Venice 3000+ OC zakys

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Mattho
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mattho »

takze Winchester alebo Venice... nejake konecne rozhodnutie :)
-pri kupe noveho PC... pamate npr. 2x A-DATA

a este otazka: v com je rozdiel BOX a Tray (okrem chladica :) ) ci sa viac oplati kupit neBOX verziu (asi o 1k lacnejsie)..
MB * CPU * RAM * GK * HDD
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Celkem by se dalo rict,ze Venice pujdou krapet lip OCkovat...

Nevim proc chces zrovna A-DATA???Treba tyhle Kingmaxy s cervenym PCB jedou na nF3/nF4 500ddr 2,5 4 4 8 T1..za ty prachy super kauf..1339kc

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24265

Mezi box a tray je rozdil v zaruce.3 roky versus 1rok
Mac...
Mattho
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mattho »

no nefim.. Kingmaxysa mi zdaju byt dost drahe oproti npr. tym A-DATA
sorry za OT :)

a som to chel vediet koli tomu, ze tam boli problemy s pamatami..
a ten Venice ma aky nasobic? a je zamknuty? 9x200?
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

godlike myslel Kingmaxy 400MHz, ty, jak na ně dával odkaz (popř. 433MHz, poměr cena/výkon je lepší). Na alzasoftu maji akorát verze 466MHz a 500MHz, ty jsou drahý. Jinak Venice má násobič 9x200, jaks uvedl. Samozřejmě, že je zamknutý. Příště než se na něco zeptáš, zkus si to najít :wink:
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Mattho
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mattho »

to bol odkaz na 400MHz a maju CL3 .. neni lepsie 2.5?
a nic som nenasiel :) v cenniku take veci nepisu :P
Takze Venice nebude zla volba sa da povedat, ano? :)
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Jestli koupíš Kingmaxy 400MHz CL3 nebo A-Data 400MHz CL3 je jedno, kvalita je +/- podobná. Ale já tam dál psal o 433MHz CL2,5, který jsou dražší asi o 50Kč/ks, ale nevím, jestli je u vás seženeš, ty by byly asi lepší. Jinak rozdíl mezi CL3 a CL2,5 je pár procent, ne moc velký. Co se týče hledání, myslel jsem zde na fóru a hlavně okolo zamčeného násobiče

//edit: sorry, ale už jsme OT, možná by to chtělo rozdělit do nového threadu do sekce PC sestavy
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Ty kingmaxi doporucuju(ac nerad) kvuli tomu,ze jedou CL 2,5 4 4 8 T1 2,8V 500DDR!!!Proste na NF3/NF4 takhle jedou,coz je super.A nejedou zdaleka tak dobre na Intelu nebo NF2..Za 2600Kc mas 1GB supr pameti..
Mac...
ja-cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja-cz »

Vzhledem k tomu ze topic kde sem psal svuj problem je locknutej tak to napisu sem. Taky mam novy poznatky, takze pls mode nesmazni to ;)

Pro zacatek moje sestava:
A64 3000+ Venice (revize E3, radu nevim, v CPUZ to neni napsany, nebo sem to nenasel...)
DFI LANPARTY Ultra-D nf4 (BIOS originalni, pochybuju ze by v obchode nahravali novy)
2x 512MB Kingston HyperX CL2.5 433Mhz (v oranzovych slotech, jedou na 400, nejsou na seznamu doporucenych pameti)
Leadtek Winfast 6600GT TDH 128MB DDR3
HD Samsung 120GB SATA
HF WD 80GB ATA133
DVD RW NEC
zdroj LC POWER 420W Super Silent
Zalman CNPS7000AlCu LED
case Sunbeamtech Samurai Silver

