Asus M2N32-SLI /DLX /WE /PVE (AM2, nF590 SLI) - zkusenosti?

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Roman dj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Roman dj »

Chtěl bych se jen zeptat, chci si koupit tuhle desku ASUS M2N 32-SLI http://www.alza.cz/zakladni-deska-socke ... d63092.htm
a tyto paměti http://amd.mironet.cz/DetailPage.asp?DPG=69272. Může mi prosím někdo napsat jestli to bude spolu fungovat? Co jsem to tu tak četl, tak na tuto desku jsou docela dobrý ohlasy. Díky
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

EDIT:Trochu jsem zmenil dotaz.

Taky bych mel jeste otazku na pameti. Po nehoraznym zdrazeni pameti v posledni dobe sem se nakonec rozhodl pro DDR2 Kingston 2048MB (kit 2x1GB) PC667, operační paměť, frekvence 667 MHz, časování CL 5, balení v boxu za 6.2k

Kód: Vybrat vše

http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?akc=2&mnu=2&zob=2&pol=50&zbo=18155
Mno ale pojedou? Stahl sem manual k teto desce je tam nejaky seznam podporovanych DDR2 800Mhz to me ale moc nepomuze kdyz to jsou 667Mhz.

Koho by to zajimalo a nechtelo se mu to hledat :wink: tady je manual

Kód: Vybrat vše

http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM2/M2N32-SLI%20Deluxe/e2697_m2n32-sli_dlx.pdf

Muzu teda poprosit o radu?

Dekuju :wink:
Nic
Mk52
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mk52 »

Zdarec lidi poradíte mi chtel jsem to přetaktovat ale z biosu nejsem moudrej na starym kompu byl bios lepe uspořadanej něž tady.Tak kdyby byl njakej navod.J.J.
Zakladní deska:GIGABYTE GA-MA78G-DS3H (Rev. 1.0),Procesor: AMD Athlon 64 X2 5400+ BE @3,2Ghz AM2,Paměť: Corsair 4096MB DDR2 800MHz 5-5-5-12 2T Dual Channel, Grafciká karta:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB,Disk 1:HDD WDCaviar XL WD1600JS 160GB SATA II Disk2:WD Caviar XL WD2500KS 250GB SATA II 16MB , Zdroj: 560W
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Tak jsem si koupil tuto desku s X2 3800+ 2Gb ram Kingstone s WinXP pro SP2.
Bohuzel chod neni vubec bezproblemovej.
Na zacatek mam pro vas radu, neinstalujte program od Nvidie jmenem Network manager.Je to hroznej smejd.

Ted bych potreboval poradit.Nevim jestli to muzu napsat sem ale zkusim to.
Kdyz kopiruju data z meho stareho pc pres Lan tak me to zatezuje procesor minimalne na 50 % a taky se me vsecko obcas zasekava ani nemusim nic delat s lankou .Uz sem instaloval pacth na dualcore i ten otpimizer, jen ten K8 driver sem jeste nezkousel. Sem z toho celkem zoufalej.
Nic
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F4kt0r »

Zdarec, tudle desku nakej ten patek mam a sem s ni spokojenej. Akorat sem nepochopil jednu vec, v manualu pisou (kdo ho ma tak str 1-8) neco vo C.P.R. (CPU Parameter Recall)... Ja to chapu tak ze kdyz to prezenes s pretaktovanim, tak nemusis jumpovat CMOS, ale staci vypnout, zapnout a restartovat PC...chapu to dobre? Pride mi to naky divny ... Dik za rady... :)
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

F4kt0r píše:Zdarec, tudle desku nakej ten patek mam a sem s ni spokojenej. Akorat sem nepochopil jednu vec, v manualu pisou (kdo ho ma tak str 1-8) neco vo C.P.R. (CPU Parameter Recall)... Ja to chapu tak ze kdyz to prezenes s pretaktovanim, tak nemusis jumpovat CMOS, ale staci vypnout, zapnout a restartovat PC...chapu to dobre? Pride mi to naky divny ... Dik za rady... :)
Jo je to tak, nemusiš nic delat, jenom zmáčkneš reset a můžeš jet v klidu dál. Je to už standardní výbava nových desek.
Mk52
Nováček
Nováček

Zvukovka

Příspěvek od Mk52 »

Muže te mi nekdo poradit se svukovkou na tyhle desce začalo se mi totiš ozivat takovej divnej šum a praskot.A mikrofon taky blbne nevim co stim už jsem přeinstaloval ovladače a nic.
Zakladní deska:GIGABYTE GA-MA78G-DS3H (Rev. 1.0),Procesor: AMD Athlon 64 X2 5400+ BE @3,2Ghz AM2,Paměť: Corsair 4096MB DDR2 800MHz 5-5-5-12 2T Dual Channel, Grafciká karta:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB,Disk 1:HDD WDCaviar XL WD1600JS 160GB SATA II Disk2:WD Caviar XL WD2500KS 250GB SATA II 16MB , Zdroj: 560W
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Prosím o pomoc s výběrem:
Asus Crosshair - nForce 590 SLi
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39708

nebo

Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Ed - nForce 590 SLI
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37965

nebo případně ještě

MicroStar K9N Diamond - nForce 590 SLi
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39096

V posledním chipu se dobře umístily Asusy, takže (ač dosud jsem byl příznivcem spíše MSI) bych možná raději asus, ale rád si nechám poradit.

