Vyběr mobilního telefonu do 7000
Moderátor: CageJ
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Upgrade z HTC D2
Mám HTC Desire už 1,5 měsíce a musím říct, že všechno funguje jak má - je rychlý, je stabilní. I synchronizace s Exchange Serverem mi funguje líp než s WM, takže jsem s ním hodně spokojený.
K výdrži asi takhle, přes týden jej nabíjím každý den ... víkend to vydrží, protože to jej použivám většinou minimálně. Mám nonstop zapnuté WiFi a Bluetooth (a když není k dispozici žádné připojení přes WiFi, tak se připojí na EDGE/nebo co je k dispozici) - to podle využití baterie dělá 50% spotřeby, nějaké ty emaily, net ... a asi tak 10-20 telefonů denně, a večem mám tak 20-30% baterky.
Jediné co mi vadí tak to, že TomTom pořád neudělal navigaci pro Android.
K výdrži asi takhle, přes týden jej nabíjím každý den ... víkend to vydrží, protože to jej použivám většinou minimálně. Mám nonstop zapnuté WiFi a Bluetooth (a když není k dispozici žádné připojení přes WiFi, tak se připojí na EDGE/nebo co je k dispozici) - to podle využití baterie dělá 50% spotřeby, nějaké ty emaily, net ... a asi tak 10-20 telefonů denně, a večem mám tak 20-30% baterky.
Jediné co mi vadí tak to, že TomTom pořád neudělal navigaci pro Android.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- B.E.N.D.E.R.
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jinak jestli Desire nebo Desire HD... Já osobně bych volil "obyčejné" Desire... DHD už je skoro plácačka na mouchy, ten telefon je hrozně velký... Navíc telefon je defakto stejnej, DHD má jen 4,3" displej a 8Mpix foťák + nějaký změny v Androidu (téměř nepodstatné)... No a pokud můžeš mít Desire za 2k tak je to luxusní cena a získáš super foun....
A ta baterka... Já teda nabíjím přes noc... Celý den zaplá wi-fi, asi deset hovorů denně, sem tam nějaká hra, internet, mp3.. a někdy vydrží i dva dny...
A ta baterka... Já teda nabíjím přes noc... Celý den zaplá wi-fi, asi deset hovorů denně, sem tam nějaká hra, internet, mp3.. a někdy vydrží i dva dny...
PC - CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - MB: Gigabyte GA-G31M-S2L - RAM: Kingstom 4GB DDR2 800MHz CL5 - VGA: ASUS 3870 512MB DDR5 - HDD: SSD 128GB + HDD WD 1TB
MT - Apple iPhone 6S 128GB
- Holda
- Středně pokročilý

iP4 jsem taky zvažoval, stál by mě už ale moc na to, že by si mě každej hned spojil s image "jablíčkáře". Je to smutný, ale je to tak, ten přístroj je výbornej, nepochybuju, ale to co se s ním táhne nemám zapotřebí poslouchat.
Dost se tu řeší ta baterka, jak jsem psal, stačí mi dejme tomu 12 h výdrže, takže to vypadá v pořádku.
Na tom HD2 mě láká Adreno 205 - http://androidandme.com/2010/10/news/3d ... vr-sgx540/ výkonu na rozdávání i oproti SGS.
Už jsem byl Na Poříčí v HTC shopu, bohužel tam měli DHD natolik zaprasený od zkoušečů, že to bylo pomalý jak čert. Ještě slintám nad bílým Desire, cena stejná, ale dilema stejné - cena x výkon
Dost se tu řeší ta baterka, jak jsem psal, stačí mi dejme tomu 12 h výdrže, takže to vypadá v pořádku.
Na tom HD2 mě láká Adreno 205 - http://androidandme.com/2010/10/news/3d ... vr-sgx540/ výkonu na rozdávání i oproti SGS.
Už jsem byl Na Poříčí v HTC shopu, bohužel tam měli DHD natolik zaprasený od zkoušečů, že to bylo pomalý jak čert. Ještě slintám nad bílým Desire, cena stejná, ale dilema stejné - cena x výkon
.
- Wuuduu
- Středně pokročilý

kedze ti evidentne zalezi hlavne na tom, s cim si ta kto spoji, a je pre teba dolezite, aky telefon ti ludia vidia v ruke, si presne ten typ imageoveho jablckara, nie?
Ja si telefony vzdy vyberam len podla toho, ktory chcem, nie podla toho, co si kto o mne pomysli.
Preto mam Xperiu mini - od telefonu chcem aby bol maly, co najmensi.
Ja si telefony vzdy vyberam len podla toho, ktory chcem, nie podla toho, co si kto o mne pomysli.
Preto mam Xperiu mini - od telefonu chcem aby bol maly, co najmensi.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- Holda
- Středně pokročilý

