GeForce 7600GS / GT AGP - zkušenosti, tipy
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Thellwin
- Administrátor

- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ICEBRETON
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem dneska koupil 7600gs agp gigabyte. Zapojil sem ji normalnalne do agp slotu napojil pridavny napajeni. Po zapnuti kompu se nactou mechaniky, disk ramka atd. pak problikne tabulka s IRQ.. ale ve chvili kdy by se mel nacitat windows zhasne monitor a nic se nedeje. Nevi nekdo co s tim?
kartu sem zkousel nekolikrat vyndat a zase dat spatky, zkousel sem priavny napajeni napojit na samostatnou 12V vetev. Zkousel sem odpojit mechaniky. Dokonce sem zkusil jestli se neco zmeni kdyz pridavny napajeni nezapojim, ale delalo to to stejny. dal sem vyzkousel zvetsit napajeni agp slotu postupne az na 1.8V. zakladovka podporuje jen agp 4x, doufam ze to neni tim. zkousel sem i v biosu nastavit tovarni defaultni hodnoty ale nic nepomohlo.
zdroj Fortron 350W
dik za rady
kartu sem zkousel nekolikrat vyndat a zase dat spatky, zkousel sem priavny napajeni napojit na samostatnou 12V vetev. Zkousel sem odpojit mechaniky. Dokonce sem zkusil jestli se neco zmeni kdyz pridavny napajeni nezapojim, ale delalo to to stejny. dal sem vyzkousel zvetsit napajeni agp slotu postupne az na 1.8V. zakladovka podporuje jen agp 4x, doufam ze to neni tim. zkousel sem i v biosu nastavit tovarni defaultni hodnoty ale nic nepomohlo.
zdroj Fortron 350W
dik za rady
NTB: ProBook 4740s
- shadow
- Středně pokročilý

pokud chceš zůstat u AGP, a investovat do PCI-e až třeba s Windows Vista, jako já, tak bych ti doporučil Leadtek WinFast A7800 GS (G71, 90nm), který jedu GPU 375@540 a DDR3 1200@1520, a to je pro něj lze říci standardní oc potenciál. To už od 6600 GT rozdíl poznáš.Shark NX píše:mozno OT ... ale Oplati sa mi ju kupit ked mam 6600GT ????
Je tam velky vykonovy rozdiel??
Prosím, aby se odpůrci setrvání u AGP zdrželi komentářů, jak je to dle jejich názoru nevýhodné
show must go on..
- godlike
- Středně pokročilý

-
Mozna zkusit 6800GS 256MB 4800Kc..vykonem bys trochu poskocil..faktem je,za vsechny AGP grafiky maji naprosto tristni pomer cena vykon..cili nejspis dojet na tom jeste 1/2roku a udelej rebuild PC..pardon za OTShark NX píše:mozno OT ... ale Oplati sa mi ju kupit ked mam 6600GT ????
Je tam velky vykonovy rozdiel??
Mac...
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ano agp grafiky jsou zpravidla dražší (tytéž typy) než do pcie, ale když jsem koukal, tak ty rozdíly jsou často minimální, to pak lze říct ten tristní poměr se týká i pcie a bavme se o kartach které jsou dostpuné jak pro agp tak pro pcie a hlavně -> v téhle cenové hladiněgodlike píše:faktem je,za vsechny AGP grafiky maji naprosto tristni pomer cena vykon
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nejedou na rovnych 500MHz, ale nejakych 492MHz (2,5-3-3-6-1T) coz je zanedbatelne si myslim. Jinak dival jsem se na czc a i na P4 (ted nevim frekvenci) dostal jen 3760b. v defaultu. Nic mene sem ji vzal ke znamemu na P4 3,6GHz prskota a ta mu pri 520/940 dala 4850b. , na mojem stroji jen 4552b.fanik píše:nemyslím si že je to procákem... ale je to fakt dost málo, RAM ti jede na těch 500? to je fakt hodně divný
Jo, takty drzi....ale jak sem ji nataktoval, tak sem si vykonostniho narustu proti 6600GT vsimnul spise ve F.E.A.R. jako hratelnosti....a to bych si dovolil tvrdit i o 50% (samo ze po OC).Thellwin píše:Nějakou úlohu mohou hrát i drivery, zkus víc verzí. Drží GK ty takty po celou dobu benchamrku ?
Jinac drivery jsem zkousel jen ty primo od grafiky a pak 91.33 beta ...jine funkcni sem nenasel.
Tim me ale dost sere ta krabice, ze ukazuje 4000b. na defaultu...asi ji pujdu znicit.
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
- Thellwin
- Administrátor

- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý

-
otazocka, upravil som si napatie jadra v Nibitore a potrebujem upraveny bios naflashovat na kartu. Existuje nejaky soft beziaci pod windowsom? Nieco ako ati winflash pre radeony. A este otazocka, nevadi ze nibitor nerozponal moju grafiku? myslim, ze by to korektne ulozenie upraveneho biosu nemalo ovplyvnit, ale pre istotu sa pytam 
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jednak ti tu x1600 nevnucuju =) druhak jsem si žádnýho sekání s touhle kartou nevšiml a tretjak podala nižší výkon než ta tvá 7600gs jen v 03. to je ovšem jedno, podstatné je že ta tvá karta nejede tak jak by asi měla, proto jsem se ptal na ten mark 06 a ne abych porovnával s x1600. Prostě mám pocit že ta 03 jakž takž odpovídá ale v 05 jsi úplně mimo a chtěl jsem vědět jak dopadla 06 kvůli zjištění, zda nedává nízký výsledek jen v té 05. to je celé =)bigbalu píše: na co mi bude, že budu mít 5000 bodů v 3DM05 a budou se mi pak sekat hry
/edit/ a hlavně jsem tim chtěl říct že procesorem to nebude a typicky bych prostě čekal samozřejmě lepší výsledek od 7600GS
- godlike
- Středně pokročilý

-
Prave ze do AGP je(a bude) uplny prdlajs,vlastne takovej lowend a nic...ja osobne bych investoval(treba z 6600GT) do 1650XT..ale to neustaly cekani vidte?..asi bych shanel CO nejlevnejsi 7600GSfanik píše: ano agp grafiky jsou zpravidla dražší .. než do pcie, ale když jsem koukal, tak ty rozdíly jsou často minimální, to pak lze říct ten tristní poměr se týká i pcie a bavme se o kartach které jsou dostpuné jak pro agp tak pro pcie a hlavně -> v téhle cenové hladině
Nevybirej..stejne neni z ceho..treba tu GB s pasivkem..ale stejne bude topit jak defka takze ofuk te nemine...bigbalu píše:jinak ještě dotaz
jakou AGP 7600GS, případně 7600GT, které jsou nyní na trhu, byste doporučili zhlediska cena/výkon?
Mac...
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
06 sem nezkousel pac ji nemam. Musel bych stahnout...fanik píše:jde o to ze ja na tomtez sempronu ktery je na 2,4GHz dostal z pretaktovane x1600Pro v 05 5000 bodu... a DDR400
co 06?
Ted sem se ale dival do casaku na test 7600GS do pci-e a v 05 dostala 3724b. a v 06 2644b. Ten vysledek v 06 je IMHO primereny, ale v 05 aby karta s 12 pipeline a 12PS dostala jen cca 3800b ...mno docela sklamani. Ale hlavni je, jak mi ted jedou hry...oproti 66GT tam rozdil urcite je, ve fearu pak je obrovsky...
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tady jsem naskenoval tu KRABICI.fanik píše: takže je tam evidentně nějaký problém s 05, potom ale nechápu tu krabici (jak ji popisuješ)
Uz tak mi vadilo, ze kupuju MSI (tu znacku nemam rad), ale byl jsem delsi dobu bez grafiky a tato jedina byla na sklade a ja uz nemohl cekat...tak sem za ni vysolil neprimerene penize a jeste k tomu dostanu krabici, ktera lze...