Gigabyte K8NE (nF4-4x) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

PhoB píše:
Helda píše:Dal sem tam 40x40mm větráček ze starýho Cyrixe. Přišrouboval sem ho dvouma šroubama a všechno je v pohodě. Větráček drží a pasiv je úplně chladnej. 8-)
hm, to je optimalni reseni. Ale ja bych to radeji nesrouboval, kvuli zaruce. On by se tam vesel nakrivo i 50x50mm, ale jak ho uchytit...
v potrebach pro kutily ( papirnictvi, mototechne... ) se da sehnat takova obustrana lepici paska, takze bych to zkusil nalepit na kraje - nemel by to bejt problem, zadna vaha to neni. Ta paska stoji podle mnozstvi, tusim od 20,- coz je velmi prijatelne...
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Ja jsem dal na chipset vetracek 50x50mm timto zpusobem:
Vzal jsem dva prouzky gumy. Ty nalepil vterinovym lepidlem horizontalne mezi zebra pasivu. Potom jsem vzal podlozku, z niz jsem vystrihl kolecko odpovidajici rozmerum stredu vetracku (zadni casti, ktera se samozrejme netoci :roll: ) a nalepil na vetracek. Pak jsem dal vterinove lepidlo na gumu a vetracek prilepil v mistech, kde je pridelana podlozka ( ta podlozka je tam od toho, aby se z vetracku neprenasela vibrace na chipset :wink: ).
Zatim to drzi, uvidime jak to bude do budoucna :)
poolshark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nvidia chipset----ati karta

Příspěvek od poolshark »

Ahoj chtel bych se zeptat jak by mi na tehle desce chodila karta ATI radeon x600 (od Sapphire), jestli nebude problem ze chipset je NVIDIA.... Dik moc
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: nvidia chipset----ati karta

Příspěvek od Antonín Chromý »

poolshark píše:Ahoj chtel bych se zeptat jak by mi na tehle desce chodila karta ATI radeon x600 (od Sapphire), jestli nebude problem ze chipset je NVIDIA.... Dik moc
Ne, tady bude spíš problém že je ta deska vyrobená u Gigabyte.

Jinak chodit by to mělo, žádné nepřátelství mezi nforce4 a ati grafikama není, nebo sem o něm alespoň nečetl. Kdysi snad byl nějaký problém s ovladači ati a ovladači k nforce, něco se sítí, ale to už je vyřešeno.

Ale pokud ještě plánuješ a máš zálusk na tuhle desku a případně nějaký pěkný sata disk 200gb, tak si přečti celou tuhle diskusi a rozmysli si to. Vím, že tahle deska stojí 2000,- a vím, že všechny srovnatelné jsou o 600,- dražší, ale podle mě se těch 600,- vrátí při bezproblémové instalaci.

Aktuálně bych šel do DFI nf4x Infinity.
poolshark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od poolshark »

melo by to, ze deska je gigabyte nejak moc vadit nebo je to tvuj osobni pristup k nim???
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ...

poolshark píše:melo by to, ze deska je gigabyte nejak moc vadit nebo je to tvuj osobni pristup k nim???
Zcela negativní osobní přístup. Přečetl jsem si tenhle thread a řekl jsem si - to přece vůbec není špatná deska! Koupil jsem tedy pro známého, který chtěl počítač - tuhle desku, semprona64, gigabyte geforce6600gt, 2x512 DDR400, 200GB sata disk maxtor a říkám si to bude pohoda. Nebyla.

Ve svém životě jsem měl tu čest se 3 deskami Gigabyte. Jedna s VIA KT400, jedna intel 915p a teď nvidia nforce4x. S KAŽDOU z nich jsem měl nějaký problém, s každou. Vždy to byl problém, na kterém se podílela deska - dvakrát podivné chování řadiče (kt400 a nforce4x), dvakrát podivný flash biosu (intel a nforce). Krom toho zklamání z overclocking možností toho intelu...už ne. Nechci a nedoporučuji. Už po neúspěchu s 8i915p duo jsem si říkal, že si gigabyte nekoukoupím ale tenhle poměrně optimistický thread mě přesvědčil. CHYBA!

Možná že na světě je hodně lidí, kterým gigabyte funguje a kteří jsou s ním tím pádem spokojení. Asi ano - gigabyte je tuším 3. nebo 4. nejprodávanější značka ve světě. Nicméně já nikdy do skupiny těch spokojených nepatřil. A zásadně nedoporučuji kupovat něco od Gigabyte, protože se ti hravě může stát, že budeš jako já v té špatné skupině.

A můžete mi říkat, že to je rukama a nezkušeností nebo neprofesionálním přístupem. Můžete, je to vaše svaté právo. Stejně jako je moje nedoporučovat a nenakupovat cokoliv od Gigabyte.

