Dragon Age: Origins

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Dragon Age: Origins - duchovní nástupce Baldur's Gate...

Příspěvek od MichiGen »

Rad to hram poriadne :) , preco by som to nezastavil ked mozem? bez pauzovania kym zvoli hrac nejaku dalsiu akciu tak strati cenny cas, napr bez pauzy by som nespravil 4 kuzla zakial bol Loghain zmrazeny kym by rozmrzol ale len 3, zakial by som si to rozmyslel a stlacil prislusne kuzlo, to nie je sranie sa to sa tak proste hra. Ak to budem hrat niekedy na hard / nightmare tak to inak nepojde, na easy to ani pauzovat nemusis, tam ti to pobju aj sami.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Asi tak, lepší je to pauzovat, i když to třeba není třeba, já měl s morrigan hold person a zkombinoval to tak, že se mě ani jednou nedotkl, ale vyhrát to třeba s alistairem, to je fuška.
kakao
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kakao »

Je špatný že jsem zabil Wynne?Ona mi bránila v tom abych zabil nějaký potvory,tak jsem ji musel sundat :X
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Ani ne. Jen teď budeš muset udělat healera asi z Morrigan.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Má tu niekto českú verziu ? Rozmýšlam o kúpe, idem cez sviatky do Prahy a čo som pozeral, tak v kamenných obchodoch je iba tá - Dragon Age: Prameny. Ako je to s kvalitou prekladu ? Dajú sa vybrať aj iné jazyky ?
.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Je tam čeština a angličtina na výběr, kvalita je nadprůměrná, moc kiksů v překladů tam není.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

kakao píše:Je špatný že jsem zabil Wynne?Ona mi bránila v tom abych zabil nějaký potvory,tak jsem ji musel sundat :X
nič sa nedeje, no ona ti bránila zabiť tie deti hlavne :D
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
kakao
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kakao »

jo,toho fakana...toho jsem zabil nerad,ale byla to nejrychlejší cesta :)

btw. hraju to už asi 20 hodin a ještě jsem se nedostal ani k té urně pro Arla Eamona.Vždycky někam jedu a pak se objeví obrovskej quest,nad kterým strávím pár hodin...naposled u trpajzlíků Anvil of void
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak to je soucast hlavniho questu.Sou tam 4 questy-pomoct trpaslikum, magum, elfum a arlovi.Az to splnis si skoro na konci hry.

BTW vyplati se za lotra duelistu pro boj na blizko davat body do sily?
Jinak hraju s patchem 1.02 na hard + vsechny DLC a pride mi to moc lehky.S patchem 1.01 sem mel problemy i na normal....
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Dohrane :) , pribeh hoc jednoduchy a trochu vykradacka LOTR a Witcher si ma ziskal najma kvoli vsetkym sympatickym postavam ktore mal hrac v parte, jedina postava co mi sympaticka moc nebola bol Zevran.

Dufam, ze sa coskoro dockame nejakeho masivneho datadisku, napr. Quannarijskeho ostrovu alebo podobne, tiez by ma zaujimalo co sa stalo s Morrigan, verim ze sa s tou postavou este stretneme.

BTW teraz som si vsimol potom ako skoncili titulky a dal som pokracovat hru, v tom sale na konci ked date rozhovorom so Stenom, je tam easter egg na hru Portal.

Sten : "Where is the cake? I was told there would be cake! Cake is a lie!" :lol: :lol:

Hra ma nevtiahla do svojho sveta tak ako Zaklinac, ale som s nou nadmieru spokojny, skvela hudba, prijemna grafika, perfektny dabing a zabavne suboje. Jedine co povazujem za minus je ze nikde uprostred hry sa nedeje nic vyrazne v oblasti deja, iba na zaciatku a na konci, ale aj tak u mna uprimnych 85%, dal by som aj 90 ale bolo by to len z momentalneho nadsenia.

BTW s patchom 1.02 som dal arcidemona na prvy pokus, nikto z partie pri boji nezomrel (Rogue(lotr) + Alistair + Wynne + Morrigan), zaverecnu cast hry som presiel na hard obtiaznosti a nezdalo sa mi to byt tazke, pri dalsom rozohrani zvolim zrejme nightmare, dufam ze v dalsom patchi znizovat obtiaznost nebudu.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
gunik
Nováček
Nováček

Příspěvek od gunik »

MichiGen píše:BTW s patchom 1.02 som dal arcidemona na prvy pokus, nikto z partie pri boji nezomrel (Rogue(lotr) + Alistair + Wynne + Morrigan), zaverecnu cast hry som presiel na hard obtiaznosti a nezdalo sa mi to byt tazke, pri dalsom rozohrani zvolim zrejme nightmare, dufam ze v dalsom patchi znizovat obtiaznost nebudu.
Ja to hraju bez patche za bojovnika, na hard. Ze zacatku jsem musel nektere souboje opakovat nekolikrat a ted (lvl.17) zacinam posledni quest ze 4 hlavnich a je to o dost lehci, takze se mi zda, ze se obtiznost ke konci snizuje (asi je to i mocnejsimi kouzly u magu)...
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

2MichiGen, jak byla tva herni doba?Kolik %?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Herna doba 150h podla hry, ale realne tak okolo 120 parkrat som nechal hru zapnutu a nehral ju takze cas naskakoval, splnene z hry (achievementy) 49%, preskumany svet 94% (neviem co som vynechal, nieco som zrejme prehliadol), teraz hram za zensku postavu Maga.

