Jaký používáte kompresní formát? (MP3 apod.)

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět

Jaký používáte kompresní formát? (MP3 apod.)

MP3 (Lame, Frauenhofer)
2
67%
OGG Vorbis
1
33%
Windows Media Audio
0
Žádná hlasování
AAC
0
Žádná hlasování
jiný
0
Žádná hlasování
audio nekomprimuji
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 3
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lipfeather »

TomV píše:
Errik píše: MP3 320kbps JE rozeznatelná i uchem od originálního audio CD, záleží na čem si to přehráváš.
:? Nepovídej...
Tady nejde o to, že by ti to nějaká aparatura "nevykreslila" dostatečně věrně, tady jde o to, že zvuk MP3 při 320kb/s je natolik podobnej originálnímu, že uchem nemůžeš poznat rozdíl...
Hele lidi na něco sem přišel!!!!!!
Nový Blink 182 jsem měl ve 320 Kbps Mp3 a od originálního CD mi to přišlo nějak chudší o vejšky a některý doprovodný nástroje mi přišli trochu potichu.
Jenom tak sem to zkusil znova ripnout 350 Kbps OGG
A můžu říct že i po poslechu ze sluchátek, jsou všechny pasáže naprosto identycký s Kvalitou CD. A přitom mají všechny písničky asi o 2% MB mín než v MP3.
Zkusil sem i Offspring:Americana a opravdu má OGG při víšších KBPS lepší kvalitu. Opravdu si dovolim tvrdit že je identická s CD.
I u těch MP3 mi to přišlo jako pravá CD kvalita,ale v porovnání s OGG,
zní MP3 chudě.
TAK PRO VŠECHNY AUDIOFILY JAKO SEM JÁ DOPORUČUJU POUZE OGG!!!!
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lipfeather píše:
TomV píše: :? Nepovídej...
Tady nejde o to, že by ti to nějaká aparatura "nevykreslila" dostatečně věrně, tady jde o to, že zvuk MP3 při 320kb/s je natolik podobnej originálnímu, že uchem nemůžeš poznat rozdíl...
Hele lidi na něco sem přišel!!!!!!
Nový Blink 182 jsem měl ve 320 Kbps Mp3 a od originálního CD mi to přišlo nějak chudší o vejšky a některý doprovodný nástroje mi přišli trochu potichu.
Jenom tak sem to zkusil znova ripnout 350 Kbps OGG
A můžu říct že i po poslechu ze sluchátek, jsou všechny pasáže naprosto identycký s Kvalitou CD. A přitom mají všechny písničky asi o 2% MB mín než v MP3.
Zkusil sem i Offspring:Americana a opravdu má OGG při víšších KBPS lepší kvalitu. Opravdu si dovolim tvrdit že je identická s CD.
I u těch MP3 mi to přišlo jako pravá CD kvalita,ale v porovnání s OGG,
zní MP3 chudě.
TAK PRO VŠECHNY AUDIOFILY JAKO SEM JÁ DOPORUČUJU POUZE OGG!!!!
Hehe, říkal jsem to na začátku :wink:

edit: OGGu stačí 160 kbps, já pro jistotu dávám 192 ale je to už možná přehnaný
ignorelist: kremrole a dezoláti
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

TomV píše:
mr.base píše:Ja pocuvam techno a oblubene skladby mam jedine vo wav.
To už je podle mně blbost. Kvalitně udělaná 320kbps MP3 je od čistýho PCM audia rozpoznatelná leda na analyzéru.
U skupin jako je Blink 182, The Offspring, Boxcarracer, a podobnejch NEPUNKU to bezpečně poznam
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ZOMBIE:

No mín sem zatim nezkoušel, ale stejně radši u těch 350 zůstanu 8) :-D
Biterate se mění minimálně od 310-390 KBPS !!!!
A jeto na chlup identický s PCM 1000 Kbps :twisted:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lipfeather píše:ZOMBIE:

