AGP - volby x800GTO, 6800XT/GS, x1600pro

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Ja si myslim, ze uz neni na miste kupovat drahou kartu do AGP, protoze az ji budes prodavat, tak bude neprodejna nebo za smesnou castku. Takze z hlediska investice bych volil X1600 PRO (tady mi vadi, ze ma jen DDR 2). Nebude to ted bolet financne a pak te nebude stvat, ze nemuzes prodat AGP kartu. Da se jeste uvazovat o X800 GTO, protoze ma 256 bitovou pametovou sbernici a 12 pipek, ale nema pixel shader 3.0. :roll:
:-)
blaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaster »

Stary,dobry Leadtek Winfast A6600GT TDH :-D :D :) :wink:
Primátor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Primátor »

A je to zady, zase dilema. Rozhoduju se mezi X1600 Pro 256MB nebo X800 GTO, mam AGP, co se vyplati vic do Celeronu D 2,4Ghz a 512MB RAM?
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Primátor píše:A je to zady, zase dilema. Rozhoduju se mezi X1600 Pro 256MB nebo X800 GTO, mam AGP, co se vyplati vic do Celeronu D 2,4Ghz a 512MB RAM?
X800 GTO ma vyssi vykon, naopak X1600PRO ma shadery 3 a lepsi obraz vcetne novych technologii.. Ja mam 9600XT viz popis a budu si ted nekdy kupovat X1600PRO - pro me je to jasna volba!
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Primátor píše:A je to zady, zase dilema. Rozhoduju se mezi X1600 Pro 256MB nebo X800 GTO, mam AGP, co se vyplati vic do Celeronu D 2,4Ghz a 512MB RAM?
Vzhledem k tvemu zelezu ber X1600 Pro. :roll:
Primátor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Primátor »

kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Primátor píše:A co rikate na tuhle? - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34262
Do tve sestavy je moc draha a stejne ten potencial karty moc nevyuzijes (vzhledem k tevmu PC...).
Byt tebou koupim X1600PRO, taky budu prechazet z 9600XT AGP karty na novou a vidim to zatim pouze a jen na ni, vcetne toho ze ma nove technologie a shadery 3....
Primátor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Primátor »

kotas píše:
Primátor píše:A co rikate na tuhle? - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34262
Do tve sestavy je moc draha a stejne ten potencial karty moc nevyuzijes (vzhledem k tevmu PC...).
Byt tebou koupim X1600PRO, taky budu prechazet z 9600XT AGP karty na novou a vidim to zatim pouze a jen na ni, vcetne toho ze ma nove technologie a shadery 3....
Takze ty rikas ze bych ten rozdil v mem PC mezi X1600 Pro a X800 GTO/GT nepoznal? Ze by to nemelo smysl kupovat tu 800? Asi mas pravdu, taky to tak vidim :) Muj plan je takovy: koupim X1600 Pro ktera mi tam podle me sedne a dokoupim RAMky a nataktim CPU, to si myslim je good plan
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Primátor píše:
kotas píše: Do tve sestavy je moc draha a stejne ten potencial karty moc nevyuzijes (vzhledem k tevmu PC...).
Takze ty rikas ze bych ten rozdil v mem PC mezi X1600 Pro a X800 GTO/GT nepoznal? Ze by to nemelo smysl kupovat tu 800? Asi mas pravdu, taky to tak vidim :) Muj plan je takovy: koupim X1600 Pro ktera mi tam podle me sedne a dokoupim RAMky a nataktim CPU, to si myslim je good plan
JA DELAM TO SAME, ja mam vse v PC nataktovane, do AGP jak uz bylo napsano vyse nema cenu vubec kupovat lepsi VGA, ja delam to same a vim do cehu jdu.. Znamy ji ma do PCIe, k tomu CPU 3200+ VENICE, 1GB RAM a jede solidne, zatim zadny problem, ma ji hned po vydani, FEAR high a pozapinane efekty a v pohode :-)
Primátor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Primátor »

kotas píše:
Primátor píše: Takze ty rikas ze bych ten rozdil v mem PC mezi X1600 Pro a X800 GTO/GT nepoznal? Ze by to nemelo smysl kupovat tu 800? Asi mas pravdu, taky to tak vidim :) Muj plan je takovy: koupim X1600 Pro ktera mi tam podle me sedne a dokoupim RAMky a nataktim CPU, to si myslim je good plan
JA DELAM TO SAME, ja mam vse v PC nataktovane, do AGP jak uz bylo napsano vyse nema cenu vubec kupovat lepsi VGA, ja delam to same a vim do cehu jdu.. Znamy ji ma do PCIe, k tomu CPU 3200+ VENICE, 1GB RAM a jede solidne, zatim zadny problem, ma ji hned po vydani, FEAR high a pozapinane efekty a v pohode :-)
Ok, akorat jina czechcomputeru pres noc zdrazili o 3 stovky :shock: Ale du do ni
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Pozor na to GT ma jen 8 pipeline, ale ma vyssi frekvenci GPU.
GTO ma 12 pipek, ale nizsi takt GPU. :roll:
Primátor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Primátor »

