Gothic III

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Webbik píše:
Swat píše:Tak jsem dal demo a rozdíl nevidím žádnej,proc na 100%,G3 pro mě zůstává nehratelným polotovarem.Jinak zajímavých pár řádků o optimalizaci v dnešní době http://www.tweakguides.com/
no, na Tvé sestavě to musí jet jak víno, mám něco podobného a nemám problém.....kriticky důležitá je hlavně velikost paměti, 1Gb je fakt málo.....ale jedu vše na medium detaily 1600x1200 , na high detaily už by to chtělo 512Mb na grafice....
Mělo by,ale nejede.Já mám možná problém v ramkách.Mám totiž 2x512MB Kingston + 2x512MB noname,podle mě tam bude bordel v časování,už jsem s tím dělal psí kusy,ale furt nic.Ostatní hry jdou poměrně slušně.Taky záleží,co kdo považuje za plynulý.Hra typu G3 nebo Oblivion může být plynulá i v 25ti fps,pokud se neseká nebo neswapuje disk a to je právě můj problém v G3,Oblivion je oproti tomu naprosto v pohodě (i když jsem se s ním taky natrápil a trvalo mi hodně dlouho,než jsem ho natweakoval k relativní spokojenosti)
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
dendroid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dendroid »

Som cital ten rozhovor a ma zarazilo to ze keby ten svet rozdelili tak by sa porusila jeho celistvost. Neviem podla mna by tym hra nejak velmi neutrpela a znizili by sa naroky aj cas nahravania
este by som sa chcel spytat aka je vlastne hlavna uloha v G3?
A este jednu vec som hral zatial iba Gothic 1 a chcel by som sa spytat ci je to tu tiez tak ze ked vyzabijate na urcitom mieste vsetky prisery popripade vyzbierate vsetky predmety/ rastliny tak sa uz na danom mieste neobjavia nove.Podla mna toto neprispiea velmi k pociru z realneho sveta(aspon v jednotke)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

kytky se obnovujou kromě vzácnejch (king's sorell, dragon root,...)

to Swat: ramky máš ok, máš prostě slabej procák, bez dvoujádra by ti ani 4GB nepomohli, já mám o něco slabší grafárnu jak ty (x1800gto2 512MB na taktech PE->plnohodnotná PE) ale C2D a jede mi to na 1280x1024 se všim na max AA2x/AF4x bez problémů, min FPS cca 20 ale to jen když třeba vezmu pochodeň
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Pokud si dobře pamatuji, v původních Gothicích se fauna i flóra objevuje vždy spolu s novou kapitolou...takže se vyplatí všechno vybít, a v nové kapitole znovu, atd..:).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tady co jsme tak pozoroval se vlci objevili asi po pěti až sedmi dnech

\\ještě jeden takovej dotaz, dokončili jste úkol pro Marika v Montera How Loyal are the orcs' mercenaries? já mám pocit že jsem promluvil se všema, u Marika mám v mluvení jen možnost tréninku ale v úkolech je to pořád
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Takze jsem tu hru vcera zkusil.
Mno na A64 2,75Ghz X1900XT a 2GB ramky je nehratelna.
Zkousel jsem i dat rozliseni na 800x600 a low detaily a chova se to stejne, akorat fps je vyssi.

Proste bezim a najednou se hra treba na sekundu zasekne, mensi trhani i jindy v prubehu neni taky vyjimecny jev.

V te vesnici kdyz je ten prvni boj, mi to jede tak 20-40fps + ze se to obcas brutalne skubne.

Nepisu zadne novinky, ale kdo zvazuje o koupi 2GB ramky pro tuhle hru, tak bude mit nejspise smulu, protoze i na 2GB je hra nehratelna. Alespon v mem pripade.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jj, je to jak už jsem psal, i když máš výkonější grafárnu tak bez dual core nemáš šanci :(
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ma sanci me to jede naprosto v pohode :wink:
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

HEAD píše:Ma sanci me to jede naprosto v pohode :wink:
Ty jsi asi vyjímka :)
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

NJN taky se divim, jak tu kazdej pise, ze mu to jede tak a tak blbe.
Kazda sestava je jina...Ja mel treba oblivion na maximalni detaily nehratelny v prirode a vsechni kecali, jak jim to beha na GF6600 plynule na medium. :)
To se mi proste nechtelo verit.
Navic A64 na 3Ghz je trochu vykonejsi, nez na 2.7Ghz.
dendroid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dendroid »

A co je vlastne hlavna uloha v tej hre?
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

HEAD píše:NJN taky se divim, jak tu kazdej pise, ze mu to jede tak a tak blbe.
Kazda sestava je jina...Ja mel treba oblivion na maximalni detaily nehratelny v prirode a vsechni kecali, jak jim to beha na GF6600 plynule na medium. :)
To se mi proste nechtelo verit.
Navic A64 na 3Ghz je trochu vykonejsi, nez na 2.7Ghz.
podle me ma kazdy jine meritko hratelnosti, me to na 1GB RAM, 7800GT a C2D jede upne v poho na 1280x1024, 1600x1200 je uz docela o hubu...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

takže poprvý daohraný za rebeli, teď jsem si rozjel novou postavu za orcy a hassasiny :)
a aby byla větší sranda tak jsem podle tohoto návodu: http://gothicz.net/index.php?sekce=goth ... arnquickly
udělal přes 100 anciet knowlage na prvnim levelu kvůli max learning pointům, povedlo se mi bez problémů udělat 115, ale nad 100 už je to jedno, hlavně že máte learn quickly
k tomu návodu: obychodníci generují až tři tabulky, jeden je ještě v Sildenu (jeden rybář na molu, bez questu), pak je jedna tabulka v teple Mora Sul takže můžete vynechat ty golemy, já jsem u nich tu tabulku sebral aby byla sranda :)
a výslednej screenshot
Obrázek
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Možná, že se to tu už řešilo, ale jde na Radeonech X1xxx zapnout AA? Já jsem ho zapnul v ovladačích a ve hře se to nijak neprojevilo...
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
PavelD
Začátečník
Začátečník

hra

Příspěvek od PavelD »

chcy se zeptat jestly to zozhedu na AMD sempron 3100+ 1024mb ram a Ati Radeon x 1300
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

low low low a pořád to bude nehratelné :)
PavelD
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PavelD »

slaba grafika co?
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Re: hra

Příspěvek od Hosenfeld »

PavelD píše:chcy se zeptat jestly to zozhedu na AMD sempron 3100+ 1024mb ram a Ati Radeon x 1300
V 800x600 na low asi jo, ale škubat se to bude občas asi pořád. Chtělo by to lepší grafiku a pořádně přetaktovat CPU.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
PavelD
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PavelD »

tak jsem zkusil demo a na 1024x768 medium details to jede v klidu :D
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

jo tak to demo je americký...americká verze je o dost líp optimalizovaná...evropskou verzi si nezahraješ :) na mojí sestavě v podpise se to škube skoro nehratelně,ale demo jede na high velmi plynule :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“