GTA 4 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Re: GTA 4 - technická stránka hry

Příspěvek od Kamikadze »

btw uz se nekomu podarilo rozchodit AA? prolizam fora a zablokovali to i pro drivery a zatim to nikdo neobesel
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
m1na
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od m1na »

6480jojo píše:a kde je pls ulozeny save ?? teda ak je .. :lol:
Ja je mam ve vistach - C:\Users\Tomas\AppData\Local\Rockstar Games\GTA IV\savegames

Kamikadze mas moc fps, ze chces este AA? :)
P.CE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P.CE »

Kamikadze mas moc fps, ze chces este AA? :)
Je fakt, že dnešní highend grafiky zatížení AA nepocítí tak výrazně jako kdysi...
Záleží na NEoptimalizaci a aktuálního využití grafického výkonu...
MB: Asus Formula Maximus II (bios 1802), CPU: Core Quad E9550 2.83 Ghz@4.0 Ghz - Thermalright Ultra-120+Noctua, RAM: 2x2GB OCZ DDR 2 1066Mhz, GPU: 8800 GTX, OS: Win XP SP3 ...SOUND: X-Fi Music, REPRO: Logitech Z-5500 5.1 500W RMS, THX, DD a DTS dekodér, LCD: 20.1" 1680x1050, CASE: Thermaltake Armor Jr. VC3000SNA + 4x Noctua Fan ZDROJ: Enermax NoiseTaker II 600W
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

m1na píše:Kamikadze mas moc fps, ze chces este AA? :)
To se rict neda, ale hra je limitovana procesorem, jak uz tu bylo receno a to hodne dle mych a OBRovych mereni. Rozdil u Core 2 Duo E8500 na 3,6 GHz a GTX 280 mezi 1280 (textury medium) a 2560 (textury high) jsem nameril 5 fps, navic ztrata AA je u novych karet mala, okolo 20 %, takze to nebude nejaka brzda.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

OBR už uverejnil ukážku z pripravovaného testu na pctuning.cz ;-)

Obrázek
OBR píše:Physics engine Euphoria is very exacting for CPU performance, times of Dual Athlons and 512MB GFX in Solid Game Stations are over ...
Game is brutally limited by CPU, you can use Radeon HD4870 X2 or Tri-SLI, but fps will be the same like with single card. For higher performance of GFX you will need 4GHz Quad, better is 4GHz Core i7
GTA IV - Quad or Core i7 needed! @ XS
.
Zdenek Teska
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zdenek Teska »

barco píše:OBR už uverejnil ukážku z pripravovaného testu na pctuning.cz ;-)
Doufám, že v testu budou i Atlony X2 :?
Phenom2 X3 720/Gigabyte MA770-DS3 rev.1 bios F7 / 2x2GB /Saphire HD4850
DVD RW LG-GSA4082B/WinFast TV 2000 XP/Samsung 160G 7200ot./550W Seasonic
HĘŁŁĘR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HĘŁŁĘR »

Tak jsem to sice rozchodil, ale jedu pouze okolo 15 FPS :( je to sekanice.
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D ; Chladič CPU: ARCTIC Liquid Freezer III 360 Pro ;MB: GIGABYTE X870E AORUS ELITE X3D ; Operační paměť: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO ;Grafická karta: MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC ; Zvuková karta: Sound Blaster Z ; Disky:(1)Samsung 970 EVO PLUS 1TB M.2, (2) SSD Kingston Now A400 480GB, (3) Samsung 960 EVO 250GB M.2, (4) HDD WD 1TB, (5) Seagate BarraCuda 2TB ;Zdroj: Corsair HX1200 80 PLUS Platinum ;OS: Win 11 Pro 64bit. ;Case: Fractal Design Define 7 XL Black - Dark TG ;Monitor: Asus ROG SWIFT PG278QR 27" + ASUS PG329Q LCD 32" ;Sluchátka: Sony WH-1000XM4
rostaxx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rostaxx »

sTano11 píše:Stačilo by najlacnejší C2Q a poriadne nataktovať, tj. Q6600.
to ano mam QX6700 2.7 ghz - 3.9 ghz + GTX260 + 2 gb ram na viste a to nestaco ta pamet je hned plna a hrabe hdd a seka se to potom ale mam vse an high a mam 60 fps average s 180.87 a 56 s 180.48 ...jina skvela hra
serizovatel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od serizovatel »

muze me nekdo dat navod na to jak hru mam rozchodit?

