Nejdokonalejší TN+ 22'' od Samsung a LG aneb smrt S-IPS, MVA
Moderátor: maXXmilian
- panTauu
- Začátečník

-
jinak konečně je udělaná recenze samsung 931 C !! NOWIDE!! BEZ HDCP
ale jinak stejnej
http://www.zive.sk/h/TestCentrum/AR.asp ... 5&CAI=2195
"píše se :
revolúcii v oblasti zobrazovania pomocou podsvietenia CCFL trubicami.
LCD dneška vedia zobraziť len približne 82 % gamutu
(farebné spektrum, ktoré dokáže vnímať ľudské oko z klasického NTSC štandardu). Samsung 931C by mal pomocou zdokonaleného podsvietenia CCFL zobrazovať až 97 % vnímaných farieb. "
TC03 nemá kvůli nesplnění požadavku světleho rámečku, proto tedy TC99 jinak stejné a HDCP Wide má
ale jinak stejnej
http://www.zive.sk/h/TestCentrum/AR.asp ... 5&CAI=2195
"píše se :
revolúcii v oblasti zobrazovania pomocou podsvietenia CCFL trubicami.
LCD dneška vedia zobraziť len približne 82 % gamutu
(farebné spektrum, ktoré dokáže vnímať ľudské oko z klasického NTSC štandardu). Samsung 931C by mal pomocou zdokonaleného podsvietenia CCFL zobrazovať až 97 % vnímaných farieb. "
TC03 nemá kvůli nesplnění požadavku světleho rámečku, proto tedy TC99 jinak stejné a HDCP Wide má
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
nvm jestli neni ten dotaz blbej, ale zeptam se. o kolik muze cena samsungu do vanoc klesnout a o kolik muze stoupnout dostupnost. ptal jsem se na jednom obchode rekli mi ze jim je nechce distributor poslat, ze jim to samsung zakazal. tak nvm. to samy kdyztak o tom lg (laka me i acer, ale neni spicka)
- Drevorubec
- Nováček

LCD 226BW
Objednal jsem si 226BW na Cybexu, ačkoliv byla a stále je dostupnost označena - není známa -, světe div se, ve čtvrtek 8.3. odpoledne mně byl odeslán, čekám ho v pondělí (těším se jak malý kluk).
Jestli opravdu dorazí příští týden, tak to znamená, že prodejce je schopen monitor zajistit, ale pouze na závaznou objednávku, na sklad bohužel. Takže nečekejte, nehledejte, ale objednávejte!!!
PS: Trvalo to 8 pracovních dnů.
- panTauu
- Začátečník

-
- Drevorubec
- Nováček

http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S ... 2088422643panTauu píše:ja bych ho měl mít ve čtvrtek doma, kde jsi ho objednal link prosím
Nejsou nejlevnější, ale já mám u nich dlouhodobou slevu (dostal jsem se pod deset, to mně je vcelku fuk, stovka sem, stovka tam) a hlavně mám je vyzkoušený, včetně reklamací a to fungujou na 100%.
- Mrtvola
- Začátečník

Já v dubnu kupuju samsunga 226ku, jsem už pevně rozhodnut, jedině že by přišel se stejnou cenou a parametry phillips(asi těžko), za tu cenu se mi jeho výkon zdá perfektní. A jak tu píšete tak machři typu eizo, mě jsou putna. To je jak Pendolino 1.třída. Dvakrát více peněz a takřka stejná muzika. Holt co jedno písmenko ve slově eizo na monitury tak tísíce navíc.
- Mrtvola
- Začátečník

IkE Blaster píše:nvm jestli neni ten dotaz blbej, ale zeptam se. o kolik muze cena samsungu do vanoc klesnout a o kolik muze stoupnout dostupnost. ptal jsem se na jednom obchode rekli mi ze jim je nechce distributor poslat, ze jim to samsung zakazal. tak nvm. to samy kdyztak o tom lg (laka me i acer, ale neni spicka)
Cena klesne, ale do Vánoc bude sposta dalších monitorů, třičtvrtě roku je v IT technologiích jak ve vládě celá doba od roku 1989...a to jsem optimista
- panTauu
- Začátečník

