Gigabyte MA69G-S3H (AM2, 690G+SB600)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Jaruna007
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jaruna007 »

:o Az tak jednoduse??? No parada. Diky.

Jinak mam tuto desku s Ahtlonem X2 3800+ 35W tak pokud potrebujete nejake info tak se ptejte. Je fakt, ze zatim to facha napprosto spolehlive (myslim instalaci winuXP a veskerych ovladacu bez jedineho zaskobrtnuti!!!) Jen tak dal Gigabyte...
Gigabyte GA-MA69G-S3H (F6), AMD Athlon X2 3800+ EE (35W) 1,075V, AC Alpine64, Geil 2GB/667Mhz 3-4-4-8_2,1V, Hitachi Deskstar T7K500 320GB, Samsung SH-182D (SB06), Fortron FSP400W-60HLN 80% PFC, 19" BenQ FP93G P (P-MVA), BenQ W100.
jumich
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jumich »

chcem sa opytat. chcem tuto dosku ako zaklad do media pc. k tomu 4400+ brisbane a 2600xt ddr4 vga. zbytok tu riesit nechcem.

otazka znie ci to uz niekto skusal vytvorit na tejto doske media pc? ci neboli nejake problemi?...

vopred vdaka.
Intel Core i5 3570K + AC Freezer 13 | Asus P8Z77-M Pro | 32Gb Crucial Ballistix Sport | MSI N760 OC Gaming | Samsung SSD 840 pro 256 Gb | 2TB Seagate 7200.14 + WD6400AAKS | Asus DRW-24B3LT | Corsair Carbide 300r | Corsair CX600 V2 | 23" LG IPS236V
shurin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shurin »

Ja na tom mám Vistu Ultimate a ješte televizní kartu winfast dtv2000h a jsem vcelku spokojenej, DO umí desku zapínat, karta umí probrat počítač atd...

Takže by to mělo byt v pohodě
jumich
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jumich »

to som rad. vdaka.
Intel Core i5 3570K + AC Freezer 13 | Asus P8Z77-M Pro | 32Gb Crucial Ballistix Sport | MSI N760 OC Gaming | Samsung SSD 840 pro 256 Gb | 2TB Seagate 7200.14 + WD6400AAKS | Asus DRW-24B3LT | Corsair Carbide 300r | Corsair CX600 V2 | 23" LG IPS236V
shurin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shurin »

Myslim že všechny problémy se stejně odvíjejí z TV karty a na MB nezáleží, nebo spíš s TV kartou je problemu tolik že ty s MB jsou nicotný :wink:
Haski
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haski »

Tady je take muj malinký názor na tuto desku.

http://www.volny.cz/amdati/recen8.htm
shurin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shurin »

Docela neobvyklý dávat desku s integrovanou grafikou do herního počítače, ale asi je pravda, že za ty peníze neni nic lepšího i bez grafiky :wink:

Já si ji taky koupil s tím, že si do toho koupim grafiku, ale čekám, až příjde nějaky plnohodnotný DX10 main-stream, takže si asi tak rok počkam :-D
Kevin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kevin »

.... proč int. grafika? Taky jsem si říkal proč, ale ted už to vím. Asi po 14 dnech jsem musel mou 1950GT poslat na reklamaci. Nikdy člověk neví co se může stát ..... 8)
||22.05.2007|| AMD AthlonXP 1.47@2.40GHz (12 x 200), 1.75V| Arctic cooling copper silent 2-TC rev 2| Epox 8RDA+ nForce2 rev 1.1| ATI Radeon X1600pro 256MB| Kingston Hyper X 2 x 256MB + 512MB PC 2700 DDR333@400 CL2 | Hitachi (HDS722580VLAT 20) 80GB / 2MB cache | 3dMark01SE ....b |
HIS
Nováček
Nováček

Příspěvek od HIS »

Rád bych si ložil počítač s touto dekou a měl bych k ní dva dotazy.

Chci ji osadi procesorem AMD BE-2350, a ten podporuje BIOS až ver.2. Dodávají se v současné době desky už s 2 revizí biosu ? Resp. najede mi comp i s procesorem, který bios přímo nepodporuje (v případě, že na desce bude bios rev.1) ?

V testu na světu HW jsou vidět problémy při osazování paměti, když je použit chladič s heat pipe a bočním ventilátorem. Chci použít klasické ddr2 paměti (bez heat pipe) a chladič tento cooler master nebude tam roblém ? Máte s tím někdo zkušenost ?
shurin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shurin »

S chladičem problém nebude, mám ho taky a k tomu paměti Patriot a v pohodě se pod ten chladič vejdou, takže se musí nandávat na šikmo, ale to nevadi :wink:
Haski
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haski »

HIS píše:Rád bych si ložil počítač s touto dekou a měl bych k ní dva dotazy.