Takze zezacatku sem se nemoh dostat pres FSB 210 (HT 4x, delicka 5/6), pak sem nastavil napeti z auto na 1.55 V a nastavil CL z auto na CL2.5 . Dostal sem se o par Mhz vys. Pak sem nastavil casovani natvrdo na 2,5-3-3-7, delicku sem nechal 5/6, HT 4x a FSB sem dal na 241Mhz (pameti ted bezely jako kdyby system nebyl taktovany). Nenajelo, dal sem nasobicku CPU na 8x a najel. Pustil sem Prime95 a nechal sem hodinovej test, bez chyby. V clockgenu sel nasobic CPU dat na 9x ale pak to po pul hodine Primu spadlo. Jeste sem zkusil kompinaci HT 3x, FSB 267Mhz, casovani opet natvrdo 2,5-3-3-7 (zase jako bych netaktoval) a CPU nasobic 7x. Prime sem nechal pul hodky a jede v poho. Vetsi nasobic sem zatim nezkousel.

Jinak komp najede pokazde v pohode, do BIOSu se dostanu pokazde. Kdyz sem vyse rekl ze nenajel tak sem myslel ze nenajel do win. Objevilo se to logo a kdyz se mel objevit vyber uzivatele a pak plocha tak to bud zatuhlo nebo vyskocila modra smrt s chybou PFN CORRUPT myslim.

Tak pls help, nevim uz co s tim hrabal sem se v tom docela dlouho. Myslite ze mam proste jen smulu na procak? Nebo to ten zdroj neutahne? Nebo to je nakonec prece jenom pametma?
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

ja-cz píše:Vzhledem k tomu ze topic kde sem psal svuj problem je locknutej tak to napisu sem. Taky mam novy poznatky, takze pls mode nesmazni to ;)

Pro zacatek moje sestava:
A64 3000+ Venice (revize E3, radu nevim, v CPUZ to neni napsany, nebo sem to nenasel...)
DFI LANPARTY Ultra-D nf4 (BIOS originalni, pochybuju ze by v obchode nahravali novy)
2x 512MB Kingston HyperX CL2.5 433Mhz (v oranzovych slotech, jedou na 400, nejsou na seznamu doporucenych pameti)
Leadtek Winfast 6600GT TDH 128MB DDR3
HD Samsung 120GB SATA
HF WD 80GB ATA133
DVD RW NEC
zdroj LC POWER 420W Super Silent
Zalman CNPS7000AlCu LED
case Sunbeamtech Samurai Silver

Takze zezacatku sem se nemoh dostat pres FSB 210 (HT 4x, delicka 5/6), pak sem nastavil napeti z auto na 1.55 V a nastavil CL z auto na CL2.5 . Dostal sem se o par Mhz vys. Pak sem nastavil casovani natvrdo na 2,5-3-3-7, delicku sem nechal 5/6, HT 4x a FSB sem dal na 241Mhz (pameti ted bezely jako kdyby system nebyl taktovany). Nenajelo, dal sem nasobicku CPU na 8x a najel. Pustil sem Prime95 a nechal sem hodinovej test, bez chyby. V clockgenu sel nasobic CPU dat na 9x ale pak to po pul hodine Primu spadlo. Jeste sem zkusil kompinaci HT 3x, FSB 267Mhz, casovani opet natvrdo 2,5-3-3-7 (zase jako bych netaktoval) a CPU nasobic 7x. Prime sem nechal pul hodky a jede v poho. Vetsi nasobic sem zatim nezkousel.

Jinak komp najede pokazde v pohode, do BIOSu se dostanu pokazde. Kdyz sem vyse rekl ze nenajel tak sem myslel ze nenajel do win. Objevilo se to logo a kdyz se mel objevit vyber uzivatele a pak plocha tak to bud zatuhlo nebo vyskocila modra smrt s chybou PFN CORRUPT myslim.

Tak pls help, nevim uz co s tim hrabal sem se v tom docela dlouho. Myslite ze mam proste jen smulu na procak? Nebo to ten zdroj neutahne? Nebo to je nakonec prece jenom pametma?
Mne to delalo taky a stacilo prepnout 2T command => pocitac sel pekne nahoru.....

Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
ja-cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja-cz »

diky vyzkouim, ted sem ho rozjel 7,5x 267 ale neni to moc stabilni...
ja-cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja-cz »

asi sem lama, ale neumim to najit :( Pls napiste mi nekdo nazev polozky a v kterem nastaveni to je :oops:
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

ja-cz píše:asi sem lama, ale neumim to najit :( Pls napiste mi nekdo nazev polozky a v kterem nastaveni to je :oops:
Genie Bios>Dram Configuration - Enable CPC (enable-1T, disable -2T) dej disable....

jo a kdyz uz tam budes tak dej Bank INterleave na DISABLED (muze to pomoct stabilite ramek)....

Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
ja-cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja-cz »

diky, vyzkousim :up:

edit:
Tak diky moc, pomohlo to. Jedu ted na 9x267Mhz - 2403,5 Mhz, napeti 1,55V. Casovani je na auto a nastavuje to docela agresivne 2-3-3-6.
Pretaktoval sem to uz o tretinu, teploty sou pri zatezi v prime 45stupnu na procaku, v bedne neco malo pres 30. Mozna ho jeste trochu pomucim v clockgenu, ale napeti uz zvedat nebudu... Takze diky moc za pomoc :-D

edit2:
Tak nakonec 9x278Mhz - 2503Mhz. Ale nevim jak to je se stabilitou protoze kdyz spustim prime tak mi to vyhodi chybu hned na zacatku. Zkousel sem ten co je tady napsany a jeste jeden, asi novejsi. Ale komp mi jeste ani jednou nespad, tak uvidim.

A jeste mam dotaz mam zdroj LC Power Super Silent LC6420. Na stitku co je na zdroji pisou +12V1 14A a vedle +12V2 15A. Nad V1 je napsano voltage 230V a nad V2 current 4A. Je to takova tabulka... Je bezpecny provozovat procak na tomdle taktu a vyse uvedeny hardware s timdle zdrojem nebo si mam co nejrychlejc sehnat novy, lepsi? Nejdriv tak na Vanoce nebo pak az v kvetnu...

edit3:
Na 9x278Mhz jede v pohode prestoze mi prime hazi chybu :/ Delal sem na nem takhle neco celej den a stabilni, takze spokojenost :)
Naposledy upravil(a) ja-cz dne stř 10. srp 2005, 11:02, celkem upraveno 1 x.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

mám stejnej problém,při 1T se dostanu na 2ghz,víc ne, při 2T jedu stabilně na 2.4..na 2.52 mi prime hází taky chybu,tak to mám níž...ale zajímalo by mně jaký paměti by na tohle nastavení (9*267,htt 4*, dělička 150,2.5-3-3-6) při 1T byly potřeba.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
NazQul
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NazQul »

godlike píše:Ty kingmaxi doporucuju(ac nerad) kvuli tomu,ze jedou CL 2,5 4 4 8 T1 2,8V 500DDR!!!Proste na NF3/NF4 takhle jedou,coz je super.A nejedou zdaleka tak dobre na Intelu nebo NF2..Za 2600Kc mas 1GB supr pameti..
Kez by tomu tak bylo i dneska :( Ty Kingamaxy zdrazily a giga pameti ted vyjde za cca 3400 takze si radeji priplatim za Kingstonku 333 ktera dava 2225 pricemz rychlost pameti(mysleno MHz) u A64 je uuuuuuplne k prdu..
Do you want to try SWAT 4, FEAR, Quake 4 or GuildWars online ? Looking for some clan ? www.FragingPriority.net has all the answers u need :)
maax
Nováček
Nováček

Příspěvek od maax »

Muze mi nekdo poradit?Mam epox 8KDA3J,cpu 64 3200+ (2200mhz 11x200 default) soc 754,2x512ddr pqi chladic box,menuzu se dostat pres hranici 2400mhz.ram dam na 166 a HT 4x.Kdyz dam vic tak bios v poho ale winy NENASTARTUJOU.Resetne se to.Myslim ze zvednout o 200mhz cpu je maloA s Epoxem by to melo dat vic ne?.Poradte prosim.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“