Nedokážu si vzpomenout jestli něco takové bylo před tím, ale myslím že ne.
Dle Vašeho názoru nejvíce revoluční, přelomová hra ?
Moderátor: Baneshee
- Derec
- Začátečník

Ještě jednu věc bych u hry Doom vyzvedl, je to asi první hra která mi dala u počítače pocítit strach.
GigaByte Z97X-Gaming Core i5-4570 2×4GB DDR3 Corsair Asus GeForce GTX 760 (2GB) Zdroj Fortron AURUM 80+Gold 600W Transcend SSD 370 128GB, HDD Seagate 2GB + WD 1GB Windows 8.1
- Karlos.s
- Mírně pokročilý

Mě už nic přelomového nenapadá, v podstatě bylo vše řečeno, ale 2 hry, které podle mě svým způsobem vybočovaly z řady, bych zmínil.
Fallout 1 a 2 ...kultovní RPG z postapokalyptického světa, systém S.P.E.C.I.A.L., absolutní volnost pohybu a způsobu hry (hodnej nebo zlej
), sice horší grafika (je to už dost stará hra), ale žadné RPG mě tak nechytlo. Už aby byla 3.
Mafia... sice nenabízí takovou volnost jako třeba GTA, ale má super atmosféru tehdejší doby, dokonale zpracovaný a vyprávěný příběh, ...až mi toho mafiána bylo skoro líto
2 Derec: Hra u které mi nejvíc běhal mráz po zádech, ikdyž nebyla první, bylo AvP 1 a 2 (Aliens vs. Predator)... temné prostředí podkreslené dramatickou hudbou a pak ze zarohu vyskočí vetřelec
, v noci sem se fakt bál 
Fallout 1 a 2 ...kultovní RPG z postapokalyptického světa, systém S.P.E.C.I.A.L., absolutní volnost pohybu a způsobu hry (hodnej nebo zlej
Mafia... sice nenabízí takovou volnost jako třeba GTA, ale má super atmosféru tehdejší doby, dokonale zpracovaný a vyprávěný příběh, ...až mi toho mafiána bylo skoro líto
2 Derec: Hra u které mi nejvíc běhal mráz po zádech, ikdyž nebyla první, bylo AvP 1 a 2 (Aliens vs. Predator)... temné prostředí podkreslené dramatickou hudbou a pak ze zarohu vyskočí vetřelec
PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali
PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
- kuavik
- Mírně pokročilý

tak za tímto kouskem si stojím také, ale s tím, že jsem ho ještě ani jednou nedohrál, i když pokusů bylo dost, u mne prostě zvítězil u této hry MP, který mi přijde prostě převratný, prostě to není takové to bohapusté go&kill, ale taktika, budování základny a spousta dalších vychytávekPcBuh píše:Far Cry
Důvod : Žádna hra mně tolik nechytla jak tahle , už jsem ji dohrál 9x a chystám se zase
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- ds
- Začátečník

- Maxtor
- Začátečník

-
No...
Ze zavodnich her urcite
NFS1 - ve sve dobe absolutni bomba, ktera tenkrat nemela obdoby.. prvni opravdove realne PC auta..
NFS3 - poprve predvedla qalitne vyuzite funkce graf. akceleratoru v zavodni hre.. i kdyz to byla arkadovejsi hra..
FPS
Terminator: Future Shock - urcite obrovsky prelom v tehle gamesach.. netroufam si tehle hre cokoli vytknout.. atmosfera.. zpracovani.. proste jedna z nej games v historii PC..
Quake/Unreal - Q byl rychly.. U zase s velkyma exterierama.. tenkrat tyhle gamesy nastinily, jak se bude vyvoj dale ubirat.. jednoznacne urcily smer, kterym se dodnes vse ridi.. (krome tech armadnich strilecek, kterym ale zase vevodi SpecOps, a pozdeji H&D)
Jinak.. obecne pro me vrcholy games znamenaji jmena Peter Molyneux a Shiny Entertainment.. jsou to nejkreativnejsi lide v tehle branzi.. Zasveceni vi, ostatni nemuzou chapat...
//:EDITED.. heh

