ATi/AMD & GPGPU, profi sféra atd.

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět

Jaký máte názor na GPGPU?

GPGPU je budoucnost, nejsnazší cesta pro dosažení vysokého výkonu...
106
52%
GPGPU má budoucnost, ale hlavně v profi segmentech. Koncovému uživateli toho moc nepřinese.
78
38%
Je to slepá ulička, za pár let po této technologii neštěkne ani pes :o)
19
9%

Celkem hlasů: 203
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

no-X: CCC je nezbytnost?? Minuly mesic me dost nasralo, takze pouzivam jenom Display driver + ATT. A i kdyby, overdrive polozku jsem v CCC nikdy nemel, hadej proc.

Jeste jsem se chtel zeptat, myslis, ze tech 1,046 TFLOPs, ktere ta moje mrcha udajne ma mit, lze realne vyuzit na F@H? Ona se ATi velice rada chvasta tim, ze ma grafiku > 1TFLOP, ale opravdu dovoluje efektivita CrossFire realne cely tento vykon vyuzit??
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

neni nezbytny... ja nemam CCC a jede mi to po gpu... vytizeni GPU muzes sledovat i v rivatuneru. Mimochodem kdyz pocita Radek a PS3 tak se ty X86 pekne predhanej (za 5h pocitani s HD3850 a PS3 mam vic bodu jak s P-D 3,2GHz za tejden) :roll:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

pátek - 29 TFLOPs
sobota - 53 TFLOPs
neděle - 73 TFLOPs
pondělí - 86 TFLOPs

:)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
CeBrk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

porovnání

Příspěvek od CeBrk »

no-X:
Pokud jde o porovnávání výkonu mezi jednotlivými platformami pomocí výsledků ve Folding Home, nejsem si jist, zda-li je to tak snadné. Možná se pletu, nebo se to i od té doby změnilo, ale někde jsem četl, že procesory dostávají ke zpracování mnohem komplexnejší výpočty, než GPU. Jestli máš jiné informace, rád se nechám vyvést z omylu.
Mimochodem, zajímavé je srovnání mezi výkonem na jeden stroj u Windows a Mac OS s Intel procesory. Zatím co první zmiňovaná platforma nabízí průměrný výkon 0,95 GFlops na jeden stroj, u Intelů bežících na MAC OS X je to 3,12 GFlops. Je vidět, že uživatelé Windows a Folding Home mají opravdu postarší procesory. Pokud se nepletu, Apple přešel na Intel v době prvního Inteláckého Core, takže v jejich OS tepe právě tento procesor a jeho následovník Core 2.
Trochu mimo bežně dostupné informace v internetových diskusích, vypadají výsledky procesorů PowerPC. Ty disponují průměrným výkonem 0,83 GFlops. Předpokládám, že všechny procesory dostávají ke zpracování podobné úlohy. Zvěsti o nadřazenosti procesorů od IBM, nad archaickou architekturou x86, asi nebudou tak žhavé.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to cebrk: je videt ze jsi nemel moznost ozkouset si powerpc. :roll:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

pátek - 29 TFLOPs
sobota - 53 TFLOPs
neděle - 73 TFLOPs
pondělí - 86 TFLOPs
úterý - 94 TFLOPs
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Neni to trochu malo?? Budu-li to brat tak, ze HD 3870/2900 vyda za 0,5TFLOPs a HD 3870 X2 za 1TFLOP, tak z toho vyplyva, ze se tomu venuje tak 200 lidi. Nebo mi neco uslo??
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Jenže to jsou teoretické hodnoty, to co uvádí no-X jsou skutečné. Ty výpočty totiž nelze optimalizovat tak, aby to zcela využilo teoretický FP výkon čipu.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

No dobra, ale kdybych bral 100GFLOPs\RV670, coz je podle me neefektivni az, az, tak to taky neni zrovna velke cislo v globalnim meritku.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

