vLite - úprava instalačního DVD Windows Vista
Moderátor: Loki5567
- EllE
- Začátečník
Re: vLite - úprava instalačního DVD Windows Vista
instalator Vista SP1 x64 s integrovanejma aktualizacema (vse do rijna 2008)
vlastni zkusenosti vLite 1.2:
- Multimedia -> Windows Media Player - todle jsem bohuzel musel ponechat, protoze ho vyzaduje treba Creative Console Launcher
- Services -> Task Scheduler - todle kdyz odstranite tak nejen ze neuvidite language bar (coz spise vitam), ale a co je horsi nejde prepinat jazyky pres alt+shift a navic ani manualni zmena v nastaveni nic doopravdy nezmeni
tydle dve veci zpusobuje asi nejakej update co je v instalacce
- Services -> User-mode Driver Framework - pokud sem dal todle odstranit tak se po nainstalovani woken neustale instalovaly 3 aktualizace a restartovalo virtualni "PC"
- System -> Component Cache - todle kdyz jsem odstrelil, tak se zas objevil ten nezmar s aktualizacema
a jako vzdy doporucuju vsechny zmeny nejdrive odzkouset ve virtualizacnich systemech jako je VirtualBox nebo jednodussi VirtualPC, popr. pokud mate x64 tak placenej ale asi nejlepsi - VMware
vlastni zkusenosti vLite 1.2:
- Multimedia -> Windows Media Player - todle jsem bohuzel musel ponechat, protoze ho vyzaduje treba Creative Console Launcher
- Services -> Task Scheduler - todle kdyz odstranite tak nejen ze neuvidite language bar (coz spise vitam), ale a co je horsi nejde prepinat jazyky pres alt+shift a navic ani manualni zmena v nastaveni nic doopravdy nezmeni
tydle dve veci zpusobuje asi nejakej update co je v instalacce
- Services -> User-mode Driver Framework - pokud sem dal todle odstranit tak se po nainstalovani woken neustale instalovaly 3 aktualizace a restartovalo virtualni "PC"
- System -> Component Cache - todle kdyz jsem odstrelil, tak se zas objevil ten nezmar s aktualizacema
a jako vzdy doporucuju vsechny zmeny nejdrive odzkouset ve virtualizacnich systemech jako je VirtualBox nebo jednodussi VirtualPC, popr. pokud mate x64 tak placenej ale asi nejlepsi - VMware
- Tonyno
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ahojda.
Malý technický dotaz. Kde jdou stáhnout samotné aktualizace pro Widows Vista Premium 64 sp1 ?
Na první straně je odkaz na program, ale po instalaci programu a stáhnutí "databáze" jsem zjistil že tato databáze je z roku 2007, tudíž logicky vlastně na nic. Je nějaká možnost je samotně stáhnout pro integraci v vLite?
Malý technický dotaz. Kde jdou stáhnout samotné aktualizace pro Widows Vista Premium 64 sp1 ?
Na první straně je odkaz na program, ale po instalaci programu a stáhnutí "databáze" jsem zjistil že tato databáze je z roku 2007, tudíž logicky vlastně na nic. Je nějaká možnost je samotně stáhnout pro integraci v vLite?
Intel Core 2 Duo E8400@3600 + Zerotherm BTF90/Abit IP35PRO/2x 2GB PC1066 Corsair Twinx Dominator/Sapphire ATI HD5770/Asus DX/Pro-Ject Head Box SE II + AKG K240monitor, AKG K242HD, Shure SRH440/panel Zalman ZM-MFC1/Seasonic S12II-500 500W/BIGTOWER SHARKOON Rebel 12 Economy Edition/Logitech G15,mx518/Logitech z640/Lenovo T61(T7500,4GB,nVidia Quadro,2x HDD) + NuForce uDac2/Sansa e260 + Etymotic Research ER-6i/HTC HD2 Android
- Maňo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ako sa dá integrovať SP2 samozrejme beta do inštalačného DVD cez vLite to nejako nejde
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
DSLR: Nikon D3100+Tamron 18-270mm
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
navod naleznes na msfn. link se mi uz hledat nechce
- Maňo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no neviem ak vieš nejaký postup tak prezraď tam som nič nenašiel
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
vLite to bude umet ve verzi 1.3. nebude delat podporu pro bety . ale pomoci sdk by to jit melo
- Solverino
- Nováček
-
Zdravím všechny, chtěl bych přejít z Vista Business x86 na to samé, ale v x64 verzi, nedaří se mi rozchodit ve vLite integrace SP1 a dalších aktualizací do instalačky (ty virtualizace mi nejdou, jinak mám 32bit) , nemohl bych někoho požádat o vystavení image instalačky Visty Business x64 SP1 CZ (případně další integrované aktualizace)? Nemusí to ani být nijak dál osekávaný, verze Business mi maximálně vyhovuje. (klidně odkaz i soukromně na email: solverino@gmail.com) CD key a všechno mám, mám legální Business verzi k notesu, ale pouze x86 a chtěl bych navýšit RAM díky moc předem
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
napis si mrkwosoftu, na 64bit verze jsou tusim jiny kody. staci se mrknout k nim na sajtu nekam do podpory (ale bude te to neco stat )
- Solverino
- Nováček
-
prave, ze jsou pry kody stejne pro stejnou verzi (nezalezi na 32 nebo 64), u Mrdkosoftu nepochodim, protoze Wokna samozrejne nejsou krabicovy, ale OEM, tezko budu chtit jiny medium po prodejci - leda bych nekoho ukecal, coz asi nehrozi... ale diky za ochotu
nekdo tu nabizel, ze takovou verzi ma - tusim EllE, snad nekdo pomuze
nekdo tu nabizel, ze takovou verzi ma - tusim EllE, snad nekdo pomuze
- OndraSter
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Klíče (minimálně OEM) by měly být stejný. Při prvním spuštění ntb jsem vybíral 32/64bit Businessy a zespodu mám jen jednu nálepku s jedním klíčem OEMact. MS navíc zasílá 64bit media (za poplatek) od 32bit OEMek (jestli jsm dobře pochopil to na webu).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- Solverino
- Nováček
-
OEM media (DVD) mám ale pouze s 32bit systémy, na webu MS jsem nikde nenašel, že by šlo požádat o zaslání média s 64bit ? Kde jsi našel, že MS posílá media 64bit za poplatek?
- OndraSter
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
zde. Googlil jsem to ale pekelně dlouho. A stejně mi nevzal klíč (vyřešeno jinak; nedostal jsem žádné DVD, jen obnovovací oddíl na disku s HP softem (notebook)).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- Solverino
- Nováček
-
Jseš dobrej! Co dobrej, nejlepší! díky, já nic nenašel... tak jsem se pokoušel přes web, ale pořád to hází nějaký kód chyby a číslo (že mě to na webu Microsoftu nepřekvapuje...), ale zkusím zavolat v pondělí na podporu, třeba se domluvím dám vědět jak jsem dopadl. ještě jednou díky! (smekám klobouk)
EDIT: zkoušel jsem to víckrát, ale bohužel pořád chyba! tak nevím, ještě mě napadlo jestli to není pouze pro krabicové (retail) verze? že bych u OEM opět utřel?
EDIT: zkoušel jsem to víckrát, ale bohužel pořád chyba! tak nevím, ještě mě napadlo jestli to není pouze pro krabicové (retail) verze? že bych u OEM opět utřel?
- OndraSter
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jo, je to jen pro retail teď koukám, pro OEM to nakonec nefunguje . Sry.
