Gigabyte 965P-DQ6 (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- 5h4rk51n
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Vodny
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To: 5h4rk51n a pro všechny zajemce
Psal jsem do Czechcomputeru kdy bude u nich k dostani a prisla mi odpoved.
"Tutu desku nedokazeme sehnat......"
Takze to vypada ze muzu zacit hledat jinou.
PC pro zábavu:
CPU: Intel Core i5-750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2) MB: MSI P55-GD65 RAM: 2x2GB Kingston KHX1600C8D3K2/4GX GPU: ATi ASUS HD5850 1GB HDD: WD Caviar Green 1TB Ostatní zazřízení: DVD-RW od LG, čtečka většiny druhů paměťových karet Case: NZXT ZERO 2 Zdroj: Corsair HX750 Displej:HP LP2475w Reproduktory: Genius HT 5100
Pomocník při práci:
Hewlett-Packard 2730p (Tablet PC)
CPU: Intel Core i5-750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2) MB: MSI P55-GD65 RAM: 2x2GB Kingston KHX1600C8D3K2/4GX GPU: ATi ASUS HD5850 1GB HDD: WD Caviar Green 1TB Ostatní zazřízení: DVD-RW od LG, čtečka většiny druhů paměťových karet Case: NZXT ZERO 2 Zdroj: Corsair HX750 Displej:HP LP2475w Reproduktory: Genius HT 5100
Pomocník při práci:
Hewlett-Packard 2730p (Tablet PC)
- 5h4rk51n
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Třeba tě potěší tohleVodny píše:To: 5h4rk51n a pro všechny zajemce
Naposledy upravil(a) 5h4rk51n dne stř 16. srp 2006, 13:03, celkem upraveno 1 x.
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Radim Štěpanec
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý

já žádný nový poznatky nemám, nejsem doma a navíc ty paměti...ale co jsem koukal po netu tak DS3,4 i DQ6 dávaj +- stejný výsledky ale mě se jeví DS4 jako best, hlavně má vychytaný chlazení, ani při FSB 380 nejde pasiv na NB přes 30°CMossad píše:jak jsi na tom s fsb na ty DS4? pokud by to bylo jako ta DS6 co recenzil DD a tech 470-480fsb by nebylo od veci asi by to byl jasny faworit...
a DQ6 zas nenabízí tak extra věci abych do ní šel, kdyby to bylo s výbavou něco jako asus (wi-fi a dálkáč) tak bych jí bral, takhle nenabízí nic moc navíc
- djstudio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vlist by mnel ale ta deska DQ6 ma zespodu z druhe strany jeste pasivni chladic,a ty Scythe se montuji asi i zespodu aby se dal chladic prichitit.5h4rk51n píše:Tak mě napadá, jestli nemáte náhodou zprávy, jestli se na tyhle nový Gigabyty vleze Scythe Ninja Plus
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=3
http://www.caseking.de/shop/catalog/pro ... ts_id=4264
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
- svaca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
intel sracka
ahoj,
byl jsem nucen se nechat premluvit a kvuli vykonu postavit intel sracku PC za 90 000 - jenze problem ....
Sestava.
Conroe 2.4GHz E6600, gigabyte DQ6, 2G Corsair PC1066 XMS2, 1X Asus GF7950GX2 (1G RAM) a hromada dlasich drahych nesmyslu + zdroj Chieftec 560W CFT560-A12C
Problem, je ze si sestava ani neskrtne, zapnu PC, vse se roztoci a pak se to dokolecka restaruje (aspon to tak vypada), vymenil jsem uplne vse prave krome desky, zkousel jsem i jine CPU .... :
1. Uchyceni CPU chladice u LGA775 vymyslel IDIOT
2. draha deska, zadna diagnostika
3. Zkousel jsem i Pentium D - to same
4. zkousel jsem i obic. grafiku - to same
Mel jsem problem s uchycenim chladice CPU na LGA775 uz kolikrat (aby taky ne) a vsiml jsem si, ze at, delam, co delam, socket se prohyba a chladic uplne vsude nedoleha .... no coz INtel.
Nenapada Vas neco, prosim ?
byl jsem nucen se nechat premluvit a kvuli vykonu postavit intel sracku PC za 90 000 - jenze problem ....
Sestava.
Conroe 2.4GHz E6600, gigabyte DQ6, 2G Corsair PC1066 XMS2, 1X Asus GF7950GX2 (1G RAM) a hromada dlasich drahych nesmyslu + zdroj Chieftec 560W CFT560-A12C
Problem, je ze si sestava ani neskrtne, zapnu PC, vse se roztoci a pak se to dokolecka restaruje (aspon to tak vypada), vymenil jsem uplne vse prave krome desky, zkousel jsem i jine CPU .... :
1. Uchyceni CPU chladice u LGA775 vymyslel IDIOT
2. draha deska, zadna diagnostika
3. Zkousel jsem i Pentium D - to same
4. zkousel jsem i obic. grafiku - to same
Mel jsem problem s uchycenim chladice CPU na LGA775 uz kolikrat (aby taky ne) a vsiml jsem si, ze at, delam, co delam, socket se prohyba a chladic uplne vsude nedoleha .... no coz INtel.
Nenapada Vas neco, prosim ?
Atari Falcon030,Phantom acccelerator,CT63@MC68060@50Mhz,256 MB TT-RAM,14MB SDRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
-> svaca: jestli máš připojenej BEEPER tak by to mělo vydávat nějaký zvuky, podíval bych se do manuálu k desce co znamenaj.
Ještě mě napadá jestli není přehozený JBAT jumper do polohy mazání CMOSu. A jestli ne, tak pokud vím tak by na té desce měly být 2 BIOSy tak můžeš zkusit nabootovat z toho druhého (bude na to nějaký jumper).
//edit
-> OBR: já myslím že 560W by mu na to mohlo stačit...
Ještě mě napadá jestli není přehozený JBAT jumper do polohy mazání CMOSu. A jestli ne, tak pokud vím tak by na té desce měly být 2 BIOSy tak můžeš zkusit nabootovat z toho druhého (bude na to nějaký jumper).
//edit
Naposledy upravil(a) Lukfi dne čtv 17. srp 2006, 16:17, celkem upraveno 1 x.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: intel sracka
svaca - no kdyz yz jsi si kupoval tu "intel sracku" a jak rikas plnou drahych veci, proc sis nekoupil i kvalitni zdroj? Nevim nevim ale napada me prave on ... pokud ne, a nefunguje ti to ani s jinou grafikou ani s jinym cpu je deska urcite vadna ..., blikne alespon ledka na desce? roztoci se vetraky ... napis vic takhle vime prd ...
- djstudio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no a jaky jiny ramky do toho cpes ty Corsair chteji 2.2V a default ta deska dava min je potreba zvysit napeti.Ja stavel PC s Corsair 800Mhz DDR2 CL4 a nechtelo se tomu jsem tam dal nakou obycejnou updejtl new bios F3 dal Corsair a bylo to OK.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
- chodec
- Začátečník