Ze zavodnich her urcite
NFS1 - ve sve dobe absolutni bomba, ktera tenkrat nemela obdoby.. prvni opravdove realne PC auta..
NFS3 - poprve predvedla qalitne vyuzite funkce graf. akceleratoru v zavodni hre.. i kdyz to byla arkadovejsi hra..
FPS
Terminator: Future Shock - urcite obrovsky prelom v tehle gamesach.. netroufam si tehle hre cokoli vytknout.. atmosfera.. zpracovani.. proste jedna z nej games v historii PC..
Quake/Unreal - Q byl rychly.. U zase s velkyma exterierama.. tenkrat tyhle gamesy nastinily, jak se bude vyvoj dale ubirat.. jednoznacne urcily smer, kterym se dodnes vse ridi.. (krome tech armadnich strilecek, kterym ale zase vevodi SpecOps, a pozdeji H&D)
Jinak.. obecne pro me vrcholy games znamenaji jmena Peter Molyneux a Shiny Entertainment.. jsou to nejkreativnejsi lide v tehle branzi.. Zasveceni vi, ostatni nemuzou chapat...
//:EDITED.. heh
Naposledy upravil(a) Maxtor dne pon 10. říj 2005, 02:08, celkem upraveno 4 x.
- shadow
- Středně pokročilý

- trodas
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mno, dohral jsem zatim jen jednou, ale zase bez navodu ci cheatu a na medium obtiznosti, coz bylo na 5700Ultre docela o drsku v interierech... A obcas se prochazim a mozna zacnu znovakuavik píše:tak za tímto kouskem si stojím také, ale s tím, že jsem ho ještě ani jednou nedohrál, i když pokusů bylo dost, u mne prostě zvítězil u této hry MP, který mi přijde prostě převratný, prostě to není takové to bohapusté go&kill, ale taktika, budování základny a spousta dalších vychytávekPcBuh píše:Far Cry
Důvod : Žádna hra mně tolik nechytla jak tahle , už jsem ji dohrál 9x a chystám se zase
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
- ja.viper
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak tady teda musim souhlasit ...... ze tato hra je opravdu jedinecna a na to ze vysla pred nekolika lety tak stale nema konkurenci .... obzvlaste v moznosti zmen a samotvorbyjames.flashpoint píše:bez debat Operace Flashpoint
Zásadně změnila vývoj akčních her. Před ním to byli samé bezduché střílečky, ale po ní následovalo mnoho her které se z ofp inspirovalo.
Tahle hra prostě implentovala realitu a volnost do stříleček.
ale pokud se clovek podiva do minulosti tak pro kazdy typ her je nejaka hra ale taky studio prelomove
RTS : Dune,C&C..... > Westwood
Auta NFS ..... > EA
FPS Wolf,Doom,Quake > ID Soft
a samotnou kapitolou je VALVE a jejich Half
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
EA bohužel předvádí přelom pouze v podobě topení nadějných projektů, resp. jejich znehodocení jen aby hru uzpůsobili co nejširším masám, popř. aby byla vydána co nejdříve. Tady se moc "revolucí" imho čekat nedá
Co tu někteří výše píšou tak imho zaměňují to co se jim líbí a to co je přelomové (resp. jim na "přelom" stačí málo
)
mno... naše názory se můžou různit, ale zkusme věci nazývat pravými jmény
Namátkou:
Ad FarCry: hra určitě hezká a povedená, ale nijak revoluční. Taktika v boji místo bezduchého střílení už bylo o hodně dřív
Ad NfS: výše popsané věci mi rovněž nijak "revoluční" nepřijdou. Za revoluci bych označil spíš oficiální spolupráci s automobilkama, auta se chovala (dejme tomu) realisticky, další věc kterou bych vyzdvihl byly soundtracky ke hrám jako takové, mam pocit že to bylo zrovna v nějaký závodní hře, i když si nejsem jist jestli se prvenstvím v obou věcech může pyšnit zrovna NfS
Ad EA (zase): rozmach akcelerovaný grafiky by se dal EA přiklepnout (NfS, NHL, atd... nevim o dřívějších
) ale s trochou sarkasmu nutno poznamenat že tyto enginy vídáme od EA dodnes 
Co tu někteří výše píšou tak imho zaměňují to co se jim líbí a to co je přelomové (resp. jim na "přelom" stačí málo
mno... naše názory se můžou různit, ale zkusme věci nazývat pravými jmény
Namátkou:
Ad FarCry: hra určitě hezká a povedená, ale nijak revoluční. Taktika v boji místo bezduchého střílení už bylo o hodně dřív
Ad NfS: výše popsané věci mi rovněž nijak "revoluční" nepřijdou. Za revoluci bych označil spíš oficiální spolupráci s automobilkama, auta se chovala (dejme tomu) realisticky, další věc kterou bych vyzdvihl byly soundtracky ke hrám jako takové, mam pocit že to bylo zrovna v nějaký závodní hře, i když si nejsem jist jestli se prvenstvím v obou věcech může pyšnit zrovna NfS
Ad EA (zase): rozmach akcelerovaný grafiky by se dal EA přiklepnout (NfS, NHL, atd... nevim o dřívějších
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Meridius
- Středně pokročilý