To nic nemění na tom, že klíče by měly sedět.If you bought Windows Vista Home Basic, Home Premium, or Business as a retail, packaged product, and you would like a DVD of 64-bit software media to install on your PC, please choose your language:
Takže si někde obstarej 64bit DVD a mělo by to být v pořádku (licenčně).http://www.vistax64.com/software/198885-32-bit-key-64-bit.html píše:If you have the 64-bit OEM, Vista Home Premium installation DVD, then you can use the same product key number to install it on your computer only. If not, you may be able to order it from your OEM for a minimal fee. You can use the same product key number for either the 32-bit or 64-bit version of the OEM Vista on only your computer.
- Solverino
- Nováček
-
pro sichr sosám z Rapidshare.com obraz MSDN retail DVD multilang pokud by měl někdo zájem, můžu hodit linky (5,9 GB) tak snad uvidíme, kdyžtak zkusím meilem mýho OEM - tedy CZC díky za všechno
- stepi15
- Nováček
-
Chtel bych ze zeptat jestli si muzu upravi nejak vista ultimate ktery jsou aktivouvany s SP1
tak aby:
misto vyrobce bylo moje aji logo a doplnit si tam ovladace?
tak aby:
misto vyrobce bylo moje aji logo a doplnit si tam ovladace?
- Spirit
- Středně pokročilý
-
Dnes nahodena Vista SP1 Bussiness po uprave cez vLite (ale este bez optimalizacie v samotnom uz nainstalovanom systeme). ISO som zredukoval z 2.6GB na 518MB. Slusne a tymto sa vopcha na CD.
Nebudem napinat, prejdime k najdolezitejsiemu. Po nacitatni systemu je zapratanych neuveritelnych 214MB v RAM a zlozka "Windows" si ukrojila z disku 2.08GB:
System sa instaloval presne 9 minut klasickym stylom, akurat ze bola instalacia plne bezobsluzna. Start time zatial nehodnotim, kedze ten sa lisi vo virtualizacnom prostredi. Spustenych procesov je zatial 23. Cakal som znacne osekanie, ale toto ma prekvapilo.
Nuz, navod na nieco podobne je pomaly vo vyrobe (oproti wectorovemu navodu budem vychadzat z najnovsej verzie vLite 1.2 Final a popis moznosti bude 100 percentny), avsak bude obsahovat aj druhu cast, v ktorej sa zameram na tuning systemu po jeho nainstalovani - inak povedane dokoncit to, co vLite neumoznil.
Nebudem napinat, prejdime k najdolezitejsiemu. Po nacitatni systemu je zapratanych neuveritelnych 214MB v RAM a zlozka "Windows" si ukrojila z disku 2.08GB:
System sa instaloval presne 9 minut klasickym stylom, akurat ze bola instalacia plne bezobsluzna. Start time zatial nehodnotim, kedze ten sa lisi vo virtualizacnom prostredi. Spustenych procesov je zatial 23. Cakal som znacne osekanie, ale toto ma prekvapilo.
Nuz, navod na nieco podobne je pomaly vo vyrobe (oproti wectorovemu navodu budem vychadzat z najnovsej verzie vLite 1.2 Final a popis moznosti bude 100 percentny), avsak bude obsahovat aj druhu cast, v ktorej sa zameram na tuning systemu po jeho nainstalovani - inak povedane dokoncit to, co vLite neumoznil.
- Mr.Nigga
- Začátečník
ahoj, stáhl jsem nějakou aktuální verzi vLite a hned na úvod to po mně chce 2 věci:
1. File System Filter Manager - ten mám
2. WIM Filter a nějaký WAIK, který jde stáhnout z webu Microsoftu, ale má cca 1,4 GB
K čemu to je prosím a nejde to i bez toho?
1. File System Filter Manager - ten mám
2. WIM Filter a nějaký WAIK, který jde stáhnout z webu Microsoftu, ale má cca 1,4 GB
K čemu to je prosím a nejde to i bez toho?
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
NAINSTALUJ NEJDRIV VERZI 1.1 A POTOM TEPRVE 1.2
- Mr.Nigga
- Začátečník
Dík, funguje to. Sice jsem to už stáhl a nainstaloval(ten WAIK) než jsi odpověděl, ale zbytečně, stejně to nejelo.
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur