pasivni chlazeni cipsetu na dfi lp ut nf4 ultra-d
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- shifty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Cujo
- Mírně pokročilý

- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem ho kupoval za 500,- od MaWy - kousek z testů na svetHW...shiftyP píše:Velice pěkné...
Akorát je škoda že ten AC HT - 101 stojí něco kolem 1300 Kč...
Tak to jde udělat je u modelu pro LGA775 pokud vím, ale nechápu, proč ti nejde to moje upevnění...je naprosto v pohodě...zkoušel jsem ho na jiný desce (stejná rozteč) a šlo to...Cujo píše:hey plz jak se da upevnit freezer? mam ho zbrouseny ale nevim jak to tam narvat.. prej se to dela uchytama z pasivniho zalmana na cipset.. tak nevim
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja to ted jdu resit pasivnim Primecoolerem a windtunelem - vsechno pripraveno, jenom najit trochu sily k dalsimu rozebrani a slozeni compu
Jenom bych potreboval vedet 1 vec - protoze se mi tam kvuli VGA ten primecooler nevejde, tak ho budu muset trochu seriznou. Slo by se tomu vyhnout 1 zpusobem - ze bych ten pasiv posunul trochu dal od VGA, proste stred pasivu by nebyl v jedny svisly ose se stredem jadra chipsetu ( byl by tak v posledni 1/3 ). Jen by me zajimalo, jestli to neni nejak vyrazne na skodu
Jenom bych potreboval vedet 1 vec - protoze se mi tam kvuli VGA ten primecooler nevejde, tak ho budu muset trochu seriznou. Slo by se tomu vyhnout 1 zpusobem - ze bych ten pasiv posunul trochu dal od VGA, proste stred pasivu by nebyl v jedny svisly ose se stredem jadra chipsetu ( byl by tak v posledni 1/3 ). Jen by me zajimalo, jestli to neni nejak vyrazne na skodu
- Mirkana
- Začátečník

-
vypada to super jen nevím jestli by se mi to tam vešlo i se Silencerem ??Stoobi píše:Já přidávám svoje řešení - místo Freezera jsem použil AeroCool High Tower HT-101 SE, samozřejmě proříznutej + doma dělaný upevnění. Je celoměděnnej a má 3xheatpipe. Teploty: idle 30°C, burn 35°C. Je to v podstatě stejný jako s tím malým řvounem, ale je ticho...
Fotky:
...
//Stoobi - odebrány fotky z citace...
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
- LightHammer88
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a to vám čipset tak topí? já mam 300MHz fsb a defaultní napětí čipsetu i ldt a mam teplotu do 47* s tím uřvaným chladičem od dfi staženým speedfanem na nějakých 30-50% a větřte mi, že je víc slyšet 92mm na procesoru pro 1300-2800 než tenhle prcek.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
to si pis, ze topi! S tim puvodnim fanem sem po chvili behu PC bez OC sahl na pasivni cast toho rvouna a byl uplne varici... Ted tam mam ten pasiv s tunelem a je to OK.karf píše:a to vám čipset tak topí? já mam 300MHz fsb a defaultní napětí čipsetu i ldt a mam teplotu do 47* s tím uřvaným chladičem od dfi staženým speedfanem na nějakých 30-50% a větřte mi, že je víc slyšet 92mm na procesoru pro 1300-2800 než tenhle prcek.
Jenom pro klid duse se ptam znova - nevadi, ze stred jadra chipsetu neni v jedny kolmy ose se stredem toho pasivu? Chystam se na vetsi OC, tak bych mel rad jasno...
- LightHammer88
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Právě že topí a ne málo tak kolem 53-59* což si myslím že neni málo a otáčky 4900 a víš takže to je horší jak vysavač Sad Tak co stím chtěl bych nějakej pasiv nebo něco podob
Líbí se mi to zpracováni Stoobiho ale nevim jek bych to tam narval stim zalmanem CNPS 9500 to AeroCool High Tower HT-101 SE vypadá že neni malé nemáte to někdo vyzkoušené???
Ještě jsem našel pasiv od zalmana musel by se asi trošku proříznout nebo ohnout nevíte někdo jestli to sám osobě uchladí?
//Stoobi - 3posty zredukovány v jeden...
EDIT není pro srandu...
Líbí se mi to zpracováni Stoobiho ale nevim jek bych to tam narval stim zalmanem CNPS 9500 to AeroCool High Tower HT-101 SE vypadá že neni malé nemáte to někdo vyzkoušené???
Ještě jsem našel pasiv od zalmana musel by se asi trošku proříznout nebo ohnout nevíte někdo jestli to sám osobě uchladí?
//Stoobi - 3posty zredukovány v jeden...
- Mirkana
- Začátečník