-
- panTauu
- Začátečník

-
- michal3d
- Začátečník

- no hlavne ze si stastnypanTauu píše:lol to LG se dá sehnat za cenu pod 8K ( včetně dph) !Ale co mám objednánýho samsunga s největším spektrem barev 97% ze všech monitorů
podobný CRT.
- no s monitormy Philips mam viac skusenosti nez by mi bolo mile a kladne to teda nie su...npukt lag nemusím...když bych chtěl LCD na grafiku tak si pořídím Philips s S-IPS,který má cenu poloviční na rozdil od Eiza
- ciba
- Začátečník

-
supec
jo , mam ho asi tak 14 dni , a neni to za cenu okolo 9000kc vubec spatny monitor , v podpisu najdes linky na foto , samozrejme ma sve nedostatky napr tmavnuti obrazu ze spodu nahoru a omezene pozorovavci uhly (TN) v mensi mire nez tomu bylo driv napr u tn konkurence , ale kde nastalo opravdu velke zlepseni tak to je podani barev ,na to , ze to je pouze ,,tn,, tak dosahuje velmi dobre vysledky a je pouzitelne i pro poloprofi nebo tvorbu napr. editaci fotek a grafiky . protoze obraz muzu porovnat s profi tablet lcd wacom http://www.wacom.com/cintiq/index.cfm da se rici , ze ten LG neni vubec spatny , samozrejme kvalit toho wacomu nedosahuje , ale rozdil neni tak velky .
jo , mam ho asi tak 14 dni , a neni to za cenu okolo 9000kc vubec spatny monitor , v podpisu najdes linky na foto , samozrejme ma sve nedostatky napr tmavnuti obrazu ze spodu nahoru a omezene pozorovavci uhly (TN) v mensi mire nez tomu bylo driv napr u tn konkurence , ale kde nastalo opravdu velke zlepseni tak to je podani barev ,na to , ze to je pouze ,,tn,, tak dosahuje velmi dobre vysledky a je pouzitelne i pro poloprofi nebo tvorbu napr. editaci fotek a grafiky . protoze obraz muzu porovnat s profi tablet lcd wacom http://www.wacom.com/cintiq/index.cfm da se rici , ze ten LG neni vubec spatny , samozrejme kvalit toho wacomu nedosahuje , ale rozdil neni tak velky .
Naposledy upravil(a) ciba dne úte 13. bře 2007, 09:41, celkem upraveno 1 x.
CPU:Core i7 3930k (@4.9Ghz), Memory: Patriot 16GB(4x4GB KIT)DDR3 1866MHz , Sound: DAC Audioaero CAPITOLE REFERENCE SE + SPL Phonitor ,Grado PS 1000, Board:Rampage IV Extreme, HDD: 2x WD Velociraptor 150GB RAID 0 , SSD Corsair Performance 3, WESTERN DIGITAL Caviar Black 2000GB 64MB cache SATA III 6G,Power: CORSAIR HX1000,CoolerMaster HAF X,GTX 680 ,27" NEC MultiSync PA271W.
- ciba
- Začátečník