no to by mohlo byt ono skusil si ine pamete?ak mas starsi Bios ako F3 tak ten dava napetie na RAm 1,8V tie pamete co tam davas vyzaduju 2,2V.
http://www.corsairmemory.com/corsair/xms2.html
- svaca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
CMOS smaozrejme ok, jinak to ani nenabehne - tusim.Lukfi píše:-> svaca: jestli máš připojenej BEEPER tak by to mělo vydávat nějaký zvuky, podíval bych se do manuálu k desce co znamenaj.
//edit
Zvuky nevydava zadne, bohuzel (coz nasvedcuje ze je CPU nebo deska KO)
Dva biosy tusim jsou, ale jako u vetsiny Gigabyte jsou v plne automatice - neni jumper ...
Zdroje jsem zkousel ruzne .. Kdyz nebudeme pocitat grafiku a ostatni veci (audigy, digital tv, raptory, atd ..) tak zdroj na testy musi byt OK ...
Zitra prijde jiny kus ....
Naposledy upravil(a) svaca dne čtv 17. srp 2006, 18:07, celkem upraveno 1 x.
Atari Falcon030,Phantom acccelerator,CT63@MC68060@50Mhz,256 MB TT-RAM,14MB SDRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
- svaca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: intel sracka
roztoci, bezi ma pipnout - nepipne vse se zastavy (asi restart) a tak porad dokola ...OBR píše:svaca - no kdyz yz jsi si kupoval tu "intel sracku" a jak rikas plnou drahych veci, proc sis nekoupil i kvalitni zdroj? Nevim nevim ale napada me prave on ... pokud ne, a nefunguje ti to ani s jinou grafikou ani s jinym cpu je deska urcite vadna ..., blikne alespon ledka na desce? roztoci se vetraky ... napis vic takhle vime prd ...
- svaca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
pameti jsem zkousel jine (kingston value a adata obyc.) - no effect ..chodec píše:no to by mohlo byt ono skusil si ine pamete?ak mas starsi Bios ako F3 tak ten dava napetie na RAm 1,8V tie pamete co tam davas vyzaduju 2,2V.
- Pavlis
- Začátečník

-
vypada to na reklamacku nelam si s tim hlavu a posli to pryc. holt to Intel asi prehnal s tou horlivou snahou vydat to brzo za kazdou cenu, ikdyz ja s DS3 nemel takove problemy ale taky se nakonec objevilysvaca píše:pameti jsem zkousel jine (kingston value a adata obyc.) - no effect ..chodec píše:no to by mohlo byt ono skusil si ine pamete?ak mas starsi Bios ako F3 tak ten dava napetie na RAm 1,8V tie pamete co tam davas vyzaduju 2,2V.
- svaca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Pavlis
- Začátečník

-
mno jo no ale holt to prislo v blbou dobu. Conroe je moc hot a new ikdyz je slusne vykony tak problemy asi jeste chvili budou. snad se ti to podari vyresitsvaca píše:jj, ja cekal problemy ...
to puvodne melo byt quad sli + conroe = neresitelny problem ...
je to ale stejne trapny, das 100 000 za PC a stejne to neni poradny.
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
je to hezky ze tady je samy OT ale mohli by ste popsat veskery problemy vy co jste tuhle desku meli v ruce ?Lazovak píše:mno jo no ale holt to prislo v blbou dobu. Conroe je moc hot a new ikdyz je slusne vykony tak problemy asi jeste chvili budou. snad se ti to podari vyresitsvaca píše:jj, ja cekal problemy ...
to puvodne melo byt quad sli + conroe = neresitelny problem ...
je to ale stejne trapny, das 100 000 za PC a stejne to neni poradny.
ja ju mam doma chvilu a tedka jedu pryc takze na to nemam cas....rad bych slysel veskery nazory na to co vám funguje a co ne ....tim myslim max FSB,delicky,kolisani napeti....atd hromada dalsich podstatnych veci..
- svaca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: