Kvalitne Sluchadla pre narocneho posluchaca(Beyerdynamic)

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
a12aa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od a12aa »

presne tak, proste si musis sluchtaka poslechnout a nedat na to jestli nekde pisou ze basujou min a nekde ze vic..
tve usi ;)
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

a12aa píše:presne tak, proste si musis sluchtaka poslechnout a nedat na to jestli nekde pisou ze basujou min a nekde ze vic..
tve usi ;)
OK, OK, OK, uz ma tu tolko nepreberajte, chapem co mi chcete povedat, ja som len chcel poznat nazor skusenejsich v tejto oblasti ako som ja sam, pochopte, ze takato investicia nieje kazdorocna zalezistost a prave preto si to nechavam dobre prelezat hlavou a zaoberam sa tym podrobnejsie.
Aj tak dakujem za vsetko.
Uz som to tu spomenul, ostali uz len dvoje max. troje sluchadla
Beyerdynamic DT440
Beyerdynamic DT660
AKG - K501

Takze drzte palce pri vybere, v priebehu toho buduceho tyzdna sa ozvem ako som sa rozhodol a ci som spokojny a ten vysneny model splnil moje predstavy :wink:
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
a12aa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od a12aa »

a jake sluchatka jsi poslouchas ted?

za sebe muzu rict, ze mam PX200 a chtel jsem kupit vic tak jsem si kupil HD555 a cekal jsem ze ten rozdil bude vetsi
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

a12aa píše:a jake sluchatka jsi poslouchas ted?

za sebe muzu rict, ze mam PX200 a chtel jsem kupit vic tak jsem si kupil HD555 a cekal jsem ze ten rozdil bude vetsi
Momentalne nemam ziadne vacsie sluchadla, mal som Pioneer-y ale tie som uz daroval, mali uz svoje roky(10) :wink:
Teraz mam akurat spunty Koss The Plug
A komunikacne shity Genius :oops:

Takze cakam velky rozdiel, myslim si ze nech zoberiem ktorekolvek z vyssie uvedenych, neurobim chybu :)
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pHp píše:Sluchátkový zesilovač má na sobě napsáno Rega, Creek, Casea, A-T, Vincent a pod. (ne! Zalman, Genius, Karma nebo Elektrolux).

Co je špatně na headphones.cz ? Máš-li na mysli impedanci u DT 770 Pro, tak ty se dělají ve verzi 80 i 250Ohm. (Nevím, jak ses k nim dostal, ty jsou upravený pro studia!)

Kupuješ si sluchátka pro svý uši? Tak co blázníš! Prostě si kup ty, který ti budou nejlíp vyhovovat. NE písemně, na UŠÍCH!!!! (Na TVEJCH - pro jistotu zdůrazním!!!! ;)) Kdybys čas googlování věnoval nějaký výdělečný činnosti, moh by sis koupit sluchátka o třídu lepší (nic ve zlym!) :)

Neřeš, nepřepínej, poslouchej! Každej má jiný uši, jiný představy, jiný potřeby, jiný....
Tie DT770 PRO (80ohmov) mi tu niekto poradil ako alternativu k DT660, takze tak som sa k nim dostal, uz som nane natrafil aj predtym, ale ako si uz povedal, studiove sluchadla som nezvazoval, myslis ze sa zvukovo moc lisia od ostatnych?
Pretoze cena tam nieje zla :?
Viem ze by som ich musek najskor pocut, ale ak ich chcem vyskusat musim to predajcovi zavolat aby priobjednal aj tieto, vies :wink:
Moze to byt zaujimava alternativa, udajne su spickove, uzavrete(to potrebujem), takze neviem neviem :)
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

beyery neznam, ale mam jen nejlepsi zkusenost se sennheiserema
napriklad HD555 sou bozi :)
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Cujo píše:beyery neznam, ale mam jen nejlepsi zkusenost se sennheiserema
napriklad HD555 sou bozi :)
Tie mi tu uz radili viacery, ale "trosku" priplatim a budem mat audiofilske lahodky :roll:
Uvidime, este rozmyslam ci si neobjednat na skusku aj tie DT770 PRO(80ohm)
Vyzeraju vyborne a zvuk to by som uz pocul pri skuske, usi moje traste sa :-D
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prosim pocul tu niekto nejake sluchadla od Beyerdynamic???
Popripade nejake od AKG?
Co poviete na tie ktore?
Zaujimalo by ma to, dik.
pHp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pHp »

"PRO" beyery by měly mít stejnou elektriku jako ty konzumní. Jsou o něco robustnější kontrukce s větším přítlakem na hlavu (kvůli odhlučnění) a jen v 25let starém designu (není vada). Zaráz jsem je rukách ještě neměl.

