The Godfather - Kmotr

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

hanz píše:No tak už jsem měl taky tu čest si to zatím zahrát asi hodinku a musím říct, že jsem nejvíc nespokojen s ovládáním. Grafika sice nenadchne, ale dá se to snést, příběh se prý časem rozjede (snad), ale to ovládání, to je hnus. Nevíte někdo co s tím -> nejvíc mi vadí, že když pohnu myší ->doprava->, kamera a postava se mi otočí <-doleva<-.
Originální verze tento problém nemá ;-)
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

radekhulan píše:Originální verze tento problém nemá ;-)
Blbé ovládání (na které tu nadává spusta lidí) je věci originality a neoriginality hry. To víš určitě? Aby to nakonec nebylo jako s těmi DX9c (nebo to si měl taky kopii?)
A když by to bylo originalitou, tak proč mi to na GamePadu jde a ne na KB + Myši?
Naposledy upravil(a) hanz dne sob 25. bře 2006, 17:20, celkem upraveno 1 x.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hanz píše:Blbé ovládání (na které tu nadává spusta lidí) je věci originality a neoriginality hry. To víš určitě? Aby to nakonec nebylo jako s těmi DX9c (nebo to si měl taky kopii?)
A když by to bylo originalitou, tak proč mi to na GamePadu jde a ne na KB + Myši?
Než jsem si Godfather koupil, četl jsem recenzi na Doupě.cz, a v diskusi si pár lidí stěžuje, že jim nejde na cracklé verzi vystupovat z auta a invertovat myš.

Jak říkám, originální verze tento problém nemá...

Osobně mám zakoupené veškeré hry, nejsem zlodějská socka: http://radekhulan.cz/img/img/sw.jpg

//edit Thellwin - promazáno OT
tom01
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tom01 »

Tak už mám nahráno tak 5 hodin, nikam nechvátám a začlo mě to dost bavit, negativa už nevnímám, na ovládání jsem si taky zvyk...příběh hodně pomáhá tomu že se nenudíte.

Nevíte někdo jak si pořídit lepší hadry? :) Pořád potkávám na ulici obchodníky jen se zbraněma a jejich vylepšením, ani na obchod s oblečením jsem nenarazil a přitom nevim co s prachama jak ždímu obchodníky :-D
ignor:trodas,heroik, Luks,Nordir, aliencz, Flegy, viky58, facility, hlupak..
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

no já sem to hrál asi hodinu, už sem se k tomu nedostal, imho to není tak špatná hra, sice to není taková revoluce jako mafie, ale jde o to že EA se podařilo perfektně zpracovat svět z kmotra....
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Udělal jsem 20 screenshotů v 1600x1200. Jinak hra je to DOKONALÁ, příběh člověka opravdu vtáhne do děje, zvláště poté, co četl a viděl The Godfather. Nemá to prostě chybu, je to s Oblivionem nejlepší současná hra.

http://radekhulan.cz/item/the-godfather-hra-na-mafii
morphix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od morphix »

nevite nekdo HW pozadavky mam totiz AMD 3000+
1024 ram a x1600PRO a bojim se ze to bude zase kurevsky napsana hra s bude se mi sekat?
jak de vam? diky za odpovedei
win. Vista ultimate CPU:AMD Athlon 64 X2 6000+ Fan: AC Freezer 64 Pro MB: Asus M2N-SLI Deluxe - nForce 570 SLi GK: Power color HD3850 PCI-ex 256DDR3 256-bit 668/1656 ZVUK: SB creative audigy 5.1 RAM:4x Kingston DIMM 1024MB DDR II 800MHz Disk:2x segate baracuda ATA 160GB 7200 mechnika:LG GSA 4163B a LG GSA 4167B zdroj:Fortron FSP400-60THN-P 400W
tom01
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tom01 »

morphix píše:nevite nekdo HW pozadavky mam totiz AMD 3000+
1024 ram a x1600PRO a bojim se ze to bude zase kurevsky napsana hra s bude se mi sekat?
jak de vam? diky za odpovedei
Tahle hra je snad dělaná aby šla na všem :) myslim že tobě pude bez problémů...
sheeen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheeen »

