Problémy s teplotou CPU? Obecne reseni zde!

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
ondrasek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

přehzřívání

Příspěvek od ondrasek »

na tatíkovém starém compu je pentium 4 chlazená pouze jedním odvodovým větráčkem a pasivním boxem nahoře s větráčkem když sem dneska zkoušel test primer95 no tak tepolota během 2 minut vystoupala o 12 stupnů ze 38 na 50 a úpoté v dalších 10 minutách vystoupala cca na 60°C je to normální ? asi ne ale ono chtělo by to asi novy větráček mohli by ste mi ňáky doporučit na s478? díky 8)
kenas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kenas »

cau, mam zalman 9500 a E6300 na 2.8GHz a teplota v idle je 43°C a v burnu 63°C Neni to nejak moc? Zkousel jsem dat novou pastu, vycistit chladic, ale teploty porad stejny :(
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. (Albert Einstein)

CPU: C2D E6300 @ 2800MHz | MB: Asus P5B Deluxe| GPU: Sapphire X1950Pro 256 DDR3 | Pameti: 1GB Corsair XMS2800 MHz CL 4-4-4-12 & 2x 1GB A-Data EE 800MHz CL 4-4-4-12 | HDD: Seagate 250GB 16MB 7200o. | Zdroj: Enermax Liberty 400W | Zvukovka: Creative Audigi SE 7+1 | Case: Coolermaster Centurion 5 |Mechanika: LG DVD-RAM H20L | Repra: Creative T6060 | Monitor: Samsung 206BW |
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Skús ohmatať toho zalmana čí studený / teplý či je dobre nasadení.
Commanderwar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Commanderwar »

ja mam E8200 a v idle mam ted skoro 49°..to bude hlavne tou venkovni teplotou...mam ted v mistnosti 27°
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium
ghf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ghf »

...
Naposledy upravil(a) ghf dne sob 14. čer 2008, 14:04, celkem upraveno 2 x.
Core2 Duo E8200, Asus P35 - P5KC, Sapphire 3870 512 MB- DDR4, 2x1024 DDR2 Corsaire 800 CL 5 5 5 12, Maxtor 400 Gb.
cykloblazen
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Teploty E8400

Příspěvek od cykloblazen »

Nazdar lidi ,muj nový kousek E8400 chlazený ninjou s noctua 120x120 ventilátorem má velký teplotní problém ,v klidu jsou podle everesta ,core tempu i biosu teploty 50°C+ v zátěži i 80°C! ,nechápu to z několika důvodů 1) je to 45nm a ten má mít podle overclockerů v zátěti 60°C nikoli v klidu 2)není taktován takže je na základním napětí a za 3) pasta použitá na něm uchladila i Q6600 přetaktované na 3,2GHz při napětí 1,4V v zátěži na +/-70°C! se stejným chladičem!
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

zkus si stáhnout TAT ( Intel® Thermal Analysis Tool ) a tam se podívej na teplotu, měla by ýt nejvěrohodnější. Dále se ujisti, jestli máš správně nasazený chladič..
cykloblazen
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

olafnikov píše:zkus si stáhnout TAT ( Intel® Thermal Analysis Tool ) a tam se podívej na teplotu, měla by ýt nejvěrohodnější. Dále se ujisti, jestli máš správně nasazený chladič..
TaT nefunguje ,nerozpozná procesor a novou verzi sem nenašel ,pokud o ní víš budu rád a chladič sem sundaval už 2x a měnil pastu
cykloblazen
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Teploty E8400

cykloblazen píše:Nazdar lidi ,muj nový kousek E8400 chlazený ninjou s noctua 120x120 ventilátorem má velký teplotní problém ,v klidu jsou podle everesta ,core tempu i biosu teploty 50°C+ v zátěži i 80°C! ,nechápu to z několika důvodů 1) je to 45nm a ten má mít podle overclockerů v zátěti 60°C nikoli v klidu 2)není taktován takže je na základním napětí a za 3) pasta použitá na něm uchladila i Q6600 přetaktované na 3,2GHz při napětí 1,4V v zátěži na +/-70°C! se stejným chladičem!
Mmchd ,včera sem vypnul fany a spustil orthos ,rukama sem neustále ošahával procesorovou základnu a musim říct že teplota nemohla přesáhnout 40°C jelikož samotný heatpipe okolo procesoru měli tak 60°C a nedala se na nich udržet ruka ,prostě jí samy ohřejvali ,takže je to čistě chyba měření je to sice smutný ,ale zvyknu si...........
Vart
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vart »

