AMD 4x4 platforma

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Highlander píše:to flegy: jasne ze to jde proc by to neslo.... :roll: ono jde vsechno kdyz se chce :wink: Do syndromu HSRH me nezahrnuj :lol: ja dokazu ustoupit a debatovat o tom :wink:

Chlapci ja si proste neumim predstavit cloveka kdo by kupoval 2x procesory a 4x grafiky pro domaci pouziti nebo pro hracske ucely.Je s tim spojeno tolik problemu o kterych hromada lidi nema ani páru....napr.
Kompatibilita,funkcni ovladace k grafikam,k desce,System celyho chlazeni,vykonej zdroj atd...

Ano vsechno se da resit penezma,kdyz na to mas tak proc ne...ale proc vyhazovat penize za 4x 8800GTX,kdyz za pul roku vyjde napriklad jina jedna grafika ktera bude tisickrat min problematictejsi a daleko rychlejsi nez 4x 8800GTX?
Jeste by me zajimalo,kterej z hracu v CR by dal pres 100K za kompl kterej bude pouzivat pul roku a pak ho zase muze vymenit za neco jinyho,protoze zjisti ze uz to neni highend ?....
Ja se v hracske komunite pohybuju taky a jeste jsem nenasel cloveka,ktere hraje hry na urovni WCG a venuje se kupovanim kompu za 100K + OC problematice...

Jen tak pro srandu kraliku.....kolik lidi na XS foru ma tuhle sestavu ?(statistiku z toho tvorit nejde,ale povazovat to za nejakej orientacni bod by slo)....rekl bych ze by se to dalo spocitat na prstech jedne ruky...

//edit:Rekl bych ze kupovat si neco na tehle bazi je jenom pro lidi co se venuji OC rekordum a co to maji jako konicka>>>jááá :) Ale i kdyz je to muj konicek tak odmitam do takove kraviny investovat...
hlavne si myslim, ze 4x 8800GTX + 2x FX-74 dnes neutahne zadnej jednotlivej zdroj (kdybychom meli pricteno 3x150GB Raptor, 2x mechanika, brutus chlazeni, zvukovka atd)

jinak k tem hracum -> 90% hracu, at lam, nebo i prvoligovych hracu hrajou na sestavach typu P4 2.8GHZ/ A64 3000+, R9800Pro-GF 6600GT, 1GB Ram -> tohle je ceskej herni prumer, tech zbylich 10% (berte s nadsazkou, ja to spocitany nemam) hraje na 7600GS-7900GTX/X800GTO-X1900XT...

dale bych chtel rici, ze tech useru, co si to koupilo na XS foru je spis 0 nez vic....
Federmann
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: A k čemu nám ty super procesory jsou?

Příspěvek od Federmann »

Gr8 Vivec píše:
Federmann píše:kecy kecy kecy
1. čtyři grafický karty dneska nezapojíš tak, aby vykreslovali jeden obraz, takže by mě zajímalo jak by to měli testovat se 4 GK...

2. ad využití čtyř jader pod win XP, problém neni ve win ale v programech který jsou psaný jednovláknově ;-)

zbytek..tvoje odsuzování CPU-NB-SB v každym threadu je fakt směšný, pořád omýláš to samý
Rozhodně jsem nechtěl rozpoutat boj o posuzování sestav, či arcitektůr, to posoudí sám čas a trh.

1). Proč se tady posuzuje 4x4 vs něco, když to záměrně není 4x4!!! Je nutno si konečně uvědomit jak byla platforma 4x4 navržena a jejím očesáním je úplný nesmysl, ale ne vinou platformy, ale toho kdo o této platformě nic neví a neví jak ji ani sestavit a dále testovat. Toto platí jak pro HW tak pro SW. A je mi úplně jedno jestli je lepší či horší než... Prostě taková sestava testována nebyla!!! HW 4x4 vytvořil značný prostor, jestli jej SW dokáže využít, a zda kdy bude takto napsán je věcí těch co to tvoří. Třeba někdy dojdeme k závěru, že tudy cesta nevede a nemá cenu pro malý okruh zákazníků takový SW vůbec tvořit, nebo si to své místo najde, to nevím, můžu si to či ono pouze přát. Až budou k dispozici testy kdy poběží čryři vytížené grafické karty a čtaři vytížené jádra CPU a ty boudou lepší, či horčí než ... tak to vezmu jako fakt, ale zatím takový test nikdo nesestavil. Možná bude dříve na této desce postaven test 8x8. Pokud dnes nikdo neumí zapojit čtyři grafické karty tak nech je netestuje!!! pro platformu 4x4 je to však základní pomínkou proč asi ??? Intel hledá cestu http://www.cdr.cz/a/20183
dokonce následuje AMD!!! jenom grafický výkon (pouze jeden slot) je pro něj zatím nedosažitelný:
http://www.svethardware.cz/art_doc-6504 ... 0E89C.html

2). CPU-NB-SB rozhodně neodsuzuji, K7 běhala slušně, Intel tak behá dodnes, ale cesta je k postupné integraci, a kdyby někdo stavil ještě dnes CPU s jednotlivých tranzistorů tak..??? Do CPU Intefrovaný řadič, ale také přepínač je pouze pokračování CPU-NB-SB. A co tak: "součástí procesorů „Nehalem“ má být integrovaný paměťový řadič" viz http://www.cdr.cz/a/18887
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Tak by se s tím nevešel do letištní haly.

