-!- Radeon HD2600 - problémy a jejich řešení -!-
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- smertin
- Nováček

Nazdar
Zasa tu mam daky problem. Konkretne pri hre stalker, ked dam full light, tak zacne nenormalne sekat, ale je to sekanie sposobene diskom, kedze on stale pracuje a swapuje alebo co. Ked dlhsie som dlhsie bez pohnutia, po chvili sa fps ustali na ovela vyssej hodnote. Neda sa to vobec hrat, ono to tak mrzne, kedy je 0fps a disk vrci o dusu. Grafiku mam novu 2600XT. Na starej 6200 nanastaveniach detailov na max a static light, som mal skoro 25fps, tu ked dam take iste nastavenie, cize vypnute dynamicke nasvetlovanie, fps mam okolo 30-40, nie je to malo? No a ked dam full light, hra prakticky mrzne, pozriem vyuzitie videopamate a je 460MB, pri tom ja mam len 256MB. Vuzitie RAM je 1016MB, presne taku mam aj ramku. A vyuzitie strankovacieho subora je 1600MB!Je to normalne, aby mi tak velmi swapoval na disk, disk uz po chvili zacne riadne zurivo vrcat a pochvile trapenia sa resetne PC. Ten disk sa mi uz nepaci, lebo aj vo win je dost spomaleny, je to stary 4 rocny WD 160GB 8MB cache, SATA.Ale aj v otimalnej konfiguracii pre tuto hru figuruje 1GB pamate a 256MB grafiku od 7900GT, a to by som mal plnit, no hra mi ide velmi spomalene. Stiahol som si patch 1.0003 na toho stalkera a samozrejme najnovsie ovladace od ATI. Toto sekanie disku mi robilo napr. aj vo Far Cry, ked aj pri 120fps na medium mala kratke vypadky, ked disk daco nahraval, neviem co.Disk mam pomaly a ked zacne daco nahravat, vykon ide hned rapidne dolu, ale preco tak velmi vidoepamat a ramku vyuziva,ta hra.. Ved kamarat to hral na 7600GT a CPU AMD Atrhlon 4200+, v pohode na full light, ja uz ten procesor mam zo starsich kuskov. ALe CPU nie je ani tak velmi vyuzite. A este nieco. Aj ked nie je karta pretaktovana, objavuju sa miestami niekedy take akoby artefakty, modre plochy, cierene,.. asi tym zurivim swapovanim na disk.Disk som defragmentoval, nedavno som preinstalovaval win.
Zostavu mam CPU P4 3.2Ghz,2x512MB ram DDR 400Mhz Foxconn i915P
Podla vsetkeho to bude ta ramka, ale pri dnesnych cenach ram modulov sa mi to neoplati dokupit dalsi, budem sa muset uskromnit so static light ako na 6200-ke.
Zasa tu mam daky problem. Konkretne pri hre stalker, ked dam full light, tak zacne nenormalne sekat, ale je to sekanie sposobene diskom, kedze on stale pracuje a swapuje alebo co. Ked dlhsie som dlhsie bez pohnutia, po chvili sa fps ustali na ovela vyssej hodnote. Neda sa to vobec hrat, ono to tak mrzne, kedy je 0fps a disk vrci o dusu. Grafiku mam novu 2600XT. Na starej 6200 nanastaveniach detailov na max a static light, som mal skoro 25fps, tu ked dam take iste nastavenie, cize vypnute dynamicke nasvetlovanie, fps mam okolo 30-40, nie je to malo? No a ked dam full light, hra prakticky mrzne, pozriem vyuzitie videopamate a je 460MB, pri tom ja mam len 256MB. Vuzitie RAM je 1016MB, presne taku mam aj ramku. A vyuzitie strankovacieho subora je 1600MB!Je to normalne, aby mi tak velmi swapoval na disk, disk uz po chvili zacne riadne zurivo vrcat a pochvile trapenia sa resetne PC. Ten disk sa mi uz nepaci, lebo aj vo win je dost spomaleny, je to stary 4 rocny WD 160GB 8MB cache, SATA.Ale aj v otimalnej konfiguracii pre tuto hru figuruje 1GB pamate a 256MB grafiku od 7900GT, a to by som mal plnit, no hra mi ide velmi spomalene. Stiahol som si patch 1.0003 na toho stalkera a samozrejme najnovsie ovladace od ATI. Toto sekanie disku mi robilo napr. aj vo Far Cry, ked aj pri 120fps na medium mala kratke vypadky, ked disk daco nahraval, neviem co.Disk mam pomaly a ked zacne daco nahravat, vykon ide hned rapidne dolu, ale preco tak velmi vidoepamat a ramku vyuziva,ta hra.. Ved kamarat to hral na 7600GT a CPU AMD Atrhlon 4200+, v pohode na full light, ja uz ten procesor mam zo starsich kuskov. ALe CPU nie je ani tak velmi vyuzite. A este nieco. Aj ked nie je karta pretaktovana, objavuju sa miestami niekedy take akoby artefakty, modre plochy, cierene,.. asi tym zurivim swapovanim na disk.Disk som defragmentoval, nedavno som preinstalovaval win.
Zostavu mam CPU P4 3.2Ghz,2x512MB ram DDR 400Mhz Foxconn i915P
Podla vsetkeho to bude ta ramka, ale pri dnesnych cenach ram modulov sa mi to neoplati dokupit dalsi, budem sa muset uskromnit so static light ako na 6200-ke.
- fiLL-kiLL
- Začátečník