Mimochodem - dnes dělám pro jiného známého počítač postavený právě na 8i915p duo (které jsem se tímto s radostí zbavil) a dávám do ní stejný 200gb sata od maxtoru jako jsem dával do k8ne. A kupodivu funguje! Hlásí se jako LBA a 203GB! Zcela správně a bez zaváhání - no není to úžasné?
poolshark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od poolshark »

dobra, asi poslechnu a koupim si ASUS k8n4-e.... nazor????
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

No ono to je vec nazoru, ja problem treba zadny nemam.. A reknu ti proc hlavne mam gigabyte. Nakup desky probehl v TSbohemia. A tsbohemia je vyhradne znacky gigabyte. Takze pokud se neco s deskou stane, zajdu tam a necham desku prezkouset. Pokud se zjisti, ze deska je vadna, dostanu jinou a jdu domu. Pokud bych si poridil asus, je tu ona znama 30-ti denni lhuta, kdy deska putuje k dovozci a pak zase zpatky a tak dale.. No a proc zrovna tuhle. Je to jedina deska od Gigabyte, ktera nabizi PCI-Express pro socket 754. Tak proto :roll:
poolshark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od poolshark »

proto jsem ji chtel i ja, ale toto me velmi zdesilo :o
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

poolshark píše:dobra, asi poslechnu a koupim si ASUS k8n4-e.... nazor????
Zkus se podívat sem...

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=43712

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=32225

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=40053

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=42015

Ale mým tipem stále zůstává DFI nf4x Infinity. Ten Asus (konkrétně tento) je prý trošku problémový, alespoň co jsem četl třeba v diskusi o něm na CzechComputeru. Já osobně mám pouze dobrou zkušenost s Asusem A8N-E, ale K4N-E jsem v rukou neměl. Ale pokud bych to vzal podle internetu, tak by to DFIčko mělo být odladěnější.

Za stejný peníze jako Asuse ji můžeš mít třeba tady:
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00022790
Naposledy upravil(a) Antonín Chromý dne ned 2. říj 2005, 22:04, celkem upraveno 1 x.
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Palec123 píše:No ono to je vec nazoru, ja problem treba zadny nemam.. A reknu ti proc hlavne mam gigabyte. Nakup desky probehl v TSbohemia. A tsbohemia je vyhradne znacky gigabyte. Takze pokud se neco s deskou stane, zajdu tam a necham desku prezkouset. Pokud se zjisti, ze deska je vadna, dostanu jinou a jdu domu. Pokud bych si poridil asus, je tu ona znama 30-ti denni lhuta, kdy deska putuje k dovozci a pak zase zpatky a tak dale.. No a proc zrovna tuhle. Je to jedina deska od Gigabyte, ktera nabizi PCI-Express pro socket 754. Tak proto :roll:
A odkud ji mám asi já? To samé. Mimochodem v TSBohemia prodávají i Asusy ne? Ale na ty zřejmě nemají výhradní zastoupení...jinak nechápu, proč by měla být Gigabyte tak zvýhodněná proti ostatním deskám, které v TSBohemia prodávají.

Ale jinak tě úplně chápu. Kdyby mi tady začal někdo nadávat na moji LanParty, tak mu to taky nevěřím, protože u mě se chová naprosto vzorně. Prostě šlo o nešťastnou kombinaci komponent nebo hvězd :-). Já nevím, ten problém nešel úplně dobře specifikovat a to je právě to zlé. Navíc ty ostatní desky co jsem měl se chovaly taky "podivně". Prostě smůla, ale pokud se spálím třikrát, tak nevím proč bych se měl pokoušet o to samé počtvrté. Ten počítač jsem předal známému ve čtvrtek, zatím se neozval, ale nepochybně o té desce ještě uslyším a jen se modlím aby to nebylo v souvislosti se ztrátou dat :cry:
poolshark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od poolshark »

OK ta DFI nevypada vubec zle. A doporuceni pro pameti???? Take vaham zda tam dat Sempron nebo Sempron 64. Nema sempron 64 nejakou ztratu vykonu v 32 bitovem systemu a aplikacich????
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

poolshark píše:OK ta DFI nevypada vubec zle. A doporuceni pro pameti???? Take vaham zda tam dat Sempron nebo Sempron 64. Nema sempron 64 nejakou ztratu vykonu v 32 bitovem systemu a aplikacich????
Nemá, ale bylo by lepší pokračovat v odpovídajících threadech, protože od toho tu jsou.

