Doporučte 20"LCD 1600x1200 tzn 4:3

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

NANAO píše:...Netvrdím že je to absolutně černá,ale máme změřeno,že zkalibrované profi CRT T966 je při nulovém jasu na 0,02-3cd/m2 a LCD S1931,1961na 0,025cd/m2 ,tak mohu s klidným svědomím tvrdit,že tyto dva modely od EIZA jsou schopny se v černé rovnat CRT-čkům.
Tak isto ale mozeme tvrdit, ze SKALIBROVAT sa da aj iny monitor ako EIZO, ze?

A to je podla mna jediny problem, normalne si ludia nemaju mozost CRT skalibrovat, preto je mnozstvo tych, co nadavaju na velky jas, slabu ciernu a pod. Ale problem je: neskalibrovane lacne LCD (ktoremu by ovsem ani najlepsia kalibracia nepomohla)
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
acid44
Nováček
Nováček

Příspěvek od acid44 »

vykašlete se už na to EIZO :) ...že se dá koupit slušný monitor za neslušné prachy to už tady každý ví :)
| AMD Ryzen 5 5600X + Scythe Mugen 4 PCGH Edition | ASUS Geforce RTX 4070 OC | ASUS TUF GAMING B550-PLUS | 2x16GB Kingston FURY DDR4 3200MHz CL16 Beast Black | Samsung 980 PRO 500GB + Samsung 980 1TB + WD Black 1TB | Sound Blaster Z + Sony MDR-XB700 | Seasonic Focus Plus Platinum - 550W | 27" QHD LG UltraGear 27GL850-B G-SYNC 144Hz | Logitech MX518 |
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Wuuduu píše:
NANAO píše:...Netvrdím že je to absolutně černá,ale máme změřeno,že zkalibrované profi CRT T966 je při nulovém jasu na 0,02-3cd/m2 a LCD S1931,1961na 0,025cd/m2 ,tak mohu s klidným svědomím tvrdit,že tyto dva modely od EIZA jsou schopny se v černé rovnat CRT-čkům.
Tak isto ale mozeme tvrdit, ze SKALIBROVAT sa da aj iny monitor ako EIZO, ze?

A to je podla mna jediny problem, normalne si ludia nemaju mozost CRT skalibrovat, preto je mnozstvo tych, co nadavaju na velky jas, slabu ciernu a pod. Ale problem je: neskalibrovane lacne LCD (ktoremu by ovsem ani najlepsia kalibracia nepomohla)
Súhlasím s tebou je málo monitorov ktoré sa môžu pochváliť rovnakou čiernou ako CRT
acid44 píše:vykašlete se už na to EIZO ...že se dá koupit slušný monitor za neslušné prachy to už tady každý ví
Nevím čemu říkáš neslušný prachy. :? To pak taiwanské "monitory" by se měli rozdávat jako letáky u metra ,aby byli slušné. :lol:
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

NANAO píše:Nevím čemu říkáš neslušný prachy. To pak taiwanské "monitory" by se měli rozdávat jako letáky u metra, aby byli slušné.
Vyrasta nam nova generacia, ktorej sa aj 10 litrov za 20" LCD zda vela, hehe... ta bude pindat vzdy. Potom neustale pindaju, ake je co nekvalitne, ale ze si kupuju smejdy, to je v poriadku. Asi budu naozaj spokojni, az ked nove 20" LCD dostanu zadarmo k podlozke od mysi za 20,- CZK - ako present.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
acid44
Nováček
Nováček

Příspěvek od acid44 »

abych to uvedl na pravou miru, kdybych chtel vyplaznout 25000 za EIZO S2000 tak sem vubec nechodim, jdu si ho koupit a ted sedim doma s pocitem ze mam "opravdu kvalitni monitor" od znacky ktera ma zvuk.... a za to se plati ze :) Jenze ja jsem tady proto ze verim ze najdem slusny monitor ktery se tomu EIZU prinejmensim vyrovna akorat bude o 5000-8000 levnejsi, za ty penize mam navic treba jeste slusnou grafiku.... A snad mi tady nechce nekdo tvrdit ze vsechno co neni EIZO je "taiwansky smejd" ... dovolte abych se zasmal :lol: ...diky
| AMD Ryzen 5 5600X + Scythe Mugen 4 PCGH Edition | ASUS Geforce RTX 4070 OC | ASUS TUF GAMING B550-PLUS | 2x16GB Kingston FURY DDR4 3200MHz CL16 Beast Black | Samsung 980 PRO 500GB + Samsung 980 1TB + WD Black 1TB | Sound Blaster Z + Sony MDR-XB700 | Seasonic Focus Plus Platinum - 550W | 27" QHD LG UltraGear 27GL850-B G-SYNC 144Hz | Logitech MX518 |
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

