Výběr desky pro socket T (patice LGA775)
- madMax
- Začátečník

Dnes mi odešla deska a prodejce zkrachoval, takže reklamace nebude. Mám desku Gigabyte GA-965P-DS4 -spokojen jsem moc nebyl, protože jsem od počátku řešil bezdůvodné restarty a nyní deska už nenajede. Vypadl jsem na skoro dva roky a nevyzná se v chpisetech.
Rozpočet na desku je max 3500,- a podmínky jsou:
1. Tiché a kvalitní chlazení, jako DS4
2. Podobné možnosti přetaktování jako u DS4
3. Nikdy nebudu provozovat dvě karty v SLI nebo CF.
Koukal jsem na desku Asus Commando, která plní vše a je za pěknej peníz, ale nevím jestli bude p965 to pravé.
Grafiku mám momentálně HD3870 ale uvažuji v krátké době o 9800GT, podle toho jaká bude.
Rozpočet na desku je max 3500,- a podmínky jsou:
1. Tiché a kvalitní chlazení, jako DS4
2. Podobné možnosti přetaktování jako u DS4
3. Nikdy nebudu provozovat dvě karty v SLI nebo CF.
Koukal jsem na desku Asus Commando, která plní vše a je za pěknej peníz, ale nevím jestli bude p965 to pravé.
Grafiku mám momentálně HD3870 ale uvažuji v krátké době o 9800GT, podle toho jaká bude.
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
rozhodne uz nekupuj nic na P965
jasna volba je P35 alebo X38. na X38 by si si musel mierne priplatit. za nejakych 3900Kc ide zohnat Gigabyte X38 DS4. ale ak to ma byt do 3500Kc tak najlepsia volba bude Asus P5K E Wifi/AP, pripadne Gigabyte P35 DS4. Obe dosky splunuju vsetko co pozadujes a su hlavne postavnee na novych cipsetoch. na commando sa vykasli. stary chipset a vsetky tri dosky co som ti napisal su urcite lepsie
jasna volba je P35 alebo X38. na X38 by si si musel mierne priplatit. za nejakych 3900Kc ide zohnat Gigabyte X38 DS4. ale ak to ma byt do 3500Kc tak najlepsia volba bude Asus P5K E Wifi/AP, pripadne Gigabyte P35 DS4. Obe dosky splunuju vsetko co pozadujes a su hlavne postavnee na novych cipsetoch. na commando sa vykasli. stary chipset a vsetky tri dosky co som ti napisal su urcite lepsie
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
- durod
- Středně pokročilý

- Chang
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- BROS
- Černá karta

-
- Dune
- Nováček

S těma Gigabyte deskama souhlasim, když 775 tak Gigabyte. No a jak už bylo zníněno, záleží na tom co vlastě chceš, jestli SLI nebo CF. Pokus SLI tak si vem nějakou desku s chipsetem P35, pokud CF tak si vem X38. Je drahá, to je fakt ale ta deska je na to přímo dělaná. Sám mám doma P35 a v ní GeForce 8800 GTS OC od BFG a šlape si to nádherně 
- faugusztin
- Začátečník

-
SLI s P35 ?Dune píše:S těma Gigabyte deskama souhlasim, když 775 tak Gigabyte. No a jak už bylo zníněno, záleží na tom co vlastě chceš, jestli SLI nebo CF. Pokus SLI tak si vem nějakou desku s chipsetem P35, pokud CF tak si vem X38. Je drahá, to je fakt ale ta deska je na to přímo dělaná. Sám mám doma P35 a v ní GeForce 8800 GTS OC od BFG a šlape si to nádherně
- BROS
- Černá karta

-
Trochu to nechápu jasně píše že SLI ani CF nechce.... nehledě na to že SLI funguje jen na nforce chipsetech 650,680,750,780...Dune píše:S těma Gigabyte deskama souhlasim, když 775 tak Gigabyte. No a jak už bylo zníněno, záleží na tom co vlastě chceš, jestli SLI nebo CF. Pokus SLI tak si vem nějakou desku s chipsetem P35, pokud CF tak si vem X38. Je drahá, to je fakt ale ta deska je na to přímo dělaná. Sám mám doma P35 a v ní GeForce 8800 GTS OC od BFG a šlape si to nádherně
vem tu desku Gigabyte GA-EP35-DS3 bohatě ti bude stačit.. je o 2litry levnější než X38, míň hřeje,má menší spotřebu a OC bude taky dobrý..
- Jackal
- Mírně pokročilý

