Arctic Cooling Accelero S1 a S2

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

ten je pokud se nemylim na chlazeni pwm na kartach x1950gt/pro, cili bys to nemel potrebovat, ale je to teda pech
aapetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od aapetr »

Tak ten plech tam taky nemám . V 2D topí 40st . v 3D 60st .
V bedně CoolerMaster Centurion 534 ve předu 120vent. (2D 550ot 3D 1300ot) , vzadu 120 vent (2D 550 ot 3D 1200ot) .
Na procesoru Freezer 64 Pro pasivně (42-55 st). GK X1950pro + CPU X2 3600+ . Ty pasivy špatně držely tak jsem je musel přilepit sekundáčem , na napajecí obvody jsem přilepil malé Al chladiče .
Že to bude tak doře chladit jsem nečekal .
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Jako ten plech neni "dulezity" pro GT a PRO x1950(nepecou tak moc jak u XT/XTX), ale pro XT/XTX radu, takze az ho bude mit vic lidi tak postujte jestli je s plechem nebo ne. :( a na strance vyrobce je jasne napsane
2 Voltage Regulator Heat Spreaders and 8 Memory Heat Sinks
takze pro me by to bylo na reklamaci! Treba u Accelero X2, je uvedeno, ze si to clovek musi dokoupit zvlast, ale u s1 by mel byt v zakladnim prislusenstvi
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

kupca píše:Jako ten plech neni "dulezity" pro GT a PRO x1950(nepecou tak moc jak u XT/XTX), ale pro XT/XTX radu, takze az ho bude mit vic lidi tak postujte jestli je s plechem nebo ne. :( a na strance vyrobce je jasne napsane
2 Voltage Regulator Heat Spreaders and 8 Memory Heat Sinks
takze pro me by to bylo na reklamaci! Treba u Accelero X2, je uvedeno, ze si to clovek musi dokoupit zvlast, ale u s1 by mel byt v zakladnim prislusenstvi
je tam napsano 2 voltage regulator protoze x1950gt/pro pouziva jiny typ nez byl pouzit na x1800 a x1900gt rev1 a x1900xtx pro tyhle je ten podlouhly pasiv vedle toho plechu tento plosnej by mel bejt opravdu na x1950gt/pro.
jinak uvidime podle me je to taky na reklamaci, ale zase bych pockal az budou dostupnejsi abys nemusel dlouho cekat
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

TO aapetr: kde si ho kupoval?

Premyslim, jestli mam vymenit take ten cerveny pasiv na napetovych regulatorech za ten dodávany k chladici, tak plocha je jen preci o neco vetsí....

Tenhle typek ze zahranicního fora ho v balení asi taky nemel a ma ho na X1900XT - http://www.awardfabrik.de/forum/showthread.php?t=1222

////To Lazovak: Mas pravdu. Ten plech by se tam ani nikam nevesel.

////Upraveno
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Kollda píše: Premyslim, jestli mam vymenit take ten cerveny pasiv na napetovych regulatorech za ten dodávany k chladici, tak plocha je jen preci o neco vetsí....
urcite bych ho aspon zkusil vymenit, mel by lepe chladit, ty teploty na regulatorech take lezou docela vysoko i na x1800gto, zvlast jestli hodlas pridat voltiky 8)
SWE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SWE »

nevíte jestli mi sedne ta S1ka na tuto kartu?:
http://www.zive.cz/Article/BigImg.asp?A ... spodek.jpg

Je to sice 7600GS, ale vyrobce tam udelal "univerzalni diry na chladice"..., takze tam je i ta potrebna roztec 53mm a neco...
Takze namontovat by tam jit mela, spise me ale zajima, jestli to nebude nekde presahovat, nebo neco takoveho.

Diky za odp.
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

Panejo, zakopl jsem o tenhle thread a co to tu nevidim. :) Uz docela dlouho uvazuju o zmene stocku chladice an me prehistoricke karte, ale nechtel jsem brat primecolerskke pofiderni kopie zalmana, ale tohle vypada hodne zajimave.. Akorat si nejsem jist, jestli se to vyplati na 6800GS... :oops:

BTW jak to bude s kompatibilitou s "budoucima" GK (GF8xxx, HD 2xxx) se asi nevi, co?
Naposledy upravil(a) ninjin_cz dne sob 19. kvě 2007, 01:16, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 ninjin_cz: Prinejmensim na Radeon HD 2900XT urcite nepujde, pac ma jadro GPU mirne pod urovni ochraneho ramecku. Na karty nVidia (8600,8800) by podle meho odhadu jit mel, na jejich PCB neni nic vyrazne odlisneho.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
maestro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

Kollda píše:
Ossis píše: Bezva, tak na nás nezapomeň. Na co to budeš dávat?
Co me ale hodne znepokojilo je, ze v baleni chybel tento plisek. Neni mi moc jasné k cemu by se mel pouzit a celkem doufám ze se uzije pouze u karet Nvidia, pac bych nerad cely chladic kvůli takovéto "kravine" posilal zpatky...
ten plisek je urcen pro karty rady X1950, je to chlazeni voltage regulatoru. Na techto kartach topí až neco malo pres 70°C a na AGP variante je to jeste vice, tak je potreba to chladit.
viz.
http://www.xmaestro.com/view.php?cisloclanku=2007040011

Ale co sem ted videl kartu od Sapphire (x1950pro) asi maji nejakou novou revizi, pze maji uplne jinak udelanou zadni cast karty a uz tolik netopi a ten plisek neni potreba, proto v baleni nejspise neni!
Kollda
Začátečník
Začátečník

Minicerenze Accelera S1

Příspěvek od Kollda »

Rozhodl jsem se napsat krátkou minirecenzi na tento skvělý chladič, doufám že někomu pomůže při výběru nového chladiče.

Po vybalení tohoto chladiče z transportní krabice na mě vykoukl obrovský chladič, měl jsem podobné pocity jako když mi došel TT Sonic Tower, hned na první pohled je člověku jasné, že tenhle „drobeček“ musí něco uchladit. Jako plus beru i to, že se mu při přepravě nic nestalo, což u chladičů balených v plastovém obalu nebývá natolik zvykem. Po chvíli ale přišel šok! Na zadní straně plastového obalu se nacházelo vylisované místo, pro nějakou součást balení, ale nic tam nebylo. Nedalo mi to a začal jsem hledat na internetu. Nakonec jsem svoji odpověď našel tady na pct, kde jsme se shodli na tom, že „ta“ chybějící část je vlastně plech, který se používá na chlazení napěťových regulátorů pouze u karet X1950GT/PRO. Čímž se mi ulevilo, protože na moji X1800GTO tento plech nepotřebuji.

Problém s instalací se prakticky nevyskytl, jenom původnímu chladiči se moc dolů nechtělo, to samé platí i o červeném pasivku na napěťových regulátorech. Ted ještě něco málo k instalaci: Pozor dávejte na malé pasivky pro paměti, které mají tendenci „padat“, pokud jim ovšem zaručíte naprosto rovnou plochu(odstaraníte z pamětí „humus“ co zbyl po demontáži stock chladiče), tak máte reálnou šanci, že budou držet, pokud by ani tak nedrželi, tak budete muset použít jednu z alternativních možností. Mě osobně stačilo odstranit „humus“ z pamětí a chvilka pevného přidržení pasivku na pamětech a držely obstojně.Trochu mě překvapili velice úzké šroubky, nebo spíše velice úzký závit, hlavička je víc jak dostatečně velká, ale začal jsem mít obavu o správné usazení chladiče, protože otvory na kartě byli o něco širší, avšak po utáhnutí všech čtyřech šroubů, vše drží jak má. Jako velice šikovné považuji šroubkové uchycení pasivku pro napětové regulátory.

Jinak chladič je opravdu monumentální na délku pokryje celou kartu a na výšku ji o nějaké 4cm převyšuje. Samotný váží 300g a po namontování 120mm ventilátoru značky Xilence(s červenými lopatkami) se váha celého kompletu rázem vyšvihne až k 450g, navíc s takto osazeným chladič spolyká již velké množství místa.

Tak chladič máme nainstalovaný a můžeme se vrhnout na to nejdůležitější a to na testy.

Obecné informace:
Teplota v místnosti se pohybovala okolo 25C
Taktoval jsem v Ati Tray Tools, kde byla zvyšována i Voltaž na jádře, bohužel z nějakého důvodu nešla zvýšit Voltaž u pametí a tak jsem zůstal na výchozí hodnotě (viz tabulky), myslím, že podstatný rozdíl v teplotách by se nekonal a tak jsem radši zachoval objektivnost. Zátěžové testy byli prováděny také pomocí ATT(položka Scan for Artifacts)

Hodnoty v tabulkách jsou vždy v tomto pořadí: (údaje jsou ve stupních Celsia)

Klid :: zátěž 5min :: zátěž 10 min

////// - test nebyl proveden (byt z důvodů zbytečnosti, nebo již nedostatečného chlazení)

Ještě bych rád uvedl několik hodnot z třetí tabulky na pravou míru:

U Stock chladiče byl test přerušen po 4min, kvuli velmi vysokým teplotám
U Accelera pasiv byl test přerušen po 8min, kvůli vysokých hodnotám u nap. regulátorů
U Stock chladiče jak mile byla překročena hodnota 70C, se zvýšili otáčky na 70% a produkoval neskutečný hluk.

Obrázek

Kapitolou samou pro sebe, by mohli být napěťové regulátory, pasivek dodávaný k chladiči nepochybně pomhl, jeho větší plocha je hodně znát a i při vrcholném testu dokázal držet hodnoty na více jak přijatelné hodnotě.

Závěrem bych chtěl říci, že Accelero S1 splnilo přesně to, co jsem od něj očekával, nabízí naprosto bezkonkurenční poměr cena/výkon. I po mírném zvýšení napětí ho lze stále provozovat jako naprosto pasivní chladič, pokud chcete zdolávat vyšší mety stačí 12cm ventilátor na 5V. No a co dodat ke kombinaci s 12cm ventilátorem na 12V? Napadají mne dvě anglická slova no comment:)
Naposledy upravil(a) Kollda dne ned 20. kvě 2007, 23:16, celkem upraveno 1 x.
maestro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Tak dneska mi chladic prisel, hodil jsem ho na svoji x1950xt, a na defaultnich frekvencich mam po 15 minutach 81st na jadre a 90st na vrm. Pri tom tam mam dany 12V vetron. Takze pro me celkem zklamani :(

// a jeste se mi zvedla teplota cpu o 3-5st, a pri tom mam dobre vetranou skrin :x
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

a jak moc mas teply zebra a pipky?
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Holda píše:a jak moc mas teply zebra a pipky?
Prenos tepla je dobry, pipky jsou celkem dost teple.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

tak to je spatny no....nevim, pokud ji neuchladi a je v podporovanejch kartach, tak bych to mozna reklamoval
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Holda píše:tak to je spatny no....nevim, pokud ji neuchladi a je v podporovanejch kartach, tak bych to mozna reklamoval
jako uchladi to uchladi, ale co mam silencere tak ten se pres 65 stupnu nedostane, a hlavne jde hned teplo pryc z case.

Reklamace, nema cenu, jsem to mel stejna spis jen na testy.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Bohuzel bude chyba na tvoji strane - tento chladic mi dnes dosel, k instalaci - pokud bude zajem se vyjadrim pozdeji (jen tak naokraj - hruza, des), jinak je to super chladic. Projel jsem parkarat 3D Mark 05 v nastaveni 1280x1024 4xAA 8xAF a teplota v zatezi nesla pres 70C - nutno ovsem poznamenat ze chladim PASIVNE. Napetove regulatory opravdu pecou jako hrom, dosahl jsem 100C, musim to jeste nejak poladit. Rec je o chlazeni graficke karty X1800XT@default. Teplota na GPU v nezatizenem stavu je 49-50C - o proti 63C se stock chlazenim.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
maestro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

EfineSS píše:... k instalaci - pokud bude zajem se vyjadrim pozdeji (jen tak naokraj - hruza, des)...
hruza des instalace? za tri minuty nasazeno a prisroubovano :)
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

To ano, ale jde o jine veci... Napriklad pasivy na pameti - pameti na karte jsem ocistil, odmastil a presto tam vubec nedrzi a byl jsem nucen je tam proste nedat. Zajimave je, ze jinak se lepi na vsechno mozny, ale tam kde by mely proste nedrzi. Dalsi vec je, ze pasiv na napetove regulatory dodany v baleni koliduje s hlavnim velkym chadicem - to nejak nevymyslely. Dalsi potize nastavaly pri umisteni karty jiz s nasazenym Accelerem S1 do slotu na desce. To uz je spis ale problem "genialniho" layoutu desky DFI Infinity nF4x. Pokud tam budu chtit dat 12cm ventilator, budu muest uvolnit vsechny PCI sloty. :x
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“