nejtišší zdroj do 2700Kč

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

já se z vás picnu ... zdroj se 120kou na 900ot/min a to jsou max otáčky není hlučný ! hlučnější jsou disky, čtecí mechanika apod ... :)

Forton GP se bohužel špičce nevyrovaná a na to co nabízí je i dost drahý ...
Enigman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Enigman »

Digitaldoom píše:já se z vás picnu
To nedělej, byla by Tě škoda! ;-)
Digitaldoom píše:zdroj se 120kou na 900ot/min a to jsou max otáčky není hlučný ! hlučnější jsou disky, čtecí mechanika apod ... :)
To se teprve uvidí. Všichni ho tady vychvalují, tak jsem na něj opravdu zvědav.
Digitaldoom píše:Forton GP se bohužel špičce nevyrovaná a na to co nabízí je i dost drahý
Já jsem ho sem vkládal jako zajímavou alternativu. Myslím, že Fortron se těmito zdroji celkem pochlapil. Enermax to samozřejmě ale není. ;-)

Nakonec si neodpustím ještě jeden velmi zajímavý pasivní zdroj - Fortron FSP300-60GNF (Zen Fanless). Výkon sice jen 300 W, ale ta efektivita (viz Tom's Hardware) a efektnost. :-)
Enigman
Nováček
Nováček

Účinnost Enermaxů

Příspěvek od Enigman »

High efficiency of about 80% under wide load range (30-100%) minimizes your electricity bill.
Tak ono to s tou účinností Enermaxů nebude zase až tak horké:

http://www.silentpcreview.com/article279-page4.html
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Účinnost Enermaxů

Příspěvek od Delarge »

Enigman píše:
High efficiency of about 80% under wide load range (30-100%) minimizes your electricity bill.
Tak ono to s tou účinností Enermaxů nebude zase až tak horké:

http://www.silentpcreview.com/article279-page4.html
Je kolem 80%, což je slušný (pořád lepší než Tagan), ale samozřejmě na Seasonic S12 to nemá...
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

mno jo ale vzhledem k ceně a vzhledem k tomu že je to kolem a kolem nejlepší řada zdrojů tak efektivita přez 80% je výborná :)
Enigman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Enigman »

Digitaldoom píše:efektivita přez 80% je výborná :)
Mně šlo spíše o to, že těch 80 % není v celém deklarovaném rozsahu (tj. 30 - 100 %). Jinak efektivita výše zmíněného Zenu je také uctyhodná.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Enigman píše:
Digitaldoom píše:efektivita přez 80% je výborná :)
Mně šlo spíše o to, že těch 80 % není v celém deklarovaném rozsahu (tj. 30 - 100 %). Jinak efektivita výše zmíněného Zenu je také uctyhodná.
není ale koho to zajímá ? když je mírně nad 80% v rozsahu který bude většina uživatelů používat (nebojím se říci 100%) ... takže výrobce zcela správně uvádí hodnotu 80-81% :)

BTW: ono je to tak ale u každého zdroje ... ;)

jinak ten Zen vypadá moc dobře ... ale cenově bude asi trochu někde jinde ... krom toho na co by bylo většine uživatelů 620W ážně nechápu ... už 500W na Liberty je hodnota více než těžko využitelná ... maníků co si koupí SLI nebo scrossfire se to samosebou netýká ale ty se rozhodují už stejně o jiných zdrojů .. peníze pro ně totiž nehrajou roli ...
Enigman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Enigman »

Digitaldoom píše:jinak ten Zen vypadá moc dobře
Dokonce mám vyšší účinnost (až 84,6 %) než Seasonic S12. Viz moc pěkné recenze zdrojů na SilentPCReview.com. V Czech Computeru stojí 2.836 Kč, což se ještě dá. Abych pravdu řekl, tak se mi velmi zamlouvá. Můj budoucí supertichý, energeticky nenáročný, avšak stále decentně výkonný počítač by měl utáhnout, takže jediný problém by byl, zdali je schopen se uchladit.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

mno jo ale je to jen 300W učiností jen o málo vyšší (5%) než třeba 400W ENERMAX Liberty a ten je o 500,- levnější ... takže zas tak dobrý kau to neni nevypadá zle ale za ty peníze .... sem si ymslel cenu tak 1800,- ....ale 2800,- to u fortonu někdo upad ... :)
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

zas je to asi nejlevnejsi fanlezz zdroj co znam... pokud se pletu woprafte mne...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Mossad píše:zas je to asi nejlevnejsi fanlezz zdroj co znam... pokud se pletu woprafte mne...
no aby ne s 300W ... ale stejně kandidát na poměr cena-výko teda určite něni ... dokonce možná má i nejhorší poměr :lol:

300W sice kvalitního zdroje za 2900.- to teda nevim ... se raději smířím s větrákem ale více Waty při učinosti o 4-°% nižší u Liberty 400w za 2400,-
Enigman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Enigman »