Já bych doporučil na novou dobrou desku čipset X38. 
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25+ 12GB/256GB Blueblack / Samsung Galaxy S25 12GB/256GB Silver Shadow / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Samsung Galaxy S25+ 12GB/256GB Blueblack / Samsung Galaxy S25 12GB/256GB Silver Shadow / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
- Dune
- Nováček

- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- BROS
- Černá karta

-
- KnOx
- Začátečník

-
- madMax
- Začátečník

- majkl_l
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
já mám tu GA-P35-DS3 bez Éčka a zatím jsem s ní spokojen.. jen jak jsem psal doporučuju flash biosu na F12 a pak doinstalovat utilky z CDa (vlastně DVDčka)
to Ečko znamená šetřící utilku, kterou pokud častěji hraješ, než necháváš kompa přes noc třeba stahovat stejně neužiješ, takže jestli chceš ušetřit korunu, tak ti stačí bez Ečka...
jinak dotaz do eteru jako help, jestli můžu, kdyžtak mi písněte PM... přeinstalovával jsem si wydle, protože se mi sem tam zadrhával zvuk, už je to cajk, ale zjistil jsem, že mi teď, a nevím proč, nechce CPUz uklázat frekvenci a děličku pamětí... je to nejspíš bezpředmětný, ale štve mi to, tak jen jestli vás někoho napadá, čím by to mohlo bejt... díky moc...
to Ečko znamená šetřící utilku, kterou pokud častěji hraješ, než necháváš kompa přes noc třeba stahovat stejně neužiješ, takže jestli chceš ušetřit korunu, tak ti stačí bez Ečka...
jinak dotaz do eteru jako help, jestli můžu, kdyžtak mi písněte PM... přeinstalovával jsem si wydle, protože se mi sem tam zadrhával zvuk, už je to cajk, ale zjistil jsem, že mi teď, a nevím proč, nechce CPUz uklázat frekvenci a děličku pamětí... je to nejspíš bezpředmětný, ale štve mi to, tak jen jestli vás někoho napadá, čím by to mohlo bejt... díky moc...
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
- hadza
- Nováček