Doporučení pamětí ti neřeknu - já nakupoval dlouho v TSBohemia Transcendy JetRam, který fungovaly ve všem a mají za dobrou cenu dobrý parametry. Bohužel teď už v TSBohemce nakupovat nebudu moct, takže hledám taky jiné řešení a zatím nenacházím - možná A-DATA nebo ValueSelect od Corsairu.
Helda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helda »

Palec123 píše:Ja jsem dal na chipset vetracek 50x50mm timto zpusobem:
Vzal jsem dva prouzky gumy. Ty nalepil vterinovym lepidlem horizontalne mezi zebra pasivu. Potom jsem vzal podlozku, z niz jsem vystrihl kolecko odpovidajici rozmerum stredu vetracku (zadni casti, ktera se samozrejme netoci :roll: ) a nalepil na vetracek. Pak jsem dal vterinove lepidlo na gumu a vetracek prilepil v mistech, kde je pridelana podlozka ( ta podlozka je tam od toho, aby se z vetracku neprenasela vibrace na chipset :wink: ).
Zatim to drzi, uvidime jak to bude do budoucna :)
A to jako nepřídu o záruku, když budu patlat vteřinový lepidlo na pasiv?
Motherboard: Gigabyte GA-K8NE nForce4 4x CPU: AMD Sempron 2600+ Soc.754 1600MHz@2312MHz Palermo 128kB 90nm RAM: Kingmax DDR433 1024MB CL2.5-3-3-7-1T VGA: ATI Radeon X300 256MB 325/400@500/450 HDD: Samsung 200GB 7200ot./min ATA/133 8,9ms
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Helda píše:A to jako nepřídu o záruku, když budu patlat vteřinový lepidlo na pasiv?
Kdyz se to udela sikovne a nezapatlas to jako prase, tak to nikdo nepozna a jak se rika "Co oko nevidi, to srdce neboli" :wink:
R@bbiT
Nováček
Nováček

Příspěvek od R@bbiT »

PhoB píše:Muzete mi napsat, jak velky a jakym zpusobem jste pripevnovali vetracek na originalni chladic chipsetu? Diky
Mám větráček 40x40 ze staré TNT2. Přidělal jsem ho 2 originálníma šroubkama, kterýma byl přidělanej na grafice, na pasiv chipsetu. Musel jsem ho trošku pootočit, aby šroubky zapadly mezi žebra. Podle mě stačí i nějaký kratší samořezný sřouby do dřeva :) (tak jsem měl přídělanej větrák na starým Duronu a teď na grafice :) ) Na záruku se už po těchto úpravách můžu ...

Obrázek
PC: CPU:AMD Phenom II X3 720 BE; MB: Gigabyte MA-790X-UD4; RAM: 4GB; GPU: AMD Radeon HD4850; PS: Sesonic SS500-ET T3
NB: Dell M4600; CPU: Intel Core i7; RAM: 8GB; GPU: AMD FirePro M5950
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Když tak čučím na ten pasiv, tak by neměl být problém vzít 2 gumičky do vlasů a ten větráček tam přichytit jimi - podvlíct je z boků pod pasiv, nahoře přetáhnout zkraje přes větrák a proti sesunutí zajistit zachycením v těch drážkách pasivu - nevypadá to sice nic moc, ale na rozdíl od samořezek to nenechá ani stopu, když má Helda obavu ze ztráty záruky.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

janis píše:Když tak čučím na ten pasiv, tak by neměl být problém vzít 2 gumičky do vlasů a ten větráček tam přichytit jimi - podvlíct je z boků pod pasiv, nahoře přetáhnout zkraje přes větrák a proti sesunutí zajistit zachycením v těch drážkách pasivu - nevypadá to sice nic moc, ale na rozdíl od samořezek to nenechá ani stopu, když má Helda obavu ze ztráty záruky.
to nevim, ony ty gumicky zahrivanim a opetovnym zchlazenim zpuchrou a rozpadnou se, takze bych to asi nevidel tak ruzove. Spis si kup nejakej chemopren nebo neco podobnyho, ja pouzival treba lepidlo na koberce - tim sem prichytil ve stary case 80mm vetraky - ma to tu vyhodu, ze to pak jde v pohode dolu jenom prstem a nezanechava to stopy. Akorat s tim opatrne, spis treba pres tycinku do usi, aby ti to z tuby nevyteklo na desku...
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

a co na ten vetrak udelat z kousku dratu hacky ?
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

wector píše: to nevim, ony ty gumicky zahrivanim a opetovnym zchlazenim zpuchrou a rozpadnou se, takze bych to asi nevidel tak ruzove. Spis si kup nejakej chemopren nebo neco podobnyho, ja pouzival treba lepidlo na koberce - tim sem prichytil ve stary case 80mm vetraky - ma to tu vyhodu, ze to pak jde v pohode dolu jenom prstem a nezanechava to stopy. Akorat s tim opatrne, spis treba pres tycinku do usi, aby ti to z tuby nevyteklo na desku...
Silikonový určitě ne, ty jsou rezistentní k teplu a o dost vyššímu, než má ten pasiv.A obyčejný kaučukový by taky neměly prudit, kdysi se s nima i zavařovalo (s těma tlustýma červenýma, ty ale k tomuto účelu nedoporučuju :lol: ).Izolovanej zvonkovej drátek by taky šel - zkrátka, těch způsobů uchycení větráčku "beze stop" je hafo.Taky by to šlo ofukovat 80 nebo 120 větráčkem uchyceným někde v casu - u šachet pro HDD, na bočnici apod.
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“