Jinak nechápu proč se tam(celkem vzadu) rozčiloval OBR, že AMD dělá blbosti jako 4x4 a nevěnuje se něčemu rozumnému, což pochopitelně dělá, protože 4x4 jen narychlo zkonstruovaná odpověď na Kensfield a příliš času ani prostředků jim "vývoj," pokud se to tak dá nazvat nezabral - vzali da procesory, dva čipsety - udělali BIOS a zdar. AMD pochopitelně normální procesor celou dobu vyvíjela(jak už dnes víme), protože jak už tady kdosi psal - tudy cesta nevede(násobení komponent = násobení spotřeby).

Je to platforma pro nadšence(to taky není moc originální výrok), a ti si takové kupují kvůli hrám. To znamená také ty nejvýkonější grafiky. Když už máte tak výkoný komp asi budete hrát na vysoká rozlišení. No a všichni víme jak to např už při 1600x1200 vypadá s rozdílem Intel vs. AMD většinou +-0.2%. Prostě rozdíly se stírají - maká grafárna.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Dodam newsku,mensia odpoved Intelu na 4x4 od AMD
http://www.cdr.cz/a/20243

Trosku sa upravy cpu a dosky zalozena na servere a uz to ide aj Intelu :)
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
Federmann
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

našel jsem zajímavý test 4x4
http://www.chilehardware.com/articulo_1682.html
a to ještě není
http://www.cdr.cz/a/20262

kde by mohl být HT3 a čtyřjádra

další test
http://www.hardocp.com/article.html?art ... VzaWFzdA==
Naposledy upravil(a) Federmann dne čtv 11. led 2007, 16:09, celkem upraveno 1 x.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

A tak teď jsem si všiml výroku pana RH týkající se nadměrné hlučnosti procesorů AMD. 5x. 5X. To je neuvěřitelné!!! Mě by zajímalo jestli si vůbec uvědomuje co to napsal!
Tak v prvé řadě souhlasím s Oblakem - hluk procesory sami o sobě sice vydávají - ten ale rozhodně není lidským uchem slyšitelný, takže by mě zajímalo jak dokonalé ucho RH má...
Jinak ale běžný boxovaný chladič má tak 40-50 dB(můj otec má Inteláckej box - dokonce 60). K jistě velkému překvapení pana R hlasitost zvuku se nemocní jak to vypadá podle toho co napsal, ani se, to je už snad neuvěřitelné, nenásobí a dokonce se ani nesčítá! Kdyby bylo 4x4 5x hlasitější mělo by v ideálním případě 200dB!!!!! To je zvuk, který si sotva někdo z nás umí představit. Pro zajímavost 120dB je zvuk vzlétajícího letadla s tryskovým pohonem - zvuk nad 100 dB už působí člověku silnou bolest. 200dB už by nepochybně natrvalo poškodilo ucho - a to si prosím řekneme neviná platforma AMD, oni to tak nemysleli. Původně to ani teroristický útok nebyl.
Kdyby si šéfe zapojil třeba 500 větráků - takový hluk ti ani náhodou nevydají. Tak například pokud si zapojíš jeden větrák a má třeba 40 dB a připojíě k němu druhý více než 45 dB z nich nedostaneš.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Aros píše:...
tady má zas někdo horkou hlavu :roll: , jasně že se decibely nenásoví ani nic jinýho, jen ten nárust ze 40 na 45 dB můžeš subjektivně vnímat jako dvojnásobný hluk protože hluk u decibelů vzrůstá exponenciálně - 40 může bejt ještě relativně tichý ale 45 hluk, chápeš?
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Ano, Pan RH se vždycky vyjadřuje takhle subjektivně... Ale to slovo na konci mě téměř provokuje - po tom, co tady napíšu se mě někdo zeptá jestli "chápu." No já se tím živím, takže tomu asi budu rozumět, ne? Hlavní smysl toho co jsem napsal bylo poukázat na to, že s takovými operacemi jako násobení u zvuku nepochodí, takže už samostatný výraz 5 x hlučnější je úplný nesmysl. Ano, rozdíl mezi 40 a 45 znát je, lidské ucho je vůbec celkem promakaná věc - dokáže zachytit hlasitost v rozmezí asi 6-ti řádů.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Prvni cesky test platformy AMD 4x4 brzy najdete na ceskem webu .... update KDE se dozvite vcas.

