no... a teď už to mam na 100C a to sem to teprve teď zapnul..foxepix píše:já mám totiž ten Catalyst Control Center a tam je Nastavení GPU s vysokým výkonemSuke001 píše:Jedině že bys upravil křivku, která reguluje otáčky.
HD 4870 X2 Members Club
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- foxepix
- Nováček

-
Re: HD 4870 X2 Members Club
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Otáčky ventilátoru ? Zjistíš v Catalyst Control Center nebo Afterburner
Myslím že tomu přepastování se nevyhneš
- foxepix
- Nováček

-
tak mám ten afterburner co tam mám když tak udělat teda?Suke001 píše:Jedině že bys upravil křivku, která reguluje otáčky.
- foxepix
- Nováček

-
no to asi ne noSuke001 píše:Otáčky ventilátoru ? Zjistíš v Catalyst Control Center nebo Afterburner
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Když otevřeš afterburner, tak hned dole máš otáčky fanu.
Pokud si budeš chtít zvíšit otáčky ventilátoru podle křivky, tak dáš settings a tam záložku fan. Dáš Enable upravíš křivku a by se při stoupající teplotě točil vetilátor ještě rychleji.
Používej tlačítko edit na úpravu přispěvku.
Pokud si budeš chtít zvíšit otáčky ventilátoru podle křivky, tak dáš settings a tam záložku fan. Dáš Enable upravíš křivku a by se při stoupající teplotě točil vetilátor ještě rychleji.
Používej tlačítko edit na úpravu přispěvku.
- foxepix
- Nováček

-
Mám teda nějak zvýšit nebo snížit to GPU v tom Catalyst Control Center? 
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Maximálně můžeš hýbat s otáčkama, v Catalyst Control Center dáš otáčky manuál a nastavíš procentuálně otáčky.
To ti ale fan pojede pořád na stejné otáčky.
Lepší je ta křivka v Afterburneru.
To ti ale fan pojede pořád na stejné otáčky.
Lepší je ta křivka v Afterburneru.
- DukeNukemCZ
- Začátečník

-
Hi, posledni dobou vidam pri zatezi pri urcitych hrach zelene tecky (nejsou vetsi nez 1pixel), nevim jestli to je chyba ovladaci (zaclo to asi s nejakymi 11.11 i nejakych OpenGL her a pak kdyz jsem skocil na 12.2 tak to bylo skoro u vetsiny her) pozoruju teplotu a jen u nikde nepresahovala 89 stupnu pouze u druheho GPU MEMIO casti kde pri zatezi dosahovala teplota 105C nicmene posledni dobou jsem moc nehral, kartu jsem rozebral a vycistil ten priserny vetrak, byla tam mensi prachova vrstva po tech 4 letech ale jinak podle me nic tragickeho (byl jsem taky prekvapeny jak u takove karty je celkem primitivni chladic) ceho jsem si ale vsiml byla docela vysusena chladici pasta a zacernele termovodive nalepky na 2 pametech u prvniho gpu, tak sem tam hodil AS5 a nasadil chladic zpet (chladici podlozky jsem nemenil ale puvodni jsem neposkodil)... po vymene pasty razantne klesla teplota casti cipu asi o 10-15C nicmene zelene tecky pretrvavaji, co jsem ale zjistil tak zelene tecky zmizi kdyz zapnu otacky ventilatoru treba na 50% (coz je uz docela neunosne pro vazne pouziti) takze moje domenka je ze se asi na karte neco prehriva, co me napadlo byly ze treba ty mirne zacernele thermalni podozky treba hure prenaseji teplotu tak jestli nevite jaky typ thermalnich podlozek koupit, vypada to ze na HD4870x2 jsou 2 typy jedna tlusta a jedna tenci, hledal jsem na forech kdysy jsem nasel primo od jakyho vyrobce ty podlozky pasuji ale uz nevim kde to bylo a navic to byl vyrobek z ciziny...
nekdo taky rika ze odhadnou zpravnou tlousku podlozek pro HD4870x2 je docela problem a ze je lepsi to neriskovat a koupit AS céramique a zapatlat to tim.
nebo to je neco jineho?
nicmene je zajimave ze treba Heaven benchmark tecky nema ani na nejvyssi nastaveni v DX10
Jdu jeste vyzkouset starsi ovladace ale moc bych v to nedoufal, hlavne nevim jake vyzkouset protoze naposledy jsem byl hodne spokojeny s ovladacema nekdy z roku 2010 a nevim jak to sedne se service packem 1 na win7.
nekdo taky rika ze odhadnou zpravnou tlousku podlozek pro HD4870x2 je docela problem a ze je lepsi to neriskovat a koupit AS céramique a zapatlat to tim.
nebo to je neco jineho?
nicmene je zajimave ze treba Heaven benchmark tecky nema ani na nejvyssi nastaveni v DX10
Jdu jeste vyzkouset starsi ovladace ale moc bych v to nedoufal, hlavne nevim jake vyzkouset protoze naposledy jsem byl hodne spokojeny s ovladacema nekdy z roku 2010 a nevim jak to sedne se service packem 1 na win7.
3D Prophet 9700 Pro-X700Pro -X1600XT-X1950 XTX -2600XT-HD 3870X2-HD 4870X2-HD5670-HD6670-HD7770*-HD6870*-R9 290X
- mvdruid
- Nováček

-
Zdravím, dnes se mi stala podivná věc. Ráno jsem zapnul počítač (ve kterém už je 4tým rokem stále výkonná X4870x2 - Sapphire) ale obraz ne a ne naběhnout.
- ventilátor fučí
- kontrolky problikly a zhasly jako vždycky
- zbytek počítače nabíhal normálně
Kartu jsem rozložil, vyčistil, složil ale nijak mi to nepomohlo.
Podobná věc už se mi předtím párkrát stala, většinou ale pomohlo několik restartů/chvilková odstávka a byl zase klid. Obraz se nikdy nechoval nijak podivně - ve smyslu artefakty, čáry přes obraz, deformace - nic.
Co jsem tak vyčetl ze zahraničních fór bylo podezření na slabý zdroj (mám Corsair 650TX).
Jiná karta (1800XL a 4750) funguje v PC bez problémů - u žádné ale není použité 6 + 8 pin přídavné napájení (u 1800XL jen 6 pin).
Co mě ale mate je to, že se problém nevyskytl po nějakém herním maratonu, ale hned první ranní zapnutí.
Prosím o jakoukoli radu.
- ventilátor fučí
- kontrolky problikly a zhasly jako vždycky
- zbytek počítače nabíhal normálně
Kartu jsem rozložil, vyčistil, složil ale nijak mi to nepomohlo.
Podobná věc už se mi předtím párkrát stala, většinou ale pomohlo několik restartů/chvilková odstávka a byl zase klid. Obraz se nikdy nechoval nijak podivně - ve smyslu artefakty, čáry přes obraz, deformace - nic.
Co jsem tak vyčetl ze zahraničních fór bylo podezření na slabý zdroj (mám Corsair 650TX).
Jiná karta (1800XL a 4750) funguje v PC bez problémů - u žádné ale není použité 6 + 8 pin přídavné napájení (u 1800XL jen 6 pin).
Co mě ale mate je to, že se problém nevyskytl po nějakém herním maratonu, ale hned první ranní zapnutí.
Prosím o jakoukoli radu.
"Jestli to nevýjde dostaneme planetou přes čumák"