Vodní chlazení - diskuze

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Zamčeno

Jak si představujete budoucnost threadu o WC?

Jedeme další stovku! (veškerá voda se nadále bude řešit zde)
28
27%
Odznova! (viz č.1)
6
6%
Více threadů, teď je v tom bordel! (tři až čtyři thready, pro každou oblast zvlášť)
68
67%

Celkem hlasů: 102
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No já mám blok vlastně na NB, ono je to u tý asusky otočený...takže to mám dobře...každopádně chápu, no...ale koukal jsem na ty BlackIce a příjdou mi dost drahý...to by bylo lepší stříknout neXXose, ne?

A co se hadic týká, tak raději nemluvit...dneska jsem s tím tady zápasil asi hodinu a půl a prostě to rozumně nedám...sice to jsou dost silný PVC, ale chtěl jsem jen na zkoušku a stejně to nešlo...takže mě teď hrozně mrzí, že jsem z Foreznu nevzal Tygony...:( vyšly by na docela únosný prachy, ale už je pozdě, no...:( A kupovat je tady je nereálný, protože ta cena je strašná...kdyby byla možnost koupit jen ty dva tři metry po 300-400, tak to přežiju, ale když člověk musí vzít celý balení, tak to je hrůza...ale ty hnusný mléčný silikoňáky fakt nechci... :o :cry:
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Chlapi zkuste PUR hadičky. Já je mám a čiré jsou dokonale a jsou o dost tvrdší než silikon hadice, ale zároveň jsou měkčí jak PVC. Já je ohýbám do docela šílených tvarů a nic se nezlomí. a to mám hadice 10/8.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

no ty black ice sou u nás prasácky drahý ale snad je vezmu s frozena, ale jistý to nemám :-/
navíc jejich kvalita je o dost vyšší, když tady slyšim že skoro každej reklamoval radiátor tak si gratuluju že se ke mě dostal dobrej kus

a silně uvažuju o hadicích 8/10 a fitinkách těhlech Obrázek
sice je to trochu ústup, ale už takhle narážim se silikonem a obyč PVC to taky nezvládá
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

2myom...???...kde koupit, nějaký info, fotky ohybů? Díky... :-D
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 1d30f95f65

fotky nemůžu dát ale teď jsem ti to měřil a ohnu ji do oblouku, který zaujímá prostor 9x9cm. Sice se hadička už zužuje, ale nezlomí se. na prostoru 10x10cm je vše fpoho :wink: . A ještě jedna celkem podstatná výhoda: když je zlomíte a narovnáte, tak se samovolně na tom samém místě nelámají. :)
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

To zní dobře, ale ten průměr...raději bych 12/10, ale díky za info...zkusím pozjišťovat...:)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

myom píše:http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 1d30f95f65

fotky nemůžu dát ale teď jsem ti to měřil a ohnu ji do oblouku, který zaujímá prostor 9x9cm. Sice se hadička už zužuje, ale nezlomí se. na prostoru 10x10cm je vše fpoho :wink: . A ještě jedna celkem podstatná výhoda: když je zlomíte a narovnáte, tak se samovolně na tom samém místě nelámají. :)
chápu to tak, že spojíš dvě místa, 9cm od sebe vzdálený?
potřebuju spojit totiž dvě místa asi 5cm od sebe
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

ste mne taky nahlodali s tema PUR... btw a jaky fitinky k nim sou nejlepsi?
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Gr8 Vivec píše:chápu to tak, že spojíš dvě místa, 9cm od sebe vzdálený?

spojím místa od sebe vzdálený obloukem vysokým 9cm - takže docela extrém. 5cm je problém, ale zkoušel jsem to a spojíš to, ale s větším obloukem - asi tak 15cm.

Já na nich mám fitinky s přímým šroubením (převlečenou maticí), ty co ukazoval Gr8 Vivec. Pro tyto fitinky NESMÍŠ použít silikonové hadičky, protože jsou tak měkké, že se přestřihnou. PVC jsou taky v poho.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Jo, ty PUR mám zatim taky a taky se mi to nezlomilo, i když mi vyklouzl dost debilně blok a byla na něm přidělaná hadička. Ale můžu vám říct, že dostat je na násuvný fitinky je práce na hodně dlouho, to mi věřte.

