Sorry, ale ma kristalova koule je momentalne mimo provoz. Nechtel bys nam rict co za kartu mas? (a prosim nejakou jinou odpoved nez popis barvy pcb)keno 10 píše:mam zavaznejsi problemik dako sa mi nezdaju teploty su dost viskoe mam nanvosie ovladace a v ati tools pri teste sa pohybuje teplota do 100 stupnu jadro a 50 ten chip ci c oto (doteraz som mal nvidiu) a zda sa mi to akosi moc neda sa nastavit aby siel vetracik rychlejsie ? ... aby sa teplota drzala nizsie ? na 65% otackach to nastavuje ale dava aj mensie .... v normalnom stave wo vine ma 75 stupnov
-!- Radeon X1300 - problémy a jejich řešení -!-
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
0118 999 881 999 119 7253
- keno 10
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak teda mam tuto kartu:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39000
Sapphire Atlantis ATI Radeon X1300 Pro
A ked som ju skumal som zistil ze ma akesi vysoke (myslim) teploty. V stave bez zataze (idle) ma 73-76 stupnov a ked som ju skusil zatazit testom na artefakty a tak v ati tools (ta kocka) tak mi teplota vystupa az na 101 stupnov. PC nemrzne,ani podobne len su mi podozrve tie teploty (zdaju sa mi vysoke) su tie teploty normalne ? a este otazocka kolko bodov by mala davat v 3D marku 05 ?
zostava:
AMD sempron 2.5
MSI KT6V
768MB ram
300W noname zdroj
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Treba jen czc ma v nabidce zhruba 26 ruznych x1300 od ruznych vyrobcu prez ruzne typy (nonpro, pro, xt atd) az po jine derivace x1300 (x1550) a v neposledni rade i jine sbernice (pci, pcie a agp). Samozrejme chapu ze tvuj pohled na tuhle problematiku muze byt znacne "jednoduchyů, ale to nemeni nic na faktu ze ty karty se muzou svyma vlastnostma vyrazne lisit.keno 10 píše:nazev topicu .....
Tato teplota uz je vyssi nez by byt mela. Samozrejme pokud to funguje tak je to dobre znameni.keno 10 píše:tak teda mam tuto kartu:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39000
Sapphire Atlantis ATI Radeon X1300 Pro
A ked som ju skumal som zistil ze ma akesi vysoke (myslim) teploty. V stave bez zataze (idle) ma 73-76 stupnov a ked som ju skusil zatazit testom na artefakty a tak v ati tools (ta kocka) tak mi teplota vystupa az na 101 stupnov. PC nemrzne,ani podobne len su mi podozrve tie teploty (zdaju sa mi vysoke) su tie teploty normalne ?
Otazkou je zdali je ta teplota realna nebo si vymysli teplotni cidlo. Zkusil bych dotahnout lip chladic pripadne vymenit teplovodivou pastu. A samozrejme zkontrolovat jak je na tom teplotne chladic behem tech udavanych 100 stupnu.
Odpoved najdes zdekeno 10 píše: a este otazocka kolko bodov by mala davat v 3D marku 05 ?
zostava:
AMD sempron 2.5
MSI KT6V
768MB ram
300W noname zdroj
PS: copak, uz si se svou super druper fx5200 nerozjel nejaky hry na vyssi fps nez 5?
- keno 10
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mno narazil sem na TDU a mal som chut si to zahrat
a sry neni to presne ta som sa sekol znacka aj vyrobca je ten isty len to NENI PRO verzia
ale je to asi v chladici bo ked sa ho chitim je studeny ale z hora co je to ruzove a tam ten plech (pretpokladam GPU z opacnej strany) tak tam som sa opalil
a nebezalo nic tj idle
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To ruzove je rialto, o to se vubec nestarejkeno 10 píše:mno narazil sem na TDU a mal som chut si to zahrata sry neni to presne ta som sa sekol znacka aj vyrobca je ten isty len to NENI PRO verzia
ale je to asi v chladici bo ked sa ho chitim je studeny ale z hora co je to ruzove a tam ten plech (pretpokladam GPU z opacnej strany) tak tam som sa opalil
a nebezalo nic tj idle
- keno 10
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pritahol som chladic nic ..., ide ku mne kamos asi skusim tu pastu ... ale chladic je na dotyk studeny ...
EDIT: a este 1 vec ma napadla ze moja zakaldovka do AGP 1.5 V ale GK ma na krabici ze "Athlon XP with AGP 8X (0.8v), 4X(1.5V) or universal AGP bus configuration (8X/4X)" mnio tak nefim doska ide na AGP 8X a dava 1.5 V a neviem ci to je dobre
...
EDIT: a este 1 vec ma napadla ze moja zakaldovka do AGP 1.5 V ale GK ma na krabici ze "Athlon XP with AGP 8X (0.8v), 4X(1.5V) or universal AGP bus configuration (8X/4X)" mnio tak nefim doska ide na AGP 8X a dava 1.5 V a neviem ci to je dobre
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pokud je chladic na dotek studeny tak tam asi schazi ta pasta, chladic by mel byt docela slusne horky tzn. spravne odvadi teplokeno 10 píše:pritahol som chladic nic ..., ide ku mne kamos asi skusim tu pastu ... ale chladic je na dotyk studeny ...
EDIT: a este 1 vec ma napadla ze moja zakaldovka do AGP 1.5 V ale GK ma na krabici ze "Athlon XP with AGP 8X (0.8v), 4X(1.5V) or universal AGP bus configuration (8X/4X)" mnio tak nefim doska ide na AGP 8X a dava 1.5 V a neviem ci to je dobre...
- keno 10
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- aspi
- Nováček

