Uprava Inst. CD Windows XP

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
r3incarnat0r
Nováček
Nováček

Příspěvek od r3incarnat0r »

tackleberry píše:Ahoj, chci v integrovat NET.Framework2.0 a WMP10 primo do instalace winXP. A jde mi o to kdyz zaskrtnu v komponetach odstraneni jejich puvodnich verzi, jestli se nejdriv odstrani ty puvodni verze a potom se integruji programy nebo je to presne naopak ze se v integruji nove verze, tim se prepisi ty stare, ale potom jelikoz jsou zaskrnuty pro odstraneni se odstrani.... Thx
Nejprve se integrují addony, potom se odstraňují soubory a upravují konfigurační soubory. To znamená neodškrtávat komponenty, které chcete používat. .NET Framework je výjimka, protože se odstraňuje pouze složka CMPNENTS\NETFX a na integraci .NET Frameworku formou addonu nemá žádný vliv.
r3incarnat0r
Nováček
Nováček

Re: Uprava Inst. CD Windows XP

onyX píše:nerozumím jedné věci. U nLite je možnost odebrat součásti Windows XP. To zakliknutí součástí znamená ODEBRÁNÍ (na CD se pak tyto součásti Windows XP neobjeví) a nebo to naopak znamená, že to co zakliknu zůstane pak na novém, upraveném, instalačním CD.
To co zaškrtnete, bude odstraněno.
onyX píše: Píši to proto, že jsem proštudoval celý net, provedl vše podle doporučení, "zeštíhlené" CD mi nabootovalo, nainstalovalo se, ale po nalogování jsem našel v XP-lite možnost odebrání MS messinger, a přitom jsem ho dal odebrat v nLite - poradíte mi kde dělám chybu (použita poslední verze nLite).
Chybu v tomto případě neděláte, imho nLite vždy ne zcela odstraní úplně všechny související soubory z důvodu kompatibility (mj. závislosti v knihovnách). Například pokud odstraníte jádro Internet Exploreru XPLitem, nepůjde spustit konzola Správce zařízení, po odstranění IE Core nLitem ano.
onyX píše: Ještě se chci také zeptat ohledne SATA ovladaců, pokavad vytvořím v místě na HDD kde mám nakopírované cd WXP vytvořím podadresář $OEM$ a do něj zkopíruji SATA ovladače a samozřejmě zadám cestu v nLite k němu, tak by se měly při instalaci nakopírovat na HDD do Windows??
Pokud se mezi soubory ovladačů nachází i soubor TXTSETUP.OEM, tak se jedná o Textmode driver a je imho potřeba tyto soubory umístit do složky "i386\$OEM$\Textmode". Jestliže ovladače integrujete pomocí nLite, žádný $OEM$ vytvářet nemusíte a ovladače nechte mimo instalační soubory Windows.
onyX píše:...kam se mi z CD SATA OEM ovladace nakopiruji a nainstaluji?? Do adresare System32 a do Drivers??
INF soubory do INF (je skrytý), DLL většinou do System32, SYS většinou do System32\Drivers. Mám ale pocit, že se můžou "roztahovat" i do dalších složek.
r3incarnat0r
Nováček
Nováček

nLite Add-On Maker CZ

armina píše:Právě jsem přišla na to,že program,který umožňuje vytvořit balíčky programů pro integraci do instalace pomocí Nlite je od nové verze také ve slonštině,což těm z nás,kteří neumějí anglicky pomůže.Kdo má zájem,může se podívat na stránky http://virtualltek.mgbr.net/download/nlaom-setup.exe
Tak už je i v češtině... 8)

Obrázek

http://www.msfn.org/board/index.php?s=& ... t&p=546886

:wink:
lipe
Nováček
Nováček

Re: Zapnutí režimu spánku

Příspěvek od lipe »

Dík za radu. Mezitím jsem to už vyřešil, ale bylo to skoro ono.
Jednoduše jsem trouba, chtěl jsem si ušetřit práci a naopak jsem si jí hodně přidělal. Chystal jsem totiž upravenou instalaci pro dva skoro stejné PC a byl jsem líný dělat dva různé image, jen s rozdílnými VGA drivery (ATI, NVIDIA). Tak jsem je dal do dvou adresářů. že je doinstaluji ručně, jako poslední. A jen náhodou jsem přišel na to, že "Režim spánku" se aktivuje až po kompletní instalaci všech ovladačů a po DRUHÉM !!! restartu systému. Já jsem nejdřív nainstaloval systém, pak VGA, restartoval a marně hledal, proč ten režim spánku zapnout. Stačilo restartovat ještě jednou, systém si našel nějaký nový HW (ale vůbec nevím jaký, ve správci se nic nového neobjevilo, jen počítač pípnul stejně, jako když se něco nového připojí) a bylo po problému.
Jen jsem kvůli tomu asi 20x předělával image a instaloval wokna :evil:
r3incarnat0r píše:
lipe píše:Po úpravě instalačky mi systém nechce v ovládacím panelu pro napájení vůbec zobrazit kartu "Režim spánku"...
Něco podobného se řešilo (a vyřešilo) tady:

http://www.msfn.org/board/index.php?act=ST&f=89&t=49813
lipe
Nováček
Nováček

Proč tvoříte v nLite ?

Příspěvek od lipe »

Měl bych lehce filozofickou otázku do tohoto fóra :
zajímalo by mě, co vede ostatní uživatele k tomu, aby si s vynaložením poměrně hodně času ladilo a předem upravovalo instalaci WinXP?
Proč se snažíte integrovat service packy, aktualizace, ovladače, případně rovnou celé aplikace? Když se zamyslím nad vydaným úsilím, zkoumáním závislostí, problémů, jejich řešení často metodou pokus-omyl a to vše kvůli úspoře cca 40 minut času při instalaci woken, tak mi to nepřijde příliš rozumné.
Není rychlejší jednou nainstalovat systém, doinstalovat ovladače, záplaty, základní balík aplikací a pak si udělat image, který se jednou (dvakrát, třikrát.....?) za rok použije a začne se zase se stabilním systémem?
Já mám jasno, proč jsem to celé dělal - chtěl jsem kvůli zálohování důsledně oddělit systém od uživatelských dat a jen díky nLite si můžu předem definovat, že uživatelské adresáře pro dokumenty, fotky, smlouvy, projekty budou kvůli zálohování na pásku a DVD na jiném disku, než systém a programy (disk bude mít samostatný image).

Napiště mi prosím, třeba jen stručně, proč to děláte Vy? Kolikrát za rok třeba přeinstalováváte wokna na tom samém HW (to aby mělo smysl dopodrobna ladit instalaci v nLite)?
danny1691
Začátečník
Začátečník

Re: Proč tvoříte v nLite ?

Příspěvek od danny1691 »

lipe píše:Měl bych lehce filozofickou otázku do tohoto fóra :
zas tolik času to nezabere. Prostě v nLite vyhodím to co tam nechci a přidám co potřebuji a je to.
Systém mám připraven na RW a jen doplním záplaty.
Reinstal systému, maximálně 2x do roka. Teda pokud něco nového nepřidávám nebo se něco tak trochu nepovede :oops:
1984 bylo varování, ne návod.
...v pubertě se musí pořádně šo...t, ti ošklivější sportovat a úplní chcípáci dělat rámus jako paviáni v zoo.Franta Štorm
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

danny1691 píše:
zas tolik času to nezabere. Prostě v nLite vyhodím to co tam nechci a přidám co potřebuji a je to.
Systém mám připraven na RW a jen doplním záplaty.
Reinstal systému, maximálně 2x do roka. Teda pokud něco nového nepřidávám nebo se něco tak trochu nepovede :oops:
Asi tak nějak. Jinak osobně neintegruji žádné aplikace, protože rychle stárnou a jsou nové verze.
r3incarnat0r
Nováček
Nováček

Pro mě je primární vidina ořezaného OS jasná: rychlost náběhu a úspora systémových prostředků. Přestože nemám starou PC šunku, tak je zvýšení výkonu znatelné, ale nemělo by to být na úkor stability.
embe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od embe »

zajímalo by mě, co vede ostatní uživatele k tomu, aby si s vynaložením poměrně hodně času ladilo a předem upravovalo instalaci WinXP?
Pomerne jednoducha odpoved....pretoze to moze cloveka aj bavit okrem toho, ze ziska XP take ake potrebuje...

Ty nemas nejake hoby? Napriklad auta, fotenie, znamky a podobne? Urcite mas. A nezdokonalujes sa v tom svojom hobby?

Ja osobne to robim preto, lebo:
- ma to bavi
- naucim sa kopec veci o windows, co bezny uzivatel ani netusi
- vdaka tomu si dokazem kopec veci vyriesit sam

Teraz som si napriklad vyrobil take XP, ze sam z nich odpadavam. Ale uz ich len tak neinstalujem, teraz ich stale vylepsujem az budu podla moznosti uplne podla mojho vkusu. Je parada, ked Ti vsetko stabilne bezi bez sebemensieho problemu (az sa niekedy divim, kolko veci ludom po okresani nefici) a trebars pamat mam vytazenu na 239MB teraz s pustenymi 5 aplikaciami (DC++ co samo osebe zere jak svina, dvd shrink, winamp, task manager a 1 okno explorera kde toto pisem). Inak osobne som zacal okresavat z dovodu, ze mi nestihala TV karta grabovat video, zlozite na vysvetlenie, proste okresanie pomohlo a to tak, ze grabovanie, ktore uz ani nepouzivam momentalne, fici jak gula...)