Pokud by vas zajimalo neco specifickeho co mam otestovat, tak napiste ...
Federmann
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

OBR píše:Prvni cesky test platformy AMD 4x4 brzy najdete na ceskem webu .... update KDE se dozvite vcas.

Pokud by vas zajimalo neco specifickeho co mam otestovat, tak napiste ...
Zajímaly by mne čtyři grafické karty R600, dvě jako grafické karty a dvě jako Stream Procesor... Jako CPU postačí 2 x AMD Barcelona.
Dik!!
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Barcelona bude uvedena v polovine roku, stejne jako karty R600. Dve graficke karty na vypocty jsou zbytecne neexistuje jedinny progme ktery to podporuje. Do te doby nez vyjde Barcelona platforma 4x4 ZEMRE! Tenhle test je jeji posledni zachvev, s prichodem Barcelony nebude 4x4 potreba - pochopil jsi to? AMD nehodla dalsi system 4x4 vydavat a i tato deska Asus zustane prvni a posledni 4x4 deskou ...

PS. osobne se tesim jak tomuhle monstru da muj kensfield v testu na frak ... :lol:
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

alee 4x4 je uz teraz mrtve... je to iba srot co vela zere a vykon iba ako nepretaktovany 6700, cize slabe... kupil by som si to iba za korunu :lol:
a OBR este daj nejake realne obrazky CPU, v nejakom vacsom rozliseni, aby som mal co dat na pozadie :lol:
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Federmann
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jedna možnost využítí

Příspěvek od Federmann »

Jedna možnost využítí:
http://www.svethardware.cz/art_doc-6279 ... 25172.html
http://www.svethardware.cz/art_doc-AFC8 ... 7F4CB.html

Na jedné desce výkon jak CPU tak GK přes 1Tf.!!!, kolik je u Intelu 20Gf.??
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

super pocteni .) fakt jo...
nejvic me zase pobavil pan RH, kteremu jsem nechal vcera vzkaz na foru u jednoho z jeho par dni stareho nvidiamegasuperclanku - chudak nvidia, jeste ted mi tecou slzy, ze tak trpi.... a jak jsem dnes koukal, nesnese kritiku, coz sem ocekaval a ocekavam i pekny email...

...nechapu, ze nekdo muze byt takovej fanATIck...

nicmene, je krasny dohadovat se o neco ve smyslu, ze veyron je lepsi nebo horsi a rychlejsi, vic zere, vic "hluci", vic trha silnice nez treba sectena rychlost a vsechny ty ostatni pikatchoviny dvou mercedesu-sl 600, protoze ma polovicni pocet koni - kdo to srovnava je mimo.

podstatny pro vetsinu lidi je, ze ve fabii dojedou +- stejne daleko a rychle jako s vw polem, jen levneji nebo
ze si povozi stejne pr*el v predchozim passatu a nove oktavce za stejny prachy.

jen bitkarte amd vs intel a amd vs nvidia... at mame co kupovat .)
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Jedna možnost využítí

Příspěvek od Vivec »

Federmann píše:Jedna možnost využítí:
http://www.svethardware.cz/art_doc-6279 ... 25172.html
http://www.svethardware.cz/art_doc-AFC8 ... 7F4CB.html

Na jedné desce výkon jak CPU tak GK přes 1Tf.!!!, kolik je u Intelu 20Gf.??
konečně má AMD jednou číslo větší tak to omýláš 1000x? seš už fakt trapnej, jen jsem rád že sem nechodíš častějc a nepřesvědčuješ všechny o tvojí pravdě v každom threadu
kdo podle tebe využije výkon Tf? obvzlášť když R600 můžeš dát i na desku od intelu :lol:
takže vememe kensfiel a 3x R600
pak barcelonu a 3x R600
a kde je tvejch 20Gf u intelu?
že se nám výkon srovnal? DEMAGOGU
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Re: Jedna možnost využítí

Příspěvek od Pavlis »

Gr8 Vivec píše: konečně má AMD jednou číslo větší tak to omýláš 1000x? seš už fakt trapnej, jen jsem rád že sem nechodíš častějc a nepřesvědčuješ všechny o tvojí pravdě v každom threadu
myslim ze chladnejsi hlava by neskodila. Nejak jsem si nevsim ze to tu omejla 1000x pokud ano to by bylo asi pekne zatentovane forum a necetli bychom nic jineho a tak to neni vid :wink:
dale myslim ze nikoho nepresvedcuje jen postuje informace patrici k vecem do tohodle threadu a spravne! nechapu proc si nemuzete odpustit vase hodnotici komentare o danem produktu?? To stejne v threadu o R600 mnoho nesmyslnejch ot postu jak je ati v prdeli a nvidie hvezda ci naopak. Podstatne info pak v techto threadech unika
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“