Gigabyte N680SLI-DQ6 (775, nF680i SLI MCP)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Vsechny uzivatele s touto deskou prosim o pomoc! do ma tuhle desku at napise! Nemuzu na teto desce pretaktovat procesor nad 3200MHz! At delam co delam tak pri vyssim taktu nez 3200 to nenajede ...

Zkousel jsem 520x6, 455x7, 400x8 ... a funguje to perfektne ale jak s necim hnu a procesor pojede nad 3200 uz mi deska po vypnuti nenajede a nastaveni se vyresetuje ...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

hm zajimavy....presne tohle me to delalo taky, kdyz jsem tu desku mel pujcenou doma...ale me to delalo az u 3600mhz....
nastavil jsem 400*9,450*8 a kdyz jsem prelezl jenom o 1-2mhz tak to nenajelo....pritom jsem mohl zvysovat jaky napeti jsem chtel.
Ja tu desku mel chvilu a tak newim jestli to bylo tim ze jsem tam mel Q6600 nebo necim jinym,ale kazdopadne uz to je xx tá deska od gigabytu se, kterou jsem mel podobný problemy a od te doby gigabajty pro C2D nejak moc nezeru.
radikator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radikator »

OBR píše:Vsechny uzivatele s touto deskou prosim o pomoc! do ma tuhle desku at napise! Nemuzu na teto desce pretaktovat procesor nad 3200MHz! At delam co delam tak pri vyssim taktu nez 3200 to nenajede ...

Zkousel jsem 520x6, 455x7, 400x8 ... a funguje to perfektne ale jak s necim hnu a procesor pojede nad 3200 uz mi deska po vypnuti nenajede a nastaveni se vyresetuje ...
Tak jak dopad pan OBR s touhle deskou? Máš zpátky Strikera?
CPU:E8600 4.41Ghz (465 x 9.5) D-Tek FuZion V2 Deska: Asus Striker Extreme Paměť: 4x1GB DDR2 PC8500 A-DATA Extreme Edition Vitesta 1066+ VGA: 2 x BFG GTX280 OC2 SLI Aqua AquaGraFX - GTX 280 Zvuk:SOUND BLASTER X-Fi XtremeGamer HDD: 2x WESTERN DIGITAL Raptor 150GB RAID0 2 x SEAGATE Barracuda 320GB RAID1, Case: CoolerMaster Cosmos S Zdroj: CoolerMaster Real Power M1000W
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Mam, zper Striker ... deska je skutecne vadna z vyroby ... mam doma dve a obe to delaji, konzultoval jsem to s technikem Hugo Tsengem primo z Gigabytu ... a on tu chybu ma take ... takze deska pryc ...
Arg
Nováček
Nováček

Příspěvek od Arg »

a cim ze to tedy bylo? nejaka spatna serie a je to uz vyresene, nebo vsechny desky tohoto typu jsou takhle omezene? docela bych do ni totiz sel, podle te recenze na pct se mi docela zalibila ale pokud ma takovehle omezeni, tak si raci vezmu Asus Commando
jakub.prouza
Nováček
Nováček

Problem s Gigabyte GA-N680Sli-DQ6

Příspěvek od jakub.prouza »

Mám časte problémy s čtením disků v mechanice.Woknama to nebude,zkoušel jsem XP i Visty a furt stejný takže jedině deska.Ta mechanika je IDE,myslíte že by pomohla Sata mechanika nebo třeba flash Biosu?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

treba je v prdelce mechanika a ne deska :lol: . nevim proc kdyz mas problemy s nactenim medii soudis na desku :roll: . btw sata/pata. ono je to jedno, akorat sata ma + v mensi kabelazi :wink:
jakub.prouza
Nováček
Nováček

možná máš pravdu,soudil jsem podle toho že to normal fungovalo do tý doby než jsem vyměbil desku.A také když nechám počítač vychladnout a hned po zapnutí dám něco vypalovat tak to je v poho ale když už to nějakou dobu běží tak to začne házet chyby.A když něco instaluju tak to ty chyby hlásí vždy na stejným místě
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