v tom socialu clubu jsem regnutej a propojenej s uctem v windows live ,ale...
ucet ve windows live mam zalozenej na muj us. email i adresu sestry ,ale nemuzu se proste k live pripojit jak ve win tak ve hre,pise ze se asi pripojuju z oblasti kde live neni podporovan ,jak tedy na to dekuji
R-COCKPIT,logitech G25,logitex x-530,logitech mx518,umax el-730,cyborg 3d gold,pro gamer command,lcd 30 hp lp3065 atd.... po rFactor zatím jen LFS na cargame.nl-- LFS je mrtvé, ale dal krásných 100000mil online závodění :)
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

tak clanek na PCT by mel byt uz dneska. Doufam, ze se vam bude libit
serizovatel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od serizovatel »

tak uz jsem to rozchodil , jeste doresim jak rozchodit pripojeni k w-live ve hre ,bez vypinani firewalu
R-COCKPIT,logitech G25,logitex x-530,logitech mx518,umax el-730,cyborg 3d gold,pro gamer command,lcd 30 hp lp3065 atd.... po rFactor zatím jen LFS na cargame.nl-- LFS je mrtvé, ale dal krásných 100000mil online závodění :)
m4xp0w3r7
Nováček
Nováček

Příspěvek od m4xp0w3r7 »

Testoval nekdo rozdil fps mezi XP32bit a VistaX64? V X64 bezi 32bit programy v emulaci a vzhledem k narocnosti na procesor by mel byt logicky vykon v 32bitXP nebo 32bitViste vyssi nez v x64.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

to se mi zda jako nesmysl, hra pojede uplne stejne na 32 i 64bitovem systemu, staci mit jen dost RAM, aspon 3 GB
indigo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indigo »

Intel Core i5-3350P@3.3GHz, ASUS P8B75-M LX PLUS, Kingston HyperX Blu XMP 2x4GB 1600MHz , Radeon HD7770,CRUCIAL M4 64GB, Seasonic 430W,Lcd 24" Dell,Nokia E52,Audi A4 121kw
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Peknej testik, jen skoda ze cast o vlivu procesoru nebyla testovana s novyma ovladacema na grafiku, pri vetsich FPS mohly byt zretelnejsi rozdily. Taky porovnavaci screeny u View Distance mohli byt ze stejnyho mista stejne jako zbytek, jinak se to blbe porovnava. U testu textur to chapu, tak se musi restartovat hra, takze uplne stejnou pozici clovek nenajde nikdy.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Baneshee píše:Peknej testik, jen skoda ze cast o vlivu procesoru nebyla testovana s novyma ovladacema na grafiku, pri vetsich FPS mohly byt zretelnejsi rozdily. Taky porovnavaci screeny u View Distance mohli byt ze stejnyho mista stejne jako zbytek, jinak se to blbe porovnava. U testu textur to chapu, tak se musi restartovat hra, takze uplne stejnou pozici clovek nenajde nikdy.
S tema screenama je to blbe, protoze hra mi odmitla brat Fraps. Mohl jsem s nim delat benchmarky, ale screeny mi hra udelat nechtela. Musel jsem proto screenovat pres PrintScreen a taskovat se do Windows. Pri tom ale hra obcas blbe a po prepnuti zpatky do hry vam zakaze menit detaily. Proto trosku jine uhly pohledu. Za ty se omlouvam, ale fakt jsem neprisel na to, proc mi nejde delat screeny frapsem :(
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hypnotic666 »

Test supr, ale jsem jediný, kdo nezaznamenal nárust fps s novými ovladači nvidie? V testu u 9600gt nárust máte, ale mě spíš příšlo, že mi to jede hůř :/
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

Fajn test, ale u mně se nedostatek video paměti neprojevuje trhnutím, nýbrž tím, že textury jsou občas rozmazané a za 1-2 s se donačtou.
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
Deegr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deegr »

Stava se taky nekomu,ze se mu obraz zacne houpat a v pripade,ze sedi v aute,tak auto ma samo plny plyn?Po par vterinach to prestane,ale za chvilku to znova zacne.Zkousel jsem menit vse mozne,ale nevym,cim to je a hrat to nejde :( Ale na me 3870 X2 beha vse ok v rozliseni 1680x1050 textury high kolem 25-30 FPS
Goldmax X7, Core i 7 4800MQ 2.7Ghz (Turbo 3.9Ghz@4.1Ghz), 8GB RAM 1600Mhz CL8,
GeForce GTX 780M 4GB (770/5000Mhz@980/6000Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
Samsung SSD 830 Series 128GB,
Springer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Springer »

Me hra jede jen na starych driverech.. mam tam radu 175.xx... jakmile tam dam BigBangy, hra sice leti rychleji,ale kvuli nejake chybe se do minuty zasekne.. Podezreni na bug v driverech mam uz proto ze nejdou regulovat otacky pres nVidia Tools a teplota ve vidlich je dosti vysoka.. i kolem 60 stupnu.. na driverech 175 kolem 53 stupnu.. cekam na nove drivery,pak zkusim..
Naposledy upravil(a) Springer dne čtv 11. pro 2008, 08:20, celkem upraveno 1 x.
C2D E6850 3,6 GHz ; 3GB PC6400 Corsair XMS2 800MHz CL 4 4 4 12, 2t (tRC 22, tWTR 15 - for dualchannel UNLOCK on my Mobo); SLI BFG GeForce 8800 GTS OC (G92), 700W Xilence; MB: Asus P5N-e SLI 0901 bios rev.; Asus 24* 1920x1200x60@
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“