Ano, zčásti jsem a už bych prostě nesnesl mít v ruce hrůzu jako kdysi Kaisera
Ovšem funkčnost stále podřizuju vzhledu do pro mě maximální možný míry. Nemyslím, že by člověk co chce vypadat "cool" řešil, zda má v telefonu Adreno 200, 205 nebo třebas PowerVR že.
Když si přečteš pozorně mojí reakci, tak je v ní napsáno, že ten přístroj chválím, ale že hlavní důvod je cena. Druhý faktor je podružný, ale ne zcela zanedbatelný
Když si přečteš pozorně mojí reakci, tak je v ní napsáno, že ten přístroj chválím, ale že hlavní důvod je cena. Druhý faktor je podružný, ale ne zcela zanedbatelný
.
- Chroustostroj
- Začátečník

-
Chápu tě, taky mi nesedělo dávat přes 10k za telefon a k apple produktům jsem měl vždy vesměs odpor. Kdyby vodafone před dvěma měsíci ještě prodával htc hd2, asi bych ho vzal, protože jsem si na wm celkem zvyknul. Androida jsem nechtěl, protože jediný dvě zajímavý zařízení na trhu jsou prostě "pádla", navíc působící levným plastovým dojmem (Galaxy S, Desire). Chtěl jsem prostě telefon, kterej bude fungovat za každejch okolností, nahradí mi občas i ntb. a nenechá mně ve štychu (k mý práci potřebuju telefon stále). Tohle iP4 zcela splňuje a já těch 10k nakonec vůbec nelituju. Přežil jsem dokonce i iTunes (který teda nesnášim). Na tom telefonu mi vaděj v podstatě jen dvě věci. Správce kontaktů byl na htc o dost lepší a mám strach co se stane až mi telefon jednou spadne z výšky na tvrdej podklad. Ale to bych jen hledal mouchy.
Říkal jsi, že jsi měl v ruce Desire, kterej byl ale pomalej, protože na něm kde kdo něco testoval. Zkus si někde testnout iP4, nevěřím že najdeš jedinej, kterej se bude zdát pomalej. (neberu v potaz jailbreak, s tim nemám zkušenosti). iOS prostě není jak zpomalit, teda aspoň mně se to za dva měsíce a přes 40nainstalovaných aplikací nepovedlo.
Říkal jsi, že jsi měl v ruce Desire, kterej byl ale pomalej, protože na něm kde kdo něco testoval. Zkus si někde testnout iP4, nevěřím že najdeš jedinej, kterej se bude zdát pomalej. (neberu v potaz jailbreak, s tim nemám zkušenosti). iOS prostě není jak zpomalit, teda aspoň mně se to za dva měsíce a přes 40nainstalovaných aplikací nepovedlo.
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR
, LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já hlasuju pro nový WP7 handset. Kdy se dostanou k Vodafonu ale netuším. Na baterii vydrží dost (díky zakázanému multitaskingu se nestane jako na androidovi, žeby to nějaká aplikace na pozadí vycucla, jako se běžně stává). Her je již také dost (a to těch kvalitních), aplikací pomalu přibývá. Dell Venue Pro (jakmile vyřeší problémy s WiFi) potažmo HTC HD7 (ačkoli tam ten displej nic moc) vypadají podle mě nejlépe. Na druhou stranu multitasking občas bude chybět...
Všechny androidí telefony jsou buď hnusné (Desire, DHD, Legend, G1, G2, ...), nebo vypadají plastově a jsou moc velké (SGS -- ač má o 0.3" menší displej, jak moje HD2, tak přesto je samotný telefon větší). A Android OS sám o sobě taky nic moc...
Já osobně čekám na multitasking do WP7 a ofic. launch placeného marketplace u nás. Potom přejdu na WP7.
Všechny androidí telefony jsou buď hnusné (Desire, DHD, Legend, G1, G2, ...), nebo vypadají plastově a jsou moc velké (SGS -- ač má o 0.3" menší displej, jak moje HD2, tak přesto je samotný telefon větší). A Android OS sám o sobě taky nic moc...
Já osobně čekám na multitasking do WP7 a ofic. launch placeného marketplace u nás. Potom přejdu na WP7.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- B.E.N.D.E.R.
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Takže HTC HD2 není pádlo???Chroustostroj píše: Androida jsem nechtěl, protože jediný dvě zajímavý zařízení na trhu jsou prostě "pádla"... .
PC - CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - MB: Gigabyte GA-G31M-S2L - RAM: Kingstom 4GB DDR2 800MHz CL5 - VGA: ASUS 3870 512MB DDR5 - HDD: SSD 128GB + HDD WD 1TB
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Není.
Když porovnáš vedle sebe třeba iPhona 3G/3GS a HD2, tak HD2 je o fous tenčí, o 2mm vyšší a o 2mm širší
. Že je to pádlo se jenom zdá díky obrovskému displeji, který je, narozdíl od většiny ostatních telefonů, dotažený až do krajů telefonu. Z tohoto důvodu právě čočka kamery vyčnívá. Protože je za displejem.
Když porovnáš vedle sebe třeba iPhona 3G/3GS a HD2, tak HD2 je o fous tenčí, o 2mm vyšší a o 2mm širší
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- B.E.N.D.E.R.
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
HTC HD2: 121 × 67 × 11 mm
iPhone 3G: 116 × 62 × 12 mm
- dělá to 5mm a tloušťkou jen 1mm...
- každopádně je to velký telefon jako blázen, pokud má člověk menší ruce, tak se nedá pohodlně ovládat v jedné ruce... Pro mě je to pádlo...
iPhone 3G: 116 × 62 × 12 mm
- dělá to 5mm a tloušťkou jen 1mm...
- každopádně je to velký telefon jako blázen, pokud má člověk menší ruce, tak se nedá pohodlně ovládat v jedné ruce... Pro mě je to pádlo...
- Chroustostroj
- Začátečník

