Far Cry
Moderátor: Baneshee
- Dr.Evil
- Začátečník

nastavení detailů
Ahoj kluci,
tak už to doma taky hraju, ale potřeboval bych někde sehnat nějakek rozpis grafickýho nastavení abych dosál co nejlepšího poměru plynulost / kvalita grafiky. Když nastavím všechno na Very High, tak se to dá hrát, ale občas to začne nepříjěmně trhat. Když dám High, tak nepoznám rozdíl v grafice, ale plynulost je skoro stejná a když dám Medium, tak už to není ono. Tak kdybyste někdo vědel jak se poprat s tím nastavením a vyjít z toho jako výtěz, tak to sem hoďte.
Tahle hra je pro mě prvním opravdovým důvodem pro koupi dalšího 512 Mb paměťovýho modlu, doufám že to odstraní to náhodný škubání. Jinak procesor sem taktl z 2500@3200, ale nevšiml sem si moc velkýho rozdílu. Tak doufám v tu paměť, že pomůže.
Jinak mě to moc baví a doporučuju všem kdo má rád střílečky.
tak už to doma taky hraju, ale potřeboval bych někde sehnat nějakek rozpis grafickýho nastavení abych dosál co nejlepšího poměru plynulost / kvalita grafiky. Když nastavím všechno na Very High, tak se to dá hrát, ale občas to začne nepříjěmně trhat. Když dám High, tak nepoznám rozdíl v grafice, ale plynulost je skoro stejná a když dám Medium, tak už to není ono. Tak kdybyste někdo vědel jak se poprat s tím nastavením a vyjít z toho jako výtěz, tak to sem hoďte.
Tahle hra je pro mě prvním opravdovým důvodem pro koupi dalšího 512 Mb paměťovýho modlu, doufám že to odstraní to náhodný škubání. Jinak procesor sem taktl z 2500@3200, ale nevšiml sem si moc velkýho rozdílu. Tak doufám v tu paměť, že pomůže.
Jinak mě to moc baví a doporučuju všem kdo má rád střílečky.
CASE Fractal Design Define R5 PSU Seasonic M12II-620 Evo-620W MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS CPU AMD Ryzen 7 3700X RAM 32GB HyperX Fury Black (2x16GB) DDR4 3200 VGA GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC SSD System ADATA XPG SX8200 PRO, M.2-1TB SSD1 Crucial MX100-256GB SSD2 Crucial MX200-500GB HDD WD Caviar Blue EX-1TB MONITOR Dell Alienware AW3418DW 34" SPEAKERS Logitech Z200 MOUSE ASUS Echelon KEYBOARD ASUS Cerberus Arctic HEADSET Kingston HyperX Cloud II OS Windows 10
- Tornquist
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Kua to je pruderni ze se to seka na 3200 s Radeonem 9700... Ja budu mit 3200 R9800PRO 512MB, moc radost z tyhle informace nemam... Cawm ale taky koupim dalsich 512MB...
Barton 2500+@3200+, Epox 8RDA3+, 512MB 450MHz A-DATA, Radeon 9800 PRO, 2x Hitachi 160GB SATA, AC 2TC, LG DVD-RW, Sunbeam Acryl case, Fortron 350W 12cm FAN, 3x zelenej Primecooler, Neonlight katoda zelená, Eizo L465, Intellimouse Explorer 4, reklamní podložka pod myš:o), UPC 12Mbit
- Dr.Evil
- Začátečník

