Hlavně i s jakou hrou se tohle dá srovnávat? Jaká jiná se odehrává v podobném prostředí a je stejně open-world + 24h cyklus?
I srovnání s GTA V by kulhalo na všechny nohy, protože to je dělané podle reality, všechny budovy co tam jsou jsou modelovaný podle real předlohy, textury jsou normální fotky (na některých je i vidět ne úplně odstraněná chromatická vada) s přidaným bump-mapingem / POM aby byly plastičtější. Ale když srovnám třeba stínování / odrazy, tak je Cyberpunk i bez RT někde jinde. GTA V vypadá víc reálně díky reálné předloze - CyberPunk nějakou real předlohu mít nemůže.
V GTA 5 akorát byly hodně povedené Nvidia PCSS stíny (chovají se podobně jak ty RT), ale to byly klasické Shadow-Maps, takže trpěly na klasické SM artefakty (hlavně jako vždy viditelnou filtraci). Stíny slunce v CyberPunku jsou o dost jinde (a bez RT jsou to klasické shadow-mapy)
Mrknul sem se i na screeny co tu mam ještě schovaný z DyingLight (kdysi hráno na GTX 970 - tedy stejná kategorie jak 2070, a kdoví jak dobře to také nešlo limit CPU i na 50 fps - tehdy i7-2600K), a nějaké super stínování nemá + shadow-mapy jsou nepřirozeně ostré i od vzdálených objektů. Jinak SSAO klasika a nějaký ty zapečený stíny v místech kam slunce nesvítí.
Klasický efekt "dřív všechno bylo lepší". Já taky kdysi slintal nad úžasnou grafikou FarCry, a když sem si to nedávno chtěl oprášit, myslel jsem že to je vtip. Cyberpunk lze hejtovat tak možná za ty bugy, ale grafika je luxus, a to hlavně s RT. Nakonec nad prvními screeny od heada i bez RT tu také někteří slitali. Takže to se zase jen davově ovečky bouří proti nvidii, protože to RT na AMD zatím nejede (a až pojede, tak tragicky, když tam nebude nějaká alternativa k DLSS)
EDIT:
Nicméně, když sem zmínil GTA, nedalo mi to a tak sem típnul typický interiér (PC verze, gondole vypadají samozřejmě hůř)
https://abload.de/img/gta5_2020_12_23_11_48lkkik.jpg
-sorry jako, ale stínování také spoléhá jen na SSAO + je tam spousta světel zapečena (jen jako plochá mapa), odraz na podlaze mizerná a nepřesná cube-map, postavy se v ní také neodráží a engine má co dělat aby to kvůli počtu postav dával plynule... Fakt nostalgický růžový brýle. To ten můj porovnávací screen z After-life je i bez RT vystínovaný mnohonásobně lépe.
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php ... 1#p9717941