-
to smertin
tak s tím stalkerem mi to děla to samí, kartu mam od sapphiru, zkoušel sem omega drivery, starší catalysty, vrtal sem do nastavení direct 3d na kartě, ale furt to samí, hra najíždí 2 hodiny a poté swapuje jak svině, takže tato hra prostě naší kartě nějak nesedí, hru sem dohral na max nastavení static lighting a pod 50 fps to nešlo a moc sem si hru vychutnal, zvláštní ale je, že v multyplayeru mi fulldynamic ligthing fičí, kolem 20-25 fps, žadný swapovaní, loading hned, ale v singlu nejde hrát, divný no
- Ruka
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No a dnesni hry neco jako 2GB RAM vubec neuskodi, samozrejme s odpovidajici sestavou. Nenapsal jsi ani typ disku, ale jak je tak spatny, tak ho vymen za novy, cemuz se stejne asi nevyhnes. Disk pak muzes pouzit do noveho kompu pokud ti tahle sestava nebude stacit.
No a mas pci-e desku ikdyz u tehle sestavy je to zhola jedno i pro AGP8. pac jestlize jsou textury aplikace vetsi jak videopamet, tak se zacina odebirat systemova pamet, a tam uz tva mini ram, vytizena pro hru a ted jeste pro textury grafiky a to ke vsemu pohaneno 400MHz RAM neni asi prave orechove.
To vytizeni 460MB textur je zrejme brano celkove, 256 pro grafiiku a zbytek ze systemu.
No a mas pci-e desku ikdyz u tehle sestavy je to zhola jedno i pro AGP8. pac jestlize jsou textury aplikace vetsi jak videopamet, tak se zacina odebirat systemova pamet, a tam uz tva mini ram, vytizena pro hru a ted jeste pro textury grafiky a to ke vsemu pohaneno 400MHz RAM neni asi prave orechove.
To vytizeni 460MB textur je zrejme brano celkove, 256 pro grafiiku a zbytek ze systemu.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
- toze
- Nováček

-
- Valen
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Balance
- Nováček

-
zdravím, mám problém s AGP verzí od sapphiru (XT) když se mi před obrazem nějaké hry kteoru hraju v okně oběví nějký specifický typ okna tak se zmenší aktivita jádra tak na 1% a hra se začne nechutně sekat dokud okno nezmizí nebo mu v tom nepomůžu... asi je to trochu nepochopitelné tak raději přidám obrázky...

když v té liště dole leze do obrazu ten žlutej čtvereček tak nahoře jde vidět výrazný pokles FPS... nenapadá vás nějaké řešení? předem děkuji.
PS: dnes se tomu nějak moc chtělo, většinou to padne na 1FPS...
ještě bych mohl doplnit že mam a64 3000+ s756, k8vt800 1536MB ram... cale to s tim asi nebude souviste protože když sem na stejné sestavě měl g5200 tak všechno valilobez problemu stejně (stejně málo
) tkaže to bude něco v ovladačích asi blblě...