(Ak by niekto chcel fajnovy config do nlite, tak piste na PM, raz za 2 dni zhruba som tu)
Procesor: Intel Core i5 2500K - 3.3GHz + Arctic Cooling Alpine 11 Pro rev2, Doska: Gigabyte Z68XP-UD3P Rev 1.0, Zdroj: Seasonic SS500GB Active PFCF3 S12II-500W, ]RAM:: 2x Kingston HX DDR3 2GB 1600 KHX1600C9AD3B1 GK: Saphire Ati Radeon HD4830 512 GDDR3 PCI-E Dual DVI-I/TVO, Disky:, C: IDE WD400JB-00FMA0 - 40GB, D: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, E: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, DVDRW: ASUS DRW-2014 S1T, Ostatne 2 x Scythe SFF21D ; Zalman ZM-MFC2
Johnj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Johnj »

Jde nějak doinstalovat služba motivů?
Při tvorbě cd jsem si ho asi nechtě smazal.
embe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od embe »

Johnj píše:Jde nějak doinstalovat služba motivů?
Při tvorbě cd jsem si ho asi nechtě smazal.
Skus sa pozret sem, necital som to, ale snad Ti to pomoze... :worship:

http://www.uawiki.org/doku.php?id=wxp:reduce:restore
Procesor: Intel Core i5 2500K - 3.3GHz + Arctic Cooling Alpine 11 Pro rev2, Doska: Gigabyte Z68XP-UD3P Rev 1.0, Zdroj: Seasonic SS500GB Active PFCF3 S12II-500W, ]RAM:: 2x Kingston HX DDR3 2GB 1600 KHX1600C9AD3B1 GK: Saphire Ati Radeon HD4830 512 GDDR3 PCI-E Dual DVI-I/TVO, Disky:, C: IDE WD400JB-00FMA0 - 40GB, D: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, E: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, DVDRW: ASUS DRW-2014 S1T, Ostatne 2 x Scythe SFF21D ; Zalman ZM-MFC2
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

embe píše:...a 1 okno explorera kde toto pisem
:o Tím bych se jakou zkušený uživatel nLite moch nechlubil :lol:
embe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od embe »

ka-spel píše:
embe píše:...a 1 okno explorera kde toto pisem
:o Tím bych se jakou zkušený uživatel nLite moch nechlubil :lol:
:-D to jako ze som si nechal explorer? Ale no tak...no flame, ale uprimne, vela ludi nadava na IE ale pochybujem ze by sa aspon 10% z nich stretlo s nejakym problemom. Poviem to inak, niektori ludia v mojom okoli kydaju na IE ze to je pi**vina a ze take nieco by v zivote nepouzivali a ked sa ich opytam, ze ci s tym mali nejaky problem, tak odpoved je ze "NIE, ale vies..." Takze nemaju nic konkretne len niekde poculi, ze je to nevhodne pouzivat IE. Jedine co ale vedia povedat, ze Firefox nepodporuje hento a tamto a internet banking....Ja osobne som ziadny problem nikdy nemal, ani co sa tyka virusov a inej havede, ani ziadne naznaky. Teraz mam provizorne nainstalovany komp, kde nemam ani zaplaty, iba NOD full verziu a asi 5 programov ktore naozaj potrebujem a ani nazank problemu...okrem toho Opery a mozilly a ine alternativy mi nevyhovuju...
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

embe píše: :-D to jako ze som si nechal explorer? Ale no tak...no flame...
Žádný flame. Moje zkušenost byla, že s IE se natahovalo do kompu i přes antivir a antispy sposta bordelu. Jedině kvůli čemu jsem ho trpěl byla banka, ale už i ČSOB téměř rok jede s alternativními prohlížeči, takže IE šlo do kytek. Navíc jsem si Firefox přizpůsobil pluginy a addons dle svých potřeb a IE mi prostě něco podobného nemůže nabídnout. Jestliže předchozí verze FF občas padaly, tak s posledními dvěma verzemi se mi to ještě nestalo a to surfuji moooc. Akorát mě štve, že v práci furt zatvrzele používají IE.
embe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od embe »

ka-spel píše:
embe píše: :-D to jako ze som si nechal explorer? Ale no tak...no flame...
Žádný flame. Moje zkušenost byla, že s IE se natahovalo do kompu i přes antivir a antispy sposta bordelu. Jedině kvůli čemu jsem ho trpěl byla banka, ale už i ČSOB téměř rok jede s alternativními prohlížeči, takže IE šlo do kytek. Navíc jsem si Firefox přizpůsobil pluginy a addons dle svých potřeb a IE mi prostě něco podobného nemůže nabídnout. Jestliže předchozí verze FF občas padaly, tak s posledními dvěma verzemi se mi to ještě nestalo a to surfuji moooc. Akorát mě štve, že v práci furt zatvrzele používají IE.
Sag kazdy co mu vyhovuje...inak o tej praci, robim n nadnarodnej firme a tu tiez ficime na IE a pocitacoch HP alebo Compaq - vies si to predstavit...dovod je prozaicky - podpora HW na 3 roky, kompatibilita a podobne...skladacky proste neprichadzaju do uvahy...aj ked si obcas o tom myslim svoje.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