Hahaha prej dokonala..má to hned několik zadanich nedostatku..a sice když se vystoupi a kolem zrovna jede auto tak se naloaduju po kratsi cerny obrazovce uplně jinde.zadruhy ty hlapci se tam desne skriptujou,kolikrat se mi stalo ze se nakriptoval chlapek s brokovnici 3 metry ode me,jen tak prede mnou vyrostl ze zeme,dál se skriptujou taky v místech kde to je vyčištěný,např při dobývání hubu konkurencní mafie v přístavu.Dále tam auta ktery me stihaj jezděj desne rychle a maj fakt trapnou akceleraci..z 1 na 100 cca za 3s.Takže i když mám to nej auto tak mě v pohodě doženou v jakýkoli plechovce..btw. jestli nekoho bavi vybírání výpalnýho v pořád stejnejch obchodech tak hu asi musí bavit vše..po 20 obchodech mě to začlo lehce štvát,stejně jako loadování hry které jde pouze přes hlavní menu.Takže to není žádnej zázrak jak tady tvrdí pan Hulán na svým webu kde se nepřipouští polemika s autorem :lol: Jo a mám už dohráno..100% takže už sem si asi obrázek o hře trochu udělal :)
MSI GE60 Intel Core i7-3610QM, 8GB RAM (DDR3), 15.6" FullHD, NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB DDR5), 750GB HDD (7200RPM), SSD 60GB, BluRay
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

sheeen píše:Hahaha prej dokonala..má to hned několik zadanich nedostatku..
Naprostý souhlas... není to vyloženě nejhorší hra, ale k příslovečné dokonalosti má věru daleko
sheeen píše:pan Hulán na svým webu kde se nepřipouští polemika s autorem...
ZCELA VÝSTIŽNÉ - PŘESNĚ ODPOVÍDAJÍCÍ REALITĚ
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

dneska jsme jí viděl krátce u kamaráda na notebooku a kdybych předtím nečetl tenhle thread, skoro bych si myslel, že je to tak 5 let stará hra. Nezapomněli to EA někde v šuplíčku? :lol: :lol:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

karf píše:dneska jsme jí viděl krátce u kamaráda na notebooku a kdybych předtím nečetl tenhle thread, skoro bych si myslel, že je to tak 5 let stará hra. Nezapomněli to EA někde v šuplíčku? :lol: :lol:
A nebude na vině onen notebook? ;-)

Takto ta hra vypadá na slušnější grafice:
http://radekhulan.cz/img/godfather/Godfather_03.jpg

Mohlo to být lepší, ale to je úlitba konzolím. Grafika není excelentní, ale je dobrá, a hlavně je naprosto špičková hratelnost a příběh.
tom01
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tom01 »

No po počátečních rozpacích a reakcích některých hráčů jak je to hrozný musim říct, že mě to fakt bavilo, příběh parádní, hratelnost celkem taky.

Někdo psal že tomu chybí volnost jako v mafii, neni to pravda. Když jste pozorný, narazíte např. na vstup do podzemní kanalizace kde maj překupníci sklad a pěkně si ho brání :)

Kombinace služeb pro famílii a vlastních kšeftíků je taky dobrá, občas přepadnete a vykradete náklaďák, podplatíte na stanici šéfa poldů nebo se nazásobíte arzenálem a hurá na centrálu konkurenční rodiny :lol: Taky je dobrý vykrást banku...

Dám to znovu s novou postavou a trochu jinak, hra má údajně asi tři alternativní konce...
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

radekhulan píše:A nebude na vině onen notebook? ;-)

Mohlo to být lepší, ale to je úlitba konzolím. Grafika není excelentní, ale je dobrá, a hlavně je naprosto špičková hratelnost a příběh.
bohuzel to melo byt lepsi ... podle tveho HW a toho co je na screenu tak to opravdu nevypada jako next gen grafika. pokud je ale dobra hratelnost pak o grafiku zase az tak u mne nejde. jen mne zatim screeny moc nenadchly.
---
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

radekhulan píše:A nebude na vině onen notebook? ;-)
Ne nebude, protože cca. na takto vypadající hru koukám taky a popravdě za současným standardem to zaostává (sice modely postav - hlavně vymodelovaného obličeje - jsou super, ale město působí strašně "sterilně" a "vyumělkovaně". O chování aut nemá cenu mluvit.).