-
supec
ja myslim , ze ani odezva neni nejhorsi (subjektivne) , treba v half-life2, gtr2 atd. popripade i ve filmech se nedaji vypozorovat nejake spatnosti , jak jsem napsal v teto cenove a velikostni kategorii moc lepsich monitoru nelze nalezt ( snad jen ten samsung 226) a jednoznacny skok v kvalite dopredu muze stat i jednou tolik penez . zalezet tedy bude k cemu se ten monitor pouziva , u mne slouzi ke klasicke domaci pocitacove zabave (gtr2, fs2004 , filmy, browsing atd.) a tam naprosto vyhovuje . pro seriozni praci v grafice , kresbe pouzivam vyse zminovany wacom cintiq 21 coz je vsak jina kvalitativni a cenova trida .
ja myslim , ze ani odezva neni nejhorsi (subjektivne) , treba v half-life2, gtr2 atd. popripade i ve filmech se nedaji vypozorovat nejake spatnosti , jak jsem napsal v teto cenove a velikostni kategorii moc lepsich monitoru nelze nalezt ( snad jen ten samsung 226) a jednoznacny skok v kvalite dopredu muze stat i jednou tolik penez . zalezet tedy bude k cemu se ten monitor pouziva , u mne slouzi ke klasicke domaci pocitacove zabave (gtr2, fs2004 , filmy, browsing atd.) a tam naprosto vyhovuje . pro seriozni praci v grafice , kresbe pouzivam vyse zminovany wacom cintiq 21 coz je vsak jina kvalitativni a cenova trida .
CPU:Core i7 3930k (@4.9Ghz), Memory: Patriot 16GB(4x4GB KIT)DDR3 1866MHz , Sound: DAC Audioaero CAPITOLE REFERENCE SE + SPL Phonitor ,Grado PS 1000, Board:Rampage IV Extreme, HDD: 2x WD Velociraptor 150GB RAID 0 , SSD Corsair Performance 3, WESTERN DIGITAL Caviar Black 2000GB 64MB cache SATA III 6G,Power: CORSAIR HX1000,CoolerMaster HAF X,GTX 680 ,27" NEC MultiSync PA271W.
- supec
- Začátečník

-
LG226WT
http://www.hardforum.com/showthread.php?p=1030715754
forum o 226WT pro ty co vladnou English
ja bych ho pouzival na Photoshop, ale spíš jen "na takové to domácí žvýkání, víme" - takže žádná profi práce (více místa na boční Toolbars), na hry a filmy. Teď mám Benq FP93G a z těch barev a úhlů jsem tak trochu přešlej, takže uvažuju o dostupné náhradě. za 7800 si myslim, že je krásnej.
dá se v případě nouze zakázat interpolace (roztáhnutí obrazu)? třeba kdyby nějaká starší gameska vypadala roztažená hnusně?asi je to blbost a jenom jsem spatne pochopil tu zoom funkci...
forum o 226WT pro ty co vladnou English
ja bych ho pouzival na Photoshop, ale spíš jen "na takové to domácí žvýkání, víme" - takže žádná profi práce (více místa na boční Toolbars), na hry a filmy. Teď mám Benq FP93G a z těch barev a úhlů jsem tak trochu přešlej, takže uvažuju o dostupné náhradě. za 7800 si myslim, že je krásnej.
dá se v případě nouze zakázat interpolace (roztáhnutí obrazu)? třeba kdyby nějaká starší gameska vypadala roztažená hnusně?asi je to blbost a jenom jsem spatne pochopil tu zoom funkci...
C2D E6400 @3.5GHz,Gigabyte DS4,2GB RAM ADATA,CL4,RAID5-3x160GB Hitachi, 160GB Seagate, Saphire X1900GT @610MHz 128MB DDR3 @750MHz, Case Avance Terminator
- lukyna
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: LG226WT
poradi please kde by se dala ta LGina sehnat?????? jsem setrici studentik kterej uz ma skoro nasetreno takze chapejte to napeti....(doma se prasi na 17"crt)
DFI LanParty UT nvidia 250Gb ,AMD Sempron 64 3000+@4400+,1,8Ghz/2,641Ghz(L2 128kb)1,65V,Thermaltake CL-P0220 GoldenOrb II(30-47C),R X1650pro+primecooler vetron..,HD segate baracuda 120Gb 7200,512 ram V-DATA 400/440Mhz CL2.5-4-4-7:)
- supec
- Začátečník

-
LG226WT
vsude rikaji 2-3 tydny, ale jsou to jenom asi sliby-chyby, protoze na CZC lidi dost nadavaj ze uz je maji objednane 3 tydny a nic:(
ja jsem si ho objednal vcera,takze me ceka dost nechutny cekani:( ale doma nemam 17" CRT,takze to cekani bude trochu min neprijemny nez u tebe:)
ja jsem si ho objednal vcera,takze me ceka dost nechutny cekani:( ale doma nemam 17" CRT,takze to cekani bude trochu min neprijemny nez u tebe:)
C2D E6400 @3.5GHz,Gigabyte DS4,2GB RAM ADATA,CL4,RAID5-3x160GB Hitachi, 160GB Seagate, Saphire X1900GT @610MHz 128MB DDR3 @750MHz, Case Avance Terminator
- exot
- Nováček

-
A jak je na tom s interpolací do menšího rozlišení - dá se na to koukat? Ptám se v souvislosti s hrama, protože údajně nepodporuje pixel to pixel? A co šum v obraze při sledování videa? Na webu konkurence testovali 22" od Viewsonicu (VX2245wm) a ten hlavně s tou interpolací měl dost problémy.ciba píše:supec
DFI LanParty nF4 Ultra-D; Opteron 165; SCYTHE SCNJ-1000 Ninja Cooler; 2x1024MB
Kingstone KHX3200AK2/2G; Sapphire Radeon X800GTO2 256 MB DDR; Hitachi 160GB SATA + Seagate 7200.10 320GB SATA; NEC ND-4550; SB AUDIGY 2 Platinum Ex Enermax Liberty 500W; CoolerMaster Centurion 5 CAC-TA5, Eizo Flexscan S1910, Logitech LX7
Kingstone KHX3200AK2/2G; Sapphire Radeon X800GTO2 256 MB DDR; Hitachi 160GB SATA + Seagate 7200.10 320GB SATA; NEC ND-4550; SB AUDIGY 2 Platinum Ex Enermax Liberty 500W; CoolerMaster Centurion 5 CAC-TA5, Eizo Flexscan S1910, Logitech LX7
- lukyna
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
to supec....mozna by nebyla spatny zrusit koupi u czc ale kouknout sem http://barbone.tsbohemia.cz/?stiid=6124 ... VIf-Engine usetrit 700 si myslim jde ne..... ja budu do par dnu objednavat
DFI LanParty UT nvidia 250Gb ,AMD Sempron 64 3000+@4400+,1,8Ghz/2,641Ghz(L2 128kb)1,65V,Thermaltake CL-P0220 GoldenOrb II(30-47C),R X1650pro+primecooler vetron..,HD segate baracuda 120Gb 7200,512 ram V-DATA 400/440Mhz CL2.5-4-4-7:)
- ciba
- Začátečník

-
exot
zatim jsem zjistil , ze to umi i pixel per pixel rozliseni (tzn. zustavaji napr. cerne pruhy po stranach pri 1280x1024) interpolaci jsem jeste nepouzival tak nevim jak to vypada s kvalitou .. jak jsem tak koukal opravdu je ted LG 226wt nedostupny , ja ho objednaval z http://www.computer.cz/ asi pred 2 tydny a meli ho na sklade , dnes tam maji uvedeno objednano atd. tak nevim jak je to jinde .
zatim jsem zjistil , ze to umi i pixel per pixel rozliseni (tzn. zustavaji napr. cerne pruhy po stranach pri 1280x1024) interpolaci jsem jeste nepouzival tak nevim jak to vypada s kvalitou .. jak jsem tak koukal opravdu je ted LG 226wt nedostupny , ja ho objednaval z http://www.computer.cz/ asi pred 2 tydny a meli ho na sklade , dnes tam maji uvedeno objednano atd. tak nevim jak je to jinde .