Zdá se, že bez dalších a dalších doporučení zřejmě neobejdeš, takže se prosím Tě (slušně!) zeptej na stránkých povolanějších:

http://www.f-sport.cz/hifi/index.php?
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pHp píše:"PRO" beyery by měly mít stejnou elektriku jako ty konzumní. Jsou o něco robustnější kontrukce s větším přítlakem na hlavu (kvůli odhlučnění) a jen v 25let starém designu (není vada). Zaráz jsem je rukách ještě neměl.

Zdá se, že bez dalších a dalších doporučení zřejmě neobejdeš, takže se prosím Tě (slušně!) zeptej na stránkých povolanějších:

http://www.f-sport.cz/hifi/index.php?
Dik moc, uz sa len ozvem ako som dopadol :wink:
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Takze, prave vcera som si bol po sluchadla v jednom kamennom obchode v Kosiciach.
Moja volba vyzera takto:
http://www.beyerdynamic.cz/dt_770new.html

Co vy na to? :roll:

Moja skusenost po 24h, este som ich nedal z usi :lol:
Parada :D
Mal som moznost vyskusat a vypocut si vsetky Beyery nad ktorymi som uvazoval, DT440, DT660, DT770, DT880 a rozhodol som sa pre DT770, pohoda a zatial max. spokojnost.
Len tak pre info, platil som 8300,- Skk :sad:
Ci sa takato investicia vyplatila nato pridem az casom, zatial sa tu majte, Cafffte
pHp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pHp »

Upřímně blahopřeji!

Teď začít pomalu šetřit na špičkovej CDP a slušnej sluchátkáč ;). Koho to jednou pořádně chytí, ten je navěky ztraceneeeeej!

Přeji báječné rozehrávání!
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pHp píše:Upřímně blahopřeji!

Teď začít pomalu šetřit na špičkovej CDP a slušnej sluchátkáč ;). Koho to jednou pořádně chytí, ten je navěky ztraceneeeeej!

Přeji báječné rozehrávání!
Hmmmmm :?
Myslim ze slusny CDP mam a sluchadlovy zosilnovac nieje nutny, mam "vcelku" kvalitny receiver a ma dost kvalitny sluchadlovy vystup :wink:
Som prijemne prekvapeny ako 250ohmove sluchadla vybudi spominany receiver
a napodiv aj zvukovka SB Audigy 4, uplne bez problemov, proste parada a ten zvuk, hmmmmm, skoda rozpravat m naozaj to treba pocut :)
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

Takze mozem povedat ze ten zvuk z tych sluchatok je spickovy.
Streethawk mi ich doniesol na otestovanie a su spica.
Na moj vkus az moc cisty neskresleny zvuk. Ja mam rad troska viac basov ale celko pre "fajsmekrov" su vyborne a mozem ich odporucit aj z mojej kratkej skusenosti

Streethawk dobra kupa :)
XBOX360
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

2 Streethawk: Měl jsi na poslech i ty AKG, nebo jen ty Beyery? Pomalu začínám uvažovat, že bych si později koupil nějaké AKG - nejspíš model 601... jo a ještě...psal si, že ty 250 ohmové sluchátka není problém vybudit na Audigy 4. Jak moc je to hlasité?
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

F1l1p píše:2 Streethawk: Měl jsi na poslech i ty AKG, nebo jen ty Beyery? Pomalu začínám uvažovat, že bych si později koupil nějaké AKG - nejspíš model 601... jo a ještě...psal si, že ty 250 ohmové sluchátka není problém vybudit na Audigy 4. Jak moc je to hlasité?
Takze pekne po poriadku :wink:
Nepocul som tie AKG, ALE co sa tychto sluchadiel tyka tak dost vela som o nich cital na jednom velmi rozsirenom nemeckom HiFi Fore a nazory a prakticke skusenosti uzivatelov sa takmer stotoznuju a sice, maju vyborny zvuk po "kazdej stranke" len basy su udajne prilis slabe a predurcuju tieto sluchadla skor na posluch Klasiky, Jazz-u atd.
Na Audigy4, ktoru mimochodom vlastnim, takze hovorim o praktickych skusenostiach, nieje problem vybudit dane sluchadla(Beyerdynamic DT770, 250ohm) na dostatocnu hlasitost, z toho netreba mat strach :wink:
Ba dokonca som ich testoval aj na MP3 Playery I-River iFP-890 na 75% hlasitosti to bolo tak akurat na posluch, nebolo to uz to "prave orechove" ako na receiver-y a na zvukovke, ale obstojne a pre mna dostacujuce :D
Tiez som sa velmi bal tej impedancie, ale fakt sa niet coho obavat, ved kto nakoniec bude na ulici k MP3-ke nosit take velke sluchadla, na to mam ja osobne spunty od KOSS-u (The Plug) :wink:
Inak aj na oficialnych strankach Beyerdynamic-u pisu ze sluchadla z impedanciou 250ohm su vhodne v podstate na posluch zo vsetkych zdrojov okrem tych napajanych akumulatormi(Discman-y, MP3-ky, proste prenosne zariadenia)
Este som ich neskusal na Notebooku, ale dnes to otestujem a doplnim to tu :wink:
A este raz, na tej zvukovke je to dost hlasite, nikdy som to este nepocuval na maxime :roll: Takze uplna pohoda a ten ZVUK, paraaaaaada
PS:Dufam ze som ti poradil a odpovedal vycerpavajuco, cafff, Streeet
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Díky za tu vyčerpávající odpověď. Jak jsem se díval, tak ty tvoje Beyery mají celkem dost zvýrazněné basy...to pro mě moc není. Budu spíš vybírat mezi Beyery 880 a AKG 601, ale to ještě trochu předbíhám...ta investice je celkem dost velká, takže než na ně budu mít peníze, tak uběhne hodně moc času.
Ta hlasitost na tom notebooku by mě zajímala, ale tam to asi moc dobré nebude...moje 85 ohmové Senny na notebooku (hlasitost je daná naplno) hrají tak akorát, takže nevím, jak to dopadne u těch tvých.
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