když v té liště dole leze do obrazu ten žlutej čtvereček tak nahoře jde vidět výrazný pokles FPS... nenapadá vás nějaké řešení? předem děkuji.
PS: dnes se tomu nějak moc chtělo, většinou to padne na 1FPS...
ještě bych mohl doplnit že mam a64 3000+ s756, k8vt800 1536MB ram... cale to s tim asi nebude souviste protože když sem na stejné sestavě měl g5200 tak všechno valilobez problemu stejně (stejně málo
- Valen
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Balance : skusal si nove ovladace na Chipsetovu sadu niekedy som mal podobne problemi ked som mal novsu AGP kartu na starsom MB vyskusaj stiahnut noe hyperiony a uvidis 
CPU - Ryzen 5950X/ MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 64GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Sapphire NITRO+ RX 7900 XT Vapor-X / HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
- Mynny
- Nováček

-
RE
zdravím, mám problém s AGP verzí od sapphiru (XT) když se mi před obrazem nějaké hry kteoru hraju v okně oběví nějký specifický typ okna tak se zmenší aktivita jádra tak na 1% a hra se začne nechutně sekat dokud okno nezmizí nebo mu v tom nepomůžu... asi je to trochu nepochopitelné tak raději přidám obrázky...
Nevím jestli to souvisí, ale v tom druhém obrázku se nahrává video ve fraps...Nemůže to být ten důvod propadu fps, jedná se o dost náročnou operaci.
Nevím jestli to souvisí, ale v tom druhém obrázku se nahrává video ve fraps...Nemůže to být ten důvod propadu fps, jedná se o dost náročnou operaci.
- Balance
- Nováček

-
- lukasona
- Nováček

-
Asus Ati Radeon Hd 2600 512mb agp
Lidi drazí,mám velký problém a myslím si,že nejsem sám...Asi před měsícem jsem si koupil tuto kartu,...Můj problém spočívá v tom, že po velice krátké době se mi vypne monitor, napíše mi to no signal,...Jsem už úplně zoufalý, zkusil sem koupit nový zdroj, nic...Má někdo stejný problém? Nemůže to být ovladači? Poraďťe mi prosím.Díky moc za každý nápad....Karta mi určitě neodchází jak už mně někdo psal, je zcela nová, ... Monitorem to také není, tento problém má víc lidí,..co mám dělat?
- Balance
- Nováček

-
to mi taky dělá, jediný stav kdy se mi to povedlo dostat do bezproblémového chodu (až na ten výše zmíněný) je s catalystama 8.2kamavšechny starší i novější co jsem zkoušel mi tohle dělali...resp zhasl monitor, po chvili se hodil vpu recovery zas to chivlu jelo a po dalši chvili zdechla uplně... (btw nevite esi by tomu nemohlo pomoct AGP overvoltage?)
- Valen
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Balance -> memas nahodou OC na grafickej karte stavalo sa mi to ked som ju mal OC niekedy pomôže prepastovat pastou jadro a narvat chladic nazad stalo da mi to od vyroby že tam toho silikonu bolo velmi malo a iba na jednej strane inak može sa to stavat aj kokila mas taktovaný CPU cez ybernicu a nemas tam FSB lock pre AGP a PCI a tzm padom mas vychsiu frekvenciu na PCI 33MHz štandart a na Agp 66MHz štandart skus to hodit popripade na default a uvydiš 
CPU - Ryzen 5950X/ MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 64GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Sapphire NITRO+ RX 7900 XT Vapor-X / HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
- Valen
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Balance :-> no ak mozem este poradit skus naistalovat starsie ovldace pre chipsetovu sadu na chipsetoch Nforce stacilo dat nichsiu verziu ovladacov pre chipset a islo im to potom bez problemou potom uz važne neviem čim to môže byt 
- j :)
- Nováček