Chci ji osadi procesorem AMD BE-2350, a ten podporuje BIOS až ver.2. Dodávají se v současné době desky už s 2 revizí biosu ? Resp. najede mi comp i s procesorem, který bios přímo nepodporuje (v případě, že na desce bude bios rev.1) ?

V testu na světu HW jsou vidět problémy při osazování paměti, když je použit chladič s heat pipe a bočním ventilátorem. Chci použít klasické ddr2 paměti (bez heat pipe) a chladič tento cooler master nebude tam roblém ? Máte s tím někdo zkušenost ?
Ještě jsem neviděl rev.2 teto desky, ale jistě vím, že rev.1 ma bios už pro tyto CPU opraven (F2). S F1 by mohl najet, ale nezkousel jsem.
S pamětí by si myslím neměl být problém, ale při jeji montáži či demotáži budež muset asi pro sychr sundat chladič CPU...alespon co se tyce nejbližšího slotu DIMM.
Haski
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haski »

shurin píše:Docela neobvyklý dávat desku s integrovanou grafikou do herního počítače, ale asi je pravda, že za ty peníze neni nic lepšího i bez grafiky :wink:

Já si ji taky koupil s tím, že si do toho koupim grafiku, ale čekám, až příjde nějaky plnohodnotný DX10 main-stream, takže si asi tak rok počkam :-D
Dneska se dá udělat herní počítač i s mATX deskou :-) samozrejme s nutnosti koupit extra grafiku a tu integrovanou vypnout.
Ale jak říká Kevin, odejde hlavní grafika a je nutnost jí dát do reklamace. Běh PC záchraní integrovana na desce, alespon na beznou praci (internet word nebo nenarocne hry)
HIS
Nováček
Nováček

Příspěvek od HIS »

Haski thx :wink:
mpod
Nováček
Nováček

Příspěvek od mpod »

Zdravim... chtel jsem se zeptat... zkousel nekdo pripojit pres hdmi > dvi redukci monitor s rozlisenim 1600x1200 nebo vyssim ? Nejak na tehle desce nemuzu rozjet rozliseni vyssi nez 1280x1024 (pres d-sub funguje vse ale pres redukci nejede skoro nic)...

a jeste kdyz nanistaluju nejnovejsi ovladace ATI tak mi to pise ze mam X1200, pritom stahuju ovladace pro X1250... pri starych ovladacich je oznaceni grafiky OK... mate nekdo podobne problemy ? nebo nevite co s tim ?
shurin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shurin »

Mě hdmi bohužel nejde vůbec, ale jelikož se mi nechce bejt mesic bez počítače, tak to zatim ani nebudu reklamovat a počkam si až bude nova revize, za kterou mi to pak vymeni ;)
Ota73
Nováček
Nováček

Accessory TV out

Příspěvek od Ota73 »

Potrebuju k desce Gigabyte GA-MA69G-S3H dokupovat accessory TV out (rozsireni o vystup na TV), budu-li kupovat televizni kartu Leadtek DTV 2000 ?
Neobsahuje jiz tato karta konektory ktere bych ziskal onim rozsirenim v sobe ?
Dekuji.
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Jestli se nemylim, tak to prislusenstvi se tyka desky, resp. jeji grafiky - jako prislusenstvi. Tj. pokud tam bude dokoupena naprosto svebytna PCI TV karta, tak nic takoveho potreba dokupovat neni.
Haski
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haski »

Další zkušenosti.
Mám bios F4a a dostal jsem se s X2 3800+ @9x310FSB=2,8GHz 1,45V, rekl bych ze stabilně - asi pulhodina Crysis demo uplne v poradku.

Nejvetsi FSB jsem pokusne zkusil 7x330 i 340, počítač najel, ale CPUZ hlasilo 5x340 opravdu nejakých 1700MHz...nevim zatím v čem je problem.

Nefunguje mi na USB klavesnici wake up !!!???
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

5x340... to je zapnuty Cool-n-Quiet, bez zateze anizuje nasobic z maxima na 5x. Nastav to v BIOSu na disabled a je po problemu
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Haski
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haski »

Baneshee píše:5x340... to je zapnuty Cool-n-Quiet, bez zateze anizuje nasobic z maxima na 5x. Nastav to v BIOSu na disabled a je po problemu
CnQ mam samozrejme vypnuty uz od prvopocatku :wink:
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“