Metro 2033

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Re: Metro 2033

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

Ještě to tak. Osobně nesnáším když je hra ve stylu sandboxu a musím tak po mapě pracně běhat sem a tam a všechny lokace hledat jak trotl ve stylu fallout 3 nebo hellgate london, tenhle lineární způsob hraní je nejlepší, prostě začnu na startu, hezky si procházím skrz mapy a příběh, nikam se nemusím vracet, nic nemusím hledat nikde... jen hezky postupuju jedinou možnou cestou dopředu k cíli.

To je taky jeden z důvodů proč se mi metro líbilo.
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Tak mám taky dohráno. Je to povedená gamesa s parádní atmosférou a technickým zpracováním.
Co se týká misí, tak největší problém pro mě byly opice v knihovně. Mise s klukem na zádech i vybuchující koule byly celkem v pohodě.
Dohráno mám se špatným koncem, možnost druhého konce jsem nedostal.

Co se týče lineárního/sandbox způsobu hraní, oba přístupy mají něco do sebe. V Metru mě mrzelo, že jsem se nemohl porozhlédnout po některých oblastech. Ve Stalkerovi mě zase štvalo, že jsem musel častokrát zdlouhavě vracet přes celou mapu pro nějakou odměnu atd...
Patton píše:u toho prvního dílu všechny 3 konce
V prvním stalkerovi bylo více jak 5 konců ne?
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

V prvním díle bylo dokonce 7 konců. Pět špatných, když člověk došel normálně nejjedodušší cestou ke stroji přání a dva dobré když si Střelec přál zmizet zónu po cca hodinových přestřelkách a hrátkám s teleporty. Tohle je můj nejoblíbenější konec:
http://www.youtube.com/watch?v=Mwduf0hB_xo
Dobrá schýza. Jinak sorry za trochu off topic.
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Tak to já bych neřek že je Metro jako CoD, CoD je ******nascriptovanej sh*t kde je vždy jen o to střílet, ne projít.
Hry ve stylu sandbox jsou lepší, protože poskytují větší interaktivitu a volnost a cílem není všechny postřílet, ale projít.....

Odpusťte mi ten výbuch nad CoD, ale po dohrání 4 dílů této série už toho mám opravdu plný zuby.....jít nkam za účelem střílet mě nebaví, farcry, crysis, stalker, jsou hry který mají za účel se někam dostat a splnit úkol, ne pozabíjet povraždit na cestě, to v těch hrách děláme jen proto že tyto prvky jsou nám překážkou..mutanti...banditi....nepátelé...

Metro narozdíl od CoD poskytuje čas k rozmyšlení, každá miste poskytuje vedlejší místa kam se dá dostat, např tam je munice...koridor se dá prolézt...

V tomto jak popisuji mi stále připadá nejlepší staré dobré RTCW, na 2.místě je pak Far Cry, neboť je to podobný, ale je to na delší dobu a každá mise trvá docela dlouho a není tam tolik to akční napětí jako v RTCW....tyto hry jsou por mě zatím nepřekonány...uvidíme až dohraju metro...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

Admin se z OT zblázní :-D , ale jak to jinak udělat, kvůli vysvětlení:
jeden konec: dojdete do Černobilu a tam přímo k tomu šutru přání
druhý konec: tuším, že v Agropomu (či jak se to jmenuje) si vezmete elektronický klíč a ten pak použijete v hotelové místnosti v Pripjati. Ta šaškárna před el. Černobilu vás i tak nemine (sám bojujete s ručními zbraněmi proti haldě vojáků, tankům, helikoptérám - jako smysl a logiku tohoto jsem nepochopil dodnes), ale v Černobilu si otevřete tím klíčem jedny dveře, tam si trochu zastřílíte na monoliťáky a pak otevřete, už normálně, druhé dveře. Tam je takové něco, co neumím popsat, ale je to nádherné pro oči, opravdu k pokoukání. Ty věci rozstřílíte a uprostřed kruhu se objeví takový týpek, který vám dá si vybrat dva konce.
Tedy dohromady jsou konce tři.
Ano, je tam i ten teleport, občas mi šel na nervy, ale vcelku zábavné. Jak jsem se k němu dostal, to už si nepamatuji.
No a pokud si hru uložíte před tím bodem před hřištěm., tak se tam pak po oficielním ukončení můžete vrátit a dál hrát ve všech prostorách zóny (vyjma Černobilu - z něj nelze jít zpět). takže se můžete vrátit k barmanovi, plnit jeho další úkoly, poflakovat se, apod. Vlastně nekonečná hra, která se dá hrát třeba několik let.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak jsem právě rozbalil originál z Amazonu za 23.50 GBP :)
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
HĘŁŁĘR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HĘŁŁĘR »

Skvělé, teď s Cat 10.3 jedu na HIGH (ne VERY HIGH) a plynule a bez zamrznutí hry .. spokojenost :)
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D ; Chladič CPU: ARCTIC Liquid Freezer III 360 Pro ;MB: GIGABYTE X870E AORUS ELITE X3D ; Operační paměť: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO ;Grafická karta: MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC ; Zvuková karta: Sound Blaster Z ; Disky:(1)Samsung 970 EVO PLUS 1TB M.2, (2) SSD Kingston Now A400 480GB, (3) Samsung 960 EVO 250GB M.2, (4) HDD WD 1TB, (5) Seagate BarraCuda 2TB ;Zdroj: Corsair HX1200 80 PLUS Platinum ;OS: Win 11 Pro 64bit. ;Case: Fractal Design Define 7 XL Black - Dark TG ;Monitor: Asus ROG SWIFT PG278QR 27" + ASUS PG329Q LCD 32" ;Sluchátka: Sony WH-1000XM4
Herkis
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Herkis »

Povedl se někomu ten "dobrý" konec?

