AGP - volby x800GTO, 6800XT/GS, x1600pro
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- Pupik
- Začátečník
Ja si myslim, ze uz neni na miste kupovat drahou kartu do AGP, protoze az ji budes prodavat, tak bude neprodejna nebo za smesnou castku. Takze z hlediska investice bych volil X1600 PRO (tady mi vadi, ze ma jen DDR 2). Nebude to ted bolet financne a pak te nebude stvat, ze nemuzes prodat AGP kartu. Da se jeste uvazovat o X800 GTO, protoze ma 256 bitovou pametovou sbernici a 12 pipek, ale nema pixel shader 3.0.
- blaster
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Primátor
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- kotas
- Středně pokročilý
X800 GTO ma vyssi vykon, naopak X1600PRO ma shadery 3 a lepsi obraz vcetne novych technologii.. Ja mam 9600XT viz popis a budu si ted nekdy kupovat X1600PRO - pro me je to jasna volba!Primátor píše:A je to zady, zase dilema. Rozhoduju se mezi X1600 Pro 256MB nebo X800 GTO, mam AGP, co se vyplati vic do Celeronu D 2,4Ghz a 512MB RAM?
- Pupik
- Začátečník
- Primátor
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
A co rikate na tuhle? - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34262
- kotas
- Středně pokročilý
Do tve sestavy je moc draha a stejne ten potencial karty moc nevyuzijes (vzhledem k tevmu PC...).Primátor píše:A co rikate na tuhle? - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34262
Byt tebou koupim X1600PRO, taky budu prechazet z 9600XT AGP karty na novou a vidim to zatim pouze a jen na ni, vcetne toho ze ma nove technologie a shadery 3....
- Primátor
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Takze ty rikas ze bych ten rozdil v mem PC mezi X1600 Pro a X800 GTO/GT nepoznal? Ze by to nemelo smysl kupovat tu 800? Asi mas pravdu, taky to tak vidim Muj plan je takovy: koupim X1600 Pro ktera mi tam podle me sedne a dokoupim RAMky a nataktim CPU, to si myslim je good plankotas píše:Do tve sestavy je moc draha a stejne ten potencial karty moc nevyuzijes (vzhledem k tevmu PC...).Primátor píše:A co rikate na tuhle? - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34262
Byt tebou koupim X1600PRO, taky budu prechazet z 9600XT AGP karty na novou a vidim to zatim pouze a jen na ni, vcetne toho ze ma nove technologie a shadery 3....
- kotas
- Středně pokročilý
JA DELAM TO SAME, ja mam vse v PC nataktovane, do AGP jak uz bylo napsano vyse nema cenu vubec kupovat lepsi VGA, ja delam to same a vim do cehu jdu.. Znamy ji ma do PCIe, k tomu CPU 3200+ VENICE, 1GB RAM a jede solidne, zatim zadny problem, ma ji hned po vydani, FEAR high a pozapinane efekty a v pohodePrimátor píše:Takze ty rikas ze bych ten rozdil v mem PC mezi X1600 Pro a X800 GTO/GT nepoznal? Ze by to nemelo smysl kupovat tu 800? Asi mas pravdu, taky to tak vidim Muj plan je takovy: koupim X1600 Pro ktera mi tam podle me sedne a dokoupim RAMky a nataktim CPU, to si myslim je good plankotas píše: Do tve sestavy je moc draha a stejne ten potencial karty moc nevyuzijes (vzhledem k tevmu PC...).
- Primátor
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Ok, akorat jina czechcomputeru pres noc zdrazili o 3 stovky Ale du do nikotas píše:JA DELAM TO SAME, ja mam vse v PC nataktovane, do AGP jak uz bylo napsano vyse nema cenu vubec kupovat lepsi VGA, ja delam to same a vim do cehu jdu.. Znamy ji ma do PCIe, k tomu CPU 3200+ VENICE, 1GB RAM a jede solidne, zatim zadny problem, ma ji hned po vydani, FEAR high a pozapinane efekty a v pohodePrimátor píše: Takze ty rikas ze bych ten rozdil v mem PC mezi X1600 Pro a X800 GTO/GT nepoznal? Ze by to nemelo smysl kupovat tu 800? Asi mas pravdu, taky to tak vidim Muj plan je takovy: koupim X1600 Pro ktera mi tam podle me sedne a dokoupim RAMky a nataktim CPU, to si myslim je good plan
- Pupik
- Začátečník
Pozor na to GT ma jen 8 pipeline, ale ma vyssi frekvenci GPU.Primátor píše:A co rikate na tuhle? - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34262
GTO ma 12 pipek, ale nizsi takt GPU.
