to asi ne no, leda můžeš zkusit kolik dá max na validaci a pak to zas hodit zpátky...Naper mu 1.4V a tetsni . Samozřejmě nic zátežovýho,jinak ti zčerná obrazovka
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
to mas pravdu, ale od cipu za 1000 USD se proste cekalo vic - i dobrej i920 D0 ti poslouzi nekdy lepe, kdyz treba muj pujcenej ES dava 4,9 ... milion lidi se zase nechalo vysledkem ES 975 nalakat a ted si rvou vlasy ... a prodavaj je na XS za 700-800 USD!
PS. vis co, 920 D0 kterou jsem koupil, dva 4,1 GHz na 1.3V ... a to musis uznat, ze je lepsi nez tvuj 975 za brutalni cenu. Intel to opet posral a navnadil lidi a prvni serie 975 jsou nejake zkriplene ...
tak i7 je pokrok, ne že ne...Ale s AIR chlazením dosahovat 5GHz, ani netuším, zda to vůbec bude v blízké době možné.
i7 920 D0 je každopádně nejlepší koupě. Kdyby ta cena nebyla tak přemrštěná, tak by 975 byla jistě pro nadšence (viz AMD, model x4 920/925 2.8GHz vs nejvyšší model x4 955 BE. Tam to člověka nebolí těch 1500kč navíc tolik, jako rozdíl u i7 920 na i7 975 XE. Přiotm i tam je taktovací potenciál podobný, navíc poslední série 940 jde taktovat skoro stejně jak x4 955. Těch 100MHz navíc většinu lidi trápit nebude )
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Tomco - Já jen, že jsi si mohl na splátky vzít něco levnějšího, než aby sis honil triko sračkou 975, když čip s třetinovou cenu poslouží stejně ... mohl jsi ušetřit a měl bys to měsíčně levnější ...
No musim rict, ze ten HT je pekny shit co se hrani tyce....se nam zas Intel ukazal ( Nebo Rockstar s (ne)optimalizaci?) GTA4 s HT enabled beha asi jak na dualcoru ( 35-50 fps) co sem mel predtim. Jakmile HT vypnu, tak je to naprosto plynule a pod 50 fps to temer nejede...
no to HT je skorej problém softu ako intelu
inak s HT ON nejde ani CMR DIRT
pokiaľ aplikácia podporuje viac CPU je HT celkom fajná vychytávka v tomto prevedení
akurát spotreba aj teploty pri HT ON sú teda poriadne
dexterav píše:no to HT je skorej problém softu ako intelu
inak s HT ON nejde ani CMR DIRT
pokiaľ aplikácia podporuje viac CPU je HT celkom fajná vychytávka v tomto prevedení
akurát spotreba aj teploty pri HT ON sú teda poriadne
hm zaujimave .... Grid beha v pohode co je +- ten samy engine.... to same WoW aj FarCry2 akurat GTA4 mi chodi s HT on katastrofalne..... tak som to vypola a teraz pohodicka
jo grid behá v pohode
pritom dirt bol jednou z 1. hier kde ozaj sú využié cpu s viac jadrami, pri DC stačí vypnúť 1jadro a fps klesne aj pri jednom aute na polovicu
napr. pri Folding&Home i7 predčí nejednu GK,je približne na úrovni 98GTX+
Jinak platforma je na ceste na PCT, ovsem tentokrate je to maso ... NDA se muselo opravdove podepisovat i na desku, CPU vsechno ... je to drsne a zadne leaky
Dneska to přišlo ve free-sample jednotce z Hongkongu. Ale jak jsem psal, nemáme kloudnej BIOS a ta deska je nějakej předprodukční baznecht (viz. ty připájený drátky na fotce) jinak bych už testoval.
//update:
Podle CPU-Z se jedná o ClarkDale na 3,2GHz
Jednotku jsem nakonec dostal do Vist, takže co nevidět budou hotový nějaký ty testy