cykloblazen píše:Mmchd ,včera sem vypnul fany a spustil orthos ,rukama sem neustále ošahával procesorovou základnu a musim říct že teplota nemohla přesáhnout 40°C jelikož samotný heatpipe okolo procesoru měli tak 60°C a nedala se na nich udržet ruka ,prostě jí samy ohřejvali ,takže je to čistě chyba měření je to sice smutný ,ale zvyknu si...........
Mmnt, kdyz se na heatpipech chladice procesoru nedala udrzet ruka, tak proc si myslis ze ma procesor daleko nizsi teplotu? Pokud jsou heatpipe horke a chladic samotny moc ne tak je spatny prechod tepla od heatpipe do chladice a pak zvysena teplota procaku neni zadny div..
CPU: Intel Q6600 rev.G0 @3600MHz(9*400), lapped+Collaboratory Liquid Pro+CM GeminII+Xilence fan 120mm MB: MSI Neo2 F(I)R RAM: 4x 1024MB 800MHz DDR2 GK: 9800GT 512MB DDR3 HDD: 2xSeagate 80GB SATA = RAID 0; Seagate 200GB SATA Zdroj: Fortron Epsilon 80plus 600W Monitor: Asus PW201 Další: Nec DVD-RW ND3520A; Nec floppy; 3x Case Fan
cykloblazen
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Vart píše:
cykloblazen píše:Mmchd ,včera sem vypnul fany a spustil orthos ,rukama sem neustále ošahával procesorovou základnu a musim říct že teplota nemohla přesáhnout 40°C jelikož samotný heatpipe okolo procesoru měli tak 60°C a nedala se na nich udržet ruka ,prostě jí samy ohřejvali ,takže je to čistě chyba měření je to sice smutný ,ale zvyknu si...........
Mmnt, kdyz se na heatpipech chladice procesoru nedala udrzet ruka, tak proc si myslis ze ma procesor daleko nizsi teplotu? Pokud jsou heatpipe horke a chladic samotny moc ne tak je spatny prechod tepla od heatpipe do chladice a pak zvysena teplota procaku neni zadny div..
já ale myslim heatpipe na desce tj SB ,NB a mosfety ,konkrétně teda se žhavili napájecí mosfety a ohřejvali procesorovou základnu chladiče ,jak neproudil vzduch
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Mám ten samy problem z teplotou na CPU E8400 a desce MSI P35 Neo2 - Fir

Dual core center hlasí teplotu idle 48c a burn 80c
everest hlesi idle 46c core1 51c core2 52c
v biosu to hlasi 52c

včem mněřit teplutu ? nebo jak spravit chybné mněřeni ?

Podotýkám že chladim vodou !
cykloblazen
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

viky58 píše:Mám ten samy problem z teplotou na CPU E8400 a desce MSI P35 Neo2 - Fir

Dual core center hlasí teplotu idle 48c a burn 80c
everest hlesi idle 46c core1 51c core2 52c
v biosu to hlasi 52c

včem mněřit teplutu ? nebo jak spravit chybné mněřeni ?

Podotýkám že chladim vodou !
No hlavně mě everest hlásí že IHS je teplejší než jádra CPU což je nelogická blbost ,jádra jsou přece vždycky teplejší takže sem to řešil tak vzhledem k tomu že žádnej z měřičů neměřil dobře a TaT nefungoval ,strčim ruku do kompa prstama jdu po procesorový základně chladiče ,většinou to vypadá tak ani ne na 50°C ,protže to hranice udržitelnosti ruky....
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

cykloblazen : No jo ale tohle neřeší problem mněřeni teploty aspon trochu přesněji aspon +- 2C
Dirty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dirty »

Zdravím. Mám procesor E6750 a na něm thermalright ultra-120. Chladič ofukuji 120mm ventilátorem při minimálních otáčkách. Procesor je přetaktovaný na 3.2GHz při 1.41V. Teploty podle core tempu iddle 35 - 37° a v zátěži 57 - 60° podle okolní teploty. Příjde mi to celkem dost a hlavně se mi to nezdá jelikož je chladič relativně studený.. Už jsem zkoušel i výměnu pasty a opět to samé.. Mám pocit jestli HP na tomhle chladiči nemají přenos až od těhto vyšších teplot. Jaké máte zkušenosti vy?

I samotný blok chladič je celkem chladný
So Say We All!
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Ak ho máš dobre osadený tak aspoň tá spodná časť by mala byť teplá!
Dirty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dirty »

Pokud má procesor podle core tempu 58°, tak když šáhnu na chladič tak je vlažný.. Ale asi by chtěl celý vetrák podložit papírem jak se píše v sekci chlazení.. Mám ho dotažený na maximum
So Say We All!
Fluke085
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fluke085 »

Zdar,

mám taky C2D E8400 a v klidu se teplota stále pohybuje kolem 47-49 stupňů, a to speedstep jede na 2000Mhz. Když ho vytížím, nějakou náročnou hrou, tak se teplota pohybuje kolem 68 stupňů.

Chladím ho Zalmanem CNPS95000AT a když na něj šáhnu, tak je docela studenej, i základna není příliš teplá, tak nevím.

Teploty jsou stejný jak u Asus Probe II, Everesta a Core tempa. Zkusím znovu nanést pastu, ale není možný, že ten chladič je nějakej špatnej?
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

za 1. procak nevytezujeme hrou, ale programem orthos...
za 2. ja mam PDC E2140 @ 3.2Ghz (zbytek viz podpis) a pri burnu ma teploty do 60°C a pritom chladic (AC Freezer 7 PRO) je vlazny...
- je to tim ze to zchladi uz spodni zebra, jakmile jsem odpojil vetrak, teplota sla na 80°C a chladic byl horky cely :)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Fluke085
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fluke085 »

Sorry, zapoměl jsem to zmínit, při Orthosu, byla teplota na 66-68 stupňů

Vyměnil jsem tu pastu a teplota v klidu se snížila na 45 stupňů, ze 49. Při Orthosu se teď drží na 63-64 stupňů.

Takže pokrok tu nakonec je, ale myslel jsem, že tyhle nový procesory měli být chladnější, zvlášť s takovým chladičem :dontgetit:
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“