-
Ano, HD2 je dost velkej telefon. Nechce se mi dohledávat rozměry,ale subjektivně je menší než desire i galaxy s. Na těhle dvou androidech se mi nelíbí design a použitý materiály, vypadají jak něco z tržnice, hlavně galaxy S. Nechápu proč HTC neudělalo telefon se stejnými rozměry i designem jako měla HD2, jen s jiným modernějším OS.
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR
- B.E.N.D.E.R.
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Hm... Mě zas připadne HD2 jako maketa.. To je asi dost subjektivní... Někomu se Desire líbí někomu ne, někomu se líbí HD2 někomu ne...
Jinak si myslím, že technicky je Desire daleko dál jako HD2...
Jinak si myslím, že technicky je Desire daleko dál jako HD2...
- Holda
- Středně pokročilý

Velikost DHD mi nevadí, mám pracky jako medvěd
ale vadí mi velký displej v kombinaci s WVGA, po TD2 je to docela šok i když bych o tom po týdnu asi nevěděl.
S WP7 jsem si už hrál na HTC 7 Trophy a samotnej systém mě nadchnul, rychlý, logický ovládání, líbivý prostředí. Ale bojim se ho, je to na trhu pár týdnů a netroufám si odhadovat jestli to někdy dosáhne SW základny Androidu (nákup v marketu, navigace, GC, !úpravy systému!...a tak)
Pro mě by byl ideál Froyo v těle Legendu a HW z SGS či DHD. Třeba mi to nějakej kejmodér udělá
btw. Proč bys Android OS označil za "nic moc"?
S WP7 jsem si už hrál na HTC 7 Trophy a samotnej systém mě nadchnul, rychlý, logický ovládání, líbivý prostředí. Ale bojim se ho, je to na trhu pár týdnů a netroufám si odhadovat jestli to někdy dosáhne SW základny Androidu (nákup v marketu, navigace, GC, !úpravy systému!...a tak)
Pro mě by byl ideál Froyo v těle Legendu a HW z SGS či DHD. Třeba mi to nějakej kejmodér udělá
btw. Proč bys Android OS označil za "nic moc"?
.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Android dopadne stejně jako dopadnul WM v jednom bodě - fragmentace trhu. WP7 to řeší tak, že updaty vydávají sami pro všechny telefony najednou a nečeká se na OEM/operátora (můžou si vynutit pozdržení k přidání kompatibility jejich aplikací, ale pokud to budou dělat moc, tak se na ně MS prostě vykašle). Taktéž minimální HW požadavky jsou aktuální top - 1GHz CPU, Adreno 200 GPU, ... tzn i za rok, dva, bude výkon na všech telefonech vysoký a ne jako dnes, kdy tu je jeden android s 1.6, další s 2.1, další s 2.2, pak jeden má 528MHz Qualcomma (Wildfire), další pak má Qualcomma 8250 atd.
Na úpravy systému ve WP7 zapomeň. Hlavně není CO upravovat. WP7 je již od začátku rychlý a přehledný. WP7 > iOS, jen mu chybí pár částí (alespoň částečný multitasking pro 3rd party, a pár dalších věcí). No a až vyjde hlavní update na CE7 kernel (to, co tam je teď, je jakýsi mix CE6 a CE7), tak to bude ještě rychlejší. Centralizované updaty mají prostě svoje výhody. MS to pochopil a šel správným směrem.
Na úpravy systému ve WP7 zapomeň. Hlavně není CO upravovat. WP7 je již od začátku rychlý a přehledný. WP7 > iOS, jen mu chybí pár částí (alespoň částečný multitasking pro 3rd party, a pár dalších věcí). No a až vyjde hlavní update na CE7 kernel (to, co tam je teď, je jakýsi mix CE6 a CE7), tak to bude ještě rychlejší. Centralizované updaty mají prostě svoje výhody. MS to pochopil a šel správným směrem.
- Holda
- Středně pokročilý

