Já si dělal jen srandu (Skyrim nehraju), a oni fakt jsou lidi schopný takový mody dělat.Hladis píše: S 256 to vypada nejak takhle http://staticdelivery.nexusmods.com/mod ... 524157.jpg a hardcore takhle https://www.youtube.com/watch?v=niZKDa9LhRM
Fallout 4 - Technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- Ache
- Pokročilý

Re: Fallout 4 - Technická stránka hry
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Hladis
- Moderátor

- Vlastik80
- Začátečník

-
No jen aby to nedopadlo nějak takhle, nic se nemá přehánět, tady je to trochu už přes čáru
I když uznám že to má zajímavej - tak nějak jinej "feel"
Spíš by mě zajímal ale opak - nějaký ultra textury apod., už takto jede hra na max "skvěle", tak by to chtělo dát tomu víc zabrat...
Fallout 4 - First Beta Patch Changelog:
New Features:
Number pad keys can now be used for remapping
Remapping Activate now works on Quick Container
Fixes:
General memory and stability improvements
Fixed issue where equipped weapons become locked after completing Reunions
Fixed issue with When Freedom Calls where the quest would not complete
During Confidence Man, fixed issue where player's health would continuously regenerate
Fixed crash related to jumping into water and reloading saved games
Fixed issue where Launcher would not save God Rays Quality setting properly
In order to gain access to the game's beta patches, you’ll have to follow this guide:
Log into Steam
Right Click on Fallout 4 in your Library
Select Settings
Select Betas
A drop down menu will appear. Select Beta Update
Select OK.
Wait a few minutes and Fallout 4 should update.
When done, Fallout 4 should appear as Fallout 4 [beta] in your Library
I když uznám že to má zajímavej - tak nějak jinej "feel"
Fallout 4 - First Beta Patch Changelog:
New Features:
Number pad keys can now be used for remapping
Remapping Activate now works on Quick Container
Fixes:
General memory and stability improvements
Fixed issue where equipped weapons become locked after completing Reunions
Fixed issue with When Freedom Calls where the quest would not complete
During Confidence Man, fixed issue where player's health would continuously regenerate
Fixed crash related to jumping into water and reloading saved games
Fixed issue where Launcher would not save God Rays Quality setting properly
In order to gain access to the game's beta patches, you’ll have to follow this guide:
Log into Steam
Right Click on Fallout 4 in your Library
Select Settings
Select Betas
A drop down menu will appear. Select Beta Update
Select OK.
Wait a few minutes and Fallout 4 should update.
When done, Fallout 4 should appear as Fallout 4 [beta] in your Library
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zahada stoletiDOC_ZENITH píše: Dodnes jsme ale nevysvětlili ten fakt jakto že Skylake má na tuto věc tak blahodárnej vliv.
Pokud si mam tipnout, tak hra tezi ze zmen v architekture.Je tam toho mraky a intel zminil jen par zmen...
Ja se chystam jeste otestovat vliv rychlosti pameti v par dalsich hrach kde vim, ze je skylake rychlejsi o vic jka 20% proti haswellu, jestli to taky neni tim..
Treba war thunder a WOT.
- Hladis
- Moderátor

No to toho ten patch moc neopravuje.
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Otestoval jsem vliv nových ovladačů Radeon Crimson v Headově problematické scéně a je tam lehké zvýšení výkonu o 2 FPS na výslednou úroveň 47-48 FPS. V ovladačích jsem po instalaci nic neměnil.
Ovšem zaznamenal jsem problém se zobrazením HUD, kdy dochází k občasnému výpadku pixelů. Zrovna v Headově scéně je tento efekt nejvýraznější, viz obrázek. Je otázka, jestli to dělá jen mě, nebo je to všeobecný problém.

Ovšem zaznamenal jsem problém se zobrazením HUD, kdy dochází k občasnému výpadku pixelů. Zrovna v Headově scéně je tento efekt nejvýraznější, viz obrázek. Je otázka, jestli to dělá jen mě, nebo je to všeobecný problém.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- WOB
- Červená karta

