jrk píše:Jestli bude G92 tak vykonná a levná jak se to zatím jeví, tak to může být pro ATI asi fatální problém...
Vidím, že jsi přispěl vypovídajícím příspěvkem...
Ohledně toho chladiče, podle toho co já vím, tak kartu chladí tak tak a ještě obsahuje 3 heat-pipe (?)...
no-X píše:Nechápu, proč jste vůči GF8800GT tak skeptičtí. Bude výkonná. Dost. Ale nVidia na ní při těchto cenách moc nevydělá, takže jsem zvědavej na jednu věc a to konkrétně:
Jestli budou všichni ti uživatelé, kteří tady (v dobách, kdy X1950PRO, stál cca 5000Kč) psali, že na téhle kartě ATi nemůže nic vydělat, napíšou totéž i o 8800GT. A to je ještě GT výrazně výrobně nákladnější:
X1950PRO(RV570): levná varianta 80nm procesu / GF8800GT(G92): výkonná (dražší) varianta 65nm procesu
X1950PRO(RV570): 230mm2 / GF8800GT(G92) 289mm2 (více než o čtvrtinu větší čip)
pak tu ještě jsou rozdíly, jako třeba masivnější (dražší) chladič na G92, zřejmě komplexnější PCB atd.
Budu se těšit
No, na tu cenu jsem skutecne zvedavej,ale co to znamena pro lidi je dobra koupe,coz nejspis bude
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Pavel.P. píše:.
Ohledně toho chladiče, podle toho co já vím, tak kartu chladí tak tak a ještě obsahuje 3 heat-pipe (?)...
To mluvis jako o cem?G92?
o cem jinym by asi psal v threadu o G92 puvodne byly ty heatpipe 2 ale chlazeni nestacilo tak nvidie stahla uz cast grafik a doupravila chlazeni na 3 heatpipe uz se o tom psalo na netu. (zprava stara asi 3 tydny)
jrk píše:Jestli bude G92 tak vykonná a levná jak se to zatím jeví, tak to může být pro ATI asi fatální problém...
Vidím, že jsi přispěl vypovídajícím příspěvkem...
Jestli to byl vypovidající příspěvek si můžeme pohovořit příští měsíc....
Stratos píše:
o cem jinym by asi psal v threadu o G92 puvodne byly ty heatpipe 2 ale chlazeni nestacilo tak nvidie stahla uz cast grafik a doupravila chlazeni na 3 heatpipe uz se o tom psalo na netu. (zprava stara asi 3 tydny)
U tebe treba clovek nikdy nevi.Neni to zase naka kachna z DD webu co?:)
Ty 3 heat-pipe tam fakt budou, nVidia nebude 8800GT osazovat 2slotovým, jelikož by to vyšlo dřáž (i-když H-P nejsou taky levné)...
Prostě se snaží co nejvíce srazit cenu..
Samozřejmě snaha srazit cenu je jasná, ale použitím 3HP to asi tolik dolů nepůjde. I když u toho dvouslotového by tam asi taky nějaká HP byla. No, nevím. Takhle můžou recenze vyznívat ve smyslu - výkonná, ale hlučná a topící. To už raději krapet dražší, ale tichou a "chladnou.
Pavel.P. píše:
Ty 3 heat-pipe tam fakt budou, nVidia nebude 8800GT osazovat 2slotovým, jelikož by to vyšlo dřáž
Fakt?:) Treba se mylim ale neverim ze je na 8800GT nejaky heatpipe.Doufam ze na uchlazeni bude stacit takova pidiplacka ala 1900GT.
Jinak jsem se docetl tady o pretoceni 8800GT v PL.Co jsem to rozlousknul tak sla pretocit pres expertools od Gainwardu z def. 600/1500SP´s/1800 na 700/1700/2000mhz.. http://www.geforce9.pl/index.php?news=46
EDIT:
Pameti 1ns..
Naposledy upravil(a) godlike dne ned 21. říj 2007, 21:25, celkem upraveno 1 x.
Pavel.P. píše:
Ty 3 heat-pipe tam fakt budou, nVidia nebude 8800GT osazovat 2slotovým, jelikož by to vyšlo dřáž
Fakt?:) Treba se mylim ale neverim ze je na 8800GT nejaky heatpipe.Doufam ze na uchlazeni bude stacit takova pidiplacka ala 1900GT.
Jinak jsem se docetl tady o pretoceni 8800GT v PL.Co jsem to rozlousknul tak sla pretocit pres expertools od Gainwardu z def. 600/1500SP´s/1800 na 700/1700/2000mhz.. http://www.geforce9.pl/index.php?news=46
Několikrát to bylo na netu a na 90% od mého zdroje je to pravda... Těch 10% tam ale je... ale pořád ten chladič bude mít 2HP...
tak jestli to je pravda, cemuz stejne jako godlike moc neverim, tak bych byl opravdu zvedav, jak ty heatpipe tam narvaly! Jestli to bude neco jako Accelero X1/2 tak tam nepomuze ani 10 heatpipes..
Ty HP prostě polezou po základně chladiče a budou rozvádět teplo po celém pasivu... (nebo budou od jádra směřovat 2 do žebroví a 3. bude lézt po základně)
Ty HP prostě polezou po základně chladiče a budou rozvádět teplo po celém pasivu... (nebo budou od jádra směřovat 2 do žebroví a 3. bude lézt po základně)
takze neco jako AC Accelero X1/2... Koukam, ze se soudruzi nepoucili... i kdyz asi lepe, nez kdyby tam zadna hp nebyla..
Thellwin píše:Samozřejmě snaha srazit cenu je jasná, ale použitím 3HP to asi tolik dolů nepůjde. I když u toho dvouslotového by tam asi taky nějaká HP byla. No, nevím. Takhle můžou recenze vyznívat ve smyslu - výkonná, ale hlučná a topící. To už raději krapet dražší, ale tichou a "chladnou.
Je třeba vycházet z ceny... už takhle je ten chladič dost drahej, k tomu ještě velký 256bit PCB a na mainstreamový podmínky neskutečně velkej čip. Jediný, co na tý kartě není na mainstreamový poměry nestandardně drahý, jsou paměti.
Však jo, cena až na prvním místě. RV670 bude asi zabiják, když se Nvidia snaží tu cenu při tom výkonu, který to pravděpodobně bude mít, srazit tak dolů
Thellwin píše:Však jo, cena až na prvním místě. RV670 bude asi zabiják, když se Nvidia snaží tu cenu při tom výkonu, který to pravděpodobně bude mít, srazit tak dolů
Výkon tý GK mainstreamově nevypadá ...
presne to si myslim taky... nepochybuji o vykonu 8800GT, ale o tom, ze bude vitezem v souboji G92 vs RV670