A napadlo tě, že třeba ne všechny čipy zapojené do projektu jsou RV670?
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

tak napr ja som to skusil s HD3650 a vytazenie jak CPU tak GPU nic moc

CPU bol a64 2.5GHz single core

1% vypoctu trvalo ako 3 minuty
...
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Lukfi: To sice ano, ale taky me napadlo, ze RV670 se prodalo jiz nekolik desitek, ne-li stovek tisic a z takoveho cisla se tomu venuje jen par lidi?? Jinak i kdybys to vynasobil dvema(R580 vs RV670), tak je to porad smesne malo. Idealni by bylo, kdyby mel ten klient svoje samostatne CD a byl by pribalovan ke grafikam ATi standartne.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Ony tam jsou i slabší čipy, než R580, třeba R520 (s teoretickým výkonem 1/3 R580), určitě RV570 a možná i ostatní R5xx. Věnuje se tomu málo lidí... protože široká veřejnost o té možnosti neví a z těch, co o tom ví, ne každý touží po tom, aby jeho grafika pořád jela naplno a i ve 2D musel poslouchat hluk chladiče.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Sobo: Nemusíš nic složitě počítat, na minulé stránce jsem postoval link na statistiky. Uvedu ho ještě jednou:

http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/mai ... pe=osstats

Taky jsem uvedl přepočtený výkon na 1 CPU a 1 GPU a rozdíl byl zhruba 70× vyšší ve prospěch GPU. Pokud se pamatuju, hovořila ATi v době uvedení klienta pro X1900 o cca 40× vyšší efektivitě oproti CPU. Výkon současného typického GPU oproti aktuálnímu typickému CPU narostl téměř 2x (oproti tehdejší situaci). A to je třeba brát v úvahu, že dnes se už nic slabšího, než dvoujádra, prakticky neprodává a čtyřjádra se stávají standardem všech počítačů, kde je alespoň trochu kladem důraz na výkon.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Lukfi píše:Ony tam jsou i slabší čipy, než R580, třeba R520 (s teoretickým výkonem 1/3 R580), určitě RV570 a možná i ostatní R5xx. Věnuje se tomu málo lidí... protože široká veřejnost o té možnosti neví a z těch, co o tom ví, ne každý touží po tom, aby jeho grafika pořád jela naplno a i ve 2D musel poslouchat hluk chladiče.
jj presne tak... myslim ze moje 2600XT nelame rekordy :roll: :roll:
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Vykon dosazeny GPU klienty na Folding@Home dnes dosahl 107 TFLOPS, takze prevysil 58% vykonu PC klientu.
Pritom pocet aktivnich PC:GPU klientu je v pomeru 190892:1556 (tj. 122:1).

by peteb @ ehw
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

pátek - 29 TFLOPs
sobota - 53 TFLOPs
neděle - 73 TFLOPs
pondělí - 86 TFLOPs
úterý - 94 TFLOPs
středa - 107 TFLOPs
čtvrtek - 125 TFLOPs

my jim jeste ukazeme :twisted:
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

podle mých záznamů to je:

pátek - 29 TFLOPs
sobota - 53 TFLOPs
neděle - 73 TFLOPs
pondělí - 86 TFLOPs
úterý - 94 TFLOPs
středa - 107 TFLOPs
čtvrtek - 112 TFLOPs
pátek - 125 TFLOPs

já jsem to totiž až dosud vždy opisoval před updatem, tzn. jakoby údaje za předchozí den (update probíhá obvykle mezi 20-21 hodinou, takže jsem skóre, které bylo zobrazeno v noci, zapisoval až další den ráno)

V podstatě jsme překonali 2/3 výkonu CPU a jsme na 10% výkonu PS3.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

jsme na třech čtvrtinách :-)

Obrázek
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Co si udělat malou soutěž?

Otázka: Zkuste odhadnout, který den ATi GPU výkonem překonají CPU pod windows. Tipovat můžete do zítřka (soboty) 20:00. A jako relevantní hodnotu budeme brát údaj zobrazený ve statistikách v ten den ve 21:15 našeho času.

Vyhrát nemůžete nic (můžete si to jen napsat do podpisu a mít z toho dobrý pocit :-) )

Můj tip: 25.4. (opraveno, ne 25.5. - thx2 OndraSter)
Naposledy upravil(a) no-X dne pát 18. dub 2008, 23:21, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“