Asus M2A-VM (AM2, 690G) - zkusenosti?

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

PVT.SIMEK
Nováček
Nováček

Příspěvek od PVT.SIMEK »

samozdřejmě to bylo obrazně řečeno, "ledový" :)), cpu : 22°C deska 33°C v testu stabylity říká everest toby mohlo odpovídat každopádně krásná teplota i na omak .)
PVT.SIMEK
Nováček
Nováček

Příspěvek od PVT.SIMEK »

Charmie: pokud naněm neudržíš ruku je deska KO a pošli ji do opravy , vím to dobře páč delám testra Z.D. v ASUSU

oňa : typuju žetoje procák, zkus jiný poduk bude znova vřískat tak deska:)
AMD Sempron LE1100 1,9 @ 2,7Ghz 2gb ram ddr2 dual chanel, gef. 6600GT 128MB
charmie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od charmie »

PVT.SIMEK píše:Charmie: pokud naněm neudržíš ruku je deska KO a pošli ji do opravy , vím to dobře páč delám testra Z.D. v ASUSU
Ja nekde psal, ze nuedržím ruku na procáku?
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od liquidfunk »

Koupil jsem ji rodicum a zatim se zda ze vsechno ok, sempron LE 2,0GHz, 2x667 kingstony, 200gb wd disk. Jediny co mne trapi je prilis pomaly start, je fakt ale ze jsem zatim nejak extra nepatral cim by to mohlo byt.
PVT.SIMEK
Nováček
Nováček

Příspěvek od PVT.SIMEK »

charmie: já psal na tvůj problém s chipsetem :))) pokud na něm neudržíš ruku ( přesněji na chladiči chipsetu )
charmie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od charmie »

PVT.SIMEK píše:charmie: já psal na tvůj problém s chipsetem :))) pokud na něm neudržíš ruku ( přesněji na chladiči chipsetu )
Njn, jenze jdi reklamovat desku, kdyz vsechno v pohode funguje bez problemu a nemam zadnou jinou, kterou bych tam namontoval na ten mesic, co mi ji budou reklamovat:(
PVT.SIMEK
Nováček
Nováček

Příspěvek od PVT.SIMEK »

mno můžeš zkusit lepší chladič, ale jak říkám, když semi dostane na test deska na které ( vaří ) chipset, jde automaticky na výměnu 8-)
droly
Začátečník
Začátečník

deska asus M2A-VM,nejde zvuk

Příspěvek od droly »

dobry den po na instalovani original driveru nejde zvuk
pred tim sel nez jsem provedl vymenu HDD za vetsi .
Obrázek

pise to tyto nalezitosti

Obrázek
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Odeber ve Správci zařízení ono zařízení s vykřičníkem, poté ve správci programů (Přidat odebrat.....) odinstaluj onen Realtek. Reinstaluj Hotfix KB888111 (bude na CD k tvé desce v sekci Audio) a poté restartuj kompa. Znovu reinstaluj Realtek ovladače....voila.

P.S. někdy stačí odebrat zařízení s vykřičníkem, ve správci zařízení dát akci vyhledat nový HW a může být po problému....
droly
Začátečník
Začátečník

a

Příspěvek od droly »

diky
za rychlou odpoved
snad to bude fungovat
dam vedet

dekuji
droly
Začátečník
Začátečník

a

Příspěvek od droly »

tak se nedari odinstalovat
pise mi to ze toto zarizeni je pouzivano.
Obrázek
Obrázek
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Odeber to v nouzáku
droly
Začátečník
Začátečník

a

Příspěvek od droly »

dik
uz se to chytlo nekolikrat jsem restartoval
a potom si to vzalo sama ovladač z desky.
proc to ale neslo hned napoprve????

jinak diky moc za navigovani
brzda23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brzda23 »

Chlapci, založil sem jedno téma ohledně téhle desky....tak se mrkněte a zkuste poradit. http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... highlight=
Core i5-2400, ASUS P8P67 LE stepping B3, Kingston HyperX XMP Genesis 4GB (kit 2x 2GB) CL7 1333MHz, MSI N460 Hawk 1GB, Enermax 500W 80+
Pappy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pappy »

Ahoj všem,

tak já mám s touto deskou hodně špatné zkušenosti,ale pokud se velke chytre hlavy spoji tak mi tu treba na foru dokazi pomoci :-)

Pro uvod sepisi co vse na teto desce bylo pouzito:

Windows Vista 32-bit (vcetne poslednich zaplat)
Vista Codecs 4.5.6
BIOS - posledni 3 verze
Realtek ovladace - R 1.66,R1.68,R1.86 - pro Vistu vcetne verze 1.68 pro ATI HDMI
AMD Dual Core Optimizer (v BIOSu vypnuto Cool and Q...)

Problem:

Kolegovi jsem postavil HTPC s tim ze dame Visty a pujde mu pres HDMI jak obraz do LCD TV tak i zvuk..