No mín sem zatim nezkoušel, ale stejně radši u těch 350 zůstanu 8) :-D
Biterate se mění minimálně od 310-390 KBPS !!!!
A jeto na chlup identický s PCM 1000 Kbps :twisted:
Neber to jako urážku, ale jestli dáváš neopunku 300+ kbps, kolik pak dáváš něčemu náročnějšímu??? :?
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Právě že dávam všemu 300+ ale spíš poslouchm neopunk.
A některý skupiny používaj fakt hodně nástrojů, a ty rozdíly v kvalitě jsou pakt hodně znát
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Lipfeather píše:
TomV píše: To už je podle mně blbost. Kvalitně udělaná 320kbps MP3 je od čistýho PCM audia rozpoznatelná leda na analyzéru.
U skupin jako je Blink 182, The Offspring, Boxcarracer, a podobnejch NEPUNKU to bezpečně poznam
Souhlasim s TomemV - neverim ze bys poznal rozdil kdyby ti to nekdo dal na testovaci poslech... zvlast ne u takovych dvouakordových kapel jako jsou Blink182 a Boxcarracer.... :wink:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Máš pravdu že u boxcaru sem to trochu přehnal.Ale už si slyšel nový Blinky? Hraje ti tam až 5 nástrojú najednou. Když mi to pustíš v MP3 320 Kbps a OGG 350 tak to zaručeně poznam. Na 100% klidně se vsadíme.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lipfeather píše:Máš pravdu že u boxcaru sem to trochu přehnal.Ale už si slyšel nový Blinky? Hraje ti tam až 5 nástrojú najednou. Když mi to pustíš v MP3 320 Kbps a OGG 350 tak to zaručeně poznam. Na 100% klidně se vsadíme.
Hmmm 5 nástrojů najednou? A co když hrajou DESÍTKY nástrojů najednou, he? :?
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Lipfeather píše:Máš pravdu že u boxcaru sem to trochu přehnal.Ale už si slyšel nový Blinky? Hraje ti tam až 5 nástrojú najednou. Když mi to pustíš v MP3 320 Kbps a OGG 350 tak to zaručeně poznam. Na 100% klidně se vsadíme.
5 nastroju najednou ?? To je husty - to si Blink celkem makli. :roll: Vetsinou hrajou na 3 a jeste falesne ... na tyhle nu-metalovy neopunkovy kapely staci 160kbps MP3, kdyz si hodne zmlsanej tak 192kbps a nemuze byt jediny problem :wink:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Errik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Errik »

Je jedno co komprimujete, zkousel jsem Scooter i Bocelliho, oboje na mp3 320kbps a ogg 350kbps. Za prve, je asi zbytecne se hadat, jestli je nebo neni rozdil, zalezi na tom, jak ma kdo vycvicene ucho, za druhe, na cem to poslouchate a za treti, jestli mate vuli k tomu se do hudby zaposlouchat a sam v ni hledat rozdily. Kdyz jsem si pustil tak dvacetkrat jednu pasaz (5 vterin) stridave z originalu a z komprimovaneho souboru, nasel jsem tolik rozdilu, ze by na to skoro nestacily prsty(prehanim), a nejde jenom o detaily, ale i o celkovy dojem. U Scooteru zmizel prostorovy pocit z hudby a fanousci (uz jsem jednou psal), u Bocelliho se treba uplne ztratily cinely, nebo mekkost bubnu
A navic, nevim, jak tu mohl napsat nekdo, ze ogg soubor je mensi, ja jsem mel ogg tak o 10% vetsi nez mp3
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Errik píše:A navic, nevim, jak tu mohl napsat nekdo, ze ogg soubor je mensi, ja jsem mel ogg tak o 10% vetsi nez mp3
Jde o to, že MP3 používá skutečnou CBR - takže při 128 kbps to má skutečně pořád 128 kbps. OGG na to jde jinak, a hlídá si bitrate. Když nastavíš 128, OGG stejně nejede pořád na těch 128 a když potřebuje tak si něco přidá. To znamená - že když ti vychází OGG větší než MP3, jde asi o dost náročnou muziku. U Scooteru mě to dost zaráží :?
btw - je jasný že OGG byl o 10% větší než mp3 když měl o 10% větší bitrate :oops:
Errik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Errik »

Jde o to, že MP3 používá skutečnou CBR - takže při 128 kbps to má skutečně pořád 128 kbps. OGG na to jde jinak, a hlídá si bitrate. Když nastavíš 128, OGG stejně nejede pořád na těch 128 a když potřebuje tak si něco přidá. To znamená - že když ti vychází OGG větší než MP3, jde asi o dost náročnou muziku. U Scooteru mě to dost zaráží :?
btw - je jasný že OGG byl o 10% větší než mp3 když měl o 10% větší bitrate :oops:[/quote]