embe píše:Sag kazdy co mu vyhovuje...inak o tej praci, robim n nadnarodnej firme a tu tiez ficime na IE a pocitacoch HP alebo Compaq - vies si to predstavit...dovod je prozaicky - podpora HW na 3 roky, kompatibilita a podobne...skladacky proste neprichadzaju do uvahy...aj ked si obcas o tom myslim svoje.
To znám i ze státního. "Výběrové řízení" a vše od HP a předražené jak prase. Když se ti posere zdroj nebo nějaká drobnost (hlavně u starší neznačkových luder), tak nesmíš sám nic koupit, ale zase se dělá výběrové řízení a pak ten zdroj jede vyměnit nějaká třeba 100 km vzdálená firma. :o Takže zdroj je třeba o 10 Kč levnější (v praxi nikoliv, protože do toho výběrového se hlásí jen velké předražené firmy), ale za to se dá pár set za servis a dopravu. :twisted: Nikdo samo nic neřekne, aby si nedělal problémy. Na platy není, ale kupuje se spousta zbytečností (třeba Palmy informatikům na hraní, přitom taková GPS by se třeba na lokalizaci pozemků moc hodila). Přitom řadě lidí by stačila i PII, protože i takový Excel je pro ně velká neznámá (viděl jsem pár ženských jak dělaly v Excelu oddělovače mezerou nebo tečkou a pak se hodně divily, proč to nesčítá :lol: ).
Ira
Nováček
Nováček

příliš velká instalace WinXP

Příspěvek od Ira »

Zdravím všechny. Po ořezání WinXPsp1, přidání sp2 v nLite 1,0final, nainstalování jsem zjistila, že velikost instalace je 2,17GB! Přitom velikost instalačního CD je 210MB. Zvolila jsem ve volbách nLite odebrání - Bezpečné + něco navíc Hledala jsem ve foru a zjistila jsem, že někteří mají po instalaci velikost na HDD okolo 500 nebo trochu více MB. O tom si můžu nechat jen zdát. Smazala jsem tedy HDD a Partition Magikem jsem rozdělila 120GB HDD na 2 díly - asi 50% - v dalším oddíle je Linux. V tom samém programu zformátovala a nechala nainstalit od upraveného CD WinXP ještě jednou, ale bez jeho formátování, volba - do stávajícího oddílu. Třeba dělám chybu, ale nevím kde. Nebo je po ořezání instalace XP opravdu tak veliká?
Díky Ira
Můj PC: AMD Barton 2500, 1024 ram, Radeon 9200, WD 120GB,
MB Biostar M7NCD, AMD Barton 2500+, ATI Radeon 9200 VIVO, 2x512 Kingston, MuchTV, LG GSA-H20L, WD 120 GB, WinXP sp2 - 50%, Mandriva Linux 2006 - 50%
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak velikost instalace je vždycky vetší než instal CD...
SP2 si taky neco ukousne, dyt má 230MB sám o sobe :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Ira
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ira »

Dzin píše:Tak velikost instalace je vždycky vetší než instal CD...
Díky za odpovědˇ. Jen se mi zdá, že když má instalační CD 210MB, tak výsledná instalace na HDD je pak příliš veliká. 2GB se mi zdá moc, Kde potom lidé vzali těch 500MB? Na tuhle otázku mi snad ani neodpovídejte, Je řečnická.
Zdraví Ira
MB Biostar M7NCD, AMD Barton 2500+, ATI Radeon 9200 VIVO, 2x512 Kingston, MuchTV, LG GSA-H20L, WD 120 GB, WinXP sp2 - 50%, Mandriva Linux 2006 - 50%
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Ira píše:
Dzin píše:Tak velikost instalace je vždycky vetší než instal CD...
Díky za odpovědˇ. Jen se mi zdá, že když má instalační CD 210MB, tak výsledná instalace na HDD je pak příliš veliká. 2GB se mi zdá moc, Kde potom lidé vzali těch 500MB? Na tuhle otázku mi snad ani neodpovídejte, Je řečnická.
Zdraví Ira
Tak záleží na tom jestli v tom más treba swap "odkladaci soubor" win si vemou treba 1,5GB, nebo podpora režimu spanku treba 800MB, záleží sčim to meříš....pak treba obnoveni systemu atd :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“