Vivec - jestli budeš kupovat tyhle fitinky, tak dej vědět, mám tu 3 a 3 kusy normálních a pravoúhlejch a jsou mi úplně, ale úplně naprd, páč budu mít silikon 10/14 ( mě se zase ty mléčný líbí :) ). Určitě se dohodnem, aby se mi něco vrátilo a ty si něco ušetřil :oops:
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Stoobi píše:To zní dobře, ale ten průměr...raději bych 12/10, ale díky za info...zkusím pozjišťovat...:)
Jestli budes objednavat pred polskem tak bych si vzal 3m vnitrni prum. 10mm.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

myom píše:
Gr8 Vivec píše:chápu to tak, že spojíš dvě místa, 9cm od sebe vzdálený?

spojím místa od sebe vzdálený obloukem vysokým 9cm - takže docela extrém. 5cm je problém, ale zkoušel jsem to a spojíš to, ale s větším obloukem - asi tak 15cm.

Já na nich mám fitinky s přímým šroubením (převlečenou maticí), ty co ukazoval Gr8 Vivec. Pro tyto fitinky NESMÍŠ použít silikonové hadičky, protože jsou tak měkké, že se přestřihnou. PVC jsou taky v poho.
S tema silikonovyma hadicema to neni pravda u fitinek s prevlecnou matici je pouzivam uz rok a nekolikrat sem to predelaval a nikdy se me nestalo ze bych poskodil silikonovou hadicku (mam z gumexu 10/8).
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No já budu muset nějak pořádně vymyslet rozložení hadic, protože u mě je prostě problém to SLI, bloky jsou od sebe 6cm, což je hrozně málo a nechci a nemůžu tam mít oblouk 15cm, to nepřichází v úvahu, nejspíše budu muset hledat nějaký jiný řešení...problém je ale ten, že Swiftechy mají sice 1/4" závity, ale nepříjde mi to jako Gčkovej, protože co jsem zkoušel fitinky, co tu mám, tak to nenašroubuju...ještě musím zkusit, jestli to nemají Mkovej závit... :oops:
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Stoobi píše:No já budu muset nějak pořádně vymyslet rozložení hadic, protože u mě je prostě problém to SLI, bloky jsou od sebe 6cm, což je hrozně málo a nechci a nemůžu tam mít oblouk 15cm, to nepřichází v úvahu, nejspíše budu muset hledat nějaký jiný řešení...problém je ale ten, že Swiftechy mají sice 1/4" závity, ale nepříjde mi to jako Gčkovej, protože co jsem zkoušel fitinky, co tu mám, tak to nenašroubuju...ještě musím zkusit, jestli to nemají Mkovej závit... :oops:
To si můžeš zase rvát vlasy, že si neobjednal na frozenu tohle http://www.frozencpu.com/cat/l3/g30/c99 ... Page1.html... Ale mám takovej pocit, že sem něco takovýho viděl onehdá v jednom elektrikářství, ale na něco úplně jinýho. Takže teď zjistit, jak to nahradit z českých zdrojů.
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

O tomhle vím a není to problém...viz CM, ale to se mi právě moc nelíbí...:( Na tohle jsem taková palice dubová, prostě chci mít všude čistou hadičku a elegantně všechno natažený...jít to nějak musí, jen to vymyslet...:)
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Stoobi imho pokud nechces silikon tak ti zbyva jen ten tygon..
10/8 hadice pro swifteky a to 4 bloky nejsou nic moc :)
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Stoobi píše:O tomhle vím a není to problém...viz CM, ale to se mi právě moc nelíbí...:(
No to je trošku něco jinýho. Na CM jsou ty pružinky určený dovnitř, na Frozenu vně.
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No to už je skoro jedno, ale je to v pr.

Koukněte třeba tady, to je nádhernej ohyb..
Obrázek

Takhle přesně bych to potřeboval...ale kde teď sehnat tygony... :?: :?: :?:
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Ty bys podle mě alespoň na jeden blok potřeboval 90 stupňové fitinky a ohýbat to v podélnym směru case, pak by to mělo jít...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Luděk píše:S tema silikonovyma hadicema to neni pravda u fitinek s prevlecnou matici je pouzivam uz rok a nekolikrat sem to predelaval a nikdy se me nestalo ze bych poskodil silikonovou hadicku (mam z gumexu 10/8).
Hmmm. To je divné já to zkoušel a ustřihl jsem ji, i obecně se to doporučuje nepoužívat. No jo u těchto fitinej člověk musí mít cit - utáhne málo a teče, utáhne moc a hadička je na prd. :oops:

to stoobi: no a proč, jak říkal wektor, nepoužiješ kolena??? potom by to mohlo být OK, ne???
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“