Chces rict, ze ogg si prida i kdyz mu dam 350? a kdyz dam pro mp3 od 320 do 320 vbr-abr q=0, tak s tim ani nehne a vsechno to nasoli na 320kbps? Zajimave je, ze v nekterych pasazich je dokonce mp3 lepsi nez ogg, obecne je vsak mezi temito dvemi takovy maly rozdil(na max, zadnych 128), ze oproti rozdilu audioCD-mp3 je temer nepozorovatelny.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Errik píše:
zombie píše:Jde o to, že MP3 používá skutečnou CBR - takže při 128 kbps to má skutečně pořád 128 kbps. OGG na to jde jinak, a hlídá si bitrate. Když nastavíš 128, OGG stejně nejede pořád na těch 128 a když potřebuje tak si něco přidá. To znamená - že když ti vychází OGG větší než MP3, jde asi o dost náročnou muziku. U Scooteru mě to dost zaráží :?
btw - je jasný že OGG byl o 10% větší než mp3 když měl o 10% větší bitrate :oops:
Chces rict, ze ogg si prida i kdyz mu dam 350? a kdyz dam pro mp3 od 320 do 320 vbr-abr q=0, tak s tim ani nehne a vsechno to nasoli na 320kbps? Zajimave je, ze v nekterych pasazich je dokonce mp3 lepsi nez ogg, obecne je vsak mezi temito dvemi takovy maly rozdil(na max, zadnych 128), ze oproti rozdilu audioCD-mp3 je temer nepozorovatelny.
Až budeš přehrávat OGG ve Winampu tak sleduj bitrate :wink:
(zkoukni jestli nemáš v input pluginech nastavený "show average bitrate on VBR" - je to v MPEG i Vorbis pluginu)
Naposledy upravil(a) zombux dne úte 27. led 2004, 10:47, celkem upraveno 1 x.
Errik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Errik »

zombie píše:
Errik píše: Chces rict, ze ogg si prida i kdyz mu dam 350? a kdyz dam pro mp3 od 320 do 320 vbr-abr q=0, tak s tim ani nehne a vsechno to nasoli na 320kbps? Zajimave je, ze v nekterych pasazich je dokonce mp3 lepsi nez ogg, obecne je vsak mezi temito dvemi takovy maly rozdil(na max, zadnych 128), ze oproti rozdilu audioCD-mp3 je temer nepozorovatelny.
Až budeš přehrávat OGG ve Winampu tak sleduj bitrate :wink:
Problem je v tom, ze mi Winamp neprehrava OGG :sad:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Winamp existuje ve více verzích (mluvím o sérii 2.xx), tuším od 2.8x je knihovna pro Vorbis součástí standart winamp balíku. nebo je taky možný že jsi při instalaci vorbis nevybral...
mr.base
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mr.base »

TomV píše:
mr.base píše:Ja pocuvam techno a oblubene skladby mam jedine vo wav.
To už je podle mně blbost. Kvalitně udělaná 320kbps MP3 je od čistýho PCM audia rozpoznatelná leda na analyzéru.
mp3ky su aj tak strasne orezane, nie je to skutocna kvalita..
Athlon XP2500@3200+(1.75V), Thermaltake Tower 112+silent cat 9mm, ABIT NF-7 v2.0, 2x512MB DDR400 DualChannel PQI, MSI Radeon 9800 Pro + (@R9800XT+), Maxtor DiaMax Plus8+Samsung spinpoint P80, SB Audigy 2 Platinum Ex, Leadtek TV USB2
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No prostě OGG je obecně lepší klon CD stop než MP3.
Až dokoupim 5.1 Genius a připojim je s Panasonic věží do Hercules Fortissimo III, Tak si stejně radši budu pouštět jenom CD
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Blink 182 FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D 8)

Obrázek
VLKOUN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VLKOUN »

Spectral píše:
zombie píše: Kvalitně udělaná 128 se dá poslouchat, o tom žádná. Záleží jakej styl muziky kóduješ. Jasně, vždycky je rozdíl mezi audioCD a komprimovanou věcí.
Tak a tady je vidět rozdíl v přístupu: zatímco tobě stačí, když z těch skřeků poznáš, o jakou skladbu jde, tak já chci takovou kvalitu, abych to během poslechu neměl šanci poznat, že neposlouchám originál. Ty tvrdíš, že mezi komprimovanou skladbou a audioCD je rozdíl vždycky - to není pravda, dělám si takové MP3, u kterých to prostě nepoznáš. Ne a ne! Leda na anylyzeru, ale ne pouhým sluchem. Zaberou mi sice skoro 2x tolik, co tobě, ale ta kvalita mi za to stojí.

A nacemze to poslouchas prosimte? Tam te Soundblaster Live! ? Jestli jo, tak jsi nejvetsi bavic na svete :-D Live! ma tak spatny audio vystup, ze nemas sanci od origos poznat LAME ani na 128 kbps !!! BTW: Jak napsal Zombie, je strasny rozdil v tom, jaky druh hudby se komprimujes. U velke vetsiny pisnicek ale 95 procent posluchacu na PC repracich do 15 tisic nepozna rozdil LAME 128 kbps od CD. Alespon muj nazor...
Naposledy upravil(a) VLKOUN dne ned 8. úno 2004, 17:22, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“