-!- Radeon X1900 XT/XTX - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Já taktoval přes rivatuner 2.01 nakonec, šlo to spolehlivě :) narozdíl od ati tool a žádné blbé řeči to nepsalo že mám něco vypnuté nebo zapnuté :)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Já to ale nechci taktovat, já jen chci aby to běželo na správnejch taktech!
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Tak jsem to vyřešil instalací ovladačů s CCC, ale mám zase jiný problém - v Oblivionu mám zapnuté HDR a přes CCC natvrdo 4xAA/8xAF, ale vypadá to, že AA neběží :x
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Lukfi píše:Tak jsem to vyřešil instalací ovladačů s CCC, ale mám zase jiný problém - v Oblivionu mám zapnuté HDR a přes CCC natvrdo 4xAA/8xAF, ale vypadá to, že AA neběží :x
Hele to se mi stávalo taky když mám něco napevno v ovladačích...V test drive unlimited sem měj ve hře i driverech 4*aa a nejelo to vůbec...Jen když sem ho v ovldačadích vypnul tak to byla funkční :) zkus si s tím takhle pohrát...
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Jenže jak jinak v Oblivionu zapnu HDR a AA zároveň? Hra to z defaultu nepodporuje, takže když v nastavení zapnu AA, vypne se HDR a když zapnu HDR, vypne se AA. Tohle na Radeonech X1K řeší Chuck patch, který je prý součástí ovladačů někdy od verze 7.1 a funguje to tak, že se v Oblivionu zapne HDR a v ovladačích se nastaví AA. Teda, mělo by to tak fungovat, očividně nefunguje. Že by 4x multisampling nechával takový kostičkatý hrany, se mi nějak nezdá.
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Lukfi píše:Jenže jak jinak v Oblivionu zapnu HDR a AA zároveň? Hra to z defaultu nepodporuje, takže když v nastavení zapnu AA, vypne se HDR a když zapnu HDR, vypne se AA. Tohle na Radeonech X1K řeší Chuck patch, který je prý součástí ovladačů někdy od verze 7.1 a funguje to tak, že se v Oblivionu zapne HDR a v ovladačích se nastaví AA. Teda, mělo by to tak fungovat, očividně nefunguje. Že by 4x multisampling nechával takový kostičkatý hrany, se mi nějak nezdá.
Tak já hraju Oblivion dlouhodobě a už od doby 6.11 ovladačů a HDR+AA mi myslim jelo vždycky, teď na 100%, ale můžu si dovolit max 2x, ale i to je dost poznat.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

A jak to zapínáš?
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Normálně buď v Catalystech nebo teď používam ATT a v Oblivionu necham zaplý HDR a AA tam necham vyplý, protože jinak se HDR vypne a jede to. Prostě přesně jako to ty to popisuješ a funguje...
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

No... tak teď kdyby mi někdo vysvětlil proč mně to nefunguje.
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

To prostě musí jít, přeinstalovat ovladače, možná verze patche na Oblivion hraje svou roli, ale to tobě Lukáši asi nemusim radit, i když koukam, že máš s těma grafárnama a deskou docela trable.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Ovladače jsem právěže přeinstalovával a nic. Je tam patch 1.1 (ještě je 1.511, ale nevěřím že ten to napraví) a exe soubor je cracknutá původní verze (abych nemusel pořád mít DVD v mechanice).
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Tak to já to mam úplně přesně taky tak patch 1.1, crack, češtinu a ještě pár plug-inů. Systém máš počítam XPčka, protože na Vistě mi AA nešel přes ovladače.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Tak jsem přeinstaloval Oblivion, nainstaloval jen patche a žádný mody, a hádejte, co se stalo... vůbec nic.
Mildis
Nováček
Nováček

problém s x1900xt 256 mb

Příspěvek od Mildis »

Vážení přátelé, chtěl bych se zeptat, zda jste někdo neměl stejný problém s grafikou jako já? Jedná se mi o problém, že z ničeho nic mi začala grafika při hraní her chrčet, zvuk spíš jako by takový prskání nebo zkratování. Dělá mi to pouze při hraní, když jsem v menu hry, tak ne a po 10 minutovým hraní pc vytuhne a monitor zčerná a musím pc resetovat. Grafika není nataktovaná, ovladače mám poslední, ale začalo mi to dělat poslední dobou, předtím to nedělalo. Prosím o radu, zda není třeba grafika vadná.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Moje grafika vydává v zátěži různý zvuky, ale ještě se mi nestalo že by to spadlo. Vypadá to na přehřívání... zkus vyčistit žebra chladiče, docela rád se tam usazuje prach.
Mildis
Nováček
Nováček

x1900xt

Příspěvek od Mildis »

tak jsem kartu rozdělal a vyčistil a nepomohlo to. Karta nebyla vůbec špinavá, ale když jsem nechal rozdělaněj case a poslouchal zvuky, tak to chrčení nejspíš vychází ze zdroje. Ale je mi to divný, že by to dělal zdroj jen při zatížení her. To je docela divný. Mám 650 W zdroj
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Chrčí nebo syčí vždycky nějaké napájecí obvody, kondenzátory a podobně, takže by to mohl být i zdroj, leč je pravděpodobnější že to dělá grafická karta nebo základní deska.
ViperCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViperCZ »

Kolik ma topit pri zatezi cca ATi Sapphire X1900XT s 512MB pameti s retailovym chladicem v dobre vetrane skrini (teplota v mistnosti 21°C,v Case 24°C)-grafika mi pri zatezi topi 95°C a zda se mi to tak trochu moc navic pri hrani crysis se mi pres monitor skacou takovy divny cary-chvilku tam sou a za chvily zase zmizej....Popr je to na reklamaci karty a v jakem pripade muzu odstoupit od smlouvy a pozadovat vraceni penez?

up-karta je NETAKTOVANA....
Intel Core2 Quad Q6600 (Thermalright 120 eXtreme+Scythe 120mm 3000rpm); ASUS STRIKER EXTREME ; 4GB Patriot 800MHz 4-4-4-12 2T ; Gainward GTX285 1GB; 400 GB HDD WD S-ATAII; 2x 750 GB SATAII WD ; 600W XILENCE ; Win 7 64bit Ultimate CZ
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Zkus vyčistit žebrování chladiče, vyndej kartu ven a profoukni to nebo vysaj vysavačem.
ViperCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViperCZ »

Vycisteno a teplota je stale okolo 95°C a cary taky nezmizely, ovladace nejnovejsi.Tady davam screen co to dela napr v crysis-pripada mi ze se "zasekne" na monitoru textura na ktera byla pouzita a zustane tam, dela to proste treba i kdyz jen sotjim na miste a jen otacim kamerou-proste chvily tam ty cary sou a za chvily reba zase zmizej a po case se zase objevi.Nevim zda se jedna opravdu o chybu GK a nelze treba jen o chybu hry (ale dela to treba i u FEAR a narocnejsich her na HW)

Zde ten screen:

Kód: Vybrat vše

http://img130.imagevenue.com/img.php?image=53425_cary_123_45lo.JPG
Intel Core2 Quad Q6600 (Thermalright 120 eXtreme+Scythe 120mm 3000rpm); ASUS STRIKER EXTREME ; 4GB Patriot 800MHz 4-4-4-12 2T ; Gainward GTX285 1GB; 400 GB HDD WD S-ATAII; 2x 750 GB SATAII WD ; 600W XILENCE ; Win 7 64bit Ultimate CZ
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“