Díky.

PS: Co se týče využití, tak taktovat nechci, spíš budu potřeboval připojit dost disků, mechanik a USB zařízení. PC využívám kromě běžné práce na grafiku a multimédia (Zvukovku budu mít v PCI, takže na integrované nesejde).
StanleyS
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

nic moc

Příspěvek od StanleyS »

Ahoj všem,
tak jsem si myslel ,že předělám komp a bude to fičák a ono prd.
Koupil jsem tuto desku, 4200+ proc. grafiku Saphire x1950xtx a 2x kingston Cl4 800.Zjistil jsem jaká jsem lama protože neumím v biosu ani nastavit aby mi alespoň ty paměti jeli na 800 a měli časování udávaný od výrobce.Jestli někdo poradí budu rád.
StanleyS
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StanleyS »

Zdar a přidám se ještě k pár lidem tady-ta zvukovka je doopravdy na prd.V předešlým kompu jsem měl SB Live! a to bylo žrádlo s tímto se to nedá vůbec srovnat -mrzí mne že to tak vychvalujou.Takže to řeším koupí SB X-Fi a bude snad pokoj jelikož jsem četl,že s nVidií 590 je to bez problému.
DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11x200) 4200+ ,Asus M2N32-SLI Deluxe ,ATI Radeon X1950 XT/XTX , 2x512 MB Kingston CL4(DDR2-667 DDR2 SDRAM),SB X-Fi extreme music, Monitor Samsung SyncMaster 940BF [19" LCD]
Kami
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

help

Příspěvek od Kami »

hej lidi pomuze mi nekdo?? kdyz naistaluju ovladace respetkive soundmax a restartuju komp tak mi nabehne modra obrazovka a hlasi to kritickou chybu pise ze to dela adidts.sys a nevim co tim. :oops:
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Zkousej. Novy ovladace, nainstaluj windows ze sp2 (pokud jeste nemas) anebo vyreklamuj.
Nic
Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corgan »

Zdravim. Chtel sem se zeptat kdo ma zkusenosti s taktovanim na tehle desce? Nemuzu z AMD 3800+ dostat vic jak 2,9Ghz. diky za odpovedi
ASUS Crosshair IV Formula, AMD Phenom X6 3300MHz, 4x2048MB Kingston 1600Mhz, Gainward HD4870 GS
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

A to chces vic????? Jen maloktere AMD ti da 3 GHz. Pokud jsi na 2.9 tak je to hooodne slusny vysledek...Nemas si na co stezovat...AMd holt neni C2D... :wink:
Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corgan »

No tak jako to je trochu malo o 500Mhz nahoru a jeste kdyz udrzim teplotu do 40 stupnu pri zatezi. znamy ma 1.8 taktnutou na 2.6 a bezi uplne vpoho a taky je to athlon 64 s939. ja mam akorat novejsi socket. navic se jeste v te svoji desce navyznam. je tam toho strasne moc. hlavne u tech pameti.
ASUS Crosshair IV Formula, AMD Phenom X6 3300MHz, 4x2048MB Kingston 1600Mhz, Gainward HD4870 GS
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

No ale ono je na 3800+ stejne jadro jako 3000+ takze stejne jadro bezi na jak 1,8 tak na 2,4 a 3GHz davaly jen ty nejlepsi kousky Opteronu 144. 2,9 je vyborny vysledek a ver mi, dal uz ti nepujde at se budes snazit jak chces :wink:
Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corgan »

no tak jasne ale zase nejde jen o to jadro. ale o cely nastaveni. na 3000+ jsme nedali vice jak 2,2GHz aby to bylo stabilni. museli jsme vse poradne nastavit aby to drzelo 2,6GHz. a kdyz sem eml tu desku poprve tak sem taky nemohl dostat vic jak 2,6GHz. bych potreboval nekoho kdo te desce rozumi trosku vic.
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

Kazdy BIOS je jiny a zrovna tato deska ho ma hoooodne promakany, holt to chce cas :wink:
Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corgan »

no prave proto potrebuju nekoho kdo se v nem vyzna protoze ja ne. navic kdyz sem na tohle presel ze sareho P2 350Mhz.
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Corgan píše:Zdravim. Chtel sem se zeptat kdo ma zkusenosti s taktovanim na tehle desce? Nemuzu z AMD 3800+ dostat vic jak 2,9Ghz. diky za odpovedi
Zajimalo by me co tam mas za chladic nebo jestli to uchladis tim co je u boxovanyho cpu.
Nic
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“