN AGP .(
CPU: AMD 64 3500+ SanDiego HDD: 250 GB Seagate; 200 GB + 250 GB SATA II Hitachi VGA: nV MSI 7600GT SOUND: SB X-Fi EM RAM: 2x512 433 Kingmax dual ch. MB: Epox 9NPA+ Ultra
Doomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doomm »

NightWOLF píše:PROBLEM JE V TOM ZE KAMARDI VEDOU JEN AGP .(
tak ji zkus na tvrdo reklamovat ze ma chyby v zobrazeni "artefakty"
CPU:>AMD AMD Athlon X2 255 Regor + AC Freezer 64 Pro MB:>Asus M4N68T-M LE RAM:>Kingston HyperX DDR3 1x2GB 1800Mhz CL9 VGA:>Sapphire Radeon HD4550 512MB DDR3 AUDIO:>Creative SoundBlaster Audigy 2ZS REPRO:>Genius SW-5.1 Home Theater (1x45W,5x15W) HDD DRIVES:>Segate Barracuda 500GB 7200.12 S-ATA 3Gb/s 16MB cache | Segate Barracuda 200GB 7200.8 S-ATA 150 8MB cache CD/DVD-RW DRIVES:>LiteOn 1213s 48x40x24/12x8x4x4 ZDROJ:>EuroCase 400U-SPE
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

post code

Příspěvek od _Geralt »

mensi problem:
Pri instalaci noveho VGA chladice jsem si vsimnul, ze deska zobrazuje pri beznem behu Win misto obvykleho FF kod C1. V manualu se pise, ze to znamena detekci RAM nebo L2 cache. Zduraznuji, ze vse bezi jak ma, nic se nehrouti, zatez obcasnym hranim nezpusobuje nestabilitu... takze co s tim, mam to nejak resit? Kdyz restartuju, zobrazi se po vypnuti systemu na chvili kod FF a pak pri startu zase C1 a ten tam zustane.
Zatim jsem shodil nastaveni pameti v BIOSu na auto/default hodnoty a nic se nezmenilo, jeste zkusim prohodit pameti ve slotech... existuje pripadne nejaky programek na testovani L2 cache na CPU?

/edit/
sorry za zbytecny post... trochu me to vydesilo a myslel jsem, ze se tom uz nebudu hrabat a vyresim zitra... radu jsem nasel na webu Epoxu a pomohl clear CMOS, chyba byle skuetcne nekde kolem pameti, ted jen zjistit kde presne
EPoX 9NPA+ Ultra, X2 4200+, AC Freezer64 Pro, 2x512 DDR400 A-Data, Palit1950GT, Hitachi T7K250 160GB, NEC 4550, LC Power 420W, Samsung 959NF
huh
Začátečník
Začátečník

re cache na CPU

Příspěvek od huh »

program na testovani cache na CPU je Hot CPU Tester Pro. vo zadnym jinym nevim
bazantm
Nováček
Nováček

Chladic chipesetu

Příspěvek od bazantm »

Nemate nekdo zkusenost s montazi chladice Primecooler PC-NB2 (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33658) na chipset desky Epox 9npa+ ultra? Vazne uvazuju o tom ze jej koupim, ale mam trochu obavy jestli na tu desku pujde bezproblemove primontovat. Za pripadnou odpoved dekuji :)
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Chladic chipesetu

Příspěvek od _Geralt »

bazantm píše:Nemate nekdo zkusenost s montazi chladice Primecooler PC-NB2 (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33658) na chipset desky Epox 9npa+ ultra? Vazne uvazuju o tom ze jej koupim, ale mam trochu obavy jestli na tu desku pujde bezproblemove primontovat. Za pripadnou odpoved dekuji :)
- s mistem neni problem, mam tam Zalmana http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 7f3dcb59f8 navic jeste s 40x40x20 vetrackem a mezi chladicem chipsetu a pasivem na pameti VGA je par mm
- ad montaz, prepokladam ze to primecooler dobre okopiroval a nemel by byt problem... ted koukam http://www.primecooler.com/index.php?ak ... idprod=230 a spodni casti maji stejne, takze uchyceni v poho
bazantm
Nováček
Nováček

Re: Chladic chipesetu

Příspěvek od bazantm »

_Geralt píše:
bazantm píše:Nemate nekdo zkusenost s montazi chladice Primecooler PC-NB2 (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33658) na chipset desky Epox 9npa+ ultra? Vazne uvazuju o tom ze jej koupim, ale mam trochu obavy jestli na tu desku pujde bezproblemove primontovat. Za pripadnou odpoved dekuji :)
- s mistem neni problem, mam tam Zalmana http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 7f3dcb59f8 navic jeste s 40x40x20 vetrackem a mezi chladicem chipsetu a pasivem na pameti VGA je par mm
- ad montaz, prepokladam ze to primecooler dobre okopiroval a nemel by byt problem... ted koukam http://www.primecooler.com/index.php?ak ... idprod=230 a spodni casti maji stejne, takze uchyceni v poho
Moc dekuji za rychlou a dobrou zpravu, jdu ten primecooler objednat :-D
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Brachovi jsem slozil novy PC MB Epox NPA Ultra. Vsechno v pohode az na to ze nemuzu vypnout PC z WIN XP pC se vypne a po sekunde se opet zapne. Pokud ho vypnu klasicky tak uz se ani nezapne musim vypnout zdroj pockat 3-5 mnut pak to jde. Zkousny zdroje ChiefTec 410w, Eurocase 350w pokazde stejny problem. Kdekoliv jinde ty zdroje jedou uplne normalne. CPU je Venice 3000+, 2x 512DDR 433 Kingmax.

PS: Pri instalaci jsem nainstaloval i ovldace pro CPU Athlon/Sempron 64 co byli na CD muze to mit vliv.

PPS: Zdroje jsou v pohode na Chiefovi napeti 12.2, 5.12 stabilni.
PPS2. JE mozne ze se to resilo ale budte tak hodni hodte primy odkaz nebo radu jak to vyresit. Snazil jsem se hledat ale nic kludneho jsem nenasel. A prochazet tema o 250 prispevcich je o nervy. Diky
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

nezkousel jste nekdo nejaky novejsi BIOSy? posledni je z prosince ... ja jedu stale na 5804 (srpen), nebot dle ohlasu nekde vpredu se na novejsich spatne taktuje... malinko me ale trapi, ze deska svevolne lehce overvoltuje, resim pomoci RMclocku, ale nedokazu z ni dostat min nez 1.18V (to je kdyz vyzaduju 1.1V)...
zkousel tedy nekdo 9npa5c21.bin (21 Dec 2005) nebo npa5c06.bin (06 Dec 2005) ?
_vocko_
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

zatim ne

Příspěvek od _vocko_ »

... jedu na tom samem biosu jako ty stale :) a drzi to v pohode
Naposledy upravil(a) _vocko_ dne čtv 13. dub 2006, 00:54, celkem upraveno 1 x.
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

Daju sa na tuto dosku normalne namontovat tie chladice, ktore potrebuju dve diery v sokete ? Myslim si ze hej, ale radsej sa opytam.
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

Rider008 píše:Daju sa na tuto dosku normalne namontovat tie chladice, ktore potrebuju dve diery v sokete ? Myslim si ze hej, ale radsej sa opytam.
jestli myslis chladic chipsetu, tak tam samozrejme 2 diry jsou, staci se podivat, jak tam drzi puvodni parodie na chladic...
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“