Zdravim panove!
Chystam se komplet predelat svuj staricky stroj a porad si nejsem jist tou deskou!
Puvodne jsem mel plany ze pujdu do athlonu ze Sli ale jak to procitam,tak jste me uplne zlomily pro Intel!
Zdroj na starem PC mi odesel tak jsem radsi zainvestoval do noveho a uz jsem vzal rovnou Corsair hx620.
Procesor mam prozatim v planu asi tento :Intel Core 2 Duo E8200 2,66GHz,nebo nejaky v teto cenove hladine!
Deska by mela podporovat moznost pozdejsiho prechodu na ty nove procesor(45nm).
Dalsi problem mam ohledne toho Sli pripojeni.Zajimal by me vas nazor,zda pro me jako pro celkem bezneho hrace to ma vyznam,protoze nekde jsem cetl ze deska s plnou podporu novych procesoru a sli je defacto jedna s mala a to Asus Striker II Formula.
Zda me prakticky nebude treba stacit jednou za dva roky koupit vykonejsi kartu?Momentalne mam na mysli NVIDIA GeForce 9600GT.(jeste snad bych vahal nad resenim od ATI ,pokud jste presvedceni ze je lepsi)
Dalsi problemem je ze bych momentalne rad koupil jen tu desku s procesorem a nejakou pamet a zbytek dokoupil az po case(grafiku + dalsi pameti).
Zatim bych to pouzival prakticky jen na net,ale nevim jake by mi ta samostatna deska poskytla zobrazeni(pokud nejake).
Cenu te desky bych si predstavoval tak 4000K.Co se tyce taktovani ,taky bych rad zaexperimentoval,ale v rozumne mire!:P
Neni to ihned,pokud mi doporucite pockat na nejaky novejsi tip,treba pul roku,neni problem!
No je toho dost,ja tomu az tak moc nerozumim,tak dekuji i za dilci odpovedi!;)
Zatim jsem uvazoval o teto:
Asus P5N-D, NF750i SLI, 775, PCI-E 2.0 (x16), DDR2, 1333/1066/800, SATA II, ATX
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52084
anebo Gigabyte X38-DS4 X38 s775(ale ta myslim nema to SLI)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52013
Chystam se komplet predelat svuj staricky stroj a porad si nejsem jist tou deskou!
Puvodne jsem mel plany ze pujdu do athlonu ze Sli ale jak to procitam,tak jste me uplne zlomily pro Intel!
Zdroj na starem PC mi odesel tak jsem radsi zainvestoval do noveho a uz jsem vzal rovnou Corsair hx620.
Procesor mam prozatim v planu asi tento :Intel Core 2 Duo E8200 2,66GHz,nebo nejaky v teto cenove hladine!
Deska by mela podporovat moznost pozdejsiho prechodu na ty nove procesor(45nm).
Dalsi problem mam ohledne toho Sli pripojeni.Zajimal by me vas nazor,zda pro me jako pro celkem bezneho hrace to ma vyznam,protoze nekde jsem cetl ze deska s plnou podporu novych procesoru a sli je defacto jedna s mala a to Asus Striker II Formula.
Zda me prakticky nebude treba stacit jednou za dva roky koupit vykonejsi kartu?Momentalne mam na mysli NVIDIA GeForce 9600GT.(jeste snad bych vahal nad resenim od ATI ,pokud jste presvedceni ze je lepsi)
Dalsi problemem je ze bych momentalne rad koupil jen tu desku s procesorem a nejakou pamet a zbytek dokoupil az po case(grafiku + dalsi pameti).
Zatim bych to pouzival prakticky jen na net,ale nevim jake by mi ta samostatna deska poskytla zobrazeni(pokud nejake).
Cenu te desky bych si predstavoval tak 4000K.Co se tyce taktovani ,taky bych rad zaexperimentoval,ale v rozumne mire!:P
Neni to ihned,pokud mi doporucite pockat na nejaky novejsi tip,treba pul roku,neni problem!
No je toho dost,ja tomu az tak moc nerozumim,tak dekuji i za dilci odpovedi!;)
Zatim jsem uvazoval o teto:
Asus P5N-D, NF750i SLI, 775, PCI-E 2.0 (x16), DDR2, 1333/1066/800, SATA II, ATX
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52084
anebo Gigabyte X38-DS4 X38 s775(ale ta myslim nema to SLI)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52013
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ber Gigabyte X38 DS4. Sli zapojenie vo vacsine pripadov nema vyznam. Teda tam kde ma vyznam su high end karty pokial by ti nepostacoval vykon jednej samotnej karty. NF750 ci NF650 niesu ziadny zazrak (oproti X38) a plnohodnotne NF780 stoja zase trochu viac. Pokial ti dnes postacuje 9600GT tak si kup tu a ked nebude stacit tak ju predas a kupis nieco vykonnejsie. je to vyhodnejsie ako sli a vo vacsine pripadov omnoho bezproblemovejsie
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
- Leechim
- Nováček

KnOx ja by som volil ASUS P5E3 na DDR3 do budúcna 
CPU: C2D 8200 ~ TR Ultra-120 eXtreme + Papst 120mm | MB: Asus P5K-E/WIFI-AP | GPU: v príprave 8800GTX | RAM: A-DATA 2x 1GB 800 MHz EE | HDD: WD 320GB/AAKS | PSU: Corsair HX 520W | CASE: TT SOPRANO window | LCD: Belinea 19" | Keyboard: Microsoft Natural Ergo KB 4000
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Naprostý nesmysl... Cena DDR3 ohromná a výkon nula.Leechim píše:KnOx ja by som volil ASUS P5E3 na DDR3 do budúcna
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite