ATi/AMD & GPGPU, profi sféra atd.
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Sobo
- Středně pokročilý
no-X: CCC je nezbytnost?? Minuly mesic me dost nasralo, takze pouzivam jenom Display driver + ATT. A i kdyby, overdrive polozku jsem v CCC nikdy nemel, hadej proc.
Jeste jsem se chtel zeptat, myslis, ze tech 1,046 TFLOPs, ktere ta moje mrcha udajne ma mit, lze realne vyuzit na F@H? Ona se ATi velice rada chvasta tim, ze ma grafiku > 1TFLOP, ale opravdu dovoluje efektivita CrossFire realne cely tento vykon vyuzit??
Jeste jsem se chtel zeptat, myslis, ze tech 1,046 TFLOPs, ktere ta moje mrcha udajne ma mit, lze realne vyuzit na F@H? Ona se ATi velice rada chvasta tim, ze ma grafiku > 1TFLOP, ale opravdu dovoluje efektivita CrossFire realne cely tento vykon vyuzit??
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- palda
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý
- CeBrk
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
porovnání
no-X:
Pokud jde o porovnávání výkonu mezi jednotlivými platformami pomocí výsledků ve Folding Home, nejsem si jist, zda-li je to tak snadné. Možná se pletu, nebo se to i od té doby změnilo, ale někde jsem četl, že procesory dostávají ke zpracování mnohem komplexnejší výpočty, než GPU. Jestli máš jiné informace, rád se nechám vyvést z omylu.
Mimochodem, zajímavé je srovnání mezi výkonem na jeden stroj u Windows a Mac OS s Intel procesory. Zatím co první zmiňovaná platforma nabízí průměrný výkon 0,95 GFlops na jeden stroj, u Intelů bežících na MAC OS X je to 3,12 GFlops. Je vidět, že uživatelé Windows a Folding Home mají opravdu postarší procesory. Pokud se nepletu, Apple přešel na Intel v době prvního Inteláckého Core, takže v jejich OS tepe právě tento procesor a jeho následovník Core 2.
Trochu mimo bežně dostupné informace v internetových diskusích, vypadají výsledky procesorů PowerPC. Ty disponují průměrným výkonem 0,83 GFlops. Předpokládám, že všechny procesory dostávají ke zpracování podobné úlohy. Zvěsti o nadřazenosti procesorů od IBM, nad archaickou architekturou x86, asi nebudou tak žhavé.
Pokud jde o porovnávání výkonu mezi jednotlivými platformami pomocí výsledků ve Folding Home, nejsem si jist, zda-li je to tak snadné. Možná se pletu, nebo se to i od té doby změnilo, ale někde jsem četl, že procesory dostávají ke zpracování mnohem komplexnejší výpočty, než GPU. Jestli máš jiné informace, rád se nechám vyvést z omylu.
Mimochodem, zajímavé je srovnání mezi výkonem na jeden stroj u Windows a Mac OS s Intel procesory. Zatím co první zmiňovaná platforma nabízí průměrný výkon 0,95 GFlops na jeden stroj, u Intelů bežících na MAC OS X je to 3,12 GFlops. Je vidět, že uživatelé Windows a Folding Home mají opravdu postarší procesory. Pokud se nepletu, Apple přešel na Intel v době prvního Inteláckého Core, takže v jejich OS tepe právě tento procesor a jeho následovník Core 2.
Trochu mimo bežně dostupné informace v internetových diskusích, vypadají výsledky procesorů PowerPC. Ty disponují průměrným výkonem 0,83 GFlops. Předpokládám, že všechny procesory dostávají ke zpracování podobné úlohy. Zvěsti o nadřazenosti procesorů od IBM, nad archaickou architekturou x86, asi nebudou tak žhavé.
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- no-X
- Středně pokročilý
- Sobo
- Středně pokročilý
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Sobo
- Středně pokročilý
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- jcdenton12
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Sobo
- Středně pokročilý
Lukfi: To sice ano, ale taky me napadlo, ze RV670 se prodalo jiz nekolik desitek, ne-li stovek tisic a z takoveho cisla se tomu venuje jen par lidi?? Jinak i kdybys to vynasobil dvema(R580 vs RV670), tak je to porad smesne malo. Idealni by bylo, kdyby mel ten klient svoje samostatne CD a byl by pribalovan ke grafikam ATi standartne.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ony tam jsou i slabší čipy, než R580, třeba R520 (s teoretickým výkonem 1/3 R580), určitě RV570 a možná i ostatní R5xx. Věnuje se tomu málo lidí... protože široká veřejnost o té možnosti neví a z těch, co o tom ví, ne každý touží po tom, aby jeho grafika pořád jela naplno a i ve 2D musel poslouchat hluk chladiče.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- no-X
- Středně pokročilý
Sobo: Nemusíš nic složitě počítat, na minulé stránce jsem postoval link na statistiky. Uvedu ho ještě jednou:
http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/mai ... pe=osstats
Taky jsem uvedl přepočtený výkon na 1 CPU a 1 GPU a rozdíl byl zhruba 70× vyšší ve prospěch GPU. Pokud se pamatuju, hovořila ATi v době uvedení klienta pro X1900 o cca 40× vyšší efektivitě oproti CPU. Výkon současného typického GPU oproti aktuálnímu typickému CPU narostl téměř 2x (oproti tehdejší situaci). A to je třeba brát v úvahu, že dnes se už nic slabšího, než dvoujádra, prakticky neprodává a čtyřjádra se stávají standardem všech počítačů, kde je alespoň trochu kladem důraz na výkon.
http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/mai ... pe=osstats
Taky jsem uvedl přepočtený výkon na 1 CPU a 1 GPU a rozdíl byl zhruba 70× vyšší ve prospěch GPU. Pokud se pamatuju, hovořila ATi v době uvedení klienta pro X1900 o cca 40× vyšší efektivitě oproti CPU. Výkon současného typického GPU oproti aktuálnímu typickému CPU narostl téměř 2x (oproti tehdejší situaci). A to je třeba brát v úvahu, že dnes se už nic slabšího, než dvoujádra, prakticky neprodává a čtyřjádra se stávají standardem všech počítačů, kde je alespoň trochu kladem důraz na výkon.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Gerimo
- Mírně pokročilý
jj presne tak... myslim ze moje 2600XT nelame rekordyLukfi píše:Ony tam jsou i slabší čipy, než R580, třeba R520 (s teoretickým výkonem 1/3 R580), určitě RV570 a možná i ostatní R5xx. Věnuje se tomu málo lidí... protože široká veřejnost o té možnosti neví a z těch, co o tom ví, ne každý touží po tom, aby jeho grafika pořád jela naplno a i ve 2D musel poslouchat hluk chladiče.

Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- Sobo
- Středně pokročilý
Vykon dosazeny GPU klienty na Folding@Home dnes dosahl 107 TFLOPS, takze prevysil 58% vykonu PC klientu.
Pritom pocet aktivnich PC:GPU klientu je v pomeru 190892:1556 (tj. 122:1).
by peteb @ ehw
Pritom pocet aktivnich PC:GPU klientu je v pomeru 190892:1556 (tj. 122:1).
by peteb @ ehw
- Gerimo
- Mírně pokročilý
- no-X
- Středně pokročilý
podle mých záznamů to je:
pátek - 29 TFLOPs
sobota - 53 TFLOPs
neděle - 73 TFLOPs
pondělí - 86 TFLOPs
úterý - 94 TFLOPs
středa - 107 TFLOPs
čtvrtek - 112 TFLOPs
pátek - 125 TFLOPs
já jsem to totiž až dosud vždy opisoval před updatem, tzn. jakoby údaje za předchozí den (update probíhá obvykle mezi 20-21 hodinou, takže jsem skóre, které bylo zobrazeno v noci, zapisoval až další den ráno)
V podstatě jsme překonali 2/3 výkonu CPU a jsme na 10% výkonu PS3.
pátek - 29 TFLOPs
sobota - 53 TFLOPs
neděle - 73 TFLOPs
pondělí - 86 TFLOPs
úterý - 94 TFLOPs
středa - 107 TFLOPs
čtvrtek - 112 TFLOPs
pátek - 125 TFLOPs
já jsem to totiž až dosud vždy opisoval před updatem, tzn. jakoby údaje za předchozí den (update probíhá obvykle mezi 20-21 hodinou, takže jsem skóre, které bylo zobrazeno v noci, zapisoval až další den ráno)
V podstatě jsme překonali 2/3 výkonu CPU a jsme na 10% výkonu PS3.
- no-X
- Středně pokročilý
- no-X
- Středně pokročilý
Co si udělat malou soutěž?
Otázka: Zkuste odhadnout, který den ATi GPU výkonem překonají CPU pod windows. Tipovat můžete do zítřka (soboty) 20:00. A jako relevantní hodnotu budeme brát údaj zobrazený ve statistikách v ten den ve 21:15 našeho času.
Vyhrát nemůžete nic (můžete si to jen napsat do podpisu a mít z toho dobrý pocit
)
Můj tip: 25.4. (opraveno, ne 25.5. - thx2 OndraSter)
Otázka: Zkuste odhadnout, který den ATi GPU výkonem překonají CPU pod windows. Tipovat můžete do zítřka (soboty) 20:00. A jako relevantní hodnotu budeme brát údaj zobrazený ve statistikách v ten den ve 21:15 našeho času.
Vyhrát nemůžete nic (můžete si to jen napsat do podpisu a mít z toho dobrý pocit

Můj tip: 25.4. (opraveno, ne 25.5. - thx2 OndraSter)
Naposledy upravil(a) no-X dne pát 18. dub 2008, 23:21, celkem upraveno 1 x.