Dneska jsem psal do obchodu, kde jsem zdroj Nexus kupoval a odpověděli, že ho vezmou zpět za nějaký storno poplatek. Co se dá dělat. Zítra ho jdu tedy vrátit a obratem objednám Enermax Liberty 400 W. Pokud s ním nebudu spokojen, tak už jedině Fortron Zen či svěcená voda.
Digitaldoom píše:mno jo ale je to jen 300W učiností jen o málo vyšší (5%) než třeba 400W ENERMAX Liberty
Jde o to, jakou účinnost má v rozsahu do 100 W, tam ten rozdíl může být samozřejmě vyšší. Bohužel na SilentPCReview.com testovali jen 500W a 620W model. Jak už jsem psal, stavím opravdu energeticky nenáročný počítač.
Mossad píše:zas je to asi nejlevnejsi fanlezz zdroj co znam
To mohu potvrdil, neboť jsem na levnější pasivní zdroj zatím nenarazil.
Digitaldoom píše:ale stejně kandidát na poměr cena-výko teda určite něni ... dokonce možná má i nejhorší poměr
Pasivní zdroj si nekoupí člověk, který řeší poměr cena/výkon. Pasivní zdroj si koupí člověk, který chce absolutně bezhlučný chod zdroje a je ochoten si samozřějmě za toto připlatit.
PepaParmen
Nováček
Nováček

Příspěvek od PepaParmen »

ty jó, tak kterej je nejtišší? ten Chill 400w nebo Enermax Liberty 400W?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

PepaParmen píše:ty jó, tak kterej je nejtišší? ten Chill 400w nebo Enermax Liberty 400W?
já si myslim že je to uplně stejný ... ten zdroj neslyšíš spolehlivě to přeřve pevný disk :)
Enigman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Enigman »

PepaParmen píše:tak kterej je nejtišší? ten Chill 400w nebo Enermax Liberty 400W?
Já bych se přikláněl k tomu Enermaxu. Neznám totiž nikoho, komu by ten Chill Innovation jel na deklarovaných 700 o/m. Enermax je sice o něco dražší, ale za ty peníze dostaneš opravdu špičkový zdroj. Nehledě na to, že v poslední době jsou zdroje Chill Innovation dost poruchové (vlastní zkušenost).
stanat630
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stanat630 »

Já mam Enermaxe Liberty 500W a ten větrák jede na 900ot/min - a můžu potvrdit Digitaldomova slova: Disky jsou hlučnější, než ten zdroj. Ten 120mmFan na tom zdoji je neslyšitelný, opravdu :)
CPU: AMD Phenom II X4 965 3.4GHz| MB: ASUS M5A99X EVO soc. AM3+ | RAM: Kingston HyperX Blu XMP 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz | GPU: Sapphire Radeon HD 4850 Vapor-X 1024MB | Cool: BOX chladič CPU | PSU: Enermax Liberty 500W | HDD: WD Raptor 34gb + Hitachi T7K250 SATA II + 1TB Samsung | Case: CoolerMaster Stacker STC-T01 | DVD: LG GSA-4167B, fw.DL13 | MYŠ: RAZER Naga + RV-1001 eXactMat | WebCAM: LOGITECH QuickCam® Pro 5000 | LCD: 22" Dell UltraSharp 2209WA 1680 x 1050 |
Enigman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Enigman »

Tak jsem před chvílí objednal Enermax Liberty 400W. Jestli nebude tichý, tak ho některým omlátím o hlavu. ;-)
Nick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nick »

musim rict ze zatim mam EC 350W s PFC a kdyz odpojim a ztisim vse tak zdroj moc neslysim takze by ten enermax liberty 400W by mel byt ok

skoda jen ze ne nemuzu dat na desku MSI K7T 266A s Duronem nebo jo?
Enigman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Enigman »

Enigman píše:Tak jsem před chvílí objednal Enermax Liberty 400W. Jestli nebude tichý, tak ho některým omlátím o hlavu. ;-)
Musím uznat, že Enermaxu se zdroje řady Liberty hodně povedly. Človek ten zdroj nemusí ani zapojit, aby poznal, že se jedná o špičkový produkt. Zpracování zdroje a jeho příslušenství (podrobný manuál, kabely v praktickém pouzdru, šroubky, nálepky, klíčenka) řeknou vše. Pokud se ventilátor zdroje točí okolo 900 o/m, tak je velmi tichý. Je určitě tišší než Chill Innovation CP-400P2 400W a Nexus NX-9003 SFB, se kterými jsem měl tu čest. Bohužel jsem při používání tohoto zdroje přišel na jednu věc, že spokojen bych byl asi pouze s kompletně pasivním počítačem (doplněným maximálně o jeden ventilátor Nexus 120mm Real Silent či Arctic Fan 12).

Má rada zní: Chcete tichý (a velmi kvalitní) zdroj? Kupte Enermax Liberty! Chcete absolutní ticho? Kupte pasivní zdroj! Mým favoritem mezi pasivními zdroji je Fortron FSP300-60GNF Zen.
Naposledy upravil(a) Enigman dne stř 15. úno 2006, 21:15, celkem upraveno 1 x.
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

Nick píše:musim rict ze zatim mam EC 350W s PFC a kdyz odpojim a ztisim vse tak zdroj moc neslysim takze by ten enermax liberty 400W by mel byt ok

skoda jen ze ne nemuzu dat na desku MSI K7T 266A s Duronem nebo jo?
Jako Enermax Liberty že nemůžeš dát k této desce? Tak už konečně mám cca 2-3 týdny odpověď ... jede to :) nepotřebuje -5V větev, mám stejnou desku, jen AthlonXP a to už je fuk ... viz. podpis ;)
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“