-
- Frtka
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Procet sem si co jste zde jmenovali za hry, pak jsem si prohlid seznam toho co jsem hral a dohral a mam pocit ze zde chybi aspon kraticka zminka o nekolika naprosto bozich zalezitostech. Mozna by nedosahli na tu uplne nejvice revolucni hru, ale zminku si urcite zaslouzi. Za prve musim zminit Steel Panthers (a uplne nejvic SP: World at War), v oblasti tahovych strategii naprosta bomba, dotazena do dokonalosti - editovatelnost, znovuhratelnost, az patologicke nimrani v detailech, ktere ale nejsou zbytecne..ale neni to hra pro vsechny. Dale musim urcite zminit Baldurs Gate 2 (+Throne of Bhaal, coz byla takova tresnicka na dortu) - podle meho jedno z nejlepsich RPG, ktere nebylo revoluci, ale spis dotazenim do dokonalosti - pribeh, zpracovani, propracovany svet, pravidla...(v tomhle slape na paty snad jen Fallout). Pak me napada treba MDK, ktere bylo naprosto revolucni, co se vizualniho zpracovani tyce. Dal me napada snad jen Indiana Jones&Fate of Atlantis - jedna z nejlepsich adventur, ktera byla revolucni moznosti resit problemy ruznymy zpusoby a hra sla dohrat nekolika ruznymi cestami, ktere mely i odlisny styl hrani (akcnejsi, premysleci apod.). No, tak to byla takova mala exkurze do historie
, na PC hraju od roku 89 a mam pocit ze na hodne her si uz sam od sebe nevzpomenu, ale tehle par me ted napadlo, takze na nich urcite neco byt muselo
.
X2 4400+, AC Freezer64, DFI LANparty NF4-Ultra, 2x1GB, 9600GSO 384MB, Chieftec LCX-01SL-SL-B , 500W bluestorm, 200GB+250GB+500GB)
i5- 2500K@3500, 8GB, 560Ti, 21' CRT Dell
- Dr.Evil
- Začátečník

System Shock II - zadna jina hra me nebavila vic 
CASE Fractal Design Define R5 PSU Seasonic M12II-620 Evo-620W MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS CPU AMD Ryzen 7 3700X RAM 32GB HyperX Fury Black (2x16GB) DDR4 3200 VGA GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC SSD System ADATA XPG SX8200 PRO, M.2-1TB SSD1 Crucial MX100-256GB SSD2 Crucial MX200-500GB HDD WD Caviar Blue EX-1TB MONITOR Dell Alienware AW3418DW 34" SPEAKERS Logitech Z200 MOUSE ASUS Echelon KEYBOARD ASUS Cerberus Arctic HEADSET Kingston HyperX Cloud II OS Windows 10
- shadow
- Středně pokročilý

no jasně, hra to byla skvělá, ale jelikož se nám zde začínají množit podobné odpovědi postrádající zdůvodnění revolučnosti / přelomovosti daného titulu, tak opět apeluju na Vaše schopnosti, přehled a zájem zkonstruovat nějakou odpověď, která by výše uvedené atributy nepostrádala. Jinak to budu promazávat.Dr.Evil píše:System Shock II - zadna jina hra me nebavila vic
show must go on..
- Dr.Evil
- Začátečník