Problem nastal ze jiz pres mesic resime proc pres HDMI nejde zvuk i kdyz je vse spravne nastaveno a v BIOSu povoleno...Zom nastal az s nainstalovani Realtek ovladace 1.68 pro ATI HDMI kde se v TV objedvil aspon praskot pri jakemkoliv naznaku spusteni zvuku..Zvuk zadny ale silene praskani...

Druhy problem a to zasadnejsi nastal pri spusteni jakehokoliv videa..(at uz DivX,Xvid,Flash video z webu,streamovane,DVD).Veskere videa jsou spustena rychleji asi tak 2x rychleji..Myslel jsem si ze by to mohlo byt procesorem a Microsoftem,tak jsem nainstaloval na Visty :-( od AMD Dual Core Optimizer a porad se nic nezmenilo....Pak jsem myslel ze to bude kodeky,ale tyto kodeky mi funguji tez na Vista doma na svem PC a i na XP na notasu bez problemu.Takze opravdu nevim v cem je zakopany pes..

Timto Vas prosim kdyby Vas neco napadlo,tak urcite napiste..Diky moc
wonknu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wonknu »

S touhle deskou mám zkušenosti z dvouma kouskama. Oba ani jeden problém. Na jednom sata disk,sata mechanika,X2 4000+,1GB ram jeden modul- už jede přes pul roku a nebyl jedinej problém.
U bratra je týden, s X2 3600+ @2,35Ghz, 4×512RAM, IDE disk, IDE mechanika- taky ani jeden problem, ani jednou to nespadlo s pretaktovanim, akorat je dost teplej cipset...
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
Pappy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pappy »

Pappy píše:Ahoj všem,

tak já mám s touto deskou hodně špatné zkušenosti,ale pokud se velke chytre hlavy spoji tak mi tu treba na foru dokazi pomoci :-)

Pro uvod sepisi co vse na teto desce bylo pouzito:

Windows Vista 32-bit (vcetne poslednich zaplat)
Vista Codecs 4.5.6
BIOS - posledni 3 verze
Realtek ovladace - R 1.66,R1.68,R1.86 - pro Vistu vcetne verze 1.68 pro ATI HDMI
AMD Dual Core Optimizer (v BIOSu vypnuto Cool and Q...)

Problem:

Kolegovi jsem postavil HTPC s tim ze dame Visty a pujde mu pres HDMI jak obraz do LCD TV tak i zvuk..

Problem nastal ze jiz pres mesic resime proc pres HDMI nejde zvuk i kdyz je vse spravne nastaveno a v BIOSu povoleno...Zom nastal az s nainstalovani Realtek ovladace 1.68 pro ATI HDMI kde se v TV objedvil aspon praskot pri jakemkoliv naznaku spusteni zvuku..Zvuk zadny ale silene praskani...

Druhy problem a to zasadnejsi nastal pri spusteni jakehokoliv videa..(at uz DivX,Xvid,Flash video z webu,streamovane,DVD).Veskere videa jsou spustena rychleji asi tak 2x rychleji..Myslel jsem si ze by to mohlo byt procesorem a Microsoftem,tak jsem nainstaloval na Visty :-( od AMD Dual Core Optimizer a porad se nic nezmenilo....Pak jsem myslel ze to bude kodeky,ale tyto kodeky mi funguji tez na Vista doma na svem PC a i na XP na notasu bez problemu.Takze opravdu nevim v cem je zakopany pes..

Timto Vas prosim kdyby Vas neco napadlo,tak urcite napiste..Diky moc
Tak jeste jednou zdravim...

Chci jen informovat ze problem vyresen,kdyz jsem toto PC prinesl domu a zapojil na svou LCD televizi tak vse fungovalo jak melo bez jakekoliv preinstalace..takze chyba musi byt v TV kamarada..Zajimave ze oba mame Samsung.Jen on ma vetsi a novejsi..
Delorean
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Delorean »

Chtěl bych se na něco zeptat, protože zvažuju tuto desku Asus M2A-VM HDMI do neherní sestavy s využitím integrované grafiky(druhý kandidát je Gigabyte GA-MA69G-S3H). Co mě zajímá - jak je to s napětím pro CPU - dá se bez problémů ručně nastavovat? Trochu mě zarazila část této recenze, kde píšou o přiliš vysokém napětí a nestabilitě při snížení.
Nemám v okolí nikoho, kdo by to na desce mohl vyzkoušet, byl bych tedy rád, kdyby sem někdo uvedl praktické zkušenosti se změnou napětí(nahoru i dolů) a jestli napětí sedí. Nejde mi ani tak o přetaktování, ale spíš o snížení napětí kvůli spotřebě.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
wonknu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wonknu »

Tuhle desku od ASUSU ma bracha v PC. Takže podvoltování mužu zkusit.
Možná ještě dnes.
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
Delorean
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Delorean »

wonknu: moc díky.
Jsem právě v tý zmíněný recenzi nějak nepochopil těch 1,520V, jak se tohle napětí nastavilo, jestli volbou Default v BIOSu a proč tak vysoko. Nezdá se mi, že by nešlo nastavovat ručně míň, nebo víc při přetáčení (samozřejmě v rozumných mezích s ohledem na stabilitu).
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“