-
problém s přehříváhím a zamrzáváním
Objednali jsme pět stejných grafických karet (těchto X1300 non-pro, AGP, 256 MB DDR2, 128-bit), sestavitel HIS, mám se všemi úplně stejné problémy.
Přehřívají se, načež (přehřátím) počítač zamrzá. Někdy nezamrzne, ale obraz se rozčtverečkuje.
Stále jsem nepřišel na to, co s tím. Dodavatel mi říkal, že je třeba upgradovat firmware a driver. Leč nevím, jak u grafárny upgradovat firmware (BIOS).. Jen driver update nepomohl.
Pokud zjistím, jak s tím, tak dám vědět. Pokud někdo zjistíte, tak taky dejte vědět..
Přehřívají se, načež (přehřátím) počítač zamrzá. Někdy nezamrzne, ale obraz se rozčtverečkuje.
Stále jsem nepřišel na to, co s tím. Dodavatel mi říkal, že je třeba upgradovat firmware a driver. Leč nevím, jak u grafárny upgradovat firmware (BIOS).. Jen driver update nepomohl.
Pokud zjistím, jak s tím, tak dám vědět. Pokud někdo zjistíte, tak taky dejte vědět..
- hatori
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Omlouvam se, ze ozivuju starsi prispevky, ale taky me na me X1300XT stve hlucnost ventilatoru. ATI Tool jsem jeste nezkousel, ale co kdyz se GPU prehreje, kdyz nebude vykon ventilatoru dostatecny?Boo píše:Dovolím si nesouhlasit, vlastním Sapphire Radeon x1300Pro AGP a programem ATI Tool jdou otáčky ventilátoru regulovat.palda píše:x1300pro NEMA moznost softwarove ridit otacky vetracku.. leda ze by sis koupil jinej s rucni regulaci.. nebo tenhle upravil
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- hatori
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Boo
- Nováček

-
Mě taky nefunguje catalyst (zkoušel jsem i víc verzí...), pořád nějaký chyby, z hlavy si nevzpomínam co přesně... A tak sem si nainstaloval jenom "display driver" a nějakej catalyst neřešim...Jo a jeste me trapi jedna vec, mam nejaky problem s Catalyst Control Centrem...ani posledni katalyzator nepomohl. Nemate tuseni cim to muze byt?
Btw. v tom programu atitool si můžeš nastavit kolik otáček má mít ventilátor při určitý teplotě gpu. Myslim že celkem v osmi krocích...
- Peps
- Nováček

-
Sapphire x1300 rýchlosť AGP=0
Mam problem s akceleraciou textur portu AGP, ktory je celkom nefunkcny. Nedokazem zmenit rychlost AGP v smartgarte na 4x ani 8x, stale som na nule a ak spustim dxdiag, tak mam vypisane akcelaracia textur portu agp nie je k dispozicii.
Skusal som preinstalovať ATI control center za nižšiu verziu, teraz som dal 7.2, skusal som to s net frameworkami od 1.1, 2.0, 3.0, nič nezabera. Ovladace som skusal uz asi 5 verzii. Prosim pomoc
Mam Win XP SP2, MSI K8N Neo FSR nForce 3 250Gb chipset, AMD Athlon 64 2800+, 512 MB RAM, ATI Radeon x1300 PRO 256 MB DDR2.
Vdaka za kazdu radu
Skusal som preinstalovať ATI control center za nižšiu verziu, teraz som dal 7.2, skusal som to s net frameworkami od 1.1, 2.0, 3.0, nič nezabera. Ovladace som skusal uz asi 5 verzii. Prosim pomoc
Mam Win XP SP2, MSI K8N Neo FSR nForce 3 250Gb chipset, AMD Athlon 64 2800+, 512 MB RAM, ATI Radeon x1300 PRO 256 MB DDR2.
Vdaka za kazdu radu
- Roman09
- Nováček

-
RADEON X 1300-neviem v com je problem.
Cavte,mam problem s vypinanim monitoru.A nerobi to iba pri hrach,ale aj ked som normalne na internete.
Kedysi davnejsie mi to slapalo bez chyby,mam GTA San Andreas a to slo aj s najvasim rozlisenim,ale teraz nejde ani s najmensim,proste ked hram asi 10 sekund,vypne monitor,ako by sa restartoval a nabehne tabulka s chybou ze"ATI CATALIST CONTROL musel resetovat nastaveni graficky karty" ale ja to nechapem skusal vseliake ine ovladace ale ani prd.a este obcas na monitore vybehnu take zeleno-fialove "fliacky".Mam grafiku RADEON X 1300.
Ale si myslim ze asi bude treba novu grafiku.Dik
Kedysi davnejsie mi to slapalo bez chyby,mam GTA San Andreas a to slo aj s najvasim rozlisenim,ale teraz nejde ani s najmensim,proste ked hram asi 10 sekund,vypne monitor,ako by sa restartoval a nabehne tabulka s chybou ze"ATI CATALIST CONTROL musel resetovat nastaveni graficky karty" ale ja to nechapem skusal vseliake ine ovladace ale ani prd.a este obcas na monitore vybehnu take zeleno-fialove "fliacky".Mam grafiku RADEON X 1300.
Ale si myslim ze asi bude treba novu grafiku.Dik
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: RADEON X 1300-neviem v com je problem.
grafika se ti nejspis prehriva. podivej se na ventilator jestli se vubec toci a jestli neni zadelany prachem.
//Slouceni tematu
//Slouceni tematu
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- Roman09
- Nováček

-
Re: -!- Radeon X1300 - problémy a jejich řešení -!-
to Don:ventilator sa toci,ale bola trochu zapdnuta prachom,a este sa chcem spitat ci sa neda upravit rychlost ventilatora,lebo by som ho chcel na plno