Jaké LCD vybrat??

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Kollda píše:[Na výšku i s podstavcem má 425mm a uhlopříčka je lehce přes 480mm. S kolikátky přecházíš? Já sem přecházel s 15"CRT a je to celkem mazec (pořádnej mazec).
425? Tak to je skoro přesně jako mám CRT. Akorat že ten CRT má okraje 4cm :lol: . Tak to bude vážně mazec.
Jinak teď mám Hyundai B790+ 17" - jen pro uplnost v jednom obchodě
A to 19"CRT=17"LCD. To se mi líbí no :)
Svý doby mě stál asi přes 10k před cca 4 rokama, ale teď. Je to hrůza. Posunování obrazu o třeba cm dostrany, parkat za den obraz hrozně provlní (skoro jako degauss) ale nejhorší je, že je uplně vysvicenej. Hruza. Hrát se prakticky neda nic. Občas něco zapnu, ale musim vyjet v ovladačích brightness a až nechutně :sad:

Např u PCT fora ve skinu dark.side (nebo jaxe tomu nadává) jsou proužky u příspěvků - šedá, černá, šedá, černá...tak nepoznám jednu od druhý, takže si mužete udělat obrázek o tom, jakej mám doma shit :x
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Speedy FX píše:
Kollda píše:[Na výšku i s podstavcem má 425mm a uhlopříčka je lehce přes 480mm. S kolikátky přecházíš? Já sem přecházel s 15"CRT a je to celkem mazec (pořádnej mazec).
425? Tak to je skoro přesně jako mám CRT. Akorat že ten CRT má okraje 4cm :lol: . Tak to bude vážně mazec.
Jinak teď mám Hyundai B790+ 17" - jen pro uplnost v jednom obchodě
A to 19"CRT=17"LCD. To se mi líbí no :)
Svý doby mě stál asi přes 10k před cca 4 rokama, ale teď. Je to hrůza. Posunování obrazu o třeba cm dostrany, parkat za den obraz hrozně provlní (skoro jako degauss) ale nejhorší je, že je uplně vysvicenej. Hruza. Hrát se prakticky neda nic. Občas něco zapnu, ale musim vyjet v ovladačích brightness a až nechutně :sad:

Např u PCT fora ve skinu dark.side (nebo jaxe tomu nadává) jsou proužky u příspěvků - šedá, černá, šedá, černá...tak nepoznám jednu od druhý, takže si mužete udělat obrázek o tom, jakej mám doma shit :x
JJ já sem tu 15" kupoval pred 6lety za cca 7K od tenkrát známýho výrobce ADI, vydrzel previt celkem dlouho, ale v poslední době to začínalo bejt šílený (ale vzhledem k dosaženýmu věku se ani neni čemu divit) rozostřený, rozmazaný a další symptomy dosluhujícího monasu, ale vydžel celkem dlouho. U her bylo nastavení jasu i kontrastu na 100% samozřejmností + ješte někdy notně posílený gamou přímo ve hře, takže mě z toho za chvíli boleli oči. Např. v COD2 tohle bylo nutností pokud ses chtěl pohybovat v barákách.

Přechod z crt na lcd je pomerne velkej rozdíl, kor když celej život používáš crt. Hodně rychle se na lcd zvyká a ted když sem ve škole na kompech a tam maj ty 17"CRT :blee: , tak sleduju radsi víc hodinky než ten monitor :-D
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

:-D. Hehe. Měl sem mit 940BF už ve středu ale díky parádní práci český pošty naší pobočky ho budu mit až v pátek (to je nadlouho :) ). Ten Hyundai byl ve svy době docela špička, ale hrozně rychle odchazi no. Ve skole máme nějaky LCD (Belinea), ale hlavně kupu CRT :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Speedy FX píše::-D. Hehe. Měl sem mit 940BF už ve středu ale díky parádní práci český pošty naší pobočky ho budu mit až v pátek (to je nadlouho :) ). Ten Hyundai byl ve svy době docela špička, ale hrozně rychle odchazi no. Ve skole máme nějaky LCD (Belinea), ale hlavně kupu CRT :)
Tak se pak ozvi jak si spokojenej.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Kollda píše:Tak se pak ozvi jak si spokojenej.
Tak zatim sem ho jenom připojil, vystrašilo mě malý černý smítko uprostřed obrazovky. Vypadal jak vadnej pixel...uff :) . Jinak z mym starym CRT se to vůůůbec neda srovnavat. Kvalita a hlavně tmavost obrazu. Hodně se mi líbí kvalita provedení LCD, hodně mě to překvapilo. Jinak zatim sem zkoušel jedno videjko z HL2 a je to važně neporovnatelny :) . Rozhodně nelituju, že sem do něj šel, takže díky :wink:

Pak je možna vyfotim a hodim sem link. btw PCT forum vypada uplně jinak :-D
Merlin65
Nováček
Nováček

SAMSUNG 940B

Příspěvek od Merlin65 »

Nahrazuju starší CRT EIZO, odešlé do věčných lovišť, elcédéčkem Samsung 940b - takže laťka je hodně vysoko.
Pokud je limitem cena, prakticky není jiná volba než TN.
Takže několikadenní zkušenosti: U téenka nehledejte černočernou barvu - prostě tam není. Přidané finty Magic+cosi to je asi jako tunit Š120, čili vypadá to efektně, ale vlasně to spíš škodí. Ale pokud se budu na monitor dívat přímo, nebudu mít v místnosti tmu ( subjektivně je černá tmavší, když na displej dopadá světlo - ona tmavší sice není, ale oko to ošálí a obraz vypadá líp )a pohraju si s nastavením barev, saturace, jas kontrast atp. a pak se podívám z okna do krajiny, skoro se mi zdá že v tom není až tak velký rozdíl. Takže OK. Vadný pixely? Žádný.
Další kapitola je podstavec. Otočit monitor trochu doprava nebo doleva, posunout nahoru nebo dolu, naklonit nebo snad postavit navýšku? Hračka. A senzačně modře podsvícený tlačítko síťovýho vypínače. který vůbec, ale vůbec neruší a přibalený DVI kabel ( což není taková samozřejmost jak se zdá). Pozor - automatická rotace obrazu při natoční monitoru je až u modelu 960b, tady se musí ručně. Škoda.

Takže závěr? Ta modrá kontrolka mě dostala. No dobře kvalita zobrazení (v téhle cenové třídě) a provedení panelu a podstavce mělo větší váhu. Já jsem s tímhle monitorem spokojenej. Alespoň do tý doby než výrobci usoudí, že z téhle technologie vytřískali už dost a začnou nabízet novější panely za lidštější cenu. Doufám, že to nebude příští týden, to by mě fakt nakrklo.

Mimochodem, ta modrá kontrolka je opravdu elegantní...
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“