Jasně, jednoduše řečeno: "Počkej rok a ono to bude super". Věřím, že MS si nedovolí lhát a updaty bude přivádět k životu, multitasking je někdy na Q1 2011 ohlášený mám za to, ale já potřebuju telefon teď, resp. do Vánoc. Až bude na WP7 dostupný ofiko market a budou vychytaný mouchy, tak proč ne, jak jsem psal na první pohled uplná bomba.
.
- Chroustostroj
- Začátečník

-
Tak systémy tu již máme dobré. Krom iOS věřím, že s androidem bych taky byl nakonec spokojený a do WP7 vkládám velké naděje. Problém mám spíše s tím, že k applu zatím neexistuje krom HTC žádná alternativa (teď myslím z hlediska konstrukce a návrhu) a pokud mám k sobě postavit cokoliv od HTC a od Applu (neberouc v potaz cenu a použitý OS), tak prostě Apple u mně vyhraje. Přál bych si aby např. Dell s telefony prorazil a konečně by bylo mezi smartfouny nad čím vybírat.
EDIT: přitom by stačilo kdyby se MS konečně vykašlal na Kin a vydal ZunePhone HD s WP7 a tegrou 2. Má k tomu šasi, display, HW a teď i OS. Prostě nechápu proč není ani zmínka o přípravě. Jestli je problém s Tegrou, tak je snad na trhu několik alternativ.
EDIT: přitom by stačilo kdyby se MS konečně vykašlal na Kin a vydal ZunePhone HD s WP7 a tegrou 2. Má k tomu šasi, display, HW a teď i OS. Prostě nechápu proč není ani zmínka o přípravě. Jestli je problém s Tegrou, tak je snad na trhu několik alternativ.
- Holda
- Středně pokročilý

Ano naděje, tak bych to nazval. Ale prostě ještě nemám zatím odvahu dělat betatestra 
Koukal jsem na cenu iP4 a je to už za 7000, to je už moc, přece jen je to věc která mě nanakrmí, ani neošatí, ba za mě dokonce ani nenakoupí dárky...proklatý Vánoce
Koukal jsem na cenu iP4 a je to už za 7000, to je už moc, přece jen je to věc která mě nanakrmí, ani neošatí, ba za mě dokonce ani nenakoupí dárky...proklatý Vánoce
.
- krakenuss
- Začátečník

-
Rozdíl mezi 2 mobily
potreboval bych vedet jestli je nejaky rozdil mezi Nokia 5800 Express Music a Nokia 5800 Navi Edition???
a zaroven bych se chtel zeptat ktery z techto 2 mobilu je lepsi
http://www.cesky-mobil.cz/nokia-5800-xp ... -1539.html
http://www.cesky-mobil.cz/nokia-5530-xp ... -3144.html
Děkuji za odpovědi, podstatná je pro me hlavne otazka č.2.
a zaroven bych se chtel zeptat ktery z techto 2 mobilu je lepsi
http://www.cesky-mobil.cz/nokia-5530-xp ... -3144.html
Děkuji za odpovědi, podstatná je pro me hlavne otazka č.2.
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Re: Rozdíl mezi 2 mobily
5800 a 5800navi jsou uplně stejné telefony, akorát navi má ten "chromovanej" rám displeje (tj. pouze mírně jinej kryt) a mám za to, že v balení navi je i držák na sklo do auta a možná i nabíječka do auta, ale tím si nejsem jistej.
5530/5800 - 5800 má navíc GPS a je trošku tlustší, jinak jsou ty telefony uplně stejný.
5530/5800 - 5800 má navíc GPS a je trošku tlustší, jinak jsou ty telefony uplně stejný.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- krakenuss
- Začátečník

-
Re: Rozdíl mezi 2 mobily
rovněž bych se chtěl zeptat který z těhle dvou by jste mi doporucovali vice?
http://www.cesky-mobil.cz/nokia-x6-8gb-azure-3792.html
u toho x6 mě trochu zaráží že nemá takovou tu tužku na ovládání a taky ze nepodporuje pamět karty
http://www.cesky-mobil.cz/nokia-x6-8gb-azure-3792.html
u toho x6 mě trochu zaráží že nemá takovou tu tužku na ovládání a taky ze nepodporuje pamět karty