nastavení detailů po druhé
Tak sem s tím včera trochu laboroval a myslím si že největší vliv na rychlost hry má nastavení "světel" a "stínů", když je dám na médium tak se to už ani neškubne. Nic ostatního bych nedopuručoval dávat na médium, hlavně ne prostředí, protože pak se mě zdálo že džungle už není tak hustá jak má být.
Mám všechno na very high až na ty světla a stíny - stejně mě to štve a po výplatě přikoupím tu paměť, neuvěřitelný jak hry ovládaj můj život. Původně sem si chtěl koupit nějaký hadry na léto, holt maj holky smůlu - budu chodit v tom samým co loni
Máte někdo taky nějaký postřehy? Myslím o nastavení FarCry.
Mám všechno na very high až na ty světla a stíny - stejně mě to štve a po výplatě přikoupím tu paměť, neuvěřitelný jak hry ovládaj můj život. Původně sem si chtěl koupit nějaký hadry na léto, holt maj holky smůlu - budu chodit v tom samým co loni
Máte někdo taky nějaký postřehy? Myslím o nastavení FarCry.
CASE Fractal Design Define R5 PSU Seasonic M12II-620 Evo-620W MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS CPU AMD Ryzen 7 3700X RAM 32GB HyperX Fury Black (2x16GB) DDR4 3200 VGA GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC SSD System ADATA XPG SX8200 PRO, M.2-1TB SSD1 Crucial MX100-256GB SSD2 Crucial MX200-500GB HDD WD Caviar Blue EX-1TB MONITOR Dell Alienware AW3418DW 34" SPEAKERS Logitech Z200 MOUSE ASUS Echelon KEYBOARD ASUS Cerberus Arctic HEADSET Kingston HyperX Cloud II OS Windows 10
- Roxyman
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
hmm, tak já nevím, ale mě to jede úplně v pohodě...
Vše na verry high, AA na max, Aniso na max...rozlišeni mám druhý největší po 1024*768*32....už nevím přesně jaký to je...
Ale hra je to naprosto dokonalá...Lepší prostě v současné době není...
Nejradši mám týpky co napíšou : Moc mě to nebaví...nelíbí se mi to...Techdemo....
To se fakt bavim....
Nevíte někdo proč mi nejdou dělat screenshoty???? V "F12"-ce mám už díru a screeny nikde...
Díky...
Vše na verry high, AA na max, Aniso na max...rozlišeni mám druhý největší po 1024*768*32....už nevím přesně jaký to je...
Ale hra je to naprosto dokonalá...Lepší prostě v současné době není...
Nejradši mám týpky co napíšou : Moc mě to nebaví...nelíbí se mi to...Techdemo....
To se fakt bavim....
Nevíte někdo proč mi nejdou dělat screenshoty???? V "F12"-ce mám už díru a screeny nikde...
Díky...
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
- Dr.Evil
- Začátečník

Dodatek
A nemůže to občasný trhání být tím že to hraju z image, nebylo by lepší si to smahnout na dvd?
Zkusím si to teda taky opálit všechno na max a uvidím, možná mě to pojede úplně stejně jako když mám detaily ubraný. Párkrát se mě to už stalo.
Taky mě baví pozorovat reakce ostatních. Jako třeba že ta hra se líbí jen mladejm hráčům kvůli grafice a tak. A že oni sou ti starší "pařani" co se nenechaj nachytat na hezkou grafiku. Mě je 22 a ta hra mě chytla komletně vším AI, grafikou, dabingem, příběhem, atmosférou ...
Zkusím si to teda taky opálit všechno na max a uvidím, možná mě to pojede úplně stejně jako když mám detaily ubraný. Párkrát se mě to už stalo.
Taky mě baví pozorovat reakce ostatních. Jako třeba že ta hra se líbí jen mladejm hráčům kvůli grafice a tak. A že oni sou ti starší "pařani" co se nenechaj nachytat na hezkou grafiku. Mě je 22 a ta hra mě chytla komletně vším AI, grafikou, dabingem, příběhem, atmosférou ...
- Lucifer
- Začátečník

Ok, mne je 34 a hra me chytla tim jak vypada - nicim jinym, cimpak to asi bude....?
Ad. "umela inteligence" - sorry, ale hned v prvni misi jaxe mas dostat na ten vrak lodi se mi povedlo zalehnout na pobrezi a M-16 postrilet z dalky pajdulaky co na ni stali - jednoho po druhem, aniz by nejak reagovali - proste padne mrtvola a kamarad stojici vedle ni tupe cumi do prazdna a ceka az to taky schyta... Nehlede na to ze na tu dalku je to s M-16 kravina (panaci meli pri "zoomu" zbrani tak 6 pixelu
) ... Tolik k "umele inteligenci" a "realne balistice" 
Ad. "umela inteligence" - sorry, ale hned v prvni misi jaxe mas dostat na ten vrak lodi se mi povedlo zalehnout na pobrezi a M-16 postrilet z dalky pajdulaky co na ni stali - jednoho po druhem, aniz by nejak reagovali - proste padne mrtvola a kamarad stojici vedle ni tupe cumi do prazdna a ceka az to taky schyta... Nehlede na to ze na tu dalku je to s M-16 kravina (panaci meli pri "zoomu" zbrani tak 6 pixelu
Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Musis to brát taky tak, že vetsina hráču, jsou zaplat pambu normalni lidi co se chtej u her hlavne BAVIT a ne profesionalni vojaci, co testujou dostrel M-16Lucifer píše:Nehlede na to ze na tu dalku je to s M-16 kravina (panaci meli pri "zoomu" zbrani tak 6 pixelu) ... Tolik k "umele inteligenci" a "realne balistice"
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Roxyman
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pogoda chlapi...mě je 29 a taky už nepatřím k nejmladším, ale hra mě chytla komplet se vším všudy...u vraku jsem byl taky, jenže já volil jinej postup....přijel jsem si Humerem na pobřeží a z dálky (jako ty) jsem je vysmahl raketama....můžu ti říct, že než jsem přepnul na dalekohled, abych zjistil kdo na koho kouká a nic nedělá, byli všichni mrtvý a nebylo co řešit....

CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
- Lucifer
- Začátečník

Ok, ukecali jste mne - dam Far cry jeste sanci
Me proste ty prvni tusim 3 mise nejak nechytli - ale kazdy tvrdi ze se to pak zlepsuje... ?
...ja jsem desny stoura, ja to vim - proste si vsimam nejakych tech chybek, a celkem me napriklad nakakalo ze ta pekna husta vlnici se trava je pouze pro efekt a k tomu aby jste VY hur videli... ?
Proste pro enemisty ta trava vubec neexiustuje, jako by nebyla, ale kdyz do ni zalehnete vidite samozrejme houbles...
Ehm, jsem hnidopich, ale uznavam ze celkove je engine Far cry fakt revolucni, doufam ze si ho nalicencuje dost firem a dockame se s nim jeste par dalsich dobrych her
BTW - zkusili jste plout clunem stale "far - far away" ? Jde to celkem fest daleko ale nakonec prask-mrtvola-load....
...ja jsem desny stoura, ja to vim - proste si vsimam nejakych tech chybek, a celkem me napriklad nakakalo ze ta pekna husta vlnici se trava je pouze pro efekt a k tomu aby jste VY hur videli... ?
Ehm, jsem hnidopich, ale uznavam ze celkove je engine Far cry fakt revolucni, doufam ze si ho nalicencuje dost firem a dockame se s nim jeste par dalsich dobrych her
Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
- Dr.Evil
- Začátečník

to Lucifer
Já taky neříkám, že je to dokonalost sama. Akorát když to porovnávám s ostatníma 3D střílečkama, tak tahle zvedá laťku hodně vysoko. Nevím kdy naposledy sem se tak dobře bavil.Líbí se mě že nemám přesně vykolíkovanou cestu a že je na mě odkud na ty žoldáky zaútočím. K vůli tomuto důvodu sem několikrát dohrál IGI. Líbí se mě volnost rozhodování. A to že to super vypadá a zvučí to beru jako takovej bonus.
Já jsem teď na jakýchsi stromech a střídavě v domcích, a večer s 5.1 zvukem je to dobře děsivý, co chvíly se něčeho leknu.
PS: S tou trávou nemáš úplně pravdu, když si najdu nějakou výhodnou pozici a zalehnu do trávy, tak jich můžu spoustu postřílet a oni nemají ani tušení odkud to jde, ale jak kdy. A zapnul sis u té volby obtížnosti takový tamto abyse AI upravovala průběžne podle toho jak se ti daří?
Já jsem teď na jakýchsi stromech a střídavě v domcích, a večer s 5.1 zvukem je to dobře děsivý, co chvíly se něčeho leknu.
PS: S tou trávou nemáš úplně pravdu, když si najdu nějakou výhodnou pozici a zalehnu do trávy, tak jich můžu spoustu postřílet a oni nemají ani tušení odkud to jde, ale jak kdy. A zapnul sis u té volby obtížnosti takový tamto abyse AI upravovala průběžne podle toho jak se ti daří?
- Roxyman
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pravda nepravda...to je jedno....
Ale co říkáte tomu úvodnímu intru ??
Já bych řekl, že je hodně povedené a sthující, atmosférické, monstrózní....
Mám pravdu?