1) mas v poradku procesor/ram
2) skus jinou mechaniku

*1) skus sosnout orthos ( http://sp2004.fre3.com/beta/orthos_exe_20060420.cab ) a projet tim aspon 5 hodin komp
jakub.prouza
Nováček
Nováček

ram a procesor(Patriot 4Gb DDRII 800 a Core 2 Q6600)by měli být v poho,jen mi je divné že ty ramky mi deska dala automaticky jako 667mHz,ten orthos určitě zkusím
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

zvedni delicku na 800mhz, otestuj a uvidis.me se to obcas stava s mim nakoplim cpu. ale spis to opravdu vidim na mechaniku.
jakub.prouza
Nováček
Nováček

Já to už taky vidim na mechaniku.Jak psali v recenzi té desky že se může přehřívat a docházet k chybám tak jsem to testoval a přehřátím to nebude.Teď jsem zkoušel vypálit CD a na konci to napsalo:Nemůžu ukončit disk najednou(DAO),takže už to taky asi vidím na mechaniku.A můžete mi taky říct proč teda ta deska ty paměti automaticky podtaktovala?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

mel jsem s touto deskou jenom problemy, dokonce jsem je resil i s designerem desek primo na Thajwanu a i on s ni mel problemy, ktere jsem mu popsal ... tuhle desku jsem dvakrat reklamoval a uspesne, uz bych ji nechtel ani zadara!
jakub.prouza
Nováček
Nováček

no já jsem s ní krom té mechaniky a podtaktovaným pamětím spokojen.A jak je psáno v té recenzi téhle desky že může dojít k přehřátí a následným chybám s disky a sítí tak co to bylo konkrétně za problémy
jakub.prouza
Nováček
Nováček

Bios F4 pro Gigabyte GA-n680i-počítač se nechce vypnout

Stáhnul jsem si novou verzi biosu pro moji desku a od té doby když chci počítač normálně vypnout tak se vždy pouze restartuje.Nevím jestli to je novým biosem nebo se někde něco stalo ale i když zmáčknu ve woknech klasický tlačítko pro vypnutí na skříni tak se restartne
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

tohle je bezna chyba o ktere jsem mluvil! Jdi do biosu a dej vse na DEFAULT pomoci volby LOAD DEFAULT settings a je to, melo by to fungovat ... tohle je presne proc rikam ze tahle deska je neskutecny kram!
jakub.prouza
Nováček
Nováček

ty když stále testuješ ty nej desky na trhu tak ti to tak připadá ale já jsem doteďka měl desku z roku 2001,problémy byly furt ale i tak jsem s tou deskou byl velmi spokojen takže tahle mi oproti té staré příde bezvadní
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Jsem další zklamaný, který stavěl na této desce.
Taktování prakticky nulové - FSB 310MHz. Nepomohlo ani zvyšování napětí ani nic jiného.
BIOS F4 způsoboval značnou nestabilitu a neuměl ani pořádně vypnout počítač (větráky stálě běžely)
Vrátil jsem BIOS F3, který problém s větráky při testování neměl, ale zákazník po týdnu používání už ten problém hlásí.
!!!Tuto desku si určitě nekupujte!!!
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

A mám další problém. Tentokrát zvuk. Prosím koukněte na http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?p=7400705
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
qm-marko_cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qm-marko_cz »

Zdravím všechny šťastlivce ,kterým jde zvednou FSB přes 320MHz na této desce s q6600 a jakémkoli napětí vlastně čehokoli(mně a mnoha jiným, to bohužel nevyšlo)Nejvýše x9 320MHz 1,348V =2881MHz (stabilních v testech a teplota do 52C.Deska revize 2,procak g0,bios F3 (jakykoli)ADATA Vitesty 1066 2x1G 5.5.5.15.2T 2,1V.Cokoli se skusí,ať paměti 800 nebo násobič 6,7,8,9 jakmile se dá FSB přes 320 tak to zamrzne už v biosu po načtení CPU.A načte se i 3,9GHz(jednou to naběhlo dokonce i do winů 3,9GHz ale skákalo to nahoru dolů v CPU-z 3,67-3,9GHz,pak zmrzlo a po cliir zase stará písnička,max 2,881GHz)pak to ale stojí a boot nepokračuje.Při provozu 2,881 je chipset normální,při zvětšení FSB třeba na 350 na něm po zatuhnutí bootu neudržím prst,bios hlásí kraviny prej 30C!
Má někdo pořešenou tuhle situaci???PLS ?! Na webu sem už od pátku tři dny a nic konkrétního jen dohady.
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“