edit 13.10.05Dr.Evil píše:System Shock II - zadna jina hra me nebavila vic
2 shadow
tak dobra, z meho pohled skvele vybalancovana hratelnost, skvele udelany urovne, moc chytlavej pribeh (jako jeste chvilku a jdu spat a najednou bylo rano)... proste jedna z mnoha skvelich a snad i prelomovych her od uz bohuzel zesnulich Looking glas
//edit by shadow: Looking Glass Technologies, Inc (název do roku 1996), poté Looking Glass Studios, Inc
CASE Fractal Design Define R5 PSU Seasonic M12II-620 Evo-620W MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS CPU AMD Ryzen 7 3700X RAM 32GB HyperX Fury Black (2x16GB) DDR4 3200 VGA GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC SSD System ADATA XPG SX8200 PRO, M.2-1TB SSD1 Crucial MX100-256GB SSD2 Crucial MX200-500GB HDD WD Caviar Blue EX-1TB MONITOR Dell Alienware AW3418DW 34" SPEAKERS Logitech Z200 MOUSE ASUS Echelon KEYBOARD ASUS Cerberus Arctic HEADSET Kingston HyperX Cloud II OS Windows 10
- Frtka
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A kdyz uz jsme u tech Looking glass studios, tak Thief 1-3 je taky perfektni. Hlavne prisel s uplne jinym stylem hrani nez jaky byl do te doby standardem + samozrejme super zpracovani. Na nizsi obtiznost je to mozna trochu obezretnejsi 3D akce, ale na experta je to uplne neco jinyho. Jedna z mala her ktera se da projit aniz by si nekoho zabil a navic z toho mas jeste skvelej pocitshadow píše:no jasně, hra to byla skvělá, ale jelikož se nám zde začínají množit podobné odpovědi postrádající zdůvodnění revolučnosti / přelomovosti daného titulu, tak opět apeluju na Vaše schopnosti, přehled a zájem zkonstruovat nějakou odpověď, která by výše uvedené atributy nepostrádala. Jinak to budu promazávat.Dr.Evil píše:System Shock II - zadna jina hra me nebavila vic
X2 4400+, AC Freezer64, DFI LANparty NF4-Ultra, 2x1GB, 9600GSO 384MB, Chieftec LCX-01SL-SL-B , 500W bluestorm, 200GB+250GB+500GB)
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Jednoznačne DAIKATANA Romero umi
Skoro nikdo ji nedohral dokonce tak ji všichni pomluvili. Jen i na easy tak těžká a rozsáhla že j hrajete 2 mesice....
Je to 1.FPS s prvkama adventury a RPG, nemela ve sve dobe obdoby škoda že hráčska verejnost si nedala tu praci ji hrat a hned ji odsoudila, jelikož vyvojáři z ni čepraji dále, hodne vychytávek bylo pozdeji použito v hodne hrách.....
Skoro nikdo ji nedohral dokonce tak ji všichni pomluvili. Jen i na easy tak těžká a rozsáhla že j hrajete 2 mesice....
Je to 1.FPS s prvkama adventury a RPG, nemela ve sve dobe obdoby škoda že hráčska verejnost si nedala tu praci ji hrat a hned ji odsoudila, jelikož vyvojáři z ni čepraji dále, hodne vychytávek bylo pozdeji použito v hodne hrách.....
- Dr.Evil
- Začátečník

A jaky treba v jake hre? Ja ji hral, ale nebavilo me to... uz jenom kvuli uplne stupidnim pomocnikum, kteri se jenom pletli pred musku a zasekavali o co slo...Dzin píše:jelikož vyvojáři z ni čepraji dále, hodne vychytávek bylo pozdeji použito v hodne hrách.....
ted kdyz nad tim tak premejslim, tak asi hodne prelomova hra bude Duke Nuke Forever... teda jestli vyjde (ale to uz spis budu mit foustaty decka)
- Mirkana
- Začátečník

-