-
drive dobre ted zle
mam hd 2600 xt os mam WIN HE..ted k veci drive jsem mel u her pr cs 1.6 100fps ted uz mam klesajici treba na 30 a nevim proc to dela drive sjem myslel zahlceny komp formatoval disk a preinstaloval sjem WIN nepomohlo tak potrebuji poradit?..uvazoval sjem o tom ze to nemusi byt grafarnou ale to pochybuji!
- KunNy
- Začátečník

-
Re: drive dobre ted zle
Zkus napsat kompletní konfiguraci, jestli se jedná o AGP nebo PCI-e GK; a na jakém že to jedeš systému? Windows HE? (o tom jsem teda ještě neslyšel, ale asi máš namysli ME - Windows Millenium).j píše:mam hd 2600 xt os mam WIN HE..ted k veci drive jsem mel u her pr cs 1.6 100fps ted uz mam klesajici treba na 30 a nevim proc to dela drive sjem myslel zahlceny komp formatoval disk a preinstaloval sjem WIN nepomohlo tak potrebuji poradit?..uvazoval sjem o tom ze to nemusi byt grafarnou ale to pochybuji!
Jaké jsi používal drivery předtím? Jaké používáš teď? Zkus klidně více verzí, nejnovější né vždy chodí všech graf. kartách korektně; jestli to je AGP verze graf. karty tak napiš výrobce a přesný typ
BTW: Plynule CS 1.6 zvládá i integrovaný graf. akcelerátor, zkus tu hru reinstalovat, a hlavně vyzkoušej i další hry jestli chodí korektně
- Koprda12
- Nováček

-
Pretaktovani GK
Ahoj chci se zeptat jestli se da nejak opravit pretaktovani GK Radeon HD 2600XT. V CCC Advansed jsem dal auto ladeni GK Bezel mi takt z 800MHz na 850MHz a pak mi zcernala obrazovka a konec. Pri restartu bezi asi 15sekund pak se zase zacerni.
- 98779
- Nováček

-
Ahoj,
mam takovy mensi problem. Koupil jsem si kartu Powercolor HD 2600XT 256MB GDDR4. Vsechno je f pohode az na mensi detail. Kdyz zapnu hru s vetsimi HW naroky, tak se mi zacne sem tam zasekavat klavesnice. Napriklad Crysis nebo Test drive ultimated, jedu a sem tam se mi zasekne klavesnice, takze se zacnu treba tocit a podobne... Nevite nekdo cim to muze byt? PRdtim mi to s Gygabyte GF 6600 turbo edition nedelalo.
Sestava:
AMD 64 3000+ Venice
Motherboard: Asus A8N5X
1 GB RAM
Fortron FSP500-60GLN 500W
mam takovy mensi problem. Koupil jsem si kartu Powercolor HD 2600XT 256MB GDDR4. Vsechno je f pohode az na mensi detail. Kdyz zapnu hru s vetsimi HW naroky, tak se mi zacne sem tam zasekavat klavesnice. Napriklad Crysis nebo Test drive ultimated, jedu a sem tam se mi zasekne klavesnice, takze se zacnu treba tocit a podobne... Nevite nekdo cim to muze byt? PRdtim mi to s Gygabyte GF 6600 turbo edition nedelalo.
Sestava:
AMD 64 3000+ Venice
Motherboard: Asus A8N5X
1 GB RAM
Fortron FSP500-60GLN 500W
- kamko26XT
- Nováček

ATI sapphire HD2600XT 256MB DDR4/128 (800/2200mhz) 35GB/s
Hura konecne mi idu hry velmi dobre a pekna grafika. Predtym som mal omegy a len tak som dal tie nove catalyst 8.3 a uz to frci tak jako ma. 
- fiLL-kiLL
- Začátečník

-
fiLL-kiLL
doporučuji kupovat tento typ karty převážně od Sapphiru, co vím tak většinou jsou karty od tohoto výrobce bezproblémového, sám mám tuto kartu od tohoto výrobce a za půl rok používání jsem nespozoroval zádný problem, vše stabilní, hry v pohodě, zádné resety nebo artefakty(krom problému se stalkerem a gothicem, ale to je spíše dáno technickými problémi těchto her)
ne nadarmo je Sapphir označován za hlavního a osvědčeného výrobce ATI karet
ne nadarmo je Sapphir označován za hlavního a osvědčeného výrobce ATI karet