Ale co říkáte tomu úvodnímu intru ??
Já bych řekl, že je hodně povedené a sthující, atmosférické, monstrózní....
Mám pravdu?
- Lucifer
- Začátečník

Hm, to s tou AI fakt netusim - mrknu se doma. Schovavat do travy se mi fakt nepovedlo. V kerich a za stromy jo, to jsou objekty ktere jsou tam "natvrdo" v libovolnem nastaveni, ale mam pocit ze trava je jen "pixel shader ficura" ciste pro efekt a enemisti ji nevnimaj - nevim, mozna se pletu.... ?
Taky hodnotim Far cry jinak celkem pozitivne, kdyby uz kvuli nicemu jinemu tak ze KONECNE je tady FPS kde nebehas celou dobu sedymi chodbami v kterych sem-tam lezi bedna a nemuzes zabloudit - myslim ze TAKHLE zpracovane exteriery tady jeste nebyli. Jen proste nejsem tak nekriticky nadsen jak nekteri...
(Jestli bych mel vybrat nejake FPS za cca. posledni rok ktere jsou skutecne zajimave tak to bude Tron 2.0 - XIII - Far cry)
Taky hodnotim Far cry jinak celkem pozitivne, kdyby uz kvuli nicemu jinemu tak ze KONECNE je tady FPS kde nebehas celou dobu sedymi chodbami v kterych sem-tam lezi bedna a nemuzes zabloudit - myslim ze TAKHLE zpracovane exteriery tady jeste nebyli. Jen proste nejsem tak nekriticky nadsen jak nekteri...
(Jestli bych mel vybrat nejake FPS za cca. posledni rok ktere jsou skutecne zajimave tak to bude Tron 2.0 - XIII - Far cry)
- Dr.Evil
- Začátečník

re intro
Jo,jo. Naistaloval sem to, spustil a šel si uklizet hadry. Jedním okem sem sledoval dění na monitoru. Hned jak se spustilo, tak sem se vrátil a byl příjemně překvapenej. Moc chytrej sem z toho nebyl, ale líbilo se mě. Sem zvědavej proč tam ta mařka plula, asi tušila co se na ostrově děje... Taky se teď těším na každou in-game animačku, ale moc jich tam zatím nebylo. Doufám že tam bude aspoň jedna fest krvavá, akční nebo tak něco.
Ps: Úklid sem nedokončil a asi ještě nějakou dobu nedokončím, protože jak příjdu z práce, tak začnu hrát.
Ps: Úklid sem nedokončil a asi ještě nějakou dobu nedokončím, protože jak příjdu z práce, tak začnu hrát.
- Butch
- Středně pokročilý

Je to bomba...
Jede mi to 1024x768 + 4xAA + High detail u všeho.(30-90fps)
Zatím jsem to testoval jen chvíli.
S 1280x1024 bez AA mám horší výsledky než s 1024x768+4AA
A přitom je to vizuálně velmi podobné.
Rozdíl je 10-15fps
Rozdíl je 10-15fps
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Roxyman
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dneska to proženu FRAPSem a dám sem výsledky...já mám vše na max..tak schválně...Butch píše:Je to bomba...
Rozdíl je 10-15fps
To Dr.Evil :
jj, přijdu z práce sednu a pařím...
- Geo22
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Tornquist
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Na bonuswebu psali, ze to ma prej jednu z nejlepsich AI co kdy bylo ve hre, tak jsem zvedavej...Geo22 píše:schoval sem se do travy zacal strilet a AI tusili smer a kryje se za strommy postupovali cca ke mne ale nestrlileli tak bych rek ze ani nevideli...
Barton 2500+@3200+, Epox 8RDA3+, 512MB 450MHz A-DATA, Radeon 9800 PRO, 2x Hitachi 160GB SATA, AC 2TC, LG DVD-RW, Sunbeam Acryl case, Fortron 350W 12cm FAN, 3x zelenej Primecooler, Neonlight katoda zelená, Eizo L465, Intellimouse Explorer 4, reklamní podložka pod myš:o), UPC 12Mbit
- Šponty
- Začátečník

- izuel
- Začátečník

-
Zdravim, no co se tyče ty HW naročnosti, tak tomu fakt nějak nerozumím mám plnou verzi je to na 1 DVD.A na moji sestavě se to na začátku škube (respektive loaduje)drc drc každý dvě sekundy i v 800x600.Asi to bude jako Deus Ex2 bez patche.At se jdou vysr.t!!na konzole se odladovat nic nemusi a slape to..Zatim zdar.Mam vše na kompu v pořádku takže fakt nevim.čuszSentenced píše:No uz to tu temer mam, takze jsem fakt zvedavej..... Doufam, ze HW narocnost bude rozumna. Aby si to nezahralo jen par vyvolenych![]()
FAR cry beží na HAVOC engine??
- mhl
- Středně pokročilý

-
sosnul sem si demo a při instalaci mně to hodí tuhle chybu
www.sweb.cz/cmr3/error.jpg
nevite nekdo co s tim
www.sweb.cz/cmr3/error.jpg
nevite nekdo co s tim