- Primátor
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- kotas
- Středně pokročilý
- aliencz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jo AGP je potíž a pro socky dvakrát tolik. Proto jsem si dodal odvahu a koupil grafickou kartu přes E-BAY a nelituji. Můj Radeon X800Pro mě vyšel na 3700,- vč. poštovného, ale to bylo spíše štěstí, 4tis. už je ale reál. Starou 8500 jsem prodal za litr, takže mě výrazný upgrade vyšel na DVA-SEDUM !!!.
Pokud je k dispozici rozpočet trochu vyšší, tak do 200dolarů vč. pošty se bez problémů dá koupit jak X800XT PE, tak třeba ještě výhodnější NV6800GT (vše na AGP) což je cena pod 5tis. a podle mě je tedy životnost takové karty delší, než X1600Pro, nebo X800GT. Vím, je to složité rozhodnutí, ale nelituji toho. Berte to pouze jako jedno z možných řešení, jinak nic neutím samozřejmě.
Pokud je k dispozici rozpočet trochu vyšší, tak do 200dolarů vč. pošty se bez problémů dá koupit jak X800XT PE, tak třeba ještě výhodnější NV6800GT (vše na AGP) což je cena pod 5tis. a podle mě je tedy životnost takové karty delší, než X1600Pro, nebo X800GT. Vím, je to složité rozhodnutí, ale nelituji toho. Berte to pouze jako jedno z možných řešení, jinak nic neutím samozřejmě.
- kotas
- Středně pokročilý
- aliencz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
www.ebay.com ..... tam koupíš všechno, použij "search" (tedy pokud víš jak ) Výsledky Marků jsou na OCguru v příslušném threadu: http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=27999&page=21 na str.21
Kotas: ad můj PC: ještě před měsícem jsem na tom byl hůř, než ty. Po čtyřech letech jsem trochu zainvestoval, vše, kromě pamětí, z druhé ruky za mrzký peníz. Teď zase budu 2-3roky jen uživatel
Kotas: ad můj PC: ještě před měsícem jsem na tom byl hůř, než ty. Po čtyřech letech jsem trochu zainvestoval, vše, kromě pamětí, z druhé ruky za mrzký peníz. Teď zase budu 2-3roky jen uživatel
- kotas
- Středně pokročilý
Mno já dal za ten v popisu (komponenty, ale drive to byla trouba b 2200+ 266mhz, shit.. a deska KT400 a 256MB RAM) moc moc penez pred dvema lety, posledni vec co do neho koupim je prave VGA do AGP. Pak pocitam si ten PC necham v rozmezi 1,5 - 2 roky a koupim novy.. Takovy Conroe, ci neco do AM2, treba bude davno AM4, single CPU se nebudou davno delat, budou dula ci quad..aliencz píše:www.ebay.com ..... tam koupíš všechno, použij "search" (tedy pokud víš jak ) Výsledky Marků jsou na OCguru v příslušném threadu: http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=27999&page=21 na str.21
- Brzda
- Začátečník
-
- presscott
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
U 6800GS mas jistotu vykonu a podporu new technologii. U te x800GTO pokud chytnes R430, tak je na tom s vykonem o dost hure nez 6800GS, pokud bys mel stesti a dostal R480 a kartu vytaktoval na X850XT, tak by vykon byl srovnatelny s 6800GS. Kdybys mel u te x800 jistotu na R480, tak bych poridil ji, kdyz jistotu nemas, tak bych i kvuli new technologiim bral GS.Brzda píše:Zdr,mam 5900XT a rozhoduji se jestli mam koupit misto ni, x800gto(ktera pujde odemcit + oc) nebo 6800gs (s jadrem nv41 ktere uz ale nepujde odemcit), a 6800gs je o litr drazsi. Kterou mam vzit? Na pci-e nechcu este prechazet, ponevazd nejsou many.
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.