acid44 píše:abych to uvedl na pravou miru, kdybych chtel vyplaznout 25000 za EIZO S2000 tak sem vubec nechodim, jdu si ho koupit a ted sedim doma s pocitem ze mam "opravdu kvalitni monitor" od znacky ktera ma zvuk.... a za to se plati ze :) Jenze ja jsem tady proto ze verim ze najdem slusny monitor ktery se tomu EIZU prinejmensim vyrovna akorat bude o 5000-8000 levnejsi, za ty penize mam navic treba jeste slusnou grafiku.... A snad mi tady nechce nekdo tvrdit ze vsechno co neni EIZO je ... dovolte abych se zasmal :lol: ...diky
Tak mi řeknete ještě nějakou jinou značku, která není "taiwansky smejd" a vyrábí se pouze v Japonsku, aby tak mohla garantovat určitou kvalitu.
Jo a abych nezapoměl o 5000-8000 lacinější než to zvučné EIZO. :lol:
Stačí jedna 8-)
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Wuuduu píše:
NANAO píše:Nevím čemu říkáš neslušný prachy. To pak taiwanské "monitory" by se měli rozdávat jako letáky u metra, aby byli slušné.
Vyrasta nam nova generacia, ktorej sa aj 10 litrov za 20" LCD zda vela, hehe... ta bude pindat vzdy. Potom neustale pindaju, ake je co nekvalitne, ale ze si kupuju smejdy, to je v poriadku. Asi budu naozaj spokojni, az ked nove 20" LCD dostanu zadarmo k podlozke od mysi za 20,- CZK - ako present.
Súhlasím s tebou. Bohužiaľ je to pravda. :twisted:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

NANAO píše: Tak mi řeknete ještě nějakou jinou značku, která není "taiwansky smejd" a vyrábí se pouze v Japonsku, aby tak mohla garantovat určitou kvalitu.
Když už OT, tak OT ...

Samsung vyrábí panely taky v Japonsku ? EIZO pokud vím dává do "svých" :roll: LCD panely Samsung dost často. Jiná vec je elektronika atd.. Ohanet se tady kolem dokola, že EIZO je nejlepší a vse ostatní mu nesahá po kotníky je fakt celkem usmevný, uz jen kvuli tomu užití panelů jiny firmy. (mimochodem tý, na kterou tady NANAO hazel dost často špínu)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Sentenced píše:
NANAO píše: Tak mi řeknete ještě nějakou jinou značku, která není "taiwansky smejd" a vyrábí se pouze v Japonsku, aby tak mohla garantovat určitou kvalitu.
Když už OT, tak OT ...

Samsung vyrábí panely taky v Japonsku ? EIZO pokud vím dává do "svých" :roll: LCD panely Samsung dost často. Jiná vec je elektronika atd.. Ohanet se tady kolem dokola, že EIZO je nejlepší a vse ostatní mu nesahá po kotníky je fakt celkem usmevný, uz jen kvuli tomu užití panelů jiny firmy. (mimochodem tý, na kterou tady NANAO hazel dost často špínu)
Máš postřeh opravdu je to v elektronice a ne jenom v panelu. Panel je dnes už je schopna vyrobit i Horní planá.
Proč když je u Samsunga,FS a Eiza použit stejný panel tak ty dva monitory (SAM,FS) se nedají použít ani solidní úpravu fotek kdežto EIZO ano? V čem to asi bude? :lol:
tino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tino »

mate niekto skusenosti s tymito ? co by ste odporucili na cad-liniove mapy a office ?

ViewSonic VP2030B
HP LP2065
NEC CD2070NX
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

2Nanao:
V tom pripade delaj u EIZA asi zastupci samotnyho panaboha, pač vezmou příšernej samsung panel (jeho různy vady, nedokonalosti atd. - to by se tu dalo dohledat, jaky vsechno zlo si na tom jeste nedavno videl :roll: ) a dokonalá eizo elektronika z toho udelá malej zázrak...

Ale prd :)

Cenovej rozdíl mezi Samsung, FSC a Eizem pro vetšinu lidí neodpovídá tomu narustu kvality, ktery Eizo prinese. Podsvicení maj hodne dobrý (ale to má FSC vetšinou taky), ale pro uživatele, kterej si tady vybírá monitor (hry, multimedia, nejakej ten inet a kancl) je rozdil v cenách techhle značek dost velkej na to malo co mu EIZO navíc dá :) Zvláš když používá ty "shitovy LCD vyráběný v Horní Planej" :lol:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

acid44
Nováček
Nováček

Příspěvek od acid44 »

jj, naprosty souhlas s Sentenced..... ja uz se radeji nevyjadruju :)
reb909
Nováček
Nováček

Příspěvek od reb909 »

Cau lidi,
muzu se zeptat na vas nazor na NEC 2090UXi cernej ? a jak byste ho porovnavali prave s diskutovanym EIZEM s2000?