-
V souvislosti s touto scénu mě napadají jen to že je plot renderován jako poloprůhledná textura a za ní je implementována další poloprůhledná textura křoví. Je možné že se tam mlátí dvojí zpracování rozdílných typů průhlednosti obou textur. Odhaduji že při vypnutí antialiasingu poskočí FPS nejvíce?
Tak jsem se podíval na ostatní fotky co jste sem dávali a ten leak je tam celkem jasnej na všech fotkách.
A nebo ten leak toho šutru nalevo od kurzoru. (přetok dat neuzavřenou scénou a s tím problém při výpočtu světla a světel) Tam Vám žádné ovladače nepomůžou, ale jen oprava chyby v mapě.
Tak jsem se podíval na ostatní fotky co jste sem dávali a ten leak je tam celkem jasnej na všech fotkách.
A nebo ten leak toho šutru nalevo od kurzoru. (přetok dat neuzavřenou scénou a s tím problém při výpočtu světla a světel) Tam Vám žádné ovladače nepomůžou, ale jen oprava chyby v mapě.
Naposledy upravil(a) WOB dne úte 24. lis 2015, 17:22, celkem upraveno 1 x.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
PET5
To uz je slusny...To uz je na urovni NV ovladacu
Jinak ja jsem zkusil zvysit rychlost ram z 3000 cl14 na 3100mhz cl14
vysledek +2fps
http://abload.de/img/fallout4_2015_11_24_1vrutq.png
Pak jsem jeste pretaktoval cpu z 4.5ghz na 4.7ghz(porad s 3100mhz ram) a pridalo to dalsi 2fps
http://abload.de/img/fallout4_2015_11_24_1jmuql.png
ta scena 100% limituje muj cpu na 4.5Ghz s pomalyma DDR4 1600mhz.S DDR4 3100mhz uz se zda je to tak pul na pul.Cpu uz neni limitovanej a skaluje a pameti skalujou taky.
Jinak ja jsem zkusil zvysit rychlost ram z 3000 cl14 na 3100mhz cl14
vysledek +2fps
http://abload.de/img/fallout4_2015_11_24_1vrutq.png
Pak jsem jeste pretaktoval cpu z 4.5ghz na 4.7ghz(porad s 3100mhz ram) a pridalo to dalsi 2fps
http://abload.de/img/fallout4_2015_11_24_1jmuql.png
ta scena 100% limituje muj cpu na 4.5Ghz s pomalyma DDR4 1600mhz.S DDR4 3100mhz uz se zda je to tak pul na pul.Cpu uz neni limitovanej a skaluje a pameti skalujou taky.
- Ache
- Pokročilý

To můžu posoudit až já, se stejným CPU na Nvidii i na AMD.HEAD píše:PET5
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- Hladis
- Moderátor

Stejne mam podezreni, ze Bethesda odflakla OCC podobne jako u Skyrimu, coz muze zapricinovat takovy propady na scene, kde vesmes moc viditelnych věci ani není.
- WOB
- Červená karta

-
Dělal jsi někdy mapu v CS ? Pochybuju že víš jak lehce jde udělat leak, a ještě horší ho je najít! 
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tahle scena je furt nenarocna prochazka ruzovim sadem
mrknete na tohle
Sice s FOV 90 ale mazec.Kdyz tam mam 30fps, tak ostatni budou pod 20.
http://abload.de/img/fallout4_2015_11_21_0l2ur1.png
mrknete na tohle
- Hladis
- Moderátor

Ja jsem ještě na takovou drastickou CPU limted scenu v Bostonu snad nenarazil. Ty snad tohle programove hledas 
- blaho
- Žlutá karta

-
inak je to trapne, ved Fallout 4 ma grafiku jak zo starej školy ,
taka graficka sračka akou je Fallout 4 by mala ist na 980Ti/Fury X na 200 fps
taka graficka sračka akou je Fallout 4 by mala ist na 980Ti/Fury X na 200 fps
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
nevim proste hraju a 99.99% casu mam 60fps a jakmile to spadne pod, tak to hned zaznamenam a prozkoumam jak je to mozny a proste tu scenu najduHladis píše:Ja jsem ještě na takovou drastickou CPU limted scenu v Bostonu snad nenarazil. Ty snad tohle programove hledas
- Hladis
- Moderátor

A zkusil jsi hrat si s nastavenim ? Nevim zda to tu uz nebylo, ale co s tim presne hne a zda vubec.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
S nastavenim jsem si nehral hraju se vsim na max.Ale co jsem cetl, tak pry stiny zvedaj fps.
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš save, tak jej můžeš poskytnout na otestování.HEAD píše:Tahle scena je furt nenarocna prochazka ruzovim sadem![]()
mrknete na tohle
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- Ache
- Pokročilý

Dohlednost stínů (Shadows Distance) dělá s výkonem v tvým úseku divy viz:HEAD píše:S nastavenim jsem si nehral hraju se vsim na max.Ale co jsem cetl, tak pry stiny zvedaj fps.
http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry ... on?start=5
- H2SO4
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Hod sem save plsHEAD píše:Tahle scena je furt nenarocna prochazka ruzovim sadem![]()
mrknete na tohle
CPU:9850x3D | MB:Asus ROG STRIX X870E-E Gaming WIFI | VGA: Asus 5090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11