Stejnak beru tu X1600 Pro i kdyz ji maj jen na CZC a zdrazili ji, jest ebudu kupovat RAMku, last question: bude mi zatim stait kdyz koupim 512 a budu mit 512MB+256MB nebi mam koupit 1GB a mit 1GB+256MB??
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Primátor píše:Stejnak beru tu X1600 Pro i kdyz ji maj jen na CZC a zdrazili ji, jest ebudu kupovat RAMku, last question: bude mi zatim stait kdyz koupim 512 a budu mit 512MB+256MB nebi mam koupit 1GB a mit 1GB+256MB??
1GB + 256...
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Jo AGP je potíž a pro socky dvakrát tolik. Proto jsem si dodal odvahu a koupil grafickou kartu přes E-BAY a nelituji. Můj Radeon X800Pro mě vyšel na 3700,- vč. poštovného, ale to bylo spíše štěstí, 4tis. už je ale reál. Starou 8500 jsem prodal za litr, takže mě výrazný upgrade vyšel na DVA-SEDUM !!!.

Pokud je k dispozici rozpočet trochu vyšší, tak do 200dolarů vč. pošty se bez problémů dá koupit jak X800XT PE, tak třeba ještě výhodnější NV6800GT (vše na AGP) což je cena pod 5tis. a podle mě je tedy životnost takové karty delší, než X1600Pro, nebo X800GT. Vím, je to složité rozhodnutí, ale nelituji toho. Berte to pouze jako jedno z možných řešení, jinak nic neutím samozřejmě.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Jo AGP je potíž a pro socky dvakrát tolik.
Ty ma co rikat o svem PC.. Konec OTckovani, hele napis jak a kde si tu VGA zakoupil a za tu cenu 3 700 a hod tady vysledky testu z 3DMARK 2003, 2005 a 2006.
Teda poku vis jak.. :-)
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

www.ebay.com ..... tam koupíš všechno, použij "search" (tedy pokud víš jak :-) ) Výsledky Marků jsou na OCguru v příslušném threadu: http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=27999&page=21 na str.21

Kotas: ad můj PC: ještě před měsícem jsem na tom byl hůř, než ty. Po čtyřech letech jsem trochu zainvestoval, vše, kromě pamětí, z druhé ruky za mrzký peníz. Teď zase budu 2-3roky jen uživatel :-)
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

aliencz píše:www.ebay.com ..... tam koupíš všechno, použij "search" (tedy pokud víš jak :-) ) Výsledky Marků jsou na OCguru v příslušném threadu: http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=27999&page=21 na str.21

Kotas: ad můj PC: ještě před měsícem jsem na tom byl hůř, než ty. Po čtyřech letech jsem trochu zainvestoval, vše, kromě pamětí, z druhé ruky za mrzký peníz. Teď zase budu 2-3roky jen uživatel :-)
Mno já dal za ten v popisu (komponenty, ale drive to byla trouba b 2200+ 266mhz, shit.. a deska KT400 a 256MB RAM) moc moc penez pred dvema lety, posledni vec co do neho koupim je prave VGA do AGP. Pak pocitam si ten PC necham v rozmezi 1,5 - 2 roky a koupim novy.. Takovy Conroe, ci neco do AM2, treba bude davno AM4, single CPU se nebudou davno delat, budou dula ci quad.. :-)
Brzda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brzda »

Zdr,mam 5900XT a rozhoduji se jestli mam koupit misto ni, x800gto(ktera pujde odemcit + oc) nebo 6800gs (s jadrem nv41 ktere uz ale nepujde odemcit), a 6800gs je o litr drazsi. Kterou mam vzit? Na pci-e nechcu este prechazet, ponevazd nejsou many.
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Brzda píše:Zdr,mam 5900XT a rozhoduji se jestli mam koupit misto ni, x800gto(ktera pujde odemcit + oc) nebo 6800gs (s jadrem nv41 ktere uz ale nepujde odemcit), a 6800gs je o litr drazsi. Kterou mam vzit? Na pci-e nechcu este prechazet, ponevazd nejsou many.
U 6800GS mas jistotu vykonu a podporu new technologii. U te x800GTO pokud chytnes R430, tak je na tom s vykonem o dost hure nez 6800GS, pokud bys mel stesti a dostal R480 a kartu vytaktoval na X850XT, tak by vykon byl srovnatelny s 6800GS. Kdybys mel u te x800 jistotu na R480, tak bych poridil ji, kdyz jistotu nemas, tak bych i kvuli new technologiim bral GS.
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“