-!- Radeon X1900 XT/XTX - problémy a jejich řešení -!-
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- owoce
- Začátečník

-
Hele to se mi stávalo taky když mám něco napevno v ovladačích...V test drive unlimited sem měj ve hře i driverech 4*aa a nejelo to vůbec...Jen když sem ho v ovldačadích vypnul tak to byla funkčníLukfi píše:Tak jsem to vyřešil instalací ovladačů s CCC, ale mám zase jiný problém - v Oblivionu mám zapnuté HDR a přes CCC natvrdo 4xAA/8xAF, ale vypadá to, že AA neběží
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jenže jak jinak v Oblivionu zapnu HDR a AA zároveň? Hra to z defaultu nepodporuje, takže když v nastavení zapnu AA, vypne se HDR a když zapnu HDR, vypne se AA. Tohle na Radeonech X1K řeší Chuck patch, který je prý součástí ovladačů někdy od verze 7.1 a funguje to tak, že se v Oblivionu zapne HDR a v ovladačích se nastaví AA. Teda, mělo by to tak fungovat, očividně nefunguje. Že by 4x multisampling nechával takový kostičkatý hrany, se mi nějak nezdá.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Hosenfeld
- Začátečník

Tak já hraju Oblivion dlouhodobě a už od doby 6.11 ovladačů a HDR+AA mi myslim jelo vždycky, teď na 100%, ale můžu si dovolit max 2x, ale i to je dost poznat.Lukfi píše:Jenže jak jinak v Oblivionu zapnu HDR a AA zároveň? Hra to z defaultu nepodporuje, takže když v nastavení zapnu AA, vypne se HDR a když zapnu HDR, vypne se AA. Tohle na Radeonech X1K řeší Chuck patch, který je prý součástí ovladačů někdy od verze 7.1 a funguje to tak, že se v Oblivionu zapne HDR a v ovladačích se nastaví AA. Teda, mělo by to tak fungovat, očividně nefunguje. Že by 4x multisampling nechával takový kostičkatý hrany, se mi nějak nezdá.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Hosenfeld
- Začátečník

Normálně buď v Catalystech nebo teď používam ATT a v Oblivionu necham zaplý HDR a AA tam necham vyplý, protože jinak se HDR vypne a jede to. Prostě přesně jako to ty to popisuješ a funguje...
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Hosenfeld
- Začátečník

To prostě musí jít, přeinstalovat ovladače, možná verze patche na Oblivion hraje svou roli, ale to tobě Lukáši asi nemusim radit, i když koukam, že máš s těma grafárnama a deskou docela trable.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Hosenfeld
- Začátečník

Tak to já to mam úplně přesně taky tak patch 1.1, crack, češtinu a ještě pár plug-inů. Systém máš počítam XPčka, protože na Vistě mi AA nešel přes ovladače.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mildis
- Nováček

-
problém s x1900xt 256 mb
Vážení přátelé, chtěl bych se zeptat, zda jste někdo neměl stejný problém s grafikou jako já? Jedná se mi o problém, že z ničeho nic mi začala grafika při hraní her chrčet, zvuk spíš jako by takový prskání nebo zkratování. Dělá mi to pouze při hraní, když jsem v menu hry, tak ne a po 10 minutovým hraní pc vytuhne a monitor zčerná a musím pc resetovat. Grafika není nataktovaná, ovladače mám poslední, ale začalo mi to dělat poslední dobou, předtím to nedělalo. Prosím o radu, zda není třeba grafika vadná.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mildis
- Nováček

-
x1900xt
tak jsem kartu rozdělal a vyčistil a nepomohlo to. Karta nebyla vůbec špinavá, ale když jsem nechal rozdělaněj case a poslouchal zvuky, tak to chrčení nejspíš vychází ze zdroje. Ale je mi to divný, že by to dělal zdroj jen při zatížení her. To je docela divný. Mám 650 W zdroj
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ViperCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Kolik ma topit pri zatezi cca ATi Sapphire X1900XT s 512MB pameti s retailovym chladicem v dobre vetrane skrini (teplota v mistnosti 21°C,v Case 24°C)-grafika mi pri zatezi topi 95°C a zda se mi to tak trochu moc navic pri hrani crysis se mi pres monitor skacou takovy divny cary-chvilku tam sou a za chvily zase zmizej....Popr je to na reklamaci karty a v jakem pripade muzu odstoupit od smlouvy a pozadovat vraceni penez?
up-karta je NETAKTOVANA....
up-karta je NETAKTOVANA....
Intel Core2 Quad Q6600 (Thermalright 120 eXtreme+Scythe 120mm 3000rpm); ASUS STRIKER EXTREME ; 4GB Patriot 800MHz 4-4-4-12 2T ; Gainward GTX285 1GB; 400 GB HDD WD S-ATAII; 2x 750 GB SATAII WD ; 600W XILENCE ; Win 7 64bit Ultimate CZ
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ViperCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vycisteno a teplota je stale okolo 95°C a cary taky nezmizely, ovladace nejnovejsi.Tady davam screen co to dela napr v crysis-pripada mi ze se "zasekne" na monitoru textura na ktera byla pouzita a zustane tam, dela to proste treba i kdyz jen sotjim na miste a jen otacim kamerou-proste chvily tam ty cary sou a za chvily reba zase zmizej a po case se zase objevi.Nevim zda se jedna opravdu o chybu GK a nelze treba jen o chybu hry (ale dela to treba i u FEAR a narocnejsich her na HW)
Zde ten screen:
Zde ten screen:
Kód: Vybrat vše
http://img130.imagevenue.com/img.php?image=53425_cary_123_45lo.JPGIntel Core2 Quad Q6600 (Thermalright 120 eXtreme+Scythe 120mm 3000rpm); ASUS STRIKER EXTREME ; 4GB Patriot 800MHz 4-4-4-12 2T ; Gainward GTX285 1GB; 400 GB HDD WD S-ATAII; 2x 750 GB SATAII WD ; 600W XILENCE ; Win 7 64bit Ultimate CZ