2All: Už tady píšete, že na ovládání jste si zvykli, vždyť ty "přestřelky" s tím mířením pravým myšítkem, to je nějak ---- no prostě "divný" -> pořád mě zabíjejí..... (asi nejsem správná chobotnice)
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hanz píše:Ne nebude, protože cca. na takto vypadající hru koukám taky a popravdě za současným standardem to zaostává (sice modely postav - hlavně vymodelovaného obličeje - jsou super, ale město působí strašně "sterilně" a "vyumělkovaně". O chování aut nemá cenu mluvit.).
Nechápeš, že je to port z konzole. Na konzole se tolik nekradou hry, a řada společností je tudíž preferuje. A bohužel Sony PlayStation 2 je na dnešní poměry již výrazně zaostalá. I tak se na grafiku rozhodně koukat dá, a špičkové namluvení a špičkový příběh to na 110% vynahrazují.
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Neboj chápu, že to je portováno z konzole, ale nechápu, jak můžeš Ty tvrdit, že je grafika je dobrá.... grafika je odpovídající PS2 - takže mizerná (pro současná PC).
radekhulan píše:...špičkové namluvení a špičkový příběh to na 110% vynahrazují.
a zcela neergonomické ovládání to zpět degraduje do šedi téměř nehratelného průměru.... (když by EA neměli licenci na Kmotra, většina lidí po tom ani nevzdechne)
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hanz píše:a zcela neergonomické ovládání
kdepak, jen to není pro naprosté lamy ;-) co je nepřirozeného na myši + klávesy QWERASDF?
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

radekhulan píše:...jen to není pro naprosté lamy
Nechápu, jak zrovna TY si dovolíš používat takovéto přihlouplé verbální invektivy. Huláne, nejsi Bůh - uvědom si to - vše co vyhovuje tobě není všeobecná pravda uplatnitelná kdekoli!!! (je to jen tvrzení jednoho Hulána, that's all)

Omyl je ten, že výčet kláves pro hraní je mohem delší, pro příklad: Q,W,E,R,A,S,D,F,LCtrl,LAlt,Mezerník,Tab,CapdLock,Shift, dokonce H (což je zcela stranou mimo dosah levé ruky) nebo takové Num7, Num8, Num9 a potom různé dvojkliky myší (jedno tlač. podržet, druhé přitom zmáčknout apod.).
A to podotýkám, že hru jsem zatím hrál několik málo minut, takže jsem zde vyjmenoval jen pár základních kláves potřebných hned na začátku hry - nejsou to klávesky potřebné k nějakým specielním kombům.
Prostě toto ovládání je vhodné pro chobotnici a pro Hulána. Někteří s ním mohou mít problémy a nemusí to být zrovna lamy.

Ale popravdě, spíše než počet použitých kláves a nevhodnosti jejich rozmístění (které se dá samozřejmě přemapovat, ale v tomto počtu je to v podst. zcela zbytečné) jsem měl na mysli velmi zvláštně pojaté např. míření (podržení pravého myšítka a při tom pohybováním kurzoru po postavě) a střílení.... EA chtěla patrně ozvláštnit zaběhlou praxi v ovládání všech akcí viděných z pohledu třetí osoby, a tato inovace neproběhla (dle mého názoru - neprezentuju to jako celosvětovou pravdu) zcela šťastně.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

radekhulan píše:
karf píše:dneska jsme jí viděl krátce u kamaráda na notebooku a kdybych předtím nečetl tenhle thread, skoro bych si myslel, že je to tak 5 let stará hra. Nezapomněli to EA někde v šuplíčku? :lol: :lol:
A nebude na vině onen notebook? ;-)
proč v noutu?
btw ten screen kromě postav vypadá naprosto šíleně. koukni se na výlohu vzadu - nebo co to je. dyť je totálně rozmazaná! neni chyba v grafice? ;-) ulice je je jen hranatý koryto bez ničeho a vpravo dole se koukni na gumu auta. jede někde pod silnicí nebo jak? a ještě popelnice za tím panáčkem v pravo - taky pěknej hranáč. tahle hra je po grafický stránce několik generací vzadu a řeči typu "mě se to na mém sli líbí..."
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“