Dik
reb909
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..tak prave resim naprosto stejnou koupi.. cenove kolem 10k..
..co jsem prolezl CCcka.. dal bych dohromady 4 alternativy.. melo by to mit 1600x1200 a urceni je spise prace nez zabava.. jinymi slovy.. kupa kancl prace + sem tam filmy, obcasne nejaka ta gamesa, ale hry obecne nejsou vubec prioritou..

LG L2000C-BF - LCD 20"
Samsung SyncMaster 204B stříbrný - LCD 20"
Acer AL2023 - LCD 20"
NEC 2070VX silver/gray - LCD 20"

..co z toho.. :o ..abych pravdu rekl, favorizuju si to LG.. ten nec je tak na same cenove hranici, ktera je akceptovatelna..
Huncut
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huncut »

Já osobně doporučuju HP LP2065, na opravdu výbornej, skvělé barvy (S-IPS je poznat), žádnou pomalou odezvu nepozoruju (i když teda nevim jak v akčních hrách, nehraju je) a navíc záruka 3 roky přímo od HP s výměnou kus za kus až do domu. To je za ty peníze skvělá kombinace :)
BlackJack
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BlackJack »

Ja zas môžem odporučiť LG L2000C..tak ale s tým HP 2065 sú skoro totožné, tak si vyber...
na Samsung a Nec zabudni, to sú TN
MB Gigabyte GA-965P-DS3, CPU Core 2 Duo E2140@2700MHz 1,376V real, CPU cooler Scythe Mine + Xilence 120mm, GPU MSI RX2600XT 512MB DDR3, RAM A-DATA Vitesta EE 2x1024MB 800+@899MHz 5-5-5-15 2V , HDD Maxtor DiamondMax10 300GB S-ATA, mechaniky hp dvd840i, Sony DW-D22A, zvukovka Audigy SB 4, krysa Logitech G5, klávesnica Genius KB-29e, repro 5.1 Elta 8880 CLS, sluchátka Icemat audio white siberia, case Aerocool ExtremEngine 3T BBA, zdroj Enermax Liberty 500W, LCD 20'' LG L2000C BF
MarV
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarV »

zdravicko,
schanim LCD jako televizi i monitor, mate nekdo zkusenosti s
LG M203WA-BZ, nebo doporucite nejakou jinou 20"?

http://www.alza.cz/lcd-displej-lg-m203w ... d67685.htm
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

MarV píše:zdravicko,
schanim LCD jako televizi i monitor, mate nekdo zkusenosti s
LG M203WA-BZ, nebo doporucite nejakou jinou 20"?
tohle je o 4:3 grr :evil:

Právě vybírám taky monitor s těmito parametry a je to tedy celkem porod pořád se nemůžu rozhodnout.
Podle toho co jsem četl, tak by měl být HP 2065/LG 200C/Philips 200p7ES skoro stejný - používají stejnou obrazovku?? Je to tak. Podle testů na mě z těchto tří působí HP nejhůře (pomalý + výrazný overdrive s překmitem) pak LG a nejlépe Philips - nebo byste si vybrali jiný??

No a může to někdo porovnat s konkurencí v podbě Fujitsu Siemens P20-2 a ViewSonic VP 2030P.

Použítí je běžná práce a hraní her, takže pokud možno hezké barvy, ale s rychlou odezvou.

PS: Hraju hlavně automobilové simulátory
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
Nitroxil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nitroxil »

já teď váhám a vybírám mezi HP2065 a FS P20-2 chci se zeptat šťstných majitelů toho HP, jestli by mi neudělali fotku podsvícení, četl jsem, že to je dosti slabá stránka tohoto panelu.A ještě, jak je to s otáčením z prava doleva, jde to dobře????(dost často totiž otáčím monitor)
CPU: AMD Phenom II X3 720BE,Motherboard: GB GA MA790x-UD3p,RAM: 2*2GB Kingston HyperX DDR2 800Mhz(CL4) , VGA: Zotac 9600GT AMP!, LCD :HP LP2065 20" HDD: WD CaviarBlue 640GB, Case: CoolerMaster Mystique, PSU: Enermax Liberty 400W, , Keyboard Logitech G15new, Mouse: Logitech MX 518@Steelpad QCK, Tv karta: Leadtek Winfast DTV2000 H
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Nitroxil píše:já teď váhám a vybírám mezi HP2065 a FS P20-2 chci se zeptat šťstných majitelů toho HP, jestli by mi neudělali fotku podsvícení, četl jsem, že to je dosti slabá stránka tohoto panelu.A ještě, jak je to s otáčením z prava doleva, jde to dobře????(dost často totiž otáčím monitor)
Jestli můžu poradit tak místo HP bych do výběru dal Philips, který jsem zminoval výše, podle testů je mnohem lepší než ten HP, jinak máš stejné dilema jako já, taky vybírám a mě by se zase kromě toho FS hodili i zkušenosti se ViewSonic 2030b.

Philips
HP 2065
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“