-
- pe_47
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za chválu...
2LightHammer88: Nikdy jsem ten Zalman neměl na desce, takže nemůžu soudit, jestli by se to vešlo, ale ten AeroCool je menší než Freezer, takže zase tak velký to není...osobně bych to tipoval, že se vejde...kolik tak potřebuje Zalman cm od osy patice k chipsetu?
//A ješte ten Silencer. Mezi kartou a spodní částií pasivu mám cca. 2,5cm místa, když nepočítám kondíky, takže místa tam moc není, ale ještě by se dal ten pasiv malinko seříznout. Ale osobně si myslím, že k Silencerovi je lepší AC Freezer - je větší...tudíž ten spodní pasiv bude níž...
2LightHammer88: Nikdy jsem ten Zalman neměl na desce, takže nemůžu soudit, jestli by se to vešlo, ale ten AeroCool je menší než Freezer, takže zase tak velký to není...osobně bych to tipoval, že se vejde...kolik tak potřebuje Zalman cm od osy patice k chipsetu?
//A ješte ten Silencer. Mezi kartou a spodní částií pasivu mám cca. 2,5cm místa, když nepočítám kondíky, takže místa tam moc není, ale ještě by se dal ten pasiv malinko seříznout. Ale osobně si myslím, že k Silencerovi je lepší AC Freezer - je větší...tudíž ten spodní pasiv bude níž...
- Mirkana
- Začátečník

-
Freezera mám !Stoobi píše:Díky za chválu...
takže nevíš jestli se tam vejde ta VGA i se Silencerem mezi ten tvuj pasiv na chipset
(pe_47) to mi je jasny že jedou na 100% ale mě tak divně hučí kolikrat musím tuknout do case aby to přešlo
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
No k tomu mýmu by se nevešel určitě, protože ten je prostě menší, ale s Freezerem ano, viz:Mirkana píše:Freezera mám !
takže nevíš jestli se tam vejde ta VGA i se Silencerem mezi ten tvuj pasiv na chipset
Freezer na nF4
Je tam vidět, že je dost místa a tenhle člověk na kartě dokonce Silencera měl...
- Mirkana
- Začátečník

-
fajn diky moc asi do toho pujdu pak dám vědetStoobi píše:No k tomu mýmu by se nevešel určitě, protože ten je prostě menší, ale s Freezerem ano, viz:Mirkana píše:Freezera mám !
Freezer na nF4
Je tam vidět, že je dost místa a tenhle člověk na kartě dokonce Silencera měl...
- MiroK[CZ]
- Nováček

http://www.ramitss.plus.com/modclose.jpg
- crazzykiller
- Začátečník

- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Woyta
- Středně pokročilý

Tak touhle upravou jsi dost snizil ucinost Silencera. Minimalne o 50% jsi mu snizil prutok vzduchu. To co jsi foukal na grafiku ted foukas na chipset. Tohle neni reseni. Tohle je fakt "blbej" napad.MiroK[CZ] píše:Dve mouchy jednou ranou - dobre chlazeny pasiv chipsetu a AC Silencer na grafarne:
http://www.ramitss.plus.com/modclose.jpg
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- jan2002
- Červená karta

nevi nekdo o nejakem reseni pro nf4 D,nemusi byt pasivni ale neco lepsiho
nez ten 7k RPM ventilator by bylo skvely
nez ten 7k RPM ventilator by bylo skvely
Deska: DFI NF4D CPU: AMD Opteron ( 9*289 = 2600 MHz) Cooler: Gigabyte PCU22-SE RAM:2048 4x 512 MB DDR 433 MHz ( Kingmax, CL 2.5)VGA :Asus Extreme 7800GTX (430,1200 GDD3)HDD: Maxtor DiamondMax 10 6L250S0 - 250GB 16MB SATA DVD: Toshiba SD-M1712, DVD-RW LG SuperMulti GSA-4167B Zdroj: Fortron FSP400-60PN(PF) 400W Myš:Logitech MX 500,Repro: Creative 5100 5.1