Je nutné splnit všechny podmínky, jak je tu psal SpeedyGT nebo stačí některé?

Jedu to podruhé a jsem na rozpacích, ve 4. kapitole - Válka jsem zachránil ty tři vojáky ze zajetí nácků, ale nevím, jestli jsem je poslouchal na velitelským postu.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Podle mě to není vůbec jednoduchý se v tý hře chovat tak,aby proběhl "dobrej konec".Mě to vždycky vydá takovej ten zvuk,jako že jsem něco zaslechl,postřeh,nebo měl následně udělat....Já to jedu tak,abych si to užil a pro mě je rozdrcení mutantů raketama rozhodně dobrej konec :lol: protože mutanti mě točej...I když musím říct,že už ne tak,jako ze začátku.Stačí dobře mířit brokovnicí,nebo už pěkně z dálky revolverem to do nich sypat.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Herkis
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Herkis »

Tak jsem to dohrál i za "dobrý" konec. Dobrý píšu s "", protože jsem asi trochu xenofobní. Ale ti Temní nejsou obyčejní mutanti - opice bez mozku, je to prostě nová rasa na Zemi zničené nukleární válkou. Takže si nikdo nemusí "odříkat" ( :)) střílení mutantů.
Není to moc velký problém splnit ty výše uvedené podmínky, po jejich splnění se ozve takový zvuk - něco jako souhlasné zamručení Temných, co vlezli Arťomovi do mozku.
Ke hře jako takové - očekával jsem více RPG prvků, nelíbilo se mi takové to konzolové "rychle mačkej E", bral bych více možností vylepšení výzbroje, alespoň o něco větší volnost pohybu - např. v Polisu. Jediná věc, která se opotřebí nebo rozbije je maska - to je taky málo. Uvidíme, jaká bude dvojka. (Nebo 2034?)
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak jsem to včera potřetí dohrál-tentokrát na normal.Jelikož 275ka je opět v reklamaci :jaw: :devil: jel jsem zase na 8800 GTX,tentokrát ve 1440x900 na high a bylo to krásně hratelný.Mě se ta hra zkrátka líbí,v noci na sluchátkách je to opravdu zážitek.Jinak včera se mi dost podařila ta mise v knihovně.Chce to zkrátka knihovníkům koukat do xichtu,mírně couvat a moc nehejbat myší.Ani jeden z nich po mě nevystartoval,kromě těch skriptlejch,jak si vás chytí skrz zeď,nebo ten druhej,jak po vás hrabe skrz tu díru ve zdi.Ani jednou jsem nevystřelil,bylo by to jen plýtvání nábojů,krásně jsem to prošel.Taky se mi povedlo dohrát za dobrej konec (alespoň vzhledem k naší předchozí diskuzi).Jediný,co si pamatuju,že jsem udělal jinak bylo,že jsem v jedný z těch Artyomových halucinací šel naproti tomu zombíkovi a ne parťákovi.
Spo.On
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spo.On »

Mám problém, nainstaloval jsem a hra jede ale je taková rozpláclá v malém rozlišení, na začátku vidím jen psací stroj...myslel sem si že to je rozlišením, ale na když to změním tak vůbec nereaguje.... nevíte čím by to mohlo být??... ještě bych rád někoho poprosil o výpis z user.cfg..
Naposledy upravil(a) Spo.On dne sob 3. dub 2010, 17:56, celkem upraveno 1 x.
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

Dám ti radu .. když už chceš poradit s warez verzí, tak sakra aspoň narovinu nepiš, že nemáš origo omg. Napiš si svůj dotaz na warforum.

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Spo.On
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spo.On »

proč bych to neměl psát? když to stejně zjistíte a poté i označíte za warez... :roll:
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

tak mě je to jedno, ale většina lidí z týhle sekce tě bude chtít profackovat za porušování pravidel :-)

Jinak můj cfg : download

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Spo.On
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spo.On »

Ok.... a THX za cfg...
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Dohrane, paradna hra, bavila ma cely cas hoc niektore boje s mutantami boli otravne. Skoda ze som to zahral na ten spatny koniec, niekedy to dam znova a pokusim sa o dobry aj ked som si ho uz stihol pozriet na YT. :)
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
FragmeNT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FragmeNT »

Zdravim, prave pred chvili jsem si tuto hru naistaloval a mel bych takovej technickej dotaz - kolem svetel (ale ne kolem vsech) mi poletuji jakesi roje barevnych tecek. Vypada to jako mouchy nebo ja nevim co, ale je jnich tam fakt hodne. To je normalni, nebo mi blbne grafika? (GF280GTX, PhysX v ovladacich vypnuto, ve hre zapnuto advancet, 4x AF).
Asus ROG STRIX Z270F Gaming, Intel Core i7 7700K (4,8GHz) + Noctua NH-D15S, 16GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2666MHz, SSD Kingston HyperX Savage 240GB, MSI 1080 Gaming+, LED monitor 27" BenQ EW2770QZ, Sound Blaster BlasterX G1 (USB), sluch. Beyerdynamic DT 880 (250ohm), Windows 10 Pro (1709)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Můžeš udělat screen ? Už si to přesně nepamatuji, ale myslím, že ve světle byl vidět poletující prach. Každopádně se mohu mýlit, takže to zkus nějak zachytit.
Goldnoob team proud member!
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Len pre tych co uz dohrali, cely good ending aj s odohranou misiou so zapnutymi anglickymi titulkami v dobrej kvalite.
http://www.youtube.com/watch?v=TRKcygN04Lg
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“