F1l1p píše:Díky za tu vyčerpávající odpověď. Jak jsem se díval, tak ty tvoje Beyery mají celkem dost zvýrazněné basy...to pro mě moc není. Budu spíš vybírat mezi Beyery 880 a AKG 601, ale to ještě trochu předbíhám...ta investice je celkem dost velká, takže než na ně budu mít peníze, tak uběhne hodně moc času.
Ta hlasitost na tom notebooku by mě zajímala, ale tam to asi moc dobré nebude...moje 85 ohmové Senny na notebooku (hlasitost je daná naplno) hrají tak akorát, takže nevím, jak to dopadne u těch tvých.
Dost zvyraznene basy???Ani by som nepovedal, skor to dost zavisi od zdroja :wink:
Ja som tento model bral aj kvoli tomu ze som chcel uzatvorene sluchadla, pretoze nechcem rusit polovicku pri pozerani TV :wink:
Mal som moznost si vyskusat aj DT880, je ich vonku viac pocut su polootvorene, ale to asi vies a nepocul som rozdiel medzi tymito dvoma, rozdiel je vidno medzi DT770,880,990 a DT440,660, tie 440 a 660 maju mensi priestor na ucho vo vnutri musle, dost tlacia , modely vyssie DT770 a viac su uplne skvele, takze asi tak
pHp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pHp »

.... tak si tak 2-3 měsíce užívej a zahořuj. Pak si vem sluchátka a CD s muzikou, kterou perfektně znáš, někam do Hi-End studia a poslechni si to na "opravdový aparatuře".
Buďto si sedneš na pr... a začneš šetřit a nebo tě to neosloví a pak hodně ušetříš :wink: :D :D
Marek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

No pani mieste tu 2 pojmy ktore spolu asi nesuvisia. To ze Vam sluchatka hraju na zvukovke alebo mp3 hlasno vobec neznamena ze su vybudene. Hlasitost mozete kludne stale zvisovat a sluchatka budu hrat zle, ak je slaby zdroj tak ich nevybudi. Sluchatka mozu hrat hlasno ale to co robi zosik je ze zivi zataz, takze zvuk je potom prekresleny, dynamicky , otvoreny....
Senny 250-300ohm bez sluchtakoveho zosiku hraju tlmene a dost horsie ako so zosikom. 50ohm senny vybudi aj dobra zvukovka skoro na max. Co sa tyka AKG 601(tiez som cital ze maju dost chabe basy) a 701 tak tie su trosku divne. Maju sice tusim len 70ohm, ale ludia co ich maju pisu ze sa spravaju aj napriek tomu ako 300 a viac ohmove sluchatka. Skutocne sa zvuk otvori a prekresli az po pripojeni na slucahkovy zosik. beyery 250ohmove s ampom tiez robia divy. Preto som si ja kupil hd 595, z tych je mozne aj na slabom zdroji vymacknut skoro maximum, bez toho ze by ste museli dat dalsich 6-15k za zosik.
Ono ide aj o to na co ste zvyknuty, kazdy na hifi fore vam povie ze bez zosiku hraju senny hd 600 zle, ale tu na fore si ich niekto kupil a bol spokojny aj bez zosiku , lebo nic insie doteraz nepocul, keby ich pocul na poriadnej aparature tak by sa divil , velmi divil.
AMD Athlon XP 1700+ @ 2400MHz(11,5*209) + Zalman 7000AlCu || ABIT NF7 || 1GB RAM || INNO 6600GT || HDD 320GB ||M-Audio revo 5.1 + Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“