Ale asi v 2/3 hry som viacmenej zacal kaslat na citanie kodexu, teraz ho pomaly docitavam, to pretiahne hernu dobu o nieco.
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

HEAD píše: BTW vyplati se za lotra duelistu pro boj na blizko davat body do sily?
Spíš si vem special skill "lethality" a dávej body do cunning...

Jinak moc lehké:-O? Takhle těžký RPG jsem dost dlouho nehrál... Je to o dost tužší než Baldur's Gate, o Kotorech už vůbec nemluvim. Trošku jsem si posral postavu a budu muset tahat nějakej respecification mod, ale stejně - abych běžný souboje v dungeonech ani ne s bossy musel opakovat třeba 5x...?

Hlavně se to hraje jinak proto, že se tady hraje na aggro jako v MMOs, s čimž nemám zkušenost a navíc je spousta procesů v pozadí, do kterejch hráč nevidí, dexterity nefunguje tak jak má (viz.google než na to budete reagovat), skilly mají dost vágní popisy atd...
Desktop: Core i7 920, MB MSI X58M, Asus GF9600 GT Silent, RAM Corsair 3x2GB DDR3 1600MHhz, HDD Seagate Barracude 500GB 7200RPM NCQ 16MB Cache, zdroj Xilence 550W
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

No vyplatí se stáhnout addon
Detailed Tooltips
http://www.dragonagenexus.com/downloads/file.php?id=248
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Hydr0gen píše:
Jinak moc lehké:-O? Takhle těžký RPG jsem dost dlouho nehrál... Je to o dost tužší než Baldur's Gate, o Kotorech už vůbec nemluvim. Trošku jsem si posral postavu a budu muset tahat nějakej respecification mod, ale stejně - abych běžný souboje v dungeonech ani ne s bossy musel opakovat třeba 5x...?

Hlavně se to hraje jinak proto, že se tady hraje na aggro jako v MMOs, s čimž nemám zkušenost a navíc je spousta procesů v pozadí, do kterejch hráč nevidí, dexterity nefunguje tak jak má (viz.google než na to budete reagovat), skilly mají dost vágní popisy atd...
S patchem 1.02 je to silene lehky.Hraju na hard a hru uz vubec napauzuju, protoze to nema ani cenu.
BTW ten dmg lotra je silene velkej.Davam s kazdou zbrani 70dmg a sekam silene rychle.Nikdo neprezje vic jak 2-3s...Sileny.Na potreti to rozjedu za maga na nigtmare. :roll:
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

Byl to z mý strany trochu whining and bitching, ale hraju 1.01. a rozjel sem archera rogua, kterýho normálně nehraju a bohužel jsem nevěděl, že ranged je tak underpowered.

Teď po respecu díky Raven a archery modu (linky níže) to vypadá zase v pohodě. Svojí postavu jsem si právě respecoval na dual wield rogua a i Liliana s lukem docela smaží:) (před tim byly obě postavy k prdu...).

Díky za ten link na detailed tooltips, zkuste, pokud máte zájem:

Raven mod:
http://social.bioware.com/project/469/

Better archery mod
http://www.dragonagenexus.com/downloads/file.php?id=216
Desktop: Core i7 920, MB MSI X58M, Asus GF9600 GT Silent, RAM Corsair 3x2GB DDR3 1600MHhz, HDD Seagate Barracude 500GB 7200RPM NCQ 16MB Cache, zdroj Xilence 550W
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ten archery mod urcite vyzkousim.Skoda, ze uz sem to skoro 2x dohral :( .
Jinak k tem lepsim texturam a memory leakum-S tema lepsima texturama je to sileny.Asi uz po 30min se hra zacne strasne dlouho nacitat pri prechodu mezi lokacema a do hodiny zacne dokonce swapovat kvuli nedostatku ram :shock: .Proste se 4Gb ram zaplnej jak nic a musi se hra vypnout a znova zapnout.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Zoznam roznych skrytych narazok a pod. v hre, proste easter eggs :)
http://dragonage.wikia.com/wiki/Easter_Eggs

Myslim, ze som tam nevidel v zozname ten so Stenom, aj ked som to vsetko este necital ale len prebehol ocami, tak ma napadlo ze Mabari obcas najde kolac a da ho hracovi, tak ten kolac skusim darovat Stenovi :lol: .
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Ctrl+F a Portal =

Kód: Vybrat vše

If you speak with Sten at the end-game celebration, he mentions he thought there would be cake and that "